5 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА НАРУШЕНИЯ КИТКА!

Китките ви са ударени. Това е часовник на компютъра и часа във фитнес залата, през които малките ви кости между дланите и предмишниците са подложени на атака. Ето ви първото линия на отбрана.

Карпалните стави постоянно се занимават със спорт.

Да паднеш върху ръцете си след футболен грабване или да удариш топката причиняват тъпи наранявания на китката. Хвърлете топка, размахвайте бухалка или пробиването също излага китките на напрежение.

Китката се състои от осем малки кости (карпални кости) плюс две дълги кости на предмишницата (радиални и лакътни кости). Китката може да се движи при огъване и разтягане (движение на ръката към предмишница и гръб), както и отвличане и намаляване (вълна движение). Специфична за китката еластичност и стабилност важно за предотвратяване на наранявания на китката.

Uprazhneniya-для-zapyastjaЕдин от основните проблеми на китката, които могат да възникнат поради дълги тренировки, това е карпал тунелен синдром (CTS). Тя възниква, когато медианният нерв, който произхожда от горната част на ръката и се спуска към длани, тя се стиска или възпалява. Карпален тунел – тесен проход в китката, който затваря костите и връзките, които позволява средния нерв да навлезе в дланта на ръката.

Ако нервът се свие от тендонит, костите се дегенерират или се появява подуване и може да почувствате болка, изтръпване или изтръпване. Тези симптоми се проявяват главно в дланта, която включва палеца, втория и третия пръст и малкия част от четвъртия пръст. Това обикновено се наблюдава при операторите компютри от повтарящи се движения, докато пишете.

Въпреки това, повтарящи се движения от силова тренировка и упражнения, включващи китката, също могат да причинят синдром на карпалния тунел. Постоянна болка в ръката или пръста, изтръпване или изтръпване могат да бъдат показатели за CCC. Ако ти имат подобен опит, надценяват напрежението върху китката. ако промените за намаляване на напрежението в китката няма да решат проблема, необходимо е да се консултирате със специалист. Но ако сте сега чувствайте се добре, тогава изместването на напрежението от китката е превантивна мярка.

Около 4-10 милиона американци страдат от карпал тунелен синдром.

 • Превантивни упражнения за китката
  • УПРАЖНЕНИЕ 1 СТРЕЛКА – РАЗШИРЕНИЕ НА КРИСТА
  • УПРАЖНЕНИЕ 2 СТРЕЛКИ – ИЗГРАЖДАНЕ НА КРИСТА
  • УПРАЖНЕНИЕ 3 СЪЗДАВАНЕ НА ТОНИС БОЛ
  • УПРАЖНЕНИЕ 4 СВЪРЗВАНЕ НА КРИСТА С АКСОРБЪР ЗА ЛИЦЕ
  • УПРАЖНЕНИЕ 5 РАЗПРЕДЕЛЯНЕ КРЪСТТА С ТЕНА ШОК АБСОРБЕ�

Превантивни упражнения за китката

Ето няколко препоръчителни стречи и упражнения, които да ви помогнат. предотвратяване на проблеми с китката. Помнете, ако чувствате болка, изтръпване или изтръпване, вземете медицински преглед за наличието на CCC.

УПРАЖНЕНИЕ 1 СТРЕЛКА – РАЗШИРЕНИЕ НА КРИСТА

5-упражнения към предотвратяване китки наранявания-2bС длан нагоре и с десния лакът плъзнете ръката си надолу. Трябва да се чувствате меки разтягане. Задръжте за 10-15 секунди. Повторете на всяка ръка. три комплекта.

УПРАЖНЕНИЕ 2 СТРЕЛКИ – ИЗГРАЖДАНЕ НА КРИСТА

5-упражнения към предотвратяване китки наранявания-3бДръжте лакътя изправете и издърпайте китката си с горната страна към вас. изчакване около 10-15 секунди Повторете три серии за всяка ръка.

УПРАЖНЕНИЕ 3 СЪЗДАВАНЕ НА ТОНИС БОЛ

Стиснете тенис топката с максимална сила, без да усещате болка. Задръжте за 5-10 секунди. Повторете 8-10 пъти.

УПРАЖНЕНИЕ 4 СВЪРЗВАНЕ НА КРИСТА С АКСОРБЪР ЗА ЛИЦЕ

5-упражнения към предотвратяване китки наранявания-4Увийте панделка амортисьор около ръката, дръжте го с дланта нагоре и лакътя отстрани, както при огъване на ръце с гири. Дръжте лакътя ъгъл 90˚ и бавно завъртете китката, напрягайки мускулите на ръката и предмишницата. Повторете на всяка китка 3 серии по 15 повторения.

УПРАЖНЕНИЕ 5 РАЗПРЕДЕЛЯНЕ КРЪСТТА С ТЕНА ШОК АБСОРБЕ�

5-упражнения към предотвратяване китки наранявания-5Държащ лакът отстрани, обвийте лентата с амортисьор около ръката. Дръжте ръката си дланта надолу и лакътя под ъгъл 90˚, както при огъване назад захват. Бавно завъртете китката нагоре, мускулно напрежение предмишницата. Повторете за всяка китка 3 серии по 10-15 повторения.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply