5-те най-често срещани проблема с позата (и техните решения)

„Проблеми

Problema-S-osankoyМиналата седмица присъствах Еднодневен семинар в Ню Йорк по анализ на стойката и движението Около 25 фитнес професионалисти споделиха своите умения, демонстрирайки упражненията, които изпълняват ежедневно. след от това как оценихме стойката един към друг, бяхме шокиран да научи, че всеки има сериозни проблеми с позата – от умерена до тежка.

Възможно е и вие да имате подобни проблеми, които могат влияят върху здравето и работата ви. Трябва да призная че имам най-малкото отклонение в стойката – степен от ниска до умерена!

съдържание

 • как да изправите стойката си
  • Проблеми с поза # 1: Хиперпронация
  • Проблем с позата # 2: Бедрото напред
  • Проблем с позата # 3: Горна гръбна кривина
  • Проблем с позата # 4: Наклон
  • Проблем с позата # 5: Наклонена глава напред

Как да изправите стойката си

Тази статия не говори за това как да се проведе интегриран оценка на стойката, в нея събрах 5-те най-често срещани проблеми поза, която според мен е причинена от заседнал начин на живота. За всеки проблем с позата подчертавам (1) идентификация проблеми, (2) причината, (3) проблема и (4) решението.

Имайте предвид, че решенията, изброени в тази статия са само „възможни“ решения, като някои от причините и проблемите не могат да бъдат коригирани (т.е. вродени проблеми или нараняване). И накрая, бъдете наясно дали всеки проблем с позата може водят до други проблеми, тъй като човешкото тяло представлява една единствена “кинетична верига”.

Проблеми с поза # 1: Хиперпронация

Problemy толкова stopoy

Идентификация на проблема – Както е показано в снимки по-горе, сложете двете ръце по 1 инч от всяка страна Твоят крак. Изправете глезена си така, че да има интервал между тях всяка ръка и глезен бяха еднакви. Сега, разхлабете глезена и стъпалото. Ако влязоха вътре, значи имате giperpronatsiya.

Причини – затлъстяване, бременност, неудобно обувки и постоянно ходене по твърди повърхности – всичко това може разхлабете свода на стъпалото, което от своя страна води до клубно стъпало и плоски крака.

Проблем – Clubfoot добавя напрежение крака, стяга мускулите на подбедрицата и уврежда патела. Прекаленото прищепване на краката често води до плантарен фасциит, калканна шпора, метатарзалгия, тендонит и / или подутина на стъпалото. Приблизително 20-30% от американците имат клубни крака и плоско стъпало.

Решение – Ако арката на стъпалото вече е счупена, тогава най-доброто решение в този случай е да се свържете с ортопед. Ако арх стъпалото тепърва започва да се счупва, тогава можете да го укрепите тичане / ходене бос. Но във всеки случай е необходимо консултирайте се с лекар (най-добрият изход е да се свържете Ще отговоря).

Проблем с позата # 2: Бедрото напред

позата-проблеми-2Идентификация на проблема – Идентифицирането на наклона на бедрото напред може да е достатъчно комплекс. Един от методите е огъването на таза напред, доколкото е възможно може би и след това обратно. Можете да огънете таза си напред до максимум.

Причина – заседнал начин на живот, отсъствие упражненията за разтягане водят до намаляване на мускулите на флексия бедро.

Проблем – наклона на бедрата напред (така че наречен преден тазов наклон) се свързва с тези без гъвкавост с тазобедрени флексори, т.е. мускулна група отпред бедрата, които издърпват коляното нагоре. Когато ходиш трудно тазобедрените флексори пречат на мускулите на глутеуса да участват, което в тях обратът прави мускулите на задната част на бедрото претоварени и твърде суров. Ако мускулите на гърба ви са пренапрегнати бедрата, причината може да бъде негъвкави флексори на тазобедрената става и наклонен таз.

Решение – Опънете бедрените си флексори използвайки статични удари, например, лунната поза сърп, активирайте задните си части със специални упражнявайте и разтягайте мускулите на задната част на бедрото.

Проблем с позата # 3: Горна гръбна кривина

позата-проблеми-3Идентификация на проблема – Помолете някой да направи снимка на профила ви. Ако ти забележете, че горната част на гърба ви е прекомерно извита (повече 40-45 градуса), както на снимката вдясно, тогава имате кривина.

Причина – заседнал начин на живот, например, когато сте в офиса, който работите на компютър.

Проблем – седнал прегърбен над компютър, стягаме мускулите си гърдите, което причинява изкривяване на горната част на гърба (Кифозата). Мускулите на горната част на гърба, които са отговорни за стойката, ставам слаб.

Решение – скобата може да се отстрани чрез масажиране гръдна зона с масажна топка и други упражнения за разтягане. Любимото ми упражнение е преобръщане на върха архивирате.

Проблем с позата # 4: Наклон

SutulostИдентифициране на проблема – В този случай възможно е да се проведе “Тест с молив”, който предвижда следното: вземете молив (или химикалка) във всяка ръка. Какпоказано на снимката по-горе, ако моливите сочат директно, тогава с Позата ви е наред. Ако моливите се погледнат приятел, или обърнат под ъгъл спрямо тялото, тогава това говори за наведа.

Причина – заседнал начин на живот, например, когато сте в офиса, който работите на компютър или грешите Упражнение с прекомерно натоварване на гърдите мускулите.

Проблемът е, че ние седим прегърбени над компютър стягаме мускулите на гръдния кош, което води, което води до огъване. В този случай мускулите на горната част на гърба, които са отговорни за стойката, т.е. ставам слаб.

Решение – Решението в тази ситуация е много изглежда като коригиране на кривината. Облекчете стягането на гърдите чрез миофасциална релаксация (можете да използвате топката за масаж) и разтягане, както и укрепване на мускулите на горната част на гърба.

Проблем с позата # 5: Наклонена глава напред

Problema-S-osankoy1Идентификация на проблема – Помолете някой да направи снимка на профила ви. Както е показано на снимката вдясно намерете стърчаща кост на рамото и проверете дали се намира под ушната мида. Ако ушната мида излезе напред, тогава имате очевидни проблеми с позата.

Причина – заседнал начин на живот, например, когато сте в офиса, който работите на компютър.

Проблем – мускулите на гърба на шията и горната част на гърба са силно затегнати.

Решение – Първо се опитайте да седнете вдясно: дръжте гърба си прав, наклонете главата си малко назад. Не повдигайте главата си нагоре, докато я наклоните назад. На второ място, правете масаж или използвайте масажна топка за горната част обратно, за да отпуснете мускулите на шията. Наистина помага.

Тези 5 засегнати проблеми с позата са подвижни повърхности от толкова важна тема. Надявам се тази статия да помогне. Ще мислите за стойката и ще бъде много полезна за вас. Ако сте сериозни мислите да коригирате позата си, тогава ви препоръчвам Kit Trigger Точкова терапия Общо тяло.

www.builtlean.com/2011/11/28/posture-problems/

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment