B6-12 – Витамини за красота и живот

Всички са запознати с повишена нервност. Причини, които водят до такива прояви, няколко. Разбира се, главното е нарушаване на нервната система, стрес, умора. Не добавяйте принуждава и различни заболявания като анемия, хормонални нарушения, слаб имунитет. И ако си припомните нездравия образ живот, става ясно, че да се поддържа здравето в такова условия невъзможни. Въпреки това е напълно възможно да се подкрепи приемът витамини. На кои добавки да спрете избора със споменатите въпроси? Симптомите ясно показват, че тялото се нуждае Витамин В12 Той и неговият близък “роднина” Б6 ще помогнат в борбата за здраве.

Витамини B6 B12

Непознати познати

Фактът, че витамините от група B спомагат за поддържане на силата тяло, както и красотата на косата, кожата и ноктите, мнозина са чували. но не всеки знае какви са тези вещества и каква е целта им. Това е вода и мастноразтворими елементи, които са необходими за нормализиране клетъчен метаболизъм в организма.

В основата си това е най-обширната група, която включва 11 заглавия. Въпреки това, най-популярните, търсени и необходими за тялото са B6-12.

Витамин В6

Пиридоксин – свойства и принцип на действие

В6 – водоразтворим елемент, който участва в нормализирането метаболитни и кръвоносни процеси. Той промотира възстановяване на централната нервна система, предотвратява развитието на редица сериозни заболявания:

 • анемия;
 • неуспехи на ендокринната и хормоналната система (при жените);
 • сърдечни и съдови.

Добавката помага при заболявания на ЦНС, бъбречни заболявания и помага за укрепване на имунната система. Счита се за един от най-много важно за здравето на жените – нормализира хормоналните процеси, укрепва косата и ноктите, помага за запазване на младежката кожа. Тя дори се предписва на бременни жени по време на остра токсикоза, т.е. юноши при лечението на акне и за нормализиране на работата на мастните жлези жлези.

Приемът на веществото спомага за повишаване устойчивостта на организма към вируси и инфекции, подобрява зрителната острота. В6 често се предписва от лекар в състав на комплексна терапия. Той е незаменим за възстановяване след продължителна депресия, болест. Навременното попълване на този компонент се отнася до превантивни мерки. Намалява вероятността от проявление. депресия. Също така си струва да се отбележи, че поддържането на сила и здраве с приемането на добавката не е скъпо. Витамин В6 ниска цена, особено в сравнение с пълно лечение в случай на заболявания, причинени от дефицитът му.

Витамин В12

Цианокобаламин – защо е необходим

B12 – вещество със сложна структура, което може се натрупват във вътрешните органи – бъбреците, белите дробове, далака. Важните функции на витамина са:

 • стимулиране на образуването на мембрани върху нервните окончания;
 • защита на чернодробните клетки от вредното въздействие на токсините;
 • регулиране на холестерола;
 • оптимизиране на процеса на клетъчно делене;
 • нормализиране на кръвообразуването.

Намалява вероятността от натрупване на хомоцистеин, който кога определена концентрация провокира инфаркт и инсулт. недостиг B12 води до лошо здраве, разрушаване на жизненоважното телесни функции. Така че, недостигът на витамини се проявява в:

 • безсъние;
 • конвулсии;
 • анемия;
 • неврози;
 • хронична умора.

Депресия, летаргия и обща слабост на тялото – също говорят за дефицит на В12. Също така е необходимо за укрепване на костите, нормализиране на процесите на растеж и развитие на организма, стабилизиране психиката и нервната система, намаляват раздразнителността. Подобно на B6, често се предписва в комбинирана терапия за различни заболявания, но могат да се използват и извън лечението, за поддържане на здравословно състояние.

Трябва да се разбере, че излишъкът от витамини не е полезен. следователно лекувайте правилно приема и избора на дозата. По-добре да предпочитам специализирани хранителни добавки, в които B6 / 12 са представени оптимално концентрация. Една или две таблетки могат да компенсират дневната доза тези компоненти без риск от предозиране. Подробни инструкции за опаковката ви позволява да определите режима и честотата на хранителните добавки.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply