Дихателни упражнения за отслабване: 10 най-добрите упражнения

Мазнини по корема – това е най-досадното натрупване на излишно тегло върху тялото. Това също е сериозна заплаха за здравето, така че може да стане причиняват много да се разболеят вътрешните органи и опорно-двигателния апарат системи. Най-често срещаните проблеми хората са холестерол, инфаркти, хипертония, диабет и много повече.

Тази мазнина е много упорита, отнема много месеци отърви се от него. Трябва или да отидете на фитнес, да правите силови упражнения за отслабване, правете кардио тренировки, комбинирани с диета, която включва яде всичко 1200 калории на ден. Но много от нас не обичат да се потят фитнес залата. В този случай, за да се отървете от излишните сантиметри на кръста, препоръчваме да правите дихателни упражнения за отслабване.

 • Как да дишаме, за да отслабнем
  • Диафрагмен дъх
  • Дълбоко дишане
  • Черен дъх на черепа
  • Стимулиращ дъх
  • Дишане на корема
  • Летяща корема на корема
  • Дишане в устата
  • Натиснете дъх
  • при биране на корема
  • Видео – дихателни техники за плосък корем
 • Ползите от дихателните упражнения
 • Какво е важно да запомните

Как да дишаме, за да отслабнем

Разнообразни дихателни техники са най-добрият начин за намаляване размер на талията, те ще ви помогнат да влезете във форма, без да се напрягате. всеки ще можете да се отървете от излишната мазнина над коремните мускули с това Техники. Дихателни упражнения за намаляване на корема бързо. набира популярност, тъй като е наистина ефективен. тези упражнения, известни като пранаяма, често се наричат ​​йога. Те са носят ви здраве и дълголетие, също подобряват храносмилането за чрез укрепване на коремните мускули. Наистина е изкуство, но то изисква внимателно внимание.

Възможно е да премахнете висящите страни само с помощта на строг, постоянен тренировъчен режим и диета с недостиг на калории, трябва изразходвайте повече енергия, отколкото консумирате с храна. Най-вероятно ставате жертва на мазнини поради липса на физическа активност или заседнала работа. Освен факта, че този вид не добавя към вашата красота, тя се превръща и в основна причина за диабет и сърдечни заболявания. За да премахнете стомасите си възвърнете здравето, опитайте се да започнете да отслабвате с помощта на йога дихателни техники.

Мазнини по корема

Диафрагмен дъх

Това е едно от най-ефективните и полезни лежащи упражнения за привеждане на мускулите на ядрото в тонус. Ако дишате по-дълбоко, натиснете става по-гъвкав. Трябва да използвате блендата, докато правите това упражнение за увеличаване на капацитета на белите дробове.

Диафрагмен

За да завършите, трябва да лежите на гърба си. Дишайте и гледайте как гърдите и стомаха ви се издигат и падат. Продължавайте дишайте, но опитайте да го правите все по-дълбоко и по-дълбоко с всеки дъх и издишване.

Можете да практикувате такова дишане по всяко време по време на деня. При редовно изпълнение храносмилането се подобрява и оставя цяло нежелана мазнина от кръста.

Не пропускайте: най-добрите упражнения за отслабване намаляване на процента на телесните мазнини.

Дълбоко дишане

Дълбокото дишане се справя и с наднорменото тегло, както и коремни упражнява.

Тя е основна в пранаяма, която често се използва в йога. На вас трябва да му давате само 15-20 минути на ден.

Това упражнение започва асимилацията на кислорода и е просто незаменим за изгаряне на калории. Стресът води до хормонален дисбаланс, вие също често чувствате глад. Винаги когато изпитал глад, тялото приема храна и я обръща в мазнини. Като включите това упражнение в ежедневието си, можете контролирайте атаките на глада и хормоналния баланс.

Дълбоко

За начало седнете директно на стол или на пода, с гръб облегнете се на стената. Поставете длани на коленете си и затворете очите. Освободете мислите си и се съсредоточете върху дишането. Дишайте по обичайното ритъмът на първите 4 минути. Нека да разсъждаваме. Дишайте толкова дълбоко, колкото можете от 1 до 4 по време на всяко вдишване и от 1 до 6 при издишване. Продължете още 10 минути и определено ще усетите освежен и удовлетворен.

Dihanie-СИЯНИЕ-cherepa

Черен дъх на черепа

Без съмнение това е най-доброто упражнение, от което да се отървете. от мазнини по корема и укрепване на коремните мускули, отървете се от проблеми дихателни, настинки, напрежение на очите и други дразнители. Седнете удобно и поемете пълен дъх. прибиращ корем по време на издишване. Продължете за 30 секунди и след това се върнете към нормално дишане за 3 секунди. Повторете комплекса три пъти.

Stimuliruushchee-dihatelnoe-uprazhnenie

Стимулиращ дъх

Както може би се досещате от името, то стимулира вашето чувства и зарежда с енергия за целия ден. Както и релаксираща Тай чи техника, тя помага за отпускане на мускулите. Започнете от седнете право на стелата, затворете устата си и се отпуснете. Разчитайте с обичайното си темпо, докато дишате. Този дъх е насочен към вашия абс, гърдите и белите дробове. За да отслабнете, направете това упражнявайте 15 минути всеки ден.

Дишащ корем

Дишане на корема

За разлика от гърдите, тази дихателна техника е насочена към диафрагмата и мускулите, разположени под белите дробове.

Техника, която обикновено се използва за развиване на издръжливост и енергия, както и за лечение на тревожност. Вашата цел е да дишате така през цялото време, всеки ден.

Стъпка по стъпка инструкции как да дишате в стомаха си, за да отслабнете:

Седнете на стол, легнете на пода или просто застанете изправени. първи стъпката е да изчистите мислите и да забравите за всички проблеми и притеснения. Просто се освободете от всичко, което ви влезе в главата. Сложете ръце на корема, палци до корема. Вдишайте дълбоко уверете се, че гърдите не се вдигат, нека пресата е опъната.

Летящият-стомаха-Lock

Летяща корема на корема

Летящият замък се нарича още uddiyana bandha.

Това е техника на високо ниво, една от най-ефективните за бързи да се отървем от излишните мазнини. Но само опитни могат да го практикуват. ученици на пранаяма.

Започнете в седнало положение, напълно прибирайте корема. Вие трябва Чувствайте празнотата в тази област. Продължавайте да дишате в това положение и протегнете брадичката си към гърдите. Задръжте тази позиция 25 секунди, след това се отпуснете и дишайте с обичайното си темпо за няколко минути. Това ще помогне значително да намалите мазнините в корема. подобрява храносмилането и метаболизма.

Dihanie-rtom

Дишане в устата

Дишането през устата напряга коремните мускули, отпускащо и освежаващо вас. Освен това е чудесно упражнение да ви държи в тонус. лица и брадичка. Застанете, седнете или дори легнете да се представите упражнения. Отворете устата си и дишайте равномерно и бавно през нея. Вдишайте, когато разчитате на себе си до 10. Издишването трябва да бъде по-дълго. Тоест, ако вдишвате 2 секунди, след това издишайте 4 секунди. Не преуморявайте, правете толкова усилия, колкото можете. Повторете 3 пъти на ден дневно.

Ако не можете да вдишате и издишате за няколко секунди, тогава най-вероятно сте ускорили дишането. Ако сте стояли опитайте това упражнение докато седите.

„Дишане

Натиснете дъх

Изтегляне на корема за отслабване, нарича се още „вакуум“, то бързо изгаряйте калориите си и подчертайте, че пресата ви ще направи талията ви тесен, което го прави идеален за бързо отслабване. място възглавница на пода, коленичи върху нея. Това е така, за да не стане боли коленете. Изчистете мислите си и затворете очи. Бройте до 10 и започнете да дишате Издишайте и бройте до 5, стомахът трябва почувствайте вакуумното състояние на празнота. Задръжте позиция 2 секунди, след което вдишайте. Повторете 10 пъти дневно.

Упражнявайте

Прибиране на корема

Тази дихателна техника ще ви накара да издишате целия въздух от белите дробове. Освен това ще ви помогне да рисувате в стомаха си колкото е възможно повече. С неговата използването на коремните мускули, заровени под слой мазнини, ще покаже себе си към светлината.

Поставете ръцете и коленете си на пода. Гърбът трябва да бъде извит за осигуряване на вакуум. Издишайте напълно и приберете корема. Изпънете дробовете си, сякаш дишате, но с въздух навътре те не трябва да идват. Трябва да издърпате предната стена така корем, така че да докосва гърба (не буквално, само върху самата максимум) и задръжте тази позиция за 10 секунди. Вдишвайте бавно и повтаряйте едно и също нещо 10 пъти всеки ден, за да получите най-доброто резултати.

За да получите плосък корем, трябва да премахнете излишната мазнина и тонизира мускулите. Легнете на пода, огънете коленете, краката пода. С началото на дишането прибирайте стомаха си толкова силно, колкото стегнато можеш. Опитайте се да се спуснете на пода и да дишате възможно най-дълбоко. Можете дори да сложите ръка върху пресата, за да я усетите. всички част от коремната кухина трябва да бъде прибрана. Задръжте позиция от поне 10 секунди. Отпуснете се, като издишате бавно.

Можете да опитате да правите това упражнение, докато стоите, гушкайки се обратно към стената. Някои също смятат, че той е ефективен при седнало положение. Ако сте твърде заети, за да губите време за това упражнение, можете да го направите веднага, докато четете това статия. Ще ви помогне да постигнете плосък корем.

Дихателна гимнастика за отслабване

Понякога търсенето на по-кратък и по-лесен маршрут става най-доброто решение. Дихателните упражнения може да не изглеждат много добре. ефективни, но определено играят роля в тялото ви. Те са увеличете интензивността на тренировките си. Дишане, корем и диафрагмата ще ви помогне да подобрите нивото на фитнес. И това означава, че получавате всички възможни ползи и енергия за за да загубите излишни сантиметри.

Видео – дихателни техники за плосък корем

Ползите от дихателните упражнения

Дишането е неволен процес, към който не сме нежни не полагайте допълнителни усилия. Но в действителност повечето хора не дишат правилно и затова е необходимо да се изучава правилната техника за удължаване на живота, доброто настроение и здраве.

Основните полезни свойства на дихателната йога:

 • Облекчава стреса – дълбоки дихателни упражнения увеличаване на кръвоснабдяването на тялото, намаляване на усещането за стрес, страх и гняв.
 • Почиства организма – дишането премахва 70% от токсините от тяло. Така че, ако дишате неправилно, токсини се натрупват в тялото, което може да доведе до тежки болести след това. Почистване на тялото също е възможно прилагайте с 30 дневна почистваща диета за отслабване.
 • Отпуска мозъка – силен стрес и повишен тревожността може да доведе до различни здравословни проблеми. Дълбокото дишане доставя кислород в мозъка и намалява ниво на тревожност, отпуска тялото, което от своя страна повишава яснотата на ума и вътрешния мир.
 • Помага за отслабване – по желание кислородът влиза в тялото, помага за изгарянето на излишните калории, натрупана в организма и насърчава загубата на тегло.
 • Води към тонус – движението на диафрагмата по време дихателни масажи жизненоважни вътрешни органи като сърцето, стомаха, черния дроб, панкреаса и тънките черва и подобрява кръвообращението в тях. Контролирано дишане също тонизира коремните мускули.

Какво е важно да запомните

Тези дихателни упражнения трябва да се изпълняват систематично. Никога не ги изпълнявайте на пълен стомах. Ако ти диагностицирана сърдечна болест, херния или язва – по-добре консултирайте се с лекар или напълно изключете, за да не го направите да вредят на здравето. Тези упражнения носят отлични резултати, но само ако ги изпълнявате, след като сте били умерени форми на физическа активност като Тай Чи, йога или ходене.

Изпълнението на тези техники за отслабване е най-доброто. алтернатива на други форми на обучение. Но трябва да ги изпълнявате заедно с балансирана диета за отслабване. Те могат правят без допълнително оборудване и следователно те са налични на всички.

Трябва обаче ясно да определите и научите за тях достатъчно, за да може да постигнете целите си. Нищо не е невъзможно достигнете, без да полагате усилия! Дори и да сте пропуснали един ден упражнявайте, не е страшно, при положение, че на следващия ден вие опитайте и продължете да опитвате по-нататък. Приизпълнявайки тези техники, цялото натоварване лежи върху коремните мускули преса, която помага за изгарянето на мазнините около него. Не е нужно да ходите на фитнес и пот там. Такава достъпна и проста форма на обучение, като дишане, с теб всеки ден, всяка минута. Не продължавайте търсенето! Придържайте се към тези страхотни упражнения всеки ден и ще видите как излишната мазнина изчезва от стомаха! Успех в вашите начинания и оставете отзиви за вашите резултати!

Интересна тема:

 1. Теория за изгаряне на мазнини: Брой калории за намаляване тегло
 2. Как да ядете, за да премахнете мазнините от корема и да станете тънки
 3. 5 начина за измерване на процента на телесните мазнини
 4. Най-ефективните упражнения за отслабване – 16-те най-добри

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment