Анатомия на мускулите на гърба. Научен подход към обучението назад

За да тренирате по-ефективно гърба си, разберете кои мускулите, костите и ставите работят по време на тренировка. Тренирайте гърба си с научен подход!

Често хората, които тепърва започват тренировки, първо нещо големи и ефектни изглеждащи мускули на предната част на помпата на тялото. Мускулите на ръцете, гърдите и корема изглеждат страхотно в огледалото, така че много начинаещи спортисти пренебрегват работата върху мускулите на гърба си. Гърбът обаче е толкова важен, колкото и предната част на тялото, когато става въпрос стига до естетика, сила и производителност.

Хората, които сериозно се занимават с изграждането на своите физика, знайте, че широк гръб ще ги разграничи други спортисти. Разбиране на анатомията и системата на движенията на вашия тялото ще направи тренировките по-ефективни. Искам да разкажа всичко, което трябва да знаете, за да изградите страхотен гръб.

съдържание

 • Мускулна анатомия
  • latissimus
  • Трапецовиден мускул
  • Ромбоидни мускули
  • Но какво да кажем за долната част на гърба?
 • Анатомия на скелета
  • Гръбначен стълб
  • Раменни остриета
  • Раменна става
 • Задна мускулна функция
  • latissimus
  • Трапецовиден мускул
  • Ромбоидни мускули
 • Основни упражнения за мускулите на гърба
  • Упражнение №1 Издърпване
  • Упражнение №2 Дъмбел дъмбел
  • Упражнение №3 Пуловер с дъмбел
  • Упражнение №4 Блок тяга към лицето
 • Най-добрият резултат с научен подход

Мускулна анатомия

Гърбът се състои от много мускули. Няма да можем да говорим поотделно, така че искам да се съсредоточа върху тези от тях, които играят най-важната роля в процеса на обучение. Ето какво трябва да знаете, за да изградите зашеметяващ гръб.

latissimus

Биомеханика на latissimus dorsi. Пълен FAQ. Упражнения, погрешни представи, митове

Anatomiya-mishc-бодливLatissimus dorsi е може би основните мускули, върху които повечето хора започват да работят, ако искате да изпомпате гърба си. Тези мускули произхождат от плечовата кост (кост на горната част на ръката) и отидете до скапулата, долната част на гърдите гръбначен и лумбално-гръден фасции, които Това е мембрана, покриваща дълбоките мускули на гърба. Тъй като латисимусните мускули заемат по-голямата част от горната част гръб, те играят изключително важна роля в изграждането на масивни и широка мускулатура.

Трапецовиден мускул

Трапецовидните мускули са много по-големи от вас вероятно мисля. Трапец е разделен на 3 части. Горна част започва в основата на черепа, слиза надолу и се прикрепя към ключицата. Средата възниква в горната част на гръбначния стълб и е прикрепена към лопатка. Долната започва в средата на гръбначния стълб и също прикрепен към скапулата.

Ромбоидни мускули

Ромбоидните мускули са дълбоките мускули, които са под Трапеции. Те са разположени под ъгъл и отиват от гърдите гръбначния стълб до раменните лопатки. Въпреки факта, че тези мускули са не на повърхността, трябва да работите върху тях, защото това влияят положително на пропорциите на тялото ви.

Но какво да кажем за долната част на гърба?

Тази статия ще се фокусира върху мускулите на горната част на гърба. Ние казваме за много мускули на долната част на гърба във видеоклип на тренира пресата и лае.

Анатомия на скелета

Анатомия на скелетните мускули на гърба

Гръбнакът играе важна роля в почти всяко движение тяло, но когато тренирате гърба си, трябва да разбирате и други кости и стави.

Гръбначен стълб

Торакалната област е горната част на гръбначния стълб. Състои се от 12 кости и протича от основата на шията до долната част на гърба. добре развита горна част на гърба е изключително необходима за безопасни и ефективни тренировки.

Раменни остриета

Раменните лопатки са триъгълните кости, които свързват плешката кост и ключица. Те участват в сцепление хоризонтално движения.

Раменна става

Раменната става играе важна роля при тракционните движения. Така е вид панта, която позволява ръката да бъде подвижна. Заради че той позволява на ръката да се движи и върти толкова активно, това ставата е достатъчно крехка. Запомнете това и бъдете внимателни по време на тренировка.

Задна мускулна функция

След като научите повече за мускулите, костите и ставите, вие разберете как образуват движения. И движения като всички вас разбирайте, са основата на обучението. Знаейки как това възникват движения, можем да изградим силна горна част гърба, а също така поддържат здравето на раменните стави.

latissimus

Най-широките мускули са отговорни за движението на раменните стави. Благодарение на тях можете да движите раменете си напред и назад, както и завъртете ги. Силните латисимускулни мускули са особено важни при изпълнение издърпвания, тегличи и други тежки сцепления упражнява.

Трапецовиден мускул

Трапезата също участва в движението на раменете. Когато дърпате ръце напред, горна и долна част на трапеца, както и назъбени мускулите работят заедно, за да повдигнат раменните лопатки. трапец мускулите също участват в сближаването на раменете и спускането им надолу. Използвате ги и когато свивате рамене.

Ромбоидни мускули

Ромбоидните мускули са отговорни за прибирането на раменете, както и за тяхното въртене.

„Разбирайки как се формират тези движения, можем изградете силна горна част на гърба и поддържайте здрави раменни стави.

“Понимая, каким образом эти движения образуются, мы сможемпостроить крепкую верхнюю часть спины, а также сохранить здоровьеплечевых суставов”.

Основни упражнения за мускулите на гърба

Не трябва да тренирате гърба си в резки движения, които я карат да се огъва или върти. Вие трябва използвайте мускули, кости и стави, за да упражнявате гладко, но ефективни движения. Тези упражнения ще напрягат всички мускули. гръб, осигурявайки им максимално развитие.

Също така е важно да знаете как тялото ви работи с различни движения. Всяко от тези упражнения ще развие мускулите. по различни начини, които ще осигурят пропорционална физика и повишаване на общото ниво на физическа годност.

Упражнение №1 Издърпване

Издърпването работи мускулите на latissimus dorsi. Това е първото прост външен вид упражнение може да отнеме известно време, за да овладеете правилна техника на изпълнение. Веднага щом можете да направите страхотно броя на повторенията със собствената си тежест, усложни упражнението, добавяне на тежести.

Podtygivaniya-obratnym-hvatom

Когато правите изтегляния, уверете се, че се движите вътре пълен обхват на движение. Увеличете престоя си в дъното фаза за разтягане на мускулите, а в горната фаза опитайте издърпайте гърдите към щангата. Тази техника ще помогне по-добре. помпайте долната част на трапеца и средата на гърба.

Упражнение №2 Дъмбел дъмбел

Подобно хоризонтално сцепление е страхотно упражнение за работа върху ромбоидните мускули, средната част на трапецията, както и за пропорционалното развитие на мускулите на ръцете. Това е доста просто упражнения, но ефективността му лесно се намалява до нула, ако не спазвайте техниката и работете с твърде голямо тегло.

Тйага-ganteli-V-naklone

За да извършите чернова на дъмбел в наклон, приемете всяко удобно позиционирайте и заключете горната част на гърба. Издърпайте гира огъване на ръката в лакътя и натискане на лопатката към гърба. Не правете и вие много повторения и не използват инерцията на движенията.

Упражнение №3 Пуловер с дъмбел

Това е чудесно упражнение за изолиране на latissimus dorsi. Така е Освен това ще ви помогне да развиете основна мускулна сила и мобилност на раменете.

Pulover-S-ganteley

За да извлечете максимума от това упражнение, легнете обратно и поемете дълбоко въздух. Поддържайте коремните мускули в напрежение за по-добро разтягане на най-широките мускули. Тъй като ще преместете дъмбела зад главата си, трябва да работите усилено поддържайте правилното положение на тялото. Ако ще бъдете твърде силни за да огънете гърба си, няма да можете да опънете най-широките мускули. И какво Не забравяйте да стегнете основните си мускули.

Упражнение №4 Блок тяга към лицето

Това упражнение ще ви изведе от обичайните посоки на движение и също ще добави малко разнообразие към вашите тренировки. Издърпване от лице към лице е чудесен начин за изграждане на мускулите на горната и средната част архивирате.

Тйага-Блока-к-licu

Когато правите упражнението, дръжте въжето толкова голямо пръстите бяха отгоре на дръжките. Такъв хват е повече удобен за движение на рамото. Ако вземете обичайния захват, тогава въртящият маншет на рамото няма да се движи активно. Заключете позицията на горната част на гърба, следвайте движенията лакти и сближете раменете. Останете в положителната фаза упражнения, когато лактите са в унисон с тялото.

Най-добрият резултат с научен подход

Задните мускули работят като единна хармонична система. че тренирайте ефективно гърба си, трябва да имате силен гръбначен стълб, силни раменни остриета и здрави раменни стави.

Преди да отидете на фитнес и да започнете да тренирате, погледнете учебни видеоклипове. Не забравяйте, че трябва да комбинирате мускулната работа работата на ума за изграждане на красиво тяло.

http://www.bodybuilding.com/fun/built-by-science-back.html

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment