Дъмбели: какъв материал е по-добър да изберем?

  • От какви материали най-често се правят дъмбели:
    • Стоманена гира
    • Гумени дъмбели
    • Винил дъмбели
    • Неопренови дъмбели

От какви материали най-често се правят дъмбели:

Фиксирани гири – истинска находка за домашни тренировки! Те са ефективни, практични и повече от компактни. Единственият въпрос е избор на подходящата двойка от съществуващия асортимент: от който материал е по-добре да изберете дъмбели? Нека поговорим повече за възможното разновидности на моделите, както и техните предимства и недостатъци.

Стоманена гира

Един от най-често срещаните видове дъмбели – стомана. Те са изключително издръжливи, което ги прави практически устойчив на износване, механичен повреди, корозия и др. Обаче в такъв титаник здравината крие опасността от подови настилки: стомана неразделимите дъмбели могат да оставят драскотини, бретон и др. плюс – издават силен звук, когато са в контакт помежду си или с тях пода. Това може да е донякъде непрактично, ако сте правете го у дома.

„Как

Гумени дъмбели

Гумирани неразделими дъмбели са направени от висока якост гума. Такива модели могат да имат две вариации: гумирани периметър за кантиране или продукт от една част от каучук. последно опция не е подходяща за професионални спортисти, но не по-малко ефективен за домашни тренировки. Плюсове гумирани неразделими гири е, че са почти безшумни, както и максимално безопасно за вашето здраве и интериор.

Дъмбели: от кой материал е по-добре да изберете?

Винил дъмбели

Виниловите гири са особено подходящи за жените жени или деца. Те са по-леки на тегло и максимално практичен дори за домашни тренировки. Такива продукти не се подхлъзват в ръка, не оставяйте мазоли, но освен това – те са безшумни, безопасни и удобни. Виниловите гири могат да се използват като малки тежести по време на динамични упражнения: например Клякания, наклони, люлеене или активни упражнения със степер.

Неопренови дъмбели

Неопреновите дъмбели придобиха особена популярност благодарение на своите удобно покритие и достъпна цена. Те са меки на пипане, че осигурява предотвратяване на появата на мазоли, липса на подхлъзване и надеждно захващане. Те обаче изискват специални грижи и съхранение: неопренът е нестабилен към влага, високо температури, механични повреди. Тези дъмбели са подходящи за фитнес тренировки за нежния пол или деца.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment