Classic Deadlift: Ефективни дейности и мускулно развитие

Упражнението във фитнеса помага за формирането красива фигура и тренирайте всички мускулни групи. Има различни видове упражнения, сложни опции и цели програми за решаване конкретни задачи. Класическият mrtlift принадлежи на брой универсални упражнения, предназначени за изпомпване на мускулите на върха жилища.

„Класически

  • облага
  • Опция с гири
  • Техника на изпълнение
  • Грешки и недостатъци
  • Колани и застраховка
  • Обучителна програма

облага

Упражнението се отнася до петте основни силови движения, помага да се направи тялото по-устойчиво и да се създаде облекчение мускулите. Предимството му е способността да изпомпва мускули, започвайки от мускулите на ръцете, раменете и гърба, завършвайки с гръдни мускули и мускули на краката.

Разбира се, едно упражнение изисква правилната техника, на пръв поглед това може да изглежда трудно за изпълнение. Ето защо много начинаещи спортисти пренебрегват класиката мъртъв лифт, предпочитайки по-леки вариации, например сумо копнежи.

Експертите съветват да започнете с дъмбел, това ще помогне да се развият групи от необходимите мускули, като същевременно се създава правилното напрежение за тялото. Натоварването ще бъде полезно за тези, които печелят мускулна маса. Ако искате да научите повече за мускулите, които работа, когато правите упражнението, прочетете статията: http://fb.ru/article/174081/stanovaya-tyaga-kakie-myishtsyi-rabotayut-stanovaya-tyaga-kak-pravilno-delat.

„Класически

Опция с гири

В този тип изпълнение можете да намерите своите предимства и недостатъци. Плюсовете включват възможност за създаване на повече амплитуда за изпомпване, което влияе положително на мускулите ръце. Можете също да контролирате всеки крайник и равномерно изпълнявайте сцепление последователно, което не може да се направи с мряна.

Класическият mrtlift при правилно изпълнение укрепва гръбначния стълб поради изпомпване на мускулите на т. нар. корсет. Само няколко повторения ще помогнат за изграждането на мускули и засилване издръжливост на тялото Недостатъците включват неудобно повдигане. от пода, което значително претоварва гърба. Също така неподготвен за спортистите ще бъде трудно да поддържат равновесие в процеса производителност.

За да избегнете ненужното отклонение на гърба в класическия гръб сцепление, можете да замените дъмбела мряна с палачинки. Такъв вариант Подходящ за опитни спортисти.

Техника на изпълнение

Важна роля тук играе трибуната. Краката трябва да са заедно, така че беше създадена необходимата подкрепа и правилните групи бяха обтегнати мускулите. Препоръчително е да завъртите краката малко встрани, лентата трябва бъди над краката си, сякаш краката ти са минали под него. За изпълнение класически мъртъв лифт и други опции за упражнения за сила не са редовни маратонки годни. Подметката им може да се подхлъзне, създавайки проблеми в ход.

„Класически

Навеждайки се над врата, трябва да държите гърба си изправен, задните части малко върнете се назад, така че тялото да се накланя изправено. Ръцете не огънете се в лактите и вземете щангата трябва да е с широко захващане. От това ефективността на трениране на мускулите зависи.

В процеса трябва да запомните дихателната техника. Това е половината успешно завършване на товара. Класическа техника на ликвидация неусложнена, основното е да не дръпнете упражнението и да опитате внимателно спуснете лентата до дъното.

Движението нагоре трябва да се извършва с прав гръден кош и гръб, като се редуват вдишайте и издишайте със спускания и изкачвания. Направете почивки между повторението е невъзможно, само между множествата.

Грешки и недостатъци

Нови спортисти и дори опитни професионалисти могат правят грешки по време на изпълнение. Най-често смяташе рамене. Въпреки че на пръв поглед изглежда сякаш това помага да се изпълни натоварването по-бързо, всъщност тежестта с необходимите мускулни групи се търкалят върху ставите и гръбначния стълб, от които може да се появи болка.

„Класически

Техниката за изпълнение на класическо сцепление с мъртъв лифт е сложна, но voplotimaya в живота. Не е необходимо да взимате щангата с тесен хват, като тогава ще бъде трудно да се вдигне летвата. Краката могат да се огънат малко вътре коленете, но че не се усещаше запушване на тялото.

Ако правите товар със заоблен гръб, тогава ефективността намалява няколко пъти, защото тогава се концентрира натоварването на ръцете и горната част на гърба, което не работи достатъчно количеството мускул. След правилното изпълнение трябва да се усети леко напрежение в тялото.

Колани и застраховка

Класическата техника на задния ход изисква допълнително укрепване на гръбначния стълб, ако мускулите не са добре развити. Така е важно е в процеса на повдигане на голяма тежест интраабдоминалното налягане не беше твърде голямо.

Специалистите в такива случаи се препоръчват да използват специални колани за палене и допълнително увиване на длани към беше по-лесно да държиш бара. Мускулите на краката може да не могат да издържат. Следователно нататък бедрата понякога носят специални превръзки, които стягат мускулите и по този начин нормализират ефекта от натоварването.

Можете да се застраховате с помощта на треньор преди това като го помолите да подкрепи дъмбела в случай на мускулна работа. въпреки че натоварването не е необходимо да се извършва рязко, но и твърде бавно сцеплението няма да работи, така че трябва да се придържате към средно темпо, задържайки дъха си между етапите.

На начинаещите се препоръчва да използват колан от изкуствена кожа или естествена кожа, но не купувайте плат, тъй като няма същото ниво на надеждност като предишните опции. Изборът на колани и застраховка е индивидуален и прилага се, ако е необходимо.

Обучителна програма

Без план на урока ефективен резултат не е за постигане. Deadlift (класически) се счита за универсално упражнение. негов може да се използва за изгаряне на мазнини, изпомпване на мускули или изсушаване на тялото. Но тук комбинацията с други видове играе роля. натоварвания.

Ръководство: как да увеличите резултата в задлъжнялост и започнете да вземате големи тежести,

„Класически

Качеството ще бъде тандем със Смит или Хамър, можете да направите Клякания в симулатора HACK, които отдалече наподобяват товара бар. Не можете да преминете рязко от един тип упражнения към на друг. Това означава, че трябва да изпълнявате универсални упражнения. за да тренирате всички мускули на тялото. Някои видове програми изискват повече издръжливост и брой повторения, следователно в допълнение към основни подходи, обучителите препоръчват да се направи загряване до мускулите са подготвени.

Програмата за обучение трябва да бъде изготвена от обучаващия. Самото комбиниране на упражнения може да доведе до мускулно навяхване.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply