4 най-чести наранявания сред хората участва в залата и цените на лечението в Израел

Този път ще ви разкажем за най-често срещаните наранявания на хората, които се занимават с фитнес зали, начини за предотвратяването им и цени за лечение в израелските клиники, така че да разберете какво възстановяването може да направи.

Какво трябва да знаете …

 1. Рискът от наранявания в рамото се увеличава при прекомерна повторения, злоупотреба с оборудване за упражнения и често поради обучителни програми по културизъм.
 2. Флексията или разширението причинява проблеми с долната част на гърба. лумбален гръбначен стълб при големи тежести. Дръжте гърба си прав.
 3. Коленете най-често страдат, когато се движат неправилно работно време с тежести. Ако искате да държите коленете си, не давайте те падат навътре.
 4. Увреждане на шията и горната част на гърба, причинено от необичайно поза. Спрете хълцането, в противен случай няма да се нараните в шийния отдел на гръбначния стълб за да се избегне.

„Спортист

 • Вдигането на тежести е безвредно
  • Какво е вдигане на тежести?
 • Четирите най-чести наранявания на атлети в тежка категория
  • 4 – Увреждане на шийния отдел на гръбначния стълб
   • Как да предотвратя
  • 3 – наранявания на коляното
   • Как да предотвратя
  • 2 – Травми на лумбалния гръбначен стълб
   • Как да предотвратя
  • 1 – Травми на рамото
   • Как да предотвратя

Вдигането на тежести е безвредно

Поне по същество. И ако не го сравнявате други видове атлетични дисциплини.

Тренировките с тежести всъщност са доста безопасни. Само грешни действия и понякога вредни вреди глупост, демонстрирана от много посетители в залата.

Някои другари с чудовищната си техника, грозна форма и чрез изграждането на егото, вместо на мускулите, беше подкопаван редът на силата обучение.

Ако вдигането на тежести е вредно за очите на непосветените, нека по-добре да се справим с последиците от „влаченето на желязо“ така да не позволяват на такива нещастни спортисти да се забъркват в клекове във властта рамка, пейка и други застрашаващи здравето упражнения.

За да разберем важността на проблема, ще дадем приблизително цени за лечение в Израел в такива клиники като https://ichilovtop.com/ и ще видите в какво може да се превърне финансово неспазване на мерките за безопасност и пренебрегване на превантивните мерки.

Какво е вдигане на тежести?

Този спорт може да бъде разделен на четири основни индустрии:

 1. Традиционно вдигане на тежести – културизъм
 2. Спорт за вдигане на тежести – Пауърлифтинг, олимпийски вдигане на тежести
 3. Техника за изпълнение на спортни тренировки – лека атлетика
 4. Крос тренировки – спортни секции и лагери

Това не е пълен списък, но тук са най-основните видове.

Четирите най-чести наранявания атлети в тежка категория

4 – Увреждане на шийния отдел на гръбначния стълб гръбначен стълб

Травми на шийния отдел на гръбначния стълб

Мека тъкан в шийния отдел на гръбначния стълб – горната част на гърба и шията заедно със ставните структури (дискове и връзки) са под най-големият удар. Причината за това предразположение е прекомерен стрес, неправилна позиция на гърба и повтарящи се отново и отново отвратително флексия-разширение на гръбначния стълб.

Болезненост и скованост на ставите, произтичащи от необходимо фиксиране на естественото положение на шийните прешлени в време за вдигане на тежести – съдбата на всички културисти. Но въртене главата, увеличавайки натоварването върху крехките и сложни структури на тялото, повече от глупава.

Ако не разбирате какво имам предвид, просто си представете че някой, изпълнявайки рамене с дъмбели, маха с глава, сякаш е вътре крещи на концерт на Slip Knot. Не правете това.

Вероятно най-невинната причина неправилна стойка, спечелена от години на заседнал живот в фитнес залата. Така че дори невежи, че това е директен път нараняване.

Средният човек има така наречения фронт позиция на главата, в която горните сегменти на шийния гръбнак гръбначният стълб е огънат, а долните са огънати. Това е всичко трябва да спечелите нарушение по време на следващия клек или мъртва тяга.

Цени за лечение в Израел:

Разходи за корекция на гръбначния стълб плюс фиксиране 34-35 хиляди долара
Корекция на допълнителни сегменти коло 7 хиляди за всеки

Как да предотвратя

Коригирайте стойката си. Дръжте гръбнака си в средна позиция. Говорейки за цервикалния регион, има и друга позиция, която според мен погледът е много по-важен от средния и изправен.

Плъзнете брадичката назад хоризонтално към гръбначния стълб и леко погледнете надолу. Това е оптимално. позиция на врата при всяко упражнение, както нагоре, така и надолу тяло.

3 – наранявания на коляното

Травма

Като цяло коляното е изключително уязвимо. По силата анатомична структура и позиция спрямо глезена и на тазобедрените комплекси на колянната става и истината е по-малко стабилна в сравнение с други.

Има обаче редица важни неща.

Първо, колянната става е неактивна по структура. Той е се отнася до блокиране, само с две верни степени на свобода, т.е. той може да извършва само огъване и разширение.

Подвижност ненормална до коляното, съчетана с крещящо неправилна работа на други силно подвижни стави – като напр повечето спомагателни стави на глезенния комплекс в допълнение към сферични стави – имат нездравословно натоварване неконтрактилни тъкани (сухожилия и хрущяли).

Тази слаба връзка в кинетичната верига се чува силно, когато извършване на упражнения, които активно ангажират квадрицепсите, а именно различни клякания и гафове.

Общата нестабилност на коляното може да се обсъжда в духа на спорове за пилешко и яйце, където основният аргумент свързани фактори във вида на скованост и патологични скованост на ставите под и над коляното. Въпреки това много хроничните наранявания се проявяват чрез симптоми в предната част части на колянната става в патела.

Хипертоничността и притискането на квадрицепсите увеличава компресията и срязващи натоварвания върху патела, което от своя страна води до повишено пателарно триене върху бедрената кост и дразнене тъкани.

Функционално скъсяване и свиване на квадрицепсите в комбинации с недостатъчно движение на патела Съчетава се с неправилни техники за клек: коленете, които отиват напред и падат навътре, и упражнения като удари, когато коляното е принудено огънете колкото е възможно повече.

Ако смятате, че това е голям проблем помислете за всички тежки тежести, значи сте прави. Имайте предвид прости препоръки по-долу. Те ще ви помогнат да се справите правилната техника и оставете малко избледнените колене починете и накрая се възстановете.

Цената за лечение на проблеми с коляното

процедура цена от
Консултация с ортохирург от 450 $
Рентгенов 120 $
Диагностична артроскопия от 2500 $
Терапевтична артроскопия от 6500 $
Операция за заместване на ставите 22 000-24 000 долара
Имплантиране на протезата във второто коляно $ 18900-21900
Рехабилитация (1 ден) 600 $

Как да предотвратя

Следвайте пътя на коленете. Много упражнения за долната част на тялото включва различни форми на клекове и белодробни.

Всички упражнения са уникални и за коректността на тяхното изпълнение отговаря на много аспекти. Въпреки това, дори само осъзнавайки къде коляното трябва да е спрямо краката, можете бързо фиксирайте дори най-плачевната техника.

В долната част на амплитудата на клякането и шезлонга патела трябва да бъде приблизително на нивото на външния ръб на стъпалото.

Според някои обучители трябва да се постави патела над центъра на стъпалото. Но в многобройни примери се убедих неуспехът на този принцип поради биомеханиката на движение.

Когато натиснете централната точка на патела до линията точно над малкия пръст на стъпалото, задните части и мускулите на задната част на бедрото създайте достатъчен въртящ момент и натоварване на спиралата, благодарение на което нежеланото е почти напълно елиминирано коляно се търкаля навътре и патела настъпва напред.

2 – Травми на лумбалния гръбначен стълб

Наранявания на лумбалния гръбначен стълб

Въпреки факта, че около 80% от хората от година на година така или иначе страдат от проблеми с долната част на гърба, повечето тежкотоварни тела просто не излагат се на риск от лумбална дисфункция гръбначния стълб.

В случай на спортисти на високо ниво, спазвайки границата между може да се стигне до оптимална техника и потенциално нараняване аргументът, че болката и увреждането на лумбалната област преобладават в почти всички видове вдигане на тежести. Но изследвания и Хиляди живи примери не подкрепят статистиката.

Къде бяха най-много хора, когато за последно сте посетили търговско помещение за захранване: на симулатори, захранваща рамка или повечето свали теглото си от пода?

Най-вероятно симулаторите бяха в търсенето. Търговски зали в най-добрия случай, оборудван с три до четири силови рамки и почти невъзможно е да се вдигне тежестта от пода поради специално проектиран осмоъгълни плочи, които ще наранят подбедрицата ви по-бързо от вас Ще имате време да откъснете черупката от пода.

По отношение на професионалната атлетика има няколко интересни открития относно пауърлифтинг и кросфит.

Повечето съвременни изследвания са склонни да вярват в това кросфит е доста безопасен за гърба, с изключение на упражнения с пауърлифтинг елементи. Във всички останали посоки на кросфит, като тренировки за издръжливост или олимпийски вдигане на тежести, рискът от нараняване на долната част на гърба клони към нула.

Цената на лечението може да варира значително, например лечението сколиоза от 9 000 до 70 000 долара. Хирургия за за лечение на лумбална или друга междуребрена херния Гръбначният стълб може да варира от 18 000 до 50 000 долара.

Как да предотвратя

Спазвайте средното положение на гръбначния стълб. задължително почувствайте всички извивки на гърба, за да можете приведете го в средно положение при повдигане на големи тежести, интензивни метаболитни тренировки или просто за навременна техника на реакция и корекция.

За вдигане на тежести и силова тренировка са от интерес три основни положения на долната част на гръбначния стълб: огънат, удължен и среден.

Флексията на лумбалния гръбначен стълб е много травматична, особено ако са свързани фактори като големи тегла, скорост и работа на други стави.

Повечето хора не разбират този огромен гръб носи не по-малко вреда.

Избягвайте прекомерно огъване или разширение на долната част на гърба, когато повдигане на тежести. Използвайте полу неутрална позиция гръбначния стълб.

Средната позиция се различава от пълното изправяне на гръбначния стълб. Може да се постигне чрез напрежение на мускулите, които стабилизират долната част на гърба и таза, а именно четирите слоя на мускулите на пресата и други околни структури, с едновременното сближаване на срамната кост и на кифоида процес на гръдната кост.

Заемането на тази позиция ще играе ключова роля не само в защита на гърба, но и в разработване на правилна техника за повдигане тежести.

1 – Травми на рамото

Травми

През последните 20 години тренировките в стил бодибилдинг се промъкват общност за вдигане на тежести.

Много симулатори са наистина полезни. Но хроничен ангажираност към упражнения, които не изискват стабилизация на рамото ставата или нейната позиция за извършване на движение може да стане хлъзгав път за здраве на ставите и меките тъкани.

Друг голям проблем с дефинирането правилната изходна позиция в (понякога дори твърде трудна) симулатор, е създаването на силови самолети, които са изпратени би било основното натоварване на мускулите, а не неконтрактилната тъкан (сухожилия, връзки и стави).

Ами псевдоатлетическите хореографски часове, използвайки 5 кг пръчки и 2 кг гири? Харесва ли ви или не, но това също се счита за лека атлетика. Ето така повечето хора представете си фитнес.

Искате да откриете правилния начин да направите болен човек неспособен рамо, което би те събудило посред нощ с дълбоки болки, с гаранция за пътуване до рентгенолога?

Отидете в клас на pampigue, където 1000 асансьора с дъмбели на бицепсите вървят в тандем с още 2000 повторения на армейска преса без всяка надежда за правилната техника или адекватно изследване мускулите.

В допълнение, все още можете да стоите в лентата с напълно разгърнати навътре с рамене и това е всичко – раменните ви стави веднага ще дойдат краят.

процедура цена от
Протезиране на раменете 25 000 долара
Диагностична артроскопия от 2000 $
Терапевтична артроскопия 5000 долара
Ставна рентгенова снимка от 50 $
Експресна проверка (общо изследване на състоянието) $ 1900
Преглед за хора над 40 години 2250 $
Лабораторно изследване на кръвта и урината 150 $

Как да предотвратя

Създайте спирално напрежение и въртящ момент.

Не разбирате за какво става въпрос? Във всички тренировки с тежести, дали това е оборудване за упражнения, свободни тежести, гири, тежести и т.н., внимание трябва да се съсредоточите не толкова върху самото движение, колкото върху оптимално първоначално положение на ставата, за да се гарантира нейното правилна позиция и стабилност още преди началото движение.

Горните крайници са една от най-подвижните части на тялото, т.е. което улеснява създаването на функционален спирален товар и въртящ момент в ставите и меките тъкани. Така че получаваме центрирано положение на раменете, което прави тренировката ефективна и сейф.

От щамповане до щамповане в симулатора, издърпвания и гребни сцепления, подобен спираловиден механизъм за натоварване ви позволява да развиете средно ниво позицията на рамото, оформяйки идеалната начална позиция за изпълнение на упражнения.

На първо място, трябва да намерите такава ситуация и да я усетите. На следващо място, като го поддържате, докато правите множество подходи различни движения в различни равнини, гарантирано ви няма станете жертва на лесно предотвратими наранявания на рамото по време на вашата спортна кариера.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment