Ефективни начини за укрепване на имунитета на възрастен

Не можем да избегнем грешки. Както и да е, така си мислех кога започна да прекарва шест месеца на път … и след това се разболява шест месеца и се опитайте да възстановите имунната система. По-рано ние каза какви таблетки могат да се приемат за увеличаване имунитет за възрастни и какви средства имат ефективен ефект. Най- тази статия ще научите какво можете да направите. за поддържане на здравето без употреба на лекарства.

Факт е, че когато започнах да ръководя собствен бизнес, аз планирал много неща. Обаче не бих могъл да си помисля, че ако прекарвам повече от 150 дни в годината, пътувайки, откривам се по света продължаващи заболявания. Най- същност проблемите ми не са нищо различен от твоя. Същите патогени също засягат върху теб. Единствената разлика е, че моят график пътуването може да ме направи малко по-податлива повтарящи се заболявания. Поне така ми се стори.

чести полети - повишен риск от разболяване

Всички знаят, че понякога заболяването е неизбежно. но знаехте ли – аз Преди това дори не осъзнавах какво може да се организира правилно деня си, така че вероятността да се разболеете от грип ще намалее? Можете да подобрите имунната си система и да защитите вашата тялото от разстроен стомах или от някакво сезонно заболяване.

Искате ли да повишите имунитета си? Ето няколко съвета, които си заслужават спазвайте всеки ден, за да подобрите здравето. вашият цел: следвайте три или повече съвета, за да можете да избегнете повечето грешки, които веднъж съм правил.

  • Съвет №1: Поддържане на водния баланс на тялото
  • Съвет №2: Пийте разумно
  • Съвет №3: Закуска в подкрепа на имунната система
  • Съвет №4: Лечение с протеини
  • Съвет №5: Протеинови добавки
  • Съвет №6: Следете храненето си
  • Съвет № 7: Предизвикайте мозъка си

Съвет №1: Поддържане на водния баланс на тялото

Самолетите са известни като фокусна точка на заболяването и сериозна заплаха за вашата имунна система. Вероятно си мислите, че причината е ограничено пространство. Макар и вярно, повечето хора също са в затворено пространство при работата си. Какво е разликата? В самолетите няма достатъчно влажност. някои изследвания показват, че влажността на полета може да бъде между 10 до 20 процента, за да се поддържа налягане въздух в кабината.

Ниската влажност има дехидратиращ ефект, който в от своя страна увеличава риска от инфекция с респираторен вирус.

пийте повече вода

Можете да се предпазите от това само по един начин – трябва да пиете, да пиете и пийте колкото е възможно повече вода. А ко знаете какво има в самолета ограничаване на течностите, започнете да пиете предварително. бъда бъдете внимателни и изучете установените правила в избрания от вас авиокомпания. И когато се появи заветната количка с напитки, опитайте се да изберете нещо, което ще ви помогне бързо да попълните загуба на течност по време на полет. (Повече за това в момент)

Съвет №2: Пийте разумно

Трябва да следите не само колко пиете, но и колко какво пиеш Водата е чудесен избор, колкото и чай да е Здравословна напитка, която защитава имунната ви система. Впо-специално, беше установено, че черният чай е в състояние да повиши нивото на интерферон, който помага на тялото ви да се бори болест.

ползите от чая

Съвет №3: Закуска
за поддържане на имунната система

Редовните сутрешни хранения имат благоприятен ефект върху нашите тялото. Оказва се, че ползите от закуската са толкова големи, че дори еднократното преминаване на сутрешното хранене може да повлияе негативно здравето на човека. И ако съм на път и се опитвам да останем здрави, ранната закуска е едно от правилата за укрепване имунна защита. Повечето от моите убеждения идват от лични опит: когато закусвам, сякаш се справям по-добре в живота пътят. Но ми беше интересно да знам защо.

обилна

Проучване в Уелския университет ни предлага хипотеза, основана на противопоставянето „яж сутрин – оставай здрав. “По време на 10-седмично проучване учените откриха че хората, които не са закусили, са по-предразположени към инфекции. Основният въпрос е защо. Изследвания в Холандия дайте интересна теория. Учените откриха, че това удовлетворява закуска (над 1000 калории) увеличава производството на вируси агентите при възрастен са повече от 400 процента.

Би било погрешно да се каже, че обилна закуска означава липса на болести, но ако искате да подобрите здравето си, може би трябва да опитате този метод.

Съвет №4: Лечение с протеини

Гаденето при пътуване е истински проблем, който може водят до проблеми със стомаха. Най-добрият избор за профилактиката може да е нещо, за което никога не сте знаели: протеин. ВВ продължение на много години изследователите изучават връзката между протеина и от бременни майки като начин за намаляване на гаденето и болката при стомаха. Но това може да се отнася не само за бременни жени.

здравословен протеин

Изследователи от американския щат Пенсилвания установили това яде протеин – в сравнение с въглехидрати или въздържание от храна – помогна за намаляване на гаденето с 26 процента. Адопълнителни проучвания показват, че протеинът също намалява пътуване дискомфорт в стомаха и дискомфорт поради подуване на корема.

Съвет №5: Протеинови добавки

Към днешна дата популярността на различни добавки е силно увеличен, но това е протеинов прах – един от малкото помощници в борбата за вашето здраве. Както току-що научихте, протеинът може помагат да се предотврати стомашен дискомфорт и гадене, докато суроватка протеинът може да засили имунната ви система, като се бори възпаление.

чист протеин

По-специално глутатионът, мощен антиоксидант в серума, Спомага за защитата на тялото от болести. Суроватката също причинява увеличаване на броя на здравите бактерии (бифидобактерии) в червата ви, има антимикробен ефект и повишава вашето Имунитет.

Съвет №6: Следете храненето си

Както казах по-рано, няма начин да “завинаги” излекувайте се от обикновената настинка, но има мерки, които можете приемете да останете здрави. Например, уверете се, че това приемате витамини от групата В (по-специално биотин, който помага за производството на бели кръвни клетки), витамин С и витамин D (който, Според канадски изследователи, най-добрият витамин за борба инфекции на горните дихателни пътища).

яжте повече плодове

В идеалния случай трябва да ядете плодове и зеленчуци с всяко хранене. Нокогато пътувате – или следвате общия работен график – това не винаги се получава. Какво да правя? Може да се консумира мултивитаминни добавки или сок, който съдържа необходимото, минерали и микроелементи, които помагат да защитите тялото си.

Съвет № 7: Предизвикайте мозъка си

Както повечето неща в този списък, понякога най-доброто за вашето тяло – най-малко очевидно. Затова запомнете: малък стресът е полезен за тялото ви.

стрес ползи

Виждате ли, тялото ви има много протеини на имунната система, които ви помагат да се предпазите от болести. Последни проучвания задълбочихме се в разбирането на тези протеини, тяхната роля и това, което прави те да си вършат работата. Един такъв протеин, SIgA, се произвежда в критични ситуации и повишава имунитета ни.

Малки работни проекти, кръстословици или опити за решаване няколко проблема всеки ден са достатъчни за осигуряване ежедневен тласък за поддържане на здравето.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment