Истината за добавките преди тренировка

Най- секи от нас иска да извлече максимума от времето, проведена във фитнес залата и се смята, че това добавките преди тренировка могат да помогнат за това. Много примамливо вземете един от тях преди тренировка, за да увеличите нивото енергия, мускулна сила и издръжливост.

  • Комплекси преди тренировка
    • кофеин
    • Креатин и аминокиселини
    • Уникални смеси
    • Опасни съставки

Комплекси преди тренировка

Преди тренировките често има в цялост редица вещества, вариращи от кофеин и завършващ с гуарана и креатин. Но толкова ефективни ли са? и безопасно?

“Оказва се, че тези добавки могат да повлияят на вашето благополучие.” по време на обучение. Много от съставките преди тренировка създаден да впечатлява атлетите, сякаш тяхната енергия ще бъде извън мащаба. Има обаче вещества, които наистина способен да подобри кръвообращението, да увеличи честотата сърдечната честота, увеличете вниманието и подобрете притока на кръв към кожа, създавайки малък прилив на енергия “, казва Джордан Луна спортен диетолог от Спортната академия на САЩ и Конкордия Университет “(Чикаго).

“Но тези ефекти не ви правят по-големи, по-силни или по-бързи. И въпреки че някои добавки допълват – като кофеин, креатин и бета-аланин – повишава ефективността на спортистите във властта и екстремни спортове, те само им помагат да преодолеят натоварване “, казва Луна.

Някои предлагани на пазара добавки обикновено могат да съдържат незаконни и опасни вещества като стимуланти, базирани на амфетамини. Дори в добавки, в които само разрешените компоненти може да са твърде много кофеин, който може да повлияе негативно на сърцето.

кофеин

Няколко проучвания показват, че приемате кофеин преди тренировките могат да осигурят физически тласък. Например по време на Проучване, проведено през 2012 г., разкри, че мъжете който е приемал кофеинови добавки, може да вдигне повече тегло мъртво вдигане, щанд прес и други основни упражнения, сравнени с тези, които взеха плацебо. Други експерименти показват това кофеинът помага на бегачите и гребците да увеличат аеробните способности, въпреки че се отбелязва, че действието му отслабва при хората, като като правило толерантността се развива към него.

Devushka-treneruetsa-S-vesom

Въпреки това, твърде много кофеин крие риск за здраве, а в добавките може да присъства в по-голямо концентрация, отколкото в храни или напитки. Човек може да пие няколко чаши кафе и не изпитват никакви симптоми предозиране. Но дори и в малки количества, кофеинът може причиняват усложнения, като аритмии, които могат да доведат до сърдечен арест.

LabDoor изследва 45 популярни преди тренировка добавки и открих, че много от тях съдържат много големи дози кофеин. В един от тях той присъства в количество от 435 грама, т.е. което се равнява на 4 чаши кафе.

Нийл Танедар, изпълнителен директор на компанията, каза, че въпреки че никоя от добавките сама по себе си не е опасна, комбинирана с няколко чаши кафе и сода, те могат причиняват тремор, гадене и главоболие и влошават сърдечна болест.

„Същността на всички добавки е да ви помогнат да се упражнявате по-трудно и по-интензивно, каза той, „така че добавките с високо съдържание нивата на кофеин могат да бъдат заплаха за сърцето. ”

Въпреки това, Луна заяви, че повечето от тези добавки е малко вероятно носят сериозна опасност.

„Дори да увеличите дозата им с 2 или дори 4 пъти, това е всичко Не надвишавайте препоръчителното максимално количество кофеин, ” Той обясни.

Креатин и аминокиселини

Почти всички добавки преди тренировка съдържат креатин, което стимулира производството на енергия в мускулните клетки и привлича течност от плазма до скелетните мускули, за да ги засили производителност. Има и други ефективни предварителни тренировки комплекси, на този сайт доста богат избор.

Ефективността на креатина е доказана от няколко проучвания. Впо време на един от тях, проведен през 2003 г., беше установено, че Футболистите, приемащи креатин, са по-малко вероятно да изпитат спазми и дехидратация, както и наранявания от тези спортисти, които взе плацебо. Друго проучване, проведено през 2002 г. Nutrition Magazine с 20 състезатели с креатин разкриха в тях увеличаване на телесното тегло, както и увеличаване на пиковата сила по време на кратки спринтове.

Креатинът обаче трябва да се приема редовно до съществено повиши нивото му в тялото, казва Луна. Една или две стъпки преди тренировка те няма да осигурят желания ефект и неговото действие ще се появи само когато работите с тежки тежести.

„Повечето хора посещават фитнес залата в 90% от времето прекарайте в говорене и почивка между комплектите. Те дори не могат провеждайте тежки подходи с големи тежести, за да може да се прояви добавка “, казва Луна.

Тестването на компанията LabDoor показа това на етикетите повечето добавки не посочват количеството, което се съдържа в тях креатин. Moon отбеляза, че компанията не е тествала една от най-много 12-седмични добавки преди тренировка на Jim Stoppani Пряк път до размер “.

Той също така заяви, че класификацията на добавките се основава на вещества могат да направят невярно впечатление, тъй като няма сериозни проучвания за ефективността на една или друга доза съставка, някои от които действат синергично. „Потребителите също трябва да разберат, че производителите се настройват формулировки на техните продукти на всеки 4-5 месеца, толкова подобни тестването винаги ще бъде „игра на догонване“ с тях, – добави Луната.

Витамин Ниацин – друг общ състав добавки преди тренировка, които могат да причинят изпотяване и приток на кръв към кожата. Освен това те често съдържат вазодилататори, като цитрулин, които разширяват кръвоносните съдове съдове. „Въпреки че проучванията не показват, че тези вещества увеличаване на мускулната маса сама по себе си, увеличаване на притока на кръв към мускулите могат да дадат усещане за пълнота по време на тренировка. Този ефект обаче е временен “, казва Луна.

„Всъщност добавките преди тренировка трябва да се приемат само когато диетата ви не е достатъчно балансирана и искате получете допълнителна енергия. Например, това важи борци, които искат да преминат в категория с по-ниско тегло, но трябва да продължи да тренира или тези, които се придържат нисковъглехидратна диета и в същото време се стреми да наддаде на тегло “, – добави той е.

Уникални смеси

Trenirovka

Колкото и да е, има малко доказателства за това „Уникални смеси“ от съставки, открити в добавки преди тренировка (може да включва до 10 вещества), по-ефективно повишаване на ефективността на обучението от тях съставки отделно. Случайно контролирани проучване, публикувано през 2014 г. в Journal of Sports Наука и медицина “, показа, че спортисти, които взе добавката, наречена “SizeOn Maximum Performance” представянето не беше по-добро от това да вземат спортисти комбинация от протеини, въглехидрати и креатин.

„Производителите определят своите уникални рецепти като търговска тайна, следователно не посочвайте дозата на етикета всеки компонент. Например може да е недостатъчно количество креатин за постигане на желания ефект за спортиста, “- – каза Танедар.

Опасни съставки

Най-големият потенциален риск, свързан с преди тренировка добавки, касае опасни вещества, включени в състава им. Например Органът за безопасност на храните Наскоро Администрацията по храните и лекарствата (FDA) започна наказателно производство срещу производител на добавки “Jack3d” и компания “OxyElite Pro” “на USPlabs”. Използването на тези продукти е свързано с много случаи на увреждане на черния дроб и голям брой смъртни случаи.

FDA установи, че добавките съдържат опасен предшественик амфетамин, наречен 1,3-диметиламфетамин, или DMAA, което не е е в списъка на одобрените от FDA лекарства.

Тестовете, проведени от “LabDoor”, не разкриха в нови композиции от тези добавки обаче са незаконни вещества, обаче откриха изследователи че друга добавка, Train Critical FX, съдържа подобно върху прекурсора на амфетамин BMREA (бета-метилфенетиламин). VMREA е допинг лекарство, което носи рискове за здравето на сърцето и също не е в списъка на FDA съставки за добавки.

„Това вещество, подобно на други лекарства за допинг, няма място пазар на спортни добавки “, заяви Андреа Вонг, вицепрезидент на научни и регулаторни въпроси на Съвета за здравословно хранене.

Докато повечето добавки преди тренировка със сигурност са, не е опасно, няма достатъчно научни доказателства за тях правят силни и недоказани изявления.

„Индустрията за спортни добавки се занимава повече с маркетинга и не за състава на продуктите. Няма да ви донесат много полза, ако сте не тренирайте активно – каза Муун.

Според материалите: http://www.livescience.com/53095-do-preworkout-supplements-work.html

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment