3 бара грешки, които подкопават напредък в бенч прес, мъртва лифт и блокиране до гърдите

Хват на шията на щангата

Колкото по-надежден е хватката, толкова по-силен ставате. Десен захват е един от най-важните аспекти на обучението, много по-важно, отколкото мнозина мислят. Многобройни изследвания доказа, че силата на сцепление е надежден показател за здравето човек като цяло. Някои водещи обучители използват специални grip тест за анализ на скоростта на възстановяване на спортисти след нараняването.

съдържание

  • Правилен захват
    • Грешка №1: огъване на китките в пресата
    • Грешка №2: Използване само на мъртва лифт в мъртва лифт
    • Грешка № 3: Затворен захват в издърпването на горния блок към гърдите

Правилен захват

Когато вдигате тежести, захватът може да подобри (или да влоши) Вашите способност за изпълнение на определено упражнение. Незначителни промени в положението на ръцете, палците или ъгъла на китките влияят значително на движението по време на упражнения, както и на теглото, които можете да използвате в него.

По време на практиката си видях голям брой грешки в хватката, но 3 от тях ми се струват най-често срещаните. Добри новини е, че те са доста лесни за поправяне и това от своя страна ще ви донесе огромни дивиденти. Не позволявайте грешен хват ограничете напредъка си в обучението. Днес ще коригирането на тези 3 най-често срещани грешки в хвата.

Грешка №1: огъване на китките в пресата

Прегъване на ръцете в ръцете по време на изпълнение на преса за пейка (с мряна или гири) е най-честата грешка, която аз Аз гледам. Вероятно бихте могли да я видите и вие, или вие сами сте й позволили. Аз също направих тази грешка в продължение на много години. Ето как тя изглежда на снимката (отляво):

Hvat-shtangi-V-zhyme

Спортистите правят тази грешка, като оставят дланите си да вдигнат поглед и не кокалчета. Защо това се случва? Най-вече защото липса на стабилност в китките и сила на сцепление. Въпреки че може да бъде, че човек все още не се е научил как да държи летвата. Или научени, но все още не могат да се отърват от комисията стари грешки.

За да коригирате това, фокусирайте се върху изправено положение. китките и дръжте кокалчетата насочени нагоре до тавана. Трябва да е като удар. Вие не кандидатствате вътрешността му на китката. Сякаш изпращаш кокалчета пръсти към целевия удар. Същото се случва и когато правите пресата. легнало.

Видях хора да вдигат допълнително 15 кг в пейката, просто поправяме тази грешка в хват. Ако и вие го признаете поправете го веднага!

Грешка №2: Използване само на мъртва лифт в мъртва лифт

Използване на захват (една длан отгоре, а другата отдолу врат) при извършване на вдигания – честа практика. Въпреки че тя не може ясно да се нарече нежелателно, може да причини някаква вреда да донеса. Непрекъснато използване на сцепление в теглилка предизвикват появата на дисбаланс в организма. Как точно? Навеждаш се напред към онази ръка, която държите шията отдолу. Така е води до фино, но много силно усукващо движение в тялото. Той също така увеличава натоварването на гръбначния стълб, който самият себе си не е много добър, особено когато работиш с много тегло.

Друг дисбаланс възниква при развитието на бицепсите. Играчка за бицепс ръцете, които хващате шията отдолу, е много по-активна от този, който вземете черупката отдолу.

Hvat-shtangi-V-Tyge

Невъзможно е да се каже еднозначно, че хватката е “добра” или “лошо” обаче, аз вярвам, че хватката е “в замъка” (в който голям пръстът е между таблото и 2-3 пръста) най-добрият вариант за вдигане. Може да изглежда на мнозина неудобно или напълно неподходящо за това упражнение обаче опитайте всичко едно и също. Използвайки такъв хват, вероятно ще забележите че можете да вдигнете повече тегло и да го направите по-безопасно. добър начинът да преминете към практиката да грабнете „в замъка“ е да започнете с обикновен хват отгоре.

Ако все пак решите да се придържате към хватката, то поне редувайте ръце, като последователно вземате лентата отдолу или отгоре с различни ръце във всеки нов подход.

Грешка № 3: Затворен захват в издърпването на горния блок към гърдите

Ако използвате затворен захват, когато дърпате устройството към гърдите, след това вероятно ограничават работата на целевите мускули, а именно latissimus dorsi.

Въпреки че може да изглежда противоречиво, но да е по-активно включете мускулите на гърба в това упражнение, което трябва да изключите от хванете палци нагоре. Това ще направи възможно най-широката работа. мускули, както и други мускулни групи на гърба, а не на ръцете.

Zakrytiy-hvat

Мнозина изпитват затруднения с дърпането на блока към гърдите, защото мускулите на ръцете се уморяват по-бързо от мускулите на гърба. В такива случаите, когато приключите подхода с минимална работа на целевите мускули, тъй като затворен хват включва мускулите на предмишниците. вместо това захванете дръжката с отворен хват. На първо място, ще позволи прехвърлете натоварването от предмишниците и бицепсите върху латисимусните мускули архивирате. Първият шут в това упражнение трябва винаги да идва мускулите на гърба.

Използвайте тези 3 съвета в тренировките си и резултатите не го правят чакайте да чакате

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply