Дейности с въже за отслабване

За да отслабнете не е необходимо да купувате скъпо членство във фитнеса. За тези цели е напълно възможно използвайте най-често срещаните елементи, които могат да бъдат намерени почти всеки дом, или закупен за сравнително малко пари. Например се разглежда скачащо въже доста ефективен метод. Въпреки това, дори използването му включва определени нюанси и правила.

Без значение какво оборудване имате на разположение: от напълно оборудвана супер фитнес зала до няколко почти бели гира в гаража или нищо друго освен теглото ви собственото си тяло – можете да изпомпвате мускули, да отслабвате и да изграждате тялото, за което винаги сте мечтали.

 • Въже за отслабване – като най-доброто налично жилище симулатори
  • Как работи
 • Какво е полезно въже
 • Скачащо въже за отслабване
 • Колко калории гори въжето
 • Какви мускули се люлеят при скачане на въже
 • Как да отслабнете с въже
  • Колко трябва да скочиш, за да отслабнеш
  • Как да скачаме на въже, за да отслабнем
 • Най-добрата тренировка със скачащо въже
  • Блок 1
  • Блок 2
  • Блок 3
  • Как да изберем въже
 • Упражнение за отслабване
 • Колко можете да отслабнете, като скачате на въже
 • Прескачане на въже ревюта

Въже за отслабване – като най-доброто налично жилище симулатори

„Дейности

Пуснете всичките си предразсъдъци относно факта, че е въжето за скок това е забавление на децата. Въже за скачане е невероятно ефективно и Променлива спортна екипировка. но сете го със себе си в раницата си или куфарче, вземете ваканция и командировки, тъй като това е едно от най-лесните начини за кардио тренировка, тренировка за ловкост и сила в движение.

Това не означава, че всичко е решено (и вашите извинения за пропуски обучението по време на командировки се отменя), вижте как По този начин можете да извлечете максимума от тренировките си по въже. Време е да преоткриете това удобно кардио инструмент. Ето какво трябва да знаете, за да поддържате добра форма.

Как работи

Уверете се, че имате подходящо скачащо въже. Висока скорост пластмасовото или оплетено въже е по-трайно от памук и се въртете по-бързо, което увеличава интензивността на тренировката. Те са също е необходимо, ако искате да извършвате напреднали скокове като двойни (които са дадени в тази версия на обучение, въпреки че не го правим Чакаме да го овладеете незабавно).

Преди да започнете да използвате въжето, измерете дължината му. Застанете в средата на въжето, дръжките трябва да са на ниво подмишниците ти. Изрежете и коригирайте дължината според нуждите. Необходимо е постепенно да подготвите долната част на тялото за експозиция скачане, така че започнете да тренирате на дървена или гумиран под. Дръжте въжетата на дръжките на височината на бедрата, лактите огънете се леко и дръжте горната част на ръцете притиснати отстрани. Гръдният кош трябва да бъде насочен напред, а раменете да са разположени назад и надолу. Правете малки скокове и кацайте на подложките на краката си.

Какво е полезно въже

Лесна за използване машина за домашни упражнения е способна на нещо повече от просто спестете парите и времето си, за което бихте могли да се изразходвате пътя към салона, но също така имат добро въздействие върху здравословно състояние. По време на часовете с този прост снаряд наблюдава се нормализиране на червата, тренировките са в ход дишане, не по-лошо, отколкото по време на бягане, и дори подобряване на работата сърдечна работа. Упражнения като това са чудесни за сърдечно-съдова система. Скачането с въже също е полезно като превантивна мярка срещу разширени вени.

Тренирането със скачащо въже е в състояние поне месец. направете тялото по-гъвкаво, отървете се от портокаловата кора и излишъка мазнини. Освен всичко друго, по време на такова спортно натоварване ендорфините се секретират – това е ключът към доброто настроение.

Скачащо въже за отслабване

Именно за отслабване е много полезно да скачате на въже. много хората, които са го използвали за тази цел, отбелязват, че дори 15 мин ути тренировките оказват значително влияние върху борбата срещу излишното тегло. Този симулаторът дава точно на фигурата необходимото натоварване, което равномерно разпределен върху всички проблемни области.

Скачане на въже за отслабване ефективно и сравнително бързо разграждат мазнините и намаляват количеството и степента на проявление на целулита. Това до голяма степен се дължи на това колко калории се консумират. тялото да изпълнява такива упражнения.

Колко калории гори въжето

„Дейности

Ако се интересувате дали скачащото въже помага да отслабнете, тогава имате нужда просто дайте цифрите за средното потребление на калории Например с тегло в 60 кг на час тренировки консумират средно 750 ккал. Фигура във зависи много от скоростта и броя на повторенията, първоначалните тегло. Има едно неизменно правило: колкото повече скокове провежда се в минута, толкова повече калорийна консумация.

По-точна информация според нейните параметри може да бъде намерена в дадена таблица на потреблението на енергия. Тя се основава на средното броят скокове в минута е 120-150.

Тегло / Продължителност 5 мин 10 мин 15 мин 30 мин 45 мин 60 мин
50 кг 55 ккал 110 kcal 165 ккал 307 ккал 490 ккал 650 kcal
55 кг 60 ккал 120 kcal 180 ккал 360 kcal 540 ккал 720 ккал
60 кг 65 ккал 130 ккал 200 kcal 400 kcal 390 ккал 785 kcal
65 кг 70 kcal 140 ккал 215 kcal 425 ккал 640 ккал 850 ккал
70 кг 75 ккал 150 ккал 230 kcal 460 kcal 685 kcal 915 ккал
75 кг 80 ккал 160 ккал 245 ккал 490 ккал 735 kcal 980 kcal

„Таблица

Какви мускули се люлеят при скачане на въже

Пропускащо въже тренира почти цялото тяло, но мускулите в това Процесът се включва по различни начини. Нека да преминем през основните, въз основа на степента, в която те участват в процеса тренировка:

 • телешки мускули (задната част на краката между коляното и глезен) – те имат основната тежест, заради това след упражнения те често болят;
 • глутеални и бедрените мускули – също изпълняват активно заредете, с определени упражнения можете да постигнете добро изпомпване на квадрицепс (отпред и отстрани на бедрата);
 • торс – ректус и коси мускули на корема, гърба, широчината. тези мускулите изпълняват стабилизираща функция по време на изпълнение скача и поема част от целия товар, следователно използвайки такъв симулатор е напълно възможно да премахнете стомаха;
 • мускулите на ръцете и раменете – най-незначителният товар е включен тези части на тялото, така че ако целта ви е да изпомпате бицепсите си и трицепс, въжето за скок не е най-ефективното лекарство.

Степента на интензивност до голяма степен зависи от вида упражнения. Благодарение на правилното обучение, въжето може издърпайте няколко мускулни групи наведнъж. Колкото по-разнообразни са те упражнения, толкова повече мускули ще бъдат включени.

Как да отслабнете с въже

Момиче в тренировкиВече разбрахме, че скачам нататък можете да отслабнете със скачащо въже. Как обаче да го направите правилно е различно. въпрос. За пълен и точен отговор трябва да се справите колко да скачате на скачащо въже, разберете оптималното време за скачане в началния и следващите етапи, как да скочите и други правила и препоръки за бързо избавяне от ненужното телесни мазнини.

Колко трябва да скочиш, за да отслабнеш

Ако основната ви цел е загуба на тегло, ще трябва спазвайте редовен режим на обучение за поне месец и дори повече. Връщането на часовете веднъж седмично определено не е тук. ще помогне. Трябва да се подготвите за това, което ще бъде забележимо в началото болки в мускулите, особено мускулите на прасеца. За бързото адаптиране на тялото към трябва да се подготвят активни натоварвания преди тренировка (напр. включете лека тренировка).

Важно правило тук е умереността. Това означава да започнете Това следва от кратък времеви интервал. Първи урок Препоръчва се да прекарвате 10-15 минути 2-3 пъти седмично. Ако за трудно ви е, можете да го намалите до 5 минути, но увеличете броя подходи. Увеличено време и брой тренировки на седмица трябва да бъде постепенно. Добра работа с оптимален консумацията на калории е 30-40 минути. Смята се, че това това време е достатъчно, за да се отървете от изяден за един ден въглехидрати и стартира процеса на изгаряне на складирани мазнини. още ще бъде по-ефективно да скочите на празен стомах, а след това и вашия сгъва.

Колкото по-дълго тренирате, толкова повече тялото ви се адаптира. с С времето можете да видите как мускулите изискват повече упражнения. Почувствайте тялото си, не увеличавайте времето за скачане на въже твърде бързо Определено ще забележите кога ще е готов за часа. тренировка. Именно тя се смята за най-ефективната за отслабване, тъй като изразходва колкото 700 kcal.

Как да скачаме на въже, за да отслабнем

Въже за скачане за изгаряне на мазнини

За да отслабнете с помощта на този метод, трябва да следвайте поредица от правила и съвети по-долу:

 • Преди да скочите, е необходимо да се извършат подготвителни процедури: провеждайте загряване, затопляйте мускулите чрез триене;
 • гърбът трябва да е прав, краката са заедно, а лактите огъната и притисната към тялото;
 • трябва да научите как да движите въжето с една ръка;
 • ако е възможно, не напрягайте мускулите си, докато скачате – това ще улесни пренасянето на товара;
 • по време на първите тренировки дишането често може да се обърка можете да си осигурите няколко секунди почивка, до края спиране;
 • не правете високи скокове – това не се отразява консумация на калории, но води до бърза умора;
 • за да ускорите процеса на отслабване, се препоръчва да скочите нататък прескачане на въже, комбинирайки това с балансирана диета и допълнителни упражнения (на корема, задните части, краката и т.н.);
 • чудесен завършек на вашата тренировка е контрастен душ и разходка на чист въздух.

Най-добрата тренировка със скачащо въже

Тренировка с въже

Обучението се състои от три блока. Ще изпълнявате различни скача, след това почивайте за две минути и продължете към следващия блок. Следвайте инструкциите.

Блок 1

 1. Скачане на място

Повторения: 60 сек

При всяко завъртане на въжето, отскачайте на два крака, въжето се движи напред (най-основният скок).

 1. Една до друга

Повторения: 60 сек

По време на въртене на въжето скочете малко вляво. След това в следващото въртене е вдясно. Хванете ритъма.

 1. Скачане назад

Повторения: 60 сек

При всеки скок завъртете въжето назад.

 1. Скок на левия крак

Повторения: 60 сек

Скочете на единия крак леко приземяване.

 1. Скачане на десния крак

Повторения: 60 сек

Направо на другия крак.

„Скок

Блок 2

 1. Скачане на място

Продължителност: 60 секунди

 1. Алтернативни скокове

Продължителност: 60 секунди

Скочете от единия крак на другия, напред и назад.

 1. Скокове с кръстосани крака

Продължителност: 60 секунди

Кръстосвайте краката си при всеки скок. Променете крака това излиза напред.

 1. Скок на левия крак

Продължителност: 60 сек.

 1. Скачане на десния крак

Продължителност: 60 сек.

Блок 3

 1. Скачане на място

Продължителност: 60 секунди

 1. Двоен скок

Продължителност: 30 секунди

Отскочете достатъчно, за да имате време да превъртите въжето два пъти за всеки скок Ако не можете да го направите гладко, тренирайте за 30 секунди – без значение колко пъти грешите

 1. Скачане назад

Продължителност: 60 сек.

 1. Двоен скок

Продължителност: 30 секунди

Как да изберем въже

въже за скачане за отслабване

Основният критерий за избор на такъв симулатор е неговата дължина. Тя трябва да бъдат избрани в строго съответствие с израстването на човек. правилно избраното въже ще ви позволи да постигнете максимално възможното зареди. За да определите дължината, трябва да добавите стоките удвойте и прикрепете химикалките към подмишниците. В идеалния случай въжето трябва Докоснете пода, но не легнете върху него. Подходящ за растеж дължината обикновено е:

 • 210 см за растеж до 152 см;
 • 250 см за растеж 152-167 см;
 • 280 см за височина 168-183 см;
 • 310 см за растеж над 184 cm.

Сред сортовете въже има:

 1. Просто – най-евтиният вариант, може да бъде представен в различни видове материал (гума, пластмаса, въже, кожа и др.);
 2. Висока скорост – прави висока интензивност и скорост максимално натоварване, тази опция е чудесна за тези, които искат губят излишни килограми;
 3. Претеглена – характеризира се с повишено тегло, използва се по-често боксьори в подготовка за състезанието;
 4. С вграден брояч също е добър вариант за обучение за отслабване:
 • брояч на калории
 • скок брояч.

По отношение на вида на въжето, за начало е по-добре да изберете просто, но изработени от добър материал (например гума или по-тежка пластмаса) така че въртенето се постига лесно, но натоварването не беше така интензивен, както при високоскоростната версия. Впоследствие можете дайте предпочитание на по-професионален и скъп видове.

Упражнение за отслабване

Упражненията за прескачане на загуба на тегло винаги трябва да започват с обикновени скокове. Техниката на упражняване е правилно местоположение на тялото: прав гръб, лактите плътно притиснати към тялото, ротациите се извършват само с ръце, става кацане на пръстите на краката. Обикновено скачането трябва да се извършва често и да не е твърде високо. Правилното изпълнение ще ви позволи конкретно да повлияете най-много проблемни зони.

За отслабване упражненията с въже могат да бъдат най-разнообразни. Нострува си да се прави само след като тялото свикне минимални товари. Това леко ще разреди монотонността. обучение. Можете да добавите следните опции:

 • двоен скок е, когато трябва да направите един скок на въжето не един скок, както обикновено, а два. Това упражнение може използвайте за възстановяване на дишането, като тя влиза вътре по-малко интензивен режим, отколкото в стандартната версия;
 • Скачане встрани – без да спирате да въртите въжето, скочете напред и назад, наляво и надясно, редуващи се страни (две в една посока, две в другата);
 • смяна на краката – имитация на бягане (скоковете се правят със смяна на краката вътре ускорено темпо);
 • докато скачаме вдигаме колене с бързи темпове – такива упражнението упражнява по-осезаемо натоварване върху мускулите на краката;
 • склонове – завъртаме въжето й няколко пъти и, задържайки в краищата се навеждаме напред-назад;
 • завои – както в предишния случай, вземете въжето и завъртете корпуса последователно в различни посоки.

Можете също да разнообразите дейностите си с въже промяна на темпото на различни упражнения или допълването им със сложни елементи (усукване на въжето във въздуха, както при децата игри, промяна на позицията на тялото, височина на скок и т.н.).

Колко можете да отслабнете, като скачате на въже

„Дейности

Наистина е възможно да отслабнете със скачане на въже и в големи количества. Този симулатор е висок ефективност в процеса на загуба на тегло поради високо натоварване за тялото. Въпреки това, за да забележимо отслабнете с скачане на въжета, е необходимо да се подходи цялостно към този въпрос. важно ролята в този въпрос е храненето. Така че, ако щете редовно надвишават дневния прием на калории (за момичета с тегло 55-60 кг е около 1600 kcal) и скачане на въже няколко пъти седмично, резултатът може да не се появи изобщо. тегло ще се запази в една марка, защото тренировката ще изгори само излишен яде.

За месец редовно обучение, при условие, че е минимум корекции в диетата, напълно е възможно да отслабнете с 5 кг. Ако да добавете правилно балансирано хранене, след което резултатът може да бъде още по-добре. Всичко зависи от първоначалните ви настройки, метаболизма и степента на интензивност на тренировките.

Прескачане на въже ревюта

„Дейности

Използването на този симулатор спечели много положителни резултати отзиви сред хората с наднормено тегло. Мнозина празнуват ефективността на този метод за отслабване. Резултати от приложението, Разбира се, те са различни, защото всеки използва въже по различни начини в зависимост от степента на тяхната подготовка и от времето тренировъчни сесии.

Отрицателните отзиви идват главно от хора, които се надяваше на бърз резултат, без да наблюдава допълнителни правила и препоръки (корекция на диетата, редовност и др.). Заслужава си предупреждение, никакви упражнения няма да направят фигурата ви по-красиво, ако не се грижите за правилното хранене. Изключително обаче биха били най-вредните продукти, резултатът няма да има дълго.

Като ефективно и достъпно средство за отслабване скачащото въже наистина заслужава внимание. Тя ще помогне накратко термини не само намаляват теглото, но и като цяло стягат тялото, направете тялото е по-устойчиво и устойчиво на различни заболявания.

Интересна тема:

 1. Възможно ли е да отслабнете на бягаща пътека и как е правилно да правя
 2. Най-добри обучителни програми за изгаряне на мазнини
 3. Прости и ефективни фитнес упражнения за отслабване в домашни условия
 4. 12-минутна тренировка HIIT с въже за изгаряне на мазнини

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment