BCAA: ползи и вреди, как да приемаме и какво резултати от приемането

валин , Левцин и изолевцин са три незаменими аминокиселини, които принадлежат към групата на аминокиселините с разклонени странични вериги или BCAA.

От статията ще научите

 • За всяка от трите аминокиселини в BCAA
 • Ползи за здравето на BCAA
 • Колко BCAA трябва да приемате всеки ден
 • Какви храни съдържат BCAA?

BCAA играят важна роля в процеса на обмен вещества и се използват активно при лечението на чернодробна цироза, както и в интензивно лечение. BCAA са популярни и широко разпространени спортна добавка Особено известна е в културизма и други. спортове, които изискват мускулен растеж. ВСАА са класифицирани като незаменими аминокиселини, така че как не може да се синтезира в тялото и следователно трябва въведете го с храна, съдържаща протеин.

 • Валин
 • левцин
 • изолевцин

ВалинАминокиселина с разклонена верига – валин, използван в промишлеността за ферментацията на алкохолните напитки също е в основата на много важни ензими. Валинът допринася за производството на енергия в тялото, което означава, че играе важна роля за изграждане на сила и мускулна маса. Храни, богати на валин, са популярни сред спортисти, особено културисти, които се опитват да ускорят мускулен растеж (хипертрофия), повишаване на силата, производителността и скорост. Левцинът играе централна роля в метаболизъм на мускулната тъкан и следователно допринася за това образование и опазване. Той е важна сграда материал “за много протеини, което означава, че поддържа различни процеси, свързани с възстановяването. Възрастните трябва консумирайте 10-50 mg левцин на килограм телесно тегло. Обаче негово дефицитът може да бъде причинен от липса на витамин В6.

BCAA-и-бегПо същия начин, ключова роля за осигуряването мускулната тъкан играе с изолевцин с енергия особено важно в периоди на интензивни тренировки или силни глад.

Ако изолевцинът не присъства в кръвта в достатъчни количества, тогава тялото ще започне да изразходва резервите си, което неминуемо ще доведе до по-ниски нива на левцин и по-малко мускули маса. Този ефект трябва да се избягва от спортисти, които са склонни да изграждат мускули.

 • 11 Предимства на BCAA
 • Високо BCAA продукти
  • Следете храненето
  • Какви видове месо са богати на BCAA?
 • Функции BCAA
  • Мускулна енергия
  • Стимулиране на производството на инсулин
  • Борба с възрастта
 • Изгодно ли е да приемате BCAA по време на тренировка вместо обичайното вода?
  • BCAA: Научен подход
  • заключение

11 Предимства на BCAA

 • BCAA ускорява синтеза на мускулни протеини, за да увеличи хипертрофията (растеж) и поддържане на мускулния обем при липса на тренировки, например, по време на възстановяване от контузии. Това е особено активно, когато се използват BCAA аминокиселини като аланин, аспартат и глутамин киселина.
 • Комплексът BCAA, обогатен с левцин, подпомага изграждането мускул при възрастни спортисти. Най-ефективното съотношение на левцин към валин и изолевцин се считат за 4: 1.
 • BCAA активира процеса на изгаряне на мазнини (левцин) и се увеличава глюкозен толеранс (изолевцин), като по този начин подобрява състава тяло. По време на тренировките за изгаряне на мазнини спортистът трябва увеличете приема на храни и добавки с високо съдържание ВСАА.
 • BCAA подобряват хормоналния баланс чрез увеличаване на силата, производителност и издръжливост чрез увеличаване на нивата тестостерон и по-ниски нива на кортизол. Плюс това, BCAA в състояние да намали възпалението.

Обучение с тежести

 • Ако консумирате повече от 4 g BCAA на ден, развитието на силата се подобрява. по време на тренировка, благодарение на ефективно увеличение нервно-мускулна координация.
 • BCAA увеличават издръжливостта и намаляват умората, защото може да се използва от тялото като източник на енергия за попълване на АТФ (аденозин трифосфат), основният енергиен носител в клетката. Освен това намалява умората чрез инхибиране. репресори на триптофан в мозъка.
 • BCAA запазва целостта на мускулните влакна, което намалява мускулна болезненост и ви позволява да спортувате по-често, повече ефективно отключване на спортен потенциал.
 • BCAA намаляват катаболизма (разрушаването), като защитават мускулната тъкан. Освен това предотвратява загубата на мускулна маса при практикуване на видове. спортове, които изискват издръжливост, когато нивата на BCAA в плазмата кръвната картина може да намалее значително.
 • BCAA имат положителен ефект върху метаболизма и производството инсулин, подобряване на състава на тялото. Инсулинова чувствителност също може да намали риска от диабет.
 • BCAA имат анти-стареене, защото се ускоряват образуването на нови митохондрии и по този начин намалява възрастта загуба на мускули. Както и тези аминокиселини успешно използван за лечение на рак и чернодробни заболявания.
 • BCAA подобряват когнитивната функция, като влияят положително невротрансмитери и синтез на глутаминова киселина.

Високо BCAA продукти

Аминокиселините с разклонена верига са три от осем незаменими аминокиселини. Те се съдържат главно в храни, богати на протеини. С балансирана и здравословна диета не трябва да имате проблеми с удовлетворението дневни минимални хранителни нужди на организма вещества. Някои фактори обаче могат да ги увеличат радикално нужди, следователно нуждата приемане на добавки.

Следете храненето

Aminokisloty-pomogayut-szhygat-zhyrНапример диетата „Flash Диета “намалява драстично резервите на BCAA на организма, които са необходими попълвайте веднага, за да избегнете разрушаване на мускулната тъкан. BCAA в този случай ще помогнат за подкрепата и възстановяването на мускулите тъкан.

Чернодробни заболявания и тренировки с висока интензивност също са следователно увеличават нуждата от левцин, валин и изолевцин спортистите и пациентите трябва редовно да ги приемат при повишени стойности количества.

Какви видове месо са богати на BCAA?

Особено богати на левцин са: говеждо (приблизително 1690 mg / 100 g), сурова сьомга (приблизително 1615 mg / 100 g), яйца (приблизително 1090 mg / 100 g) и пшенични продукти (приблизително 920 mg / 100 д).

Валин и изолевцин също в значителни количества се намират в месото и други продукти животински произход Особено добър за вегетарианците сушен грах (приблизително 1160 mg / 100 g), както и орехи (приблизително 750 mg / 100 g) с високото им съдържание на BCAA.

Тези, които ядат месо, могат да получат най-много минималното дневно количество BCAA чрез консумация на пилешки гърди (приблизително 1220 mg / 100 g) и ориз (приблизително 330 mg / 100 g). Здрав възрастен човек се нуждае от около 10 g BCAA на ден, но това количество, Разбира се, може да варира в зависимост от всеки конкретен случай.

Ако спортувате редовно, трябва да помислите приемане или BCAA в чистата му форма, или в комбинация със серум протеин.

Уебсайтът на aminoacidstudies е съставил топ 7 на протеини улеснете процеса на избор на продукта, който е подходящ за вас.

Функции BCAA

BCAA-vliyaet-на-Рост-mishcМускулна енергия

За разлика от повечето аминокиселини, BCAA се метаболизират главно в мускулите и не черния дроб. Това показва тяхното изключително значение в процесът на осигуряване на енергия на мускулната тъкан.

BCAA също са полезни при лечението на заболявания, свързани с намаляване на нивата на протеини в тъканите, като тумори, тъй като забавя естествения катаболизъм и разграждането на аминокиселините. при хроничното чернодробно заболяване е критично става достатъчно количество BCAA, тъй като тя е в състояние да спре притока на вредни вещества от кръвта в мозъка.

По-специално, левцинът играе важна роля за формирането и запазването на мускулната тъкан, подпомагане синтеза на протеини в мускулите и черния дроб, както и спиране унищожаване на мускулни клетки. Освен това той регулира нивото енергия в тялото и участва в синтеза на глюкоза, така че запасите трябва да се попълват, ако се придържате диета с ниски въглехидрати.

Валинът е важен елемент в биосинтезата на протеини и правилното превръщане на храната в енергия. Той е важен мускулно хранително вещество и следователно редовно използван от професионални спортисти.

Стимулиране на производството на инсулин

Корем в корема и ефектът на BCAA върху нивата на инсулинДруго важно свойството на това органично съединение е стимулиране на производството на инсулин, който контролира кръвната захар и ускорява абсорбцията на аминокиселини в мускулите и черния дроб. Липсата на валин в организма може да доведе до нарушен растеж и намалена мускулна тъкан.

Изолевцинът също е важна основа за синтез на протеин и може значително да подобри процеса на производство на енергия в митохондриите (енергийни станции на всяка клетка). Също BCAA стимулира секрецията на инсулин и постоянно поддържа нивото азот в организма.

Това е особено важно за образуването на нови тъкани и дава възможност за здравословен растеж, особено в детството и юношеството възраст. В много редки случаи на предозиране на тези аминокиселини лесно се екскретира от организма чрез урина и не предизвиква никакви странични ефекти.

BCAA могат да се използват за ефективно лечение някои заболявания, тъй като те играят значително роля в много критични метаболитни процеси. Левцин и валин особено важно, което е доказано от много научни изследвания през миналото.

Борба с възрастта

Не толкова отдавна беше проведено проучване на ефекта на добавките с левцин за синтез на протеин в напреднала възраст. Група от предмети консумират 4 г левцин на ден с храна. Резултатът беше Доказано е, че подобрен синтез на протеин, както и фосфорилиране някои предаватели, които играят важна роля в храненето, е пряка последица от редовната употреба на левцин при форма на добавки.

VesyСледователно натрупването на мускулна маса е много значим не само за културистите, но и за възрастните хора, които искат да водят активен начин на живот, да не се поддават на процеса стареене и консумирайте добавки в съответствие с техните метаболитни нужди.

Друго проучване, проведено през 2010 г., показа връзка между ежедневния прием на BCAA и индивидуалното телесно тегло тяло, определено на базата на ИТМ (индекс на телесната маса). По-специално е показано, че висока концентрация на BCAAs корелира с ниска телесни мазнини, което означава съответната доза от това добавките имат изключително положителен ефект върху общото състояние здравето на човека.

BCAA и аминокиселините като цяло играят важна роля в процеса. здравословно и устойчиво отслабване.

Освен това беше доказано, че липсата на BCAA може да допринесе за диабет. Същото нещо проучването показа, че допълнителният прием на левцин, т.е. валин и изолевцин могат да стимулират производството инсулин при диабетици, което води до подобряване на общата състояние на пациентите.

Подобни резултати са получени в хода на изследванията, изследва връзката между аргинин, L-карнитин и захар диабет.

Изгодно ли е да приемате BCAA по време на тренировка вместо обичайното вода?

Прием на BCAA по време на тренировка

Допълнителният прием на аминокиселини по време на ще ви помогне да подобрите представянето си? Зависи от твоя цели.

Често ме питат дали наистина трябва да пия допълнително BCAA. Въпреки вкусния им вкус, отговорът е в крайна сметка се свежда до две неща: вида упражнение, което правите и вашето фитнес и бодибилдинг цели.

Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) са съставени от три основни аминокиселини: левцин, изолевцин и валин. Те са счита се за “необходимо”, защото тялото ни не може произвеждайте ги сами, така че те трябва да бъдат консумирани храна. Можете, разбира се, да ядете храни, които са такива богата на аминокиселини – пилешко, говеждо и яйца, но добавката има ползи, защото чистите BCAA заобикалят черния дроб и червата и да влезете право в кръвообращението си.

BCAA са особено важни за хората, които искат да изграждат мускули или поддържа мускулна маса. BCAA, особено левцин, помагат регулират протеиновия метаболизъм, насърчавайки синтеза на мускулен протеин и потискане на разграждането на протеини.

Но достатъчно ли е тази причина да вземете сервиране преди това обучение? Отговорът е малко по-сложен.

Аминокиселини

BCAA: Научен подход

Проучването установи, че BCAA преди тренировка може да помогне за увеличаване на скоростта на протеиновия синтез, потискане на разцепването мускулен протеин, намаляват мускулното увреждане и симптомите на крепатура. Звучи доста впечатляващо нали?

Но тези резултати не доказват непременно увеличаване на силата или мускулна маса при приемане на BCAA. Ако целта ви е тренировка е да увеличите силата и силата и вече задоволяване на вашите ежедневни протеинови нужди чрез храни с високо съдържание на протеини и протеинови шейкове тогава допълнителни BCAA най-вероятно няма да ви помогнат.

Все пак не изхвърляйте шейкъра си още! BCAA не може стимулират хипертрофията на мускулите самостоятелно, но като приемат 6-10 грама преди тренировка, те могат да помогнат за увеличаване на теглото ви толкова много, че да стимулирате растежа на мускулите и да се върнете във фитнеса по-рано, тъй като това също ще ускори възстановяването ви.

В допълнение, BCAAs по време на тренировка се използват при като директен източник на енергия. циркулиращите нива на BCAA водят до повишена концентрация серотонин в мозъка, за който изследователите смятат, че е отчасти помага за намаляване на умората по време на физическо натоварване. Така е особено важи за упражненията за издръжливост.

Добавяне на лъжица или две BCAA към вашата напитка по време на тренировките също могат да бъдат полезни, ако спазвате диета с с ниско съдържание на въглехидрати или упражнения в гладно състояние, защото те могат да намалят умората и да увеличат изгарянето на мазнини по време на упражнения, когато мускулите ви имат недостиг на гликоген.

BCAA прах

заключение

Аминокиселини с разклонена верига (BCAA) са незаменими за човешкото тяло и игра важна роля в хипертрофията и поддържането на мускулна маса. Те имат положителен ефект върху формирането на различни заздравяване на тъканите и метаболитни процеси чрез синтез протеин в черния дроб.

Орехи и царевица (като растителни източници), месото, млякото и яйцата са най-подходящи за дневна надбавка изисквания за аминокиселини. Ако тялото не получава минимума количества валин, левцин и изолевцин, какво често може да се случи сред професионалните спортисти такъв недостатък може лесно да бъде компенсиран чрез използването на добавки, които са полезни и за профилактика и лечение на някои заболявания като диабет.

Най-важно е да се консумират добавки по време на много интензивни периоди тренировки, които ще помогнат за изграждането на мускули маса.

BCAA също трябва да се приемат по време на диета за загуба на тегло, за да се предотврати атрофия на мускулите, защото тялото някои хранителни вещества могат да бъдат пропуснати през този период. Повечето диети включват консумация на жизненоважно хранителни вещества като аминокиселини, включително валин, левцин и изолевцин, тъй като силно се препоръчва да ги използвате здравословно и устойчиво отслабване.

Въз основа на: aminoacidstudies.org/bcaa/

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply