12 йога упражнения за дупето и бедрата

Поради заседнал начин на живот и липса на упражнения върху бедрата и задните части често натрупват мазнини, а мускулите губят тонуса и стават неясни. И това ни кара да се чувстваме непривлекателна. Но не се притеснявайте! В йога има няколко прости асани, особено за укрепване и стягане на бедрата и задните части – Това е йога за начинаещи у дома. Правилна комбинация диети и йога ще премахнат мазнините от тези проблемни област.

 • Най-добрите йога упражнения за краката и задните части
  • 1. Уткасасана
  • 2. Вирабхадрасана II
  • 3. Натараджасана
  • 4. Уштрасана
  • 5. Упавища Конасана
  • 6. Яну Ширшасана
  • 7. Бада Конасана
  • 8. Маласана
  • 9. Навасана
  • 10. Салабхасана
  • 11. Сету Бандхасана
  • 12. Ананда Баласана

Най-добрите йога упражнения за краката и задните части

Йога Асани за мускулите на краката и задните части

1. Уткасасана

Utkatasana

Известен също като – Председател Поза

Ползи – Тази асана стимулира мускулите на краката, особено бедрата и задните части. Седенето на стол е лесно, но не и на въображаем стол, когато използвате мускулите си, за да задържите телесното си тегло. Вие сте използвайте телесно тегло, за да напрягате мускулите си в бедрата и таза. така а е не само привежда краката в тонус и ги тренира, но и действа като общо укрепващо упражнение, тоест йога е за укрепване мускулите.

Как да го направите – Застанете право в позицията на Тадасан. Прегънете се внимателно коленете и спуснете таза си, сякаш сте седнали в въображаемо стол. Вдишайте и изпънете ръцете над главата си. Дръжте го положение за няколко секунди, като не забравяте да дишате равномерно. Изправете се. Забележка – Слушайте тялото си. Ако ти само начинаещ, слизай колкото се може по-ниско, но постепенно увеличете дълбочината. Веднага щом се почувствате комфортно поза, люлейте се малко, за да увеличите интензивността на упражнението и мускулно напрежение.

2. Вирабхадрасана II

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен още като – герой Поза II

Предимства – Тази асана със сигурност работи на всички крака, но особено вътрешната част на бедрото. Отначало тази поза може изглежда просто, но всъщност включва мускулите, които не са толкова често използвани в ежедневието. Най-много най-хубавото в това е, че работите и двата крака едновременно по различни начини, така че в тази асана повече различни мускулни групи – от какво се нуждаете за хора, които искат научете как да помпате задника.

Как се изпълнява – Разперете краката си малко по-широко от бедрата. разширят десен крак навън, използвайте левия крак, за да запазите баланс. Средата на левия крак трябва да е в съответствие с десен крак. Спуснете таза си и разширете гърдите си, разширявайки го ръце, така че да образуват права линия с раменете. Гледайте напред и се уверете, че поза е изпълнена правилно. в пуснете време дишайте бавно и трудно, след което се отпуснете. Повторете за другата страна.

Забележка – За най-добри резултати работете върху разтягане, спуснете таза си възможно най-ниско. Уверете се, че поза е балансирано и събрано.

3. Натараджасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен още като – Кралят на танцовата поза

Предимства – Тази грациозна поза стимулира и разтяга тазобедрени флексори. Включени мускули както вътрешни, така и външни страна. Тази асана укрепва долната част на тялото, както вие трябва да поддържате равновесие на единия крак. От таза до крак – всеки мускул е напрегнат и разтегнат. бедрата отворена и цялата енергия, блокирана в краката, се освобождава. Подобрява се кръвообращението, което означава прилив на кислород към тях и хранителни вещества.

Как да изпълнявате – Застанете на позицията на Тадасан. Повдигнете десния крак и отведете назад, така че бедрото да е успоредно на пода. завой коляно, хванете десния крак с дясната ръка и разберете. Когато сте в стабилно положение, протегнете лявата си ръка напред. Дланта може да се държи прави или да се изпълнява Gyan Mudra. Погледни пръсти на лявата ръка. Задръжте позата за няколко секунди, като правите дълго дълбоки вдишвания. Повторете за другата страна.

4. Уштрасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Камил Поза

Ползи – Тази асана отлично разкрива вашето кърмене мускули и флексори на бедрото. Той също тонизира всички части на тялото, в характеристики на бедрата. Тази асана работи отпред на тялото, така че че мускулите в предната част на бедрата ви се разтягат и стимулация.

Как да се представим – Седнете в позата на Ваджрасана. Повдигнете таза и торса си така че прасците и бедрата да са под прав ъгъл. Отворете гърдите и се огъват назад. Изпънете добре ръцете си и поставете ръцете си на краката. Наклонете леко главата назад. Задържайки поза, дишайте бавно и дълбоко. Отпуснете се.

5. Упавища Конасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Седнал ъгъл

Полза – Тази асана работи чудесно на върха на вашия крака. Освен че е прекрасен участък, той също плаща внимание към вътрешността на бедрата, което често се забравя. се увеличава сила и гъвкавост.

Как да се представим – Седнете в поза на Dundasan. Разперете краката си така колкото е възможно по-широк. След това протегнете ръце между тях. Ако ти достатъчно гъвкав, огънете тялото и се опитайте да стигнете до главата си етаж. Ако не, прегънете лактите си и отпуснете шията, така че главата ви висеше свободно. След това направете няколко вдишвания бавно се върнете в изходна позиция и движете краката си.

6. Яну Ширшасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Поза на главата на коляното.

Полза – Janu Shirshasana спомага за развитието на гъвкавост в бедрата и тазовите стави. Разтяга мускулите и подобрява циркулацията. кръв. Това ви позволява да подхранвате мускулите си и да поддържате здравето в това области. Тази асана също помага за укрепване на краката ви и е полезна за увеличаване на дупето.

Как се изпълнява – Заемете поза на Dundasan. Сгънете така лявото си коляно така че левият крак да е разположен под дясното бедро. Изпънете ръцете нагоре, огънете тялото и изпънете ръцете надясно крак. Вдишайте с корема си. Задръжте се в това положение тогава повторете с другия крак. Макар че в тази асана се предполага докоснете коляното с главата си, много по-важно е, че гърбът ви остава направо по време на цялото упражнение.

7. Бада Конасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Поща за какавиди, Поста на пеперуда, поза свързан ъгъл

Предимства – Тази асана е чудесен начин да отворите бедрата. Такразширява амплитудата на движение на тазовите стави. Разтяга и тонизира вътрешната повърхност на бедрата, насърчава здравето мускулите. Тази асана работи върху бедрата и таза и буквално създава чудеса.

Как да изпълнявате – Седнете на гимнастическа постелка и изпънете краката си. Прегънете ги в коленете, приведете стъпалата в центъра. Свържете ходилата и изправете гърба си. Хванете краката си с длани. Сега натиснете коленете към пода толкова силно, колкото можете. Задръжте поза за няколко секунди, след което се отпуснете.

8. Маласана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Гарланд Поза

Полза – Маласана – друга поза, която осигурява незабавно ефект върху мускулите на краката, особено на бедрата и таза. Подобрява циркулацията кръв и разтяга заобикалящата тъкан, идеална за еластични жреци. Тя отваря бедрата и укрепва мускулите, правейки ги силни и гъвкавост.

Как да изпълнявате – клякайте, но се уверете, че са краката ви заедно, но дупето не докосваше пода. Ако е по-удобно за вас, можете застанете на пръстите на краката. Поставете дланите си пред себе си, сложете лактите си колене. След това се опитайте да удължите краката си с лакти колкото се може повече можеш. Задръжте позата поне за три вдишвания отпуснете.

9. Навасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Наукасана, поза на лодка

Полза – Ако практикувате тази асана редовно, ще стане влияят не само на тялото ви, т.е. органи, нерви и кости мускул, той ще проникне в самия фокус на вашето същество. Когато ти трябва да балансирате цялото тегло на тялото си върху задните части, цялото ви същността започва да трепери. Но сега проявявате сила и постоянство, и след няколко секунди концентрация достигате целта. асана перфектно влияе на кръвообращението, а също се разтяга добре крака.

Как да се представим – Седнете в поза на Dundasan. След това повдигнете правия крака над пода. Когато хванете баланса си, вдигнете ръцете си от пода и издърпайте ги пред себе си. Опитайте отгоре и отдолу случаи, съставени от буквата “V”. Поемете дълбоки и дълги вдишвания. След това се отпуснете.

10. Салабхасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен също като – Локус Поза, Коник Поза

Полза – Това е ефективно йога упражнение, насочено към за да карам мазнини от бедрата и задните части, той също работи на много други части на тялото. Следователно укрепва краката и подобрява притока на кръв долната част на тялото остава силна, гъвкава и здрава.

Как да изпълнявате – легнете по корем и повдигнете краката си от гимнастиката Мата, като започнем от бедрата. Изпънете ръцете си назад и също повдигнете гърдите си. Повдигнете брадичката и гледайте напред.

Задръжте позата преди няколко вдишвания да падне на пода.

11. Сету Бандхасана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен още като – Поста на моста

Ползи – Тази асана подобрява кръвообращението. Мускулна стимулация по този начин ги привежда в тон, като същевременно разкрива и вътрешната енергия се освобождава.

Как се изпълнява – легнете по гръб и огънете коленете си. гладко повдигнете таза и гърба си. Изправете раменете и изпънете ръцете си така да стигна до краката. Дишайте премерено и дълбоко. изчакване позирайте за няколко секунди, след което се отпуснете.

12. Ананда Баласана

12 йога упражнения за дупето и бедрата

Известен още като – Поза на щастливо дете, Поза на мъртвите бръмбар

Предимства – Тази асана е една от най-добрите йога пози за бедрата и таза. Той е предназначен да отвори тазовия пояс. Тазобедрените флексори са изработени, цялото е стимулирано и разтегнато. вътрешността му. Тази асана също се фокусира върху тези мускули. гърбове, които често пренебрегваме. В тази позиция е по-добре всичко това, докато сте в него, можете да го персонализирате за себе си, докато не почувствате кое е най-доброто за вас.

Как се изпълнява – Легнете по гръб. Повдигнете свити колене етаж. Изпънете ръцете и хванете средата на стъпалото отвътре. Издърпайте краката си с ръце. Дръжте коленете си свити, но вътре времето за упражнения може да ги издърпа. Изпънете се навътре тази позиция няколко секунди. След това освободете ръцете си и се отпуснете.

Опитвали ли сте някога тези упражнения, за да намаляване на обема на бедрата и задните части? Поддържането на гъвкавост на краката е много важно. Можете да се оплаквате от мазнини, но ако не работите върху мускулите тонус, това може да доведе до много по-сериозни проблеми. не изчакайте, докато това се случи! Правете йога! Стрии за бедрата и Тазът е забавен и помага за укрепване на мускулите и изграждането задните части.

Интересна тема:

 1. Упражнения във фитнеса за момичета: правене атрактивни завои
 2. Съвети за упражнения за момичета
 3. Как да избутаме нагоре на пода момичетата – най-доброто опции
 4. Как да укрепите гърдите: 4 упражнения за повдигане на гърдите

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment