Дъмбел оформление главата надолу

Окабеляване с дъмбели с главата надолу – упражнения за културизъм, насочени към изолирано изследване на дъното на гърдите. Използва се в като допълнително упражнение.

Техника за окабеляване с главата надолу:

Razvodka-ganteley-golovoy-vniz1„Дъмбел

Легнете на наклонена пейка (ъгъл на наклона приблизително 30 градуса). Залепете глезените си към специалните ролки и натиснете долна част на гърба към пейката. Най- земете не твърде тежки гири и изправете ги над вас. Свийте леко ръцете си в лакътните стави. От изходна позиция започнете да спускате дъмбелите в дъга надолу. Внай-ниската точка, опитайте се да увеличите максимално грудните мускули (в разумни граници). Отдолу, в дъга, повдигнете гирите нагоре. Всички движения трябва да са плавни и контролирани. Внимавайте за дъха си, за спускане на гири, поемете дъх, за повдигане – издишайте.

препоръки:

  1. Не спортувайте в ускорен ритъм.
  2. Дръжте ръцете си леко огънати в лактите през цялото време упражнява.

Грешки при упражнението, оформлението на дъмбелите с главата надолу:

  1. Твърде много тежести гири. Това упражнение е изолирано и следователно, не е излишно да се поставят рекорди в теглото на дъмбелите. В случай също тежка гира, автоматично ще намалите амплитудата движение.
  2. Непълна амплитуда. Тъй като целта на това упражнение е максимално напрежение на гръдния мускул, тогава трябва да избягвате непълна амплитуда, в противен случай ефектът от упражнението се губи.

Свързани упражнения:

  1. Дъмбел окабеляване на хоризонтална пейка
  2. Наклон на гири върху наклонена пейка

Важно! За да предотвратите нараняване, следвайте правилната техника за окабеляване на гири с главата надолу.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment