7 причини, поради които не можете да отслабнете и не отива на диета при правене на фитнес

В борбата за отслабване, която и да е от тези често срещани грешки може да е причината, поради която не можете да отслабнете дори отдясно диета или диета, докато спортувате във фитнеса залата.

Пребройте всяка калория, изхвърлете любимата си ядеш, ходиш на фитнес, но все още не виждаш никакви резултати? Ако сте на диета и следвайте плана си до най-малкото детайли, но стрелката на кантара остава неподвижна, време е повече внимателно изучавайте своя подход.

защо не можете да отслабнете, правейки фитнес

 • Основните причини, поради които не отслабвате на диета, правите спортен
  • 1. Продължителна диета
  • 2. Грешен брой калории
  • 3. Отклонения в диетата през уикенда
  • 4. Липса на програмни корекции, тъй като те са постигнати прогрес
  • 5. Посещение на фитнес за изгаряне на калории
  • 6. Изморителни тренировки
  • 7. Закача в джус бара след тренировка
 • Видео: 6 основни грешки

Основните причини, поради които не отслабвате на диета, правите спортен

Понякога малки проблеми, които възникват по пътя, сякаш снежен глобус се развива в големи проблеми, ако те не бъдат незабавно разрешени. Ако се чудите защо не мога да отслабна и все още сред проблемите, изброени по-долу, поне един води до излишъци в диетата ти, след това решаваш, накрая Можете да започнете да отслабвате

1. Продължителна диета

Кога за последен път изпитахте пълно удовлетворение след ядене? Ако постоянно изпитвате това завладяващо чувство глад, тялото няма да отделя излишни калории и нещо трябва да се промени.

Първата причина, поради която може да не успеете да изгаряте мазнини, е като това би било желателно – твърде дълга диета. продължителен диета може да ви изведе в етап на намалена калория. такъв режим на гладуване забавя метаболизма. Разбира се, че консумирате по-малко калории, но и изгарят по-малко, което означава, че не няма напредък.

Ако това изглежда като вашия случай, поемете глътка въздух. Сериозно! не страхувайте се да си направите почивка за 2-4 седмици и да спрете притеснявайте се за изядените и изразходвани калории. Просто го правите една стъпка назад, за да получите резултата по-късно термин.

2. Грешен брой калории

Може би най-честата причина, поради която се проваля отслабнете с правилното хранене е просто грешна оценка яде храна, или по-скоро не правилния брой калории мощност.

Разчитане

Например, вие готвите вечерна закуска и я загребвате с лъжица добавете щедра порция фъстъчено масло към гръцкото кисело мляко. но изчакай малко. Колко масло беше в тази лъжица? Ако според вашата оценка, това е една лъжица, но всъщност по-близо до 2 супени лъжици, тогава Допълнителни 80-100 калории към вашата диета. И все още чудя се защо диетата не работи!

Фъстъченото масло е добър пример, защото има високо плътност на калориите и обикновено не използвате мерителна лъжица да изгребнете малка част от кутията. Със същите грешки с други висококалорични храни – пържоли, сьомга, тестени изделия продукти или ядки – лесно е да разберете защо килограмите остават място, сякаш са заковани.

3. Отклонения в диетата през уикенда

Колко често чувате от някого, че внимателно спазвайте диетата си … в средата на седмицата? Уикендът идва и същите тези строги хранителни съмишленици изпадат от колелата. Тези няколко дни съставляват почти 30% от цялата седмица. Ако спазвате диета само 70% от времето, не се изненадвайте, че не можете да нулирате тегло.

„Неправилно

Що се отнася до процента, опитайте спазвайте правилото 90/10: спазвайте диета 90% от времето и в останалите 10% се отпуснете и се забавлявайте. Великолепна е правило да се придържаме към него. Позволява си малко поглезете и помага да останете най-вече вдясно пътят.

Трудно е да се намерят хора, които следват правило 70/30, защото игнориране на диетата и „забавление“ за 30% от времето никога ще даде добър резултат. Бъдете честни със себе си за това как точно се придържате към вашия хранителен план. Не е достатъчно спазвайте го до най-малките детайли през делничните дни. Обмислят се и уикендите.

4. Липса на програмни корекции, тъй като те са постигнати прогрес

Хората също не отслабват поради факта, че не възстановяват своите програма, докато напредвате. Те започват да залепват определена диета, забележете отлични резултати и продължете да направят същото, както в самото начало, очаквайки да получат същия ефект. За съжаление, това не винаги работи по този начин. Вашето тяло промени в отговор на вашата диета, така че трябва да се промени също.

Колкото по-тънък ставаш, толкова повече тялото ти иска плъзнете този режим на гладно и спестете гориво. Как би нелогично не звучеше, но консумацията на повече въглехидратите могат да помогнат да се избегне подобна реакция. Размер на обслужване въглехидратите също могат да подобрят чувствителността към инсулин и отделят хормона лептин, който е отговорен за поддържането на масата тяло.

5. Посещение на фитнес за изгаряне на калории

Хората често ме питат: „Спортувам, но не отслабвам, защо? “На пръв поглед може да изглежда странно, защото кога Активна консумация и дефицит на калории тялото обикновено губи тегло. Нека да се оправим.

За да отслабнете, трябва да тренирате усилено, всички вярно. Няма нищо лошо в това да отидете на фитнес единствената ви цел е да изгаряте калории, но само до вас фокусирайте се върху този индикатор. Ако искате само да изгорите калории, тогава най-вероятно ще отделите почти цялото време кардио симулатори, просто защото показват количеството изгорени калории, което улеснява проследяването на напредъка.

Лентата не предлага такава опция, въпреки че упражненията с нея могат дайте най-значимите промени в тялото си. Не само това асансьорите с мряна помагат за изгарянето на мазнините, те също симулират формата вашето тяло.

Кардио тренировка за изгаряне на мазнини

Ето защо поне 70% от вашата тренировка трябва да бъде работа с тежести. Кардио упражненията са страхотни, но трябва да бъдат като черешката на торта, което подобрява резултатите от силова тренировка. Не разчитайте само на кардио натоварване постигане на дефицит на калории

За най-добри резултати, циркуляр тренировки за отслабване, правете упражненията едно по едно, оставяйки минимална почивка между тях. Проучването, опубликованное в Journal of Strength&Conditioning Research,отбелязва, че тренировките с ниско ниво на релаксация провокират увеличена консумация на калории след тренировка в сравнение с нормалната обучение.

6. Изморителни тренировки

Когато посещавате фитнеса, вероятно мислите, че упражнявате до провал – добра идея. Подсилените тренировки не са лоши сами по себе си себе си, но обърнете внимание как това максимално освобождаване на енергия засяга останалите 23 часа на ден.

Твърде много, особено тези, които са едва в началото от пътя им, влак до краен предел, само за да да изпаднат в заседналия ви ритъм на живот през останалото време. Защо? Защото се изтощават от тренировките!

Всички малки дейности, които извършвате през деня, може да са играят огромна роля за увеличаване на общия ви дневен прием на калории. Ако сте твърде уморени, за да отидете на разходка, направете малко почистване или хвърляне на топката с децата – вашите тренировки могат напротив, намалете, а не увеличете ежедневните калорични разходи.

Да предположим, че сте се представяли интензивно, но не изтощителна тренировка, по време на която бяха изгорени 300 калории. Така е трябва да ви остави достатъчно енергия за изразходване допълнителни 400 калории на ден. Вашата нетна консумация на енергия излиза равна на 700 калории.

Сега да предположим, че сте направили изтощителна тренировка, по време на което бяха изгорени 500 калории. Тя беше такава уморително, че сте прекарали остатъка от деня на дивана. Колко ще изгорите ли допълнителни калории? Петдесет. Значи вашият генерал консумацията на енергия на ден ще бъде само 550 калории.

Накратко: тренирането твърде силно може да намали вашето възможности за отслабване

Калорични шейкове

7. Закача в джус бара след тренировка

И накрая, пазете се от тази често срещана грешка след тренировка: почерпете се с голяма закуска, след хубаво обучение. Независимо дали имате лека закуска или не, завършил обучение, силни и сърдечно-съдови подобрения, получени от завършени упражнения ще останат с вас. Но ако за това ще бъде последвано от голям пюре или поничка с извара, вие в крайна сметка можете да неутрализирате изгорените калории, спечелена от пот и упорит труд.

Нуждаете се от тази порция въглехидрати след тренировка. Просто не забравете да вземете предвид тези калории. Определено ще искате зареждайте след тренировка, просто не консумирайте допълнителни 400 калории на процес.

Видео: 6 основни грешки

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply