Drop-set като начин за укрепване на мускулите растеж

В тази статия ще опиша такъв метод на изграждане тренировъчния процес като Drop-set. Тази техника не е нов или революционен обаче може да постигне значителен напредък в мускулния растеж.

Описание на метода

Същността на този метод е, че в едно упражнение всеки комплект се извършва помпащо до мускулна недостатъчност, след мускулна недостатъчност теглото на снаряда намалява и отново настроен на мускулна недостатъчност, общият брой на неуспешни наборите в набора за отпадане могат да достигнат до 4.

Културист

За да не бъдем неоснователни, нека анализираме този метод пример за упражнение: “Тяга на горния блок към гърдите.” това упражнението ще се състои от 4 неуспешни сета (подходи) Всички комплекти тичайте един след друг без почивка, следователно струвайте много разумно подхождайте към избора на тегло на снаряда и до колко да намалите това тегло от прехода на един комплект към друг. Нашата черупка ще тежи 60 кг за единица намаляване на теглото, ние вземаме 10 кг, така че нека да:

Нашият кондициониран спортист извърши 20 повторения с тегло 60 кг и възникна мускулна недостатъчност, не се разсейва от ненужните разговори отпадна от първоначалното тегло от 10 кг и извърши още 25 повторения с с тегло 50 кг до отказ. Сега от 50 кг се изхвърлят още 10 кг и сега нашият културист е без дъх и изпълнява 15 повторения с тегло 40 кг. Но няма нужда да се радвате, защото има още много неща един комплект, отново минус 10 кг и упражнението се изпълнява от 30 кг до пълно отхвърляне, нашият смел герой успя да изпълни цели 18 повторения.

Долен ред: Нашият набор от капки е както следва: 60 ​​кг х 20 повтор. 50 кг х 25 повтор. 40кг х 15 респ. 30кг х 18 респ.

Тренировка с големи тежести

Предимства на метода

  • Безспорно този тип натоварване е просто “шокиращ мускулите” да ги накарате да растат, ако не сте използвали тази техника преди тогава ще бъдете доволни.
  • Той е чудесен заместител на обикновеното досадно изпомпване, много значително засилва притока на кръв в работещата мускулна група, като по този начин осигурявайки още по-голяма доставка на хранителни вещества.
  • Перфектно използва 3 вида депа за мускулна енергия клетъчен креатинфосфат, АТФ и гликоген. 4) Страхотно за спортисти, както на курс AAS, така и за тези, които предпочита да работи без допинг.
  • Може да се използва за всяка мускулна група и може да бъде включени във всяко упражнение.

Недостатъци на метода:

  1. Изисква определено ниво на технически умения от спортист и категорично не е подходящ за начинаещи
  2. Честата и продължителна употреба на това е неподходяща метод.
  3. Не е подходящ за спортисти с висок риск от нараняване или за спортисти, които наскоро претърпяха контузия.

„Тренировка

Забележка:

  • Когато изпълнявате набори от капки, трябва да следвате техниката упражнението е категорично неприемливо в тази техника изневерява.
  • Правилно подбирайте тежести, когато извършвате изпълнение с капка този комплект с екстремни тежести категорично за вас неприемливо, не забравяйте, че целта ви е изпомпване.
  • Не включвайте набор от капки във всяко упражнение на тренировката си план, ще бъде достатъчно, за да завършите набора от капки в 1-2 упражнения тренировъчния ви ден.

Статия, предоставена от mensgen.com

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment