5 начина за измерване на процента на мазнини тялото

Известно е, че загубата на мазнини БЕЗ мускулна загуба е единствената начин да се пригодиш. И така, как да определите дали губите мазнини, мускули или всички заедно? За начало измерете съотношението на мазнините в тялото.

 • Определяне на процента на подкожните мазнини
  • Измерване на телесните мазнини №1: Измерване на кожата сгъвания с шублер
  • Определение на мазнини под кожата №2: bioimpedance
  • Перкутанно измерване на процента на мазнини # 3: Антропометрично метод
  • Изчисляване на процент мазнини № 4: Хидростатично претегляне
  • Измерване на количеството на подкожните мазнини в тялото № 5: DERA преглеждане

Определяне на процента на подкожните мазнини

По-долу е преглед на 5-те най-често срещани метода. измерване на телесните мазнини, успоредно с единствения метод за точно измерване на концентрацията на мазнини (но най-вероятно не сте искате да го използвате). Въпреки че тези методи имат различна точност, ключът за определяне на нивата на мазнините е последователен измерване през цялото време (с повтаряемост), така че да можете ефективно проследявайте напредъка си.

Измерване на телесните мазнини №1: Измерване на кожата сгъвания с шублер

Izmerenie-procenta-zhiraИзмерва се методът на “кожната гънка” съотношението на мазнини, мазнини се захваща с пръсти и след това се измерва с шублер дебелина. Резултатите са дадени в милиметри, които сравнявате карта с възрастта и пола, за да получите концентрацията на мазнини в тялото. Има много различни видове калипометри, които варира от измерване само на едно място до производство измервания в 7 точки, методът на Джаксън Полак (някои имат дори 12 точки на измерване).

Предимства:

 • точност
 • Надеждност (ако има опит)
 • Висока повторяемост

недостатъци

 • Несъответствие на измерването (същата точност е необходима и за всяка употреба)
 • Тестът с повече от една точка изисква квалификация професионален
 • За хора с наднормено тегло 35+ килограма мазнините може да не навлизат калипометър, който ще лиши измерването от точност

заключение

Skinfold е ефективен, точен и практичен метод за измерване и проследяване на дела на мазнините. персонален халипометърът не е скъп за мнозина достатъчно.

Определение на мазнини под кожата №2: bioimpedance

VesyБиоимпедансометрията (BIA) определя електрическото импеданс или съпротивление на преминаването на електрически ток през тялото. Мускулите съдържат много вода и провеждат добре ток, докато докато мазнините съдържат малко вода, а токът води слабо. базиран върху силата на импеданса, заедно с височината и теглото, стойността на мащаба BIA безмаслена мускулна маса и съотношението на мазнините в тялото.

Много общи везни се предлагат с вградена BIA характеристики, докато други изискват държане на BIA устройства в ръцете си. Поради факта, че BIA тестът се основава на водния баланс на тялото, вашето състоянието на хидратация може да повлияе на нивото на точност.

достойнство

 • Много проста операция
 • Евтин (повечето везни струват около 50 долара, или още по-малко)

недостатъци

 • Съмнителна точност
 • Различни резултати, в зависимост от нивото на хидратация

заключение

Ако не можете да използвате халипометър, това е второто опция. Ако имате високо съдържание на мазнини (халипометър не може вземете кожна гънка) или трябва да свалите повече от 35 килограма, започнете с BIA и след това отидете на калипометъра. Данни от BIA за хората с ниско съдържание на мазнини са склонни да се отклоняват от истински.

[sam code = “true”]

Перкутанно измерване на процента на мазнини # 3: Антропометрично метод

IzmerenieТози метод използва измерване на кръг, за да оценка на концентрацията на мазнини. Методът на ВМС на САЩ заема талията, шията и височина за мъже, и бедрата, шията и височината за жените.

Методът на ВМС на САЩ е достъпен на сайта, където можете да въведете своя измервания в дясната колона.

достойнство

 • Проста употреба
 • Ниска цена

недостатъци

 • Съмнителна точност (мазнините не се измерват директно)

заключение

Този метод се счита за най-малко точен, тъй като не е пряко измерва мазнините (дори да опитате). Например, калипометрите показаха около 6% мазнини, а антропометричният метод показа 11.5%. Но ако нямате BIA скала или шублер, това може да стане бъде подходящо начало.

Изчисляване на процент мазнини № 4: Хидростатично претегляне

Хидростатично-теглоТози метод се счита за Златен Стандартен “(грешка +/- 1,5%) измерване на телесните мазнини, което изисква потапяне в специален резервоар с вода. В резултат на че костите и мускулите са по-плътни от водата, човек с повече безмаслена маса във вода тежи повече и има нисък процент мазнини. Съответно голямо количество мазнини тъканта прави тялото по-леко във вода и то има по-голям процент мазнини.

Точността на четене зависи от отделянето на целия въздух от белите дробове предварително проверете времето. Тестът продължава около 20-30 минути, струва около 100-150 долара и се провежда в изследвания лаборатории, университети и болници.

достойнство

 • Много висока точност, тестът се счита за Златен стандарт

недостатъци

 • непрактичност
 • Висока цена
 • Невъзможност за повторение (освен ако не искате отново се потопете в резервоара и платете $ 150)

заключение

Ако сте изключително заинтересовани от измерването на концентрацията телесни мазнини или сте бодибилдър или фитнес модел, който проследява вашият напредък, хидростатичното претегляне може да има смисъл. в Във всички останали случаи това не е практично.

Измерване на количеството на подкожните мазнини в тялото № 5: DERA преглеждане

Densitometriya-kosteyДвойно енергийна рентгенография известен като DERA, бързо се превръща в „новия“ златен стандарт измерване на телесните мазнини, тъй като се основава на трикамерен модел, което разделя тялото на обща инертна маса, несъдържаща мазнини и много мастна тъкан. Хидростатично претегляне, от друга ръка, използва само двукамерен модел (маса, не съдържащи мазнини и мазнини).

DERA също така ви позволява да анализирате разпределението на мазнините чрез тяло, така че да можете да си представите с точност как се разпределят мазнини в различни части на тялото. В миналото DERA се използва само за измерване на костна минерална плътност при остеопения и остеопороза при възрастни хора. Процедурата използва слаб скенер Рентгенова доза, така че е достатъчно безопасна и трае около 10-20 минути.

достойнство

 • Много висока точност

недостатъци

 • Висока цена: около 250 долара
 • Няма възможност за повторение (освен ако, разбира се, не мислите) харчете 250 долара на всеки няколко седмици)

заключение

Като хидростатично претегляне, ако сте много любопитни, или ако сте културист или модел, който проследява вашите постижения, тогава DERA има смисъл. В противен случай е твърде неудобно и скъпо.

Всички тези методи се основават на алгоритми, които превеждат измерено параметри при оценката на дела на мазнините, нито една от тях не е идеална. алгоритми имат вариации, основани както на основни предположения, така и на формули, свързани с различни нации.

И така, кой е единственият точен метод за измерване на мазнини? кройка тялото и помисгодини е за мазнините, както при аутопсия. Наистина е така единственият начин за измерване на концентрацията на телесни мазнини е най-много със сигурност.

Интересна тема:

 1. Как да отслабнете бързо: 3 лесни стъпки, доказани от науката
 2. Теория за изгаряне на мазнини: Брой калории за намаляване тегло
 3. Как да се отървете от мазнините по корема и страните на човек за 30-40 лет
 4. Най-ефективните упражнения за отслабване на корем и страни в у дома, без оборудване за упражнения

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment