Истината за ядене на бързи въглехидрати след обучение

Не искам нищо след тренировка яжте въглехидрати след упражнения. Шоколади, банани, бисквитки, студена сода. Трябва да вземете всичко веднага, за да започнете възстановяване. Трябва ли да ям бързи въглехидрати след обучение? Уви, всичко не е толкова просто.

трябва ли да ядете бързи въглехидрати след упражнение

Мъдростта на фитнес залата казва: „най-доброто време е кога трябва да се консумират бързи въглехидрати – това е веднага след тренирайте, когато мускулите ви, като гъба, бързо се абсорбират хранителни вещества. “Но напълнете устата си с бисквитки и мармалад сладкишите може да не са най-добрата идея.

  • Бързи въглехидрати след упражнения – нужни ли са или не?
  • Колко калории можете да изгорите за един час?
  • Въглехидратите не са единственият източник на енергия
  • Какво трябва да се консумира веднага след тренировка?

Бързи въглехидрати след упражнения – нужни ли са или не?

Бързите въглехидрати след упражнения наистина играят важна роля. роля за попълване на гликоген, те се съхраняват в черния дроб и мускулите. Въпреки това, защото тялото ни използва съхранен мускулен гликоген много добър по време на тренировка, можете да постигнете добро доведе.

Бързи въглехидратни продукти

Как да настроите диетата, за да получавате необходимите вещества, не излизане отвъд.

Колко калории можете да изгорите за един час?

Средно въглехидратът на човек съдържа около 100 грама на човек черен дроб и около 400 грама мускул. Проучванията показват това същият човек, дори и след усилено обучение, само изгаря около двадесет и пет процента мускулен гликоген. сходен изследвания в две области на изследване (работа с големи тегла и високоинтензивно интервално обучение) показа приблизително същото ниво на изтощение.

Може би си мислите, че около пет серии клекове с мряна на раменете и на гърдите, притискане на крака и разширение на краката до мускулите провалът ще ви принуди да ядете прости въглехидрати след упражнения. Но 10 грама въглехидрати на клечка няма да замести онези 100 грама, които вие прекарани по време на обучение.

Въглехидратите не са единственият източник на енергия

Това се дължи на факта, че тялото използва складирани мазнини и въглехидрати, особено по време на високи упражнения интензивност. Едно проучване отбелязва, че спортисти изпълнявайки упражнения с тежести, средно изгори двадесет осем процента от мускулния гликоген и тридесет процента мазнини.

Тялото се нуждае от около двадесет и четири часа, за да компенсира мускулен гликоген с нормално хранене (без включване на прием бързи въглехидрати след упражнения). Ако трябва да възстановите сумата само 100 грама на ден (упражнявате веднъж на ден или по-малко и при леко обучение), тогава имате много време да го направите да правя.

Истината за бързите въглехидрати след тренировка.

Така че, възможно ли е да ядете въглехидрати след упражнения? добър новината е, че ще имате добро тяло, ако не го направите ще ядете бързи въглехидрати след тренировка. И, с разпределението на въглехидратите за целия ден, ще имате по-голямо снабдяване с тях в тялото преди тренировка. И също така можете да подкрепите стабилно ниво на енергия и се чувствате по-пълни преди това ястия.

Какво трябва да се консумира веднага след тренировка?

Като се има предвид всичко по-горе, питате за количеството изядени въглехидрати за възстановяване на мускулите и какво е по-добре след тренировка на протеини или въглехидрати. Всичко зависи от това вашия размер, хранителни навици, спортни цели, програми и графици. Ако имате възможност да правите два пъти на ден, преследване на кросфит цели или правене на една или две всеки ден кардио сесия и дръпнете ютията като Крис Гетин, тогава в такива случаи трябва да консумирате някои въглехидрати след обучение. Но едно е сигурно: няма нужда да ядете пица и чипове, за да ги вземете.

Храни за ядене след тренировка

Ако приемем, че тренирате усилено само веднъж на ден, вие може да компенсира изгорените въглехидрати, като консумира 0,55-1,1 грама на килограм телесно тегло след тренировка. Но ако спортувате повече от веднъж на ден, тогава трябва да консумирате въглехидрати до час след час. Така тялото ще има шанс смилайте ги преди следващата си тренировка. Така че, ако тежите 70 килограма, тогава ще ви трябват 40-78 грама. Долна граница предполага яденето на голям банан, а горната част – банан, чифтове гевреци или протеинов шейк. Ако тежите 90 килограми, тогава ви трябват 50-100 грама. Но ще ви трябва много по-малко, ако тренировките ви се провеждат през деня.

Как ви харесва това заключение? Консумирайте толкова, колкото и вие необходимо, особено ако тренирате усилено и често. Но ако сериозно се занимаваш със спорт, не се зареждай със сладки под претекст на прозорец с въглехидрати. Обосновете избора си и след това наслаждавайте се на резултата.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment