Имуностимулиращи лекарства, витамини и други средства за повишаване на имунитета при възрастни

Лечение на настинки, грип и други автоимунни заболявания винаги ще бъде придружен от борба срещу отслабен имунитет. Когато устойчивостта на организма към патогенни бактерии и вируси на нула, една от най-важните задачи по пътя към възстановяването е повишаване на имунитета.

Но как да изберете правилното лекарство и да укрепите тялото период на недостиг на витамини или разпространение на вируси? Какво да правим, когато обостряне на „спящи“ вируси като херпес? Какви видове лекарства са необходими в този или онзи случай и най-важното – как да не навредим?

как да укрепим имунната система

 • Как да повишим имунитета на възрастен?
 • Какви са хапчетата за повишаване на имунитета при възрастни
  • Билкови препарати за повишаване на имунитета
  • интерферони
  • Индуктори на интерферон
  • Бактериални имунни препарати
  • Имуностимулиращи лекарства с нуклеинова киселина
  • имуноглобулини
  • Синтетични таблетки за имунитет за възрастни
  • Най- итамини за повишаване на имунитета
   • Витамин D
   • цинк
   • Витамин С
 • Цената на таблетките за повишаване на имунитета за възрастни
 • Как да изберем хапчета за повишаване на имунитета за възрастни
 • По-добри лекарства за повишаване на имунитета при възрастни
  • Галавит и полиоксидоний
  • Магическа ехинацея
  • Magnelis
  • Драги Мерц
 • Какво предупреждава херпес
 • Хомеопатични съвети
 • Имунен серум
 • Основните мерки за повишаване на съпротивлението на организма

Как да повишим имунитета на възрастен?

Не прибягвайте до самолечение, за всякакви заболявания е по-добре консултирайте се с лекар относно целесъобразността на приема лекарства за укрепване на имунитета. специалист правилно определете кой тип лекарство е необходим точно на теб. В крайна сметка, някои са подходящи за растение, а други, напр. синтетичен. Изборът ще зависи от конкретния проблем, в в противен случай приемането на лекарството може да е напразно и по-лошо – опасно.

Какви са хапчетата за повишаване на имунитета при възрастни

лекарства за имунитет

Фармакологичните компании са стъпили напред, изборът на групи и Имената на средства за повишаване на имунитета са просто огромни. Ваптеките могат да намерят лекарства, използвани в медицината за повече от хиляда години, както и модни новости, широко рекламирани през сезоните грип и настинки. Те са разделени на няколко вида, помислете всеки повече.

Билкови препарати за повишаване на имунитета

Такива лекарства се правят на базата на притежаващи растения имуно-повишаващи свойства. Предлага се в таблетки, както и в форма на тинктури и са в състояние да увеличат синтеза на РНК и протеини, да се активират функции на системи като ендокринни и автономни.

билкови препарати

Растителната форма е най-безобидната, ефективна и достъпни. Тези лекарства включват:

 • Ехинацеята;
 • Сибирски женшен;
 • розова радиола;
 • корен от женшен;
 • лимонена трева.

интерферони

Тази група лекарства се произвежда от протеин (интерферон), който се произвежда от вашето собствено тяло за борба вируси. С допълнително приложение на интерферон започва се развива имунитет, който е в състояние да издържи болестта. Един от най-популярните е Human Interferon левкоцити. ”

бели

Индуктори на интерферон

Индукторите на интерферон имат имуномодулиращ ефект. Когато лекарството навлезе в кръвта, те започват активно синтезира се във всички органи и системи, като същевременно се увеличава телесна резистентност към различни вируси. Ето списък на най-много чести:

 • Kagocel;
 • Indinol;
 • tsikloferon;
 • neovir;
 • Amiksin;
 • Lavomax.

Бактериални имунни препарати

Те съдържат бактериални патогени, необходими за увеличаване на защитните реакции на организма. От евтини излъчват Бронхомунал и Имудон.

как да повишим имунитета

Имуностимулиращи лекарства с нуклеинова киселина

Тези лекарства се предлагат под формата на разтвор за инжекция. А ктивни вещества с имуностимулиращи свойства, получени от сьомга. Ануклеиновите киселини в състава ускоряват регенерацията на клетките в процесът на поражение. Те включват Деринат и Ридостин.

имуноглобулини

Съществуват ли по-скъпи лекарства за инжектиране, според в сравнение с други групи. Свързан с човешкото тяло вещества като протеини произвеждат пасивен имунитет. а от най-известните е “Човешкият имуноглобулин”.

Синтетични таблетки за имунитет за възрастни

Такива лекарства са имуностимуланти, се препоръчват за прием в периоди на обостряне на вируси и настинки. актьорско майсторство вещества в тях могат да причинят алергии, защото са неестествено. Тази група призовава за скептицизъм. имунолози, смятайки тези лекарства за „маркетингов слот“ обогатяване на фармакологичните компании. Те включват: “Имунорикс”, “Полиоксидоний”, “Невир” и други.

Витамини за повишаване на имунитета

Витамини

Витамин D

Дори да се храните балансирано, това е много трудно да се получи достатъчно витамин D. Мастната риба е най-добрата Източникът на този витамин са също яйчените жълтъци и черен дроб. Най-добрият източникът на витамин D са слънчевите ултравиолетови лъчи, абсорбира се от кожата. Следователно през зимата усещаме дефицит необходим е допълнителен прием на витамин D3 в капки.

цинк

Добавката с цинк допринася за цялостно увеличение здраве. Може да се получи от продукти като сусамово семе, тиквени семки, леща и пуйка, но също и минерал получавате лекарства, използвайки например цинктерал. Също цинк в състояние да намали продължителността на обикновената настинка.

Витамин С

Много изследвания свързват приема на висока доза аскорбинова киселина с повишаване на способността на организма да се бори инфекция. Имайте предвид обаче, че консумацията на големи дози Витамин С може да причини обриви, диария и други стомашно-чревни разстройства. Максималната доза за възрастни е 2000 mg.

Здравето също може да помогне. витаминно-минерални комплекси, но някои лекарства могат предизвиква алергични реакции, затова се консултирайте с вашия лекар преди рецепцията. Витамино-минералните комплекси включват:

 • Complivit;
 • Supradin;
 • Multitabs;
 • Vitrum;
 • Азбуката.

цени на лекарства

Цената на таблетките за повишаване на имунитета за възрастни

В зависимост от вида на лекарството и производителя, цените могат варират значително. За сравнение таблицата показва наличните цената на лекарствата от различни групи.

име Цена търкайте.
Аскорбинова киселина 40
tsikloferon 180
Immunal 342
Ехинацея + витамин С 1000
Ехинацеята 250
Amiksin 585
Lavomax 778

Как да изберем хапчета за повишаване на имунитета за възрастни

За да избегнете алергични реакции, изберете естествени или билкови лекарства. Консултирайте се с от лекар, специалист ще определи основното активно вещество, след който можете да изберете аналог на достъпна цена.

По-добри лекарства за повишаване на имунитета при възрастни

Внимателно прочетете инструкциите, не превишавайте дозата и не го правете променете схемата на приемане, посочена от производителя.

най-добрите хапчета за подобряване на здравето

Галавит и полиоксидоний

Подобни лекарства, които се увеличават имунитет към болести. имат противовъзпалително действие, имат пряк ефект върху активността на микрофагите и Т клетки и нормализират броя на антителата. имам антиоксидантни действия.

Магическа ехинацея

Лидерът на предписаните лекарства за остри респираторни инфекции. Растителен произход лекарството не предизвиква нежелани реакции, предписва се и за предотвратяване на сезонни заболявания. Echinacea purpurea има имуностимулиращ ефект, повишава устойчивостта към инфекции.

Magnelis

Активни съставки: магнезий и витамин В6. Лекарството засилва имунитет чрез подобряване на нормалното функциониране на всички органи и системите спомагат за повишаване на устойчивостта на стрес и подобряване на функциите всички клетки на тялото.

Драги Мерц

Комплексът се използва за предотвратяване на недостиг на витамини и минерали, които могат да причинят намаляване на имунитета. също предписани при настинки и вирусни заболявания за възстановяване на организма. Комплексът съдържа витамини A, E, витамини от групи В, С, D, желязо, калций, b-каротин и аминокиселина L-цистеин.

Какво предупреждава херпес

какво е херпес

Прояви на вируса на херпес, придобити или наследствени, възниква само в случай на понижен имунитет. Вирусът е в ремисия, човек живее с него постоянно, но веднага щом здравето отслабва – херпесът започва да се появява върху кожата. В случай на с това заболяване се използва антивирусен за медицински цели активно вещество “Ацикловир” (външно и вътрешно), също предписват се витаминни комплекси.

Хомеопатични съвети

В случай на лекарства, хомеопати и имунолозите са съгласни, че е по-целесъобразно, по-ефективно и основното е по-безопасно да се прибягва до билкови препарати, но само ако е необходимо. За целта е по-добре да вземете ехинацея, женшен и други тинктури.

Относно популярността на лекарствата с интерферон, становище експерти са, че такива лекарства изобщо няма работят или са необходими само при сериозни заболявания и усложнения. Допълнителна стимулация на производството на бели кръвни клетки води до намаляване на способността на организма да издържа на вируси и бактерии, в резултат на което собственият им имунитет е намален.

Имунен серум

Имунобиологичните лекарства се получават от човешки серум. или животинска кръв, се използват за превантивни цели, както и контрол на заболяването. Серумът съдържа антитела – гама – глобулини, имуноглобулини. Прилагат се такива серуми интрамускулно или интравенозно, в зависимост от целите – профилактика на заболяването или клинично лечение усложнения.

Такива лекарства се предписват изключително от лекар. В никакъв случай Не вземайте сами лекарството!

Основните мерки за повишаване на съпротивлението на организма

активен начин на живот

За да избегнете приема на лекарства, които може да не повлияят имунитет или дори да навреди на защитните свойства на тялото, трябва за изпълнение на прости изисквания:

Занимавайте се със спорт и се движете повече. Физическа активност в състояние да увеличи защитните функции на тялото, да укрепи Имунитет.

Яжте правилно. Правилна диета и балансирано хранене – Основата на здравия имунитет. Консумирайте зърнени храни, зърнени храни, протеини храни и храни, богати на мастни киселини, зеленчуци и плодове. това храненето ще осигури прием на естествени витамини и минерали.

Почивайте и спите редовно. Възстановяване на тялото насърчават релаксацията на нервната система, мускулите и органите и предотвратява появата на стрес, който може да отслаби имунитета системата.

  Основното нещо е да водите здравословен начин на живот, преди да предписвате лекарства лекарства сами, консултирайте се със специалист по област на имунологията.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment