Алтернативи на ендопротезирането (подмяна) на коляното

Движението е не само живот, но и комфорт. Просто не го правим забележете колко възможност за нас означава нормално движете, докато не го загубим в една или друга степен.

Статия от Самюъл Грининг, 25 февруари 2015 г.

 • Подмяна на коляното и неговите алтернативи
  • Отслабване и упражнения
  • физиотерапия
  • Инжектиране на хиалуронова киселина
  • акупунктура
  • prolotherapy
  • Артроскопска хирургия
  • Стволовите клетки
  • Остеотомия на коляното
  • Изберете правилната опция за себе си
 • Ортопедия в Израел: свобода на движението
  • Как да инсталирате протеза на коляното – видео

Подмяна на коляното и неговите алтернативи

Ендопротезиране на коляното

Преди да вземете решение за такава сложна операция като подмяна на коляното, уверете се, че изпробвах всички алтернативни методи. Най- ие с вашия лекар трябва да обсъдят всички неинвазивни методи за съвместна рехабилитация.

Отслабване и упражнения

Загубата на излишно тегло винаги води до облекчение. Само 10 излишни килограма добавят до 27 кг допълнително натоварване на коляното. Многобройни изследвания доказват това загубата на дори 15 кг има благоприятен ефект върху общото състояние търпелив, подобрява жизнения стандарт. Следователно е необходимо да се справим физически упражнения, които ще ви позволят да отслабнете, както и поддържайте мускулите си в добра форма. В резултат на това болката ще намалее.

физиотерапия

Физиотерапевтът може да разработи схема на лечение, която не се прилага само намаляват болката, но и укрепват мускулите на коляното стави. Лекарят също ще ви покаже как правилно да се изпълнявате упражнения за постигане на максимален ефект. физиотерапия включва ефективни методи като студена и топлинна обработка, перкутанно електрическо стимулиране на нервните окончания и ултразвук. Всички тези технологии значително подобряват състоянието поради увеличен приток на кръв в засегнатите области.

Инжектиране на хиалуронова киселина

Знаете ли

През целия живот всеки има 45% риск от остеоартрит.

Прием и инжектиране на кортизон Хиалуронова вътреставна инжекция много ефективен. Натриевият хиалуронат действа в този случай като естествено смазване на ставата, предотвратявайки по-нататъшно увреждане хрущял. При въвеждане в кухината на коляното, хиалуронова киселина действа като “течна протеза”, с липса на синовиална течност. Това ви позволява да се почувствате облекчени и в рекордно кратко време. получи радост от движението. Този метод е безопасен, ако е правилно въвеждането практически няма странични ефекти. Единственото нещо веднага след манипулацията може да се образува мястото на инжектиране подуване. Но минава доста бързо. Обърнете внимание! Ако сте алергични към яйчен белтък или домашни птици, тогава имате нужда от инжекции хиалуроновата киселина е строго противопоказана.

За да намалите болката, можете да използвате различни обезболяващи без рецепта, лидокаинови мехлеми и маркаин. Вашият лекар може също да Ви постави инжекции. хормонални лекарства и кортизон.

Хормоните се инжектират в засегнатата област, за да активират естествения процес на производство на хормони. Обикновено се лекува с кортизон дава добри резултати, болката отминава след няколко дни. Действието може да продължи до шест месеца.

Разбира се, има и странични ефекти:

 • Временно усилване на болката
 • Бланширане на кожата
 • Алергични реакции
 • инфекция

акупунктура

Тази древна китайска техника е много популярна, и се смята, че в началото на заболяването може да повлияе положително състояние на колянните стави. Известно е и обезболяващо средство. акупунктура, така че може да се използва във всеки стадий на гонартроза. За инжекции се използват тънки дълги игли, които се забиват строго определени области, засягащи нервните окончания. Но от това следва не забравяйте, че този метод няма научна обосновка. Дали да използвате акупунктура или не, зависи от вас.

prolotherapy

Пролотерапията е нехирургично лечение на артроза. Вв колянната кухина се инжектира разтвор на декстроза, който причинява локализирано локално възпаление на тъканите. В резултат на това започва процесът на регенерация на костната и хрущялната тъкан. В допълнение, има мощен приток на кръв към възпалено място и с него и хранителни вещества, необходими за обновяване на сухожилията капачка. Обикновено са необходими 4 до 6 лечения и периодично повторно лечение, ако е необходимо. Този метод е по-добър. използване в комплексна терапия.

Артроскопска хирургия

Вашият лекар може да препоръча артроскопска операция. операция. Артроскопът е специална камера, която се вкарва в кухина на коляното и позволява на хирурга да изследва вътрешното състояние ставата. За въвеждането на артроскоп на патела 3-4 прорез.

Този метод е много по-щадящ от традиционната хирургия. Вие сте можете да се върнете у дома в деня на манипулацията, някои не са необходими допълнителни анализи. Пълната рехабилитация трае около седмица. Но последните проучвания показват именно това Няма нужда от тази процедура.

Стволовите клетки

Това експериментално лечение използва стволови клетки. костен мозък от бедрото, помага за регенерацията на хрущяла в коляното. В момента все повече лекари се обръщат усъвършенствана терапия със стволови клетки като алтернатива методи на артропластика на коляното. Научни експерименти потвърждават високата ефективност на този метод на лечение остеоартрит.

Остеотомия на коляното

Този метод се използва за коригиране на деформациите на коляното. ставите, както и в случаите, когато артрозата се развива само на едната страна на ставата. Целта на операцията е изместване на товара с увредена зона чрез промяна на оста на коляното. това процедурата е специално показана за млади хора, претърпели различни наранявания на колянната става, тъй като има бърз период на рехабилитация, за разлика от артропластиката.

Изберете правилната опция за себе си

Важно е внимателно да обмислите всички опции, да обсъдите с вашите Вашият лекар ще бъде най-добрият за вас. Въпреки това, ако лекарят настоява за ендопротезиране, препоръчваме ви да следвате инструкции. Дългото забавяне на необходимата операция може да доведе до тъжните и необратими последици.

Ортопедия в Израел: свобода на движението

Помощта на ортопед или ортопед е необходима доста често. Така е може да се дължи на редица обстоятелства. Това са наранявания и заседнали заболявания в градовете и вродени малформации при деца. Ортопедията в Израел решава номер най-трудните проблеми както за деца, така и за възрастни пациенти.

Разбира се, никой не отива в Израел с обикновена дислокация или неусложнена фрактура, така че говорим за наистина трудни диагнози и комплексно лечение – декомпресия на нервите, подмяна на ставите, лечение сложни фрактури, изискващи хирургична фиксация, възстановяване след тежки наранявания, лечение на фалшиви стави и кривина гръбначния стълб.

Най-често говорим за оперативна ортопедия и, разбира се, това дава на пациентите известно безпокойство, особено ако става въпрос за деца.

Каква полза предлага Израел на пациентите, ако не говорим фактът, че няма нужда да ходите на лечение там кандидатстват за виза, стоят с часове в посолството и събират документи? Разбира се, това също е важно обстоятелство, но само по себе си това все още не казва нищо за качеството на лечението.

Как да инсталирате протеза на коляното – видео

И така, какво дава израелската медицина на пациентите, когато става въпрос Ортопедия.

Това е:

 1. Точност при назначаване на лечение. Израелски лекари в някои случаи могат да информират пациента, че той изобщо не се нуждае от лечение. И ако е насрочена операция или друга процедура, можете да бъдете сигурен, че наистина е необходимо.
 2. Дълбока диагноза. Преди пациентът да получи някакъв лечение, диагнозите, поставени у дома, се проверяват внимателно. Тук участието на специалист по медицински туризъм е много важно, което организира всичко така, че пациентът трябва изчакайте колкото е възможно по-малко, а диагнозата отне възможно най-малко време. И израелските лекари изпълняват собствената си задача – и те внимателно изследват пациента, планират лечението и вземат предвид всички малки неща.
 3. Минимална инвазивност на операциите. Разбира се, не всички болести третирани по този начин и нормални операции с голям разрез, но все повече манипулации на израелските лекари направено с ендоскоп. Пациент в ръцете Израелските хирурзи стават много по-бързо от този на кого опериран у дома, изпитва по-малко болка.
 4. Опитът на лекарите. Израелските хирурзи обикновено са постоянно научете, усъвършенствайте, споделяйте опит с колеги и в допълнение, те не са ограничени в ресурсите – най-добрият научен база, модерно оборудване, ендопротези от биокомпонент материали, импланти без отхвърляне, операционни роботи и точни навигационни системи: хирургът на съвременна болница е отдавна разчита не само на очите им.
 5. Отношението на персонала, задълбочеността на подхода към всеки пациент и компетентната упойка е гаранцията, че дори и не най-много приятните процедури ще бъдат възможно най-лесни.

След операцията може да се предписват пациенти индивидуален режим и изпълнение на определени физически упражнява.

Въпреки че пътуването за лечение до друга държава винаги е свързано с тревоги и трудности, започвайки от финансови и завършващи чисто психологическа, ортопедия в Израел никога разочарова пациентите. Всяка година те буквално се изправят на крака хора със сложни фрактури на гръбначния стълб и таза, тежки артрит, артроза, наранявания на ставите и връзките, кривина гръбначния стълб.

В по-голямата част от случаите пациентите възвръщат свобода на движение и спазване на постоянни и съществени подобрение.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment