6 най-ефективни фитболни упражнения

Фитбол – един от най-добрите елементи на екипировката във всеки фитнес: когато изпълнявате упражнения върху него, той създава толкова много нестабилност, че прави вашата най-малките, стабилизиращи мускули работят по-трудно Вие сте неподвижни и неподвижни. С течение на времето това увеличава силата и издръжливостта на тези мускули, подобряване на тяхната мобилност и предотвратяване наранявания.

Въпреки това, докато често виждате хора седнете на топката и правете усукване, има много по-добри упражнения на фитбол. Прочетете, за да се възползвате максимално упражнения с топката, които да ви помогнат в ежедневието ви. при правилното извършване на тези движения може да доведе до тренировките ви изцяло ново ниво на сложност, сложност и ефективност.

  • Упражнение за сгъване на нож
  • ролка
  • Натиснете прозорци
  • Упражнение “Рафт” (Повдигане на таза със свити крака)
  • „Ролка“ (странични движения с валяк)
  • Фитбол въртене в бара

Упражнение за сгъване на нож

Сгъваем нож за упражнения

Сгъваем нож е чудесен начин да подобрите основните си тренировки. и помпайте мускули в средата на тялото. Той също тренира способността да се контролира долната част на тялото, като се поддържа правилен тон на наклонени и ректус мускули на корема.

Движение: застанете в положение на лицеви опори и поставете пищялите на топката. Дръжте горната част на тялото неподвижна притиснете коленете си към гърдите.

ролка

Perekat

Валянето е едно от най-добрите упражнения за изпомпване. кубчета от пресата. С напрегнати мускули на пресата протягате ръцете си – колкото по-далече стигнете, толкова по-трудно Това става.

Движение: коленете и сложете ръцете си топката. Избутайте бедрата напред, дръжте ръцете прави и опитайте докоснете топката с носа си – дръжте бедрата прави и стиснете дупето през цялото време.

Натиснете прозорци

Натиснете

Това движение е малко по-сложно от просто лицеви опори – задръжте топката за известно време и напрягайки тялото, усетете как гори, тъй като работи, за да задържи торса си директно и стабилно. В допълнение, тя включва стабилизиращи мускули. рамо, което помага за предотвратяване на наранявания и поддържане на правилното ставна функция.

Движение: Застанете за лицеви опори ръце на топката. Дръжте тялото си право от главата до петите и не го правете позволяват провисване на долната част на гърба. За да го направите по-трудно, започнете движете топката в произволни посоки.

Упражнение “Рафт” (Повдигане на таза със свити крака)

Повдига таза на фитбола

Ключът към силата и експлозивната скорост на един спортист е това да е силно задните части и мускулите на задната част на бедрото. Това е едно от най-лесните и ефективни упражнения с фитнес топка за укрепване на гърба ви, осигурявайки отлични резултати във фитнеса и извън него границите.

Движение: Легнете по гръб с крака върха на топката. Започнете с стискане на дупето и издърпване бедро. След това огънете краката под коленете, докато бедрата трябва да бъде удължена и поддържаща права линия от раменете до коленете. Запомнете: всеки сантиметър, който се огъвате, е още един сантиметър, за повдигане на бедрата.

Това движение е малко като глутеален мост, който е отлично упражнение за укрепване на дупето.

„Ролка“ (странични движения с валяк)

„Движения

Най-вероятно никога не сте чували или виждали това упражнение. преди! Но след тази статия ще разберете защо трябва да добавите го в неговия режим. Той създава уникална тежест за укрепване мускули на ядрото, проверявайки неговата стабилност под различни ъгли и в различни посоки.

Движение: Легнете на топката и задръжте ролката над гърдите. Претъркаляйте топката отстрани отстрани и се движи колкото можеш, без да падаш.

Фитбол въртене в бара

„Фитболно

Омраза да държиш лентата за дълъг период от време? Прекарайте това упражнение на следващото ниво с fitball – кога вие “смесвате с ръце” и завъртате топката, вие изпомпвате Натиснете от различни ъгли за невероятни тренировки за корем.

Движение: Поставете каишката на топката. Като държите тялото си неподвижно, движете предмишниците си в кръг. След това сменете посоката. Стиснете раменете заедно и не го правете нека провисва долната част на гърба.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment