Избор на фитнес – Как да изберете правилния на теб?

Да си признаем: сега има мрак, мрак над разнообразен люлеещи се столове и всички те са малко по-различни един от друг. В това Ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат да вземете решение избор.

 • Как да избера подходяща стая?
 • Нека да решим основните неща при избора на фитнес
 • Какво да търся
  • местоположение
  • Работно време
  • цена от
  • чистота
  • Привилегии за членство и бонуси
  • оборудване
  • клиентела
  • атмосфера
  • грижа
  • Винаги имайте пробен урок, преди да купите абонамент!
  • Когато избирате стая, ВИНАГИ прочетете договора преди нея запишете се!
  • заключение

Как да избера подходяща стая?

Да си признаем: сега има мрак, мрак над разнообразен люлеещи се столове и всички те са малко по-различни един от друг. За дамите там Криви, за powerlifters има Powerhouse, за културисти – Злато и така нататък и така нататък.

Избор на фитнес зала

Следователно, за да намерите този, в който ви е удобно – въпросът е достатъчен принцип. Ако се запишете в стая, в която се чувствате неудобно или дори плахо, най-вероятно ще изоставите класовете напълно. Ето защо, без значение коя зала сте избрали, е важно да се почувствате в нея у дома.

Избор на фитнес - Как да изберем този, който ви подхожда?

„За да решите коя стая е най-подходяща за вас, трябва да се вземат предвид много различни условия. Трябва да знаете какъв тип ще тренирате и продължете от това. ”

Помислете какво ви е нужно от публиката. Ще работиш ли само с тежести? Искате ли да посетите часовете по аеробика? Или може би вие имате нужда само от кардио зона? Или може би всичко това наведнъж?

Както виждате, за да решите коя стая е най-подходяща за вас Общо е необходимо да се вземат предвид много различни условия. Трябва да знаете кои ще се занимавате с тип обучения и ще продължите от това.

Нека да решим основните неща при избора на фитнес

Въпроси за задаване на фитнес залата

 • Какви са часовете на работа?
 • Кое време е заето най-много?
 • Колко струва абонамент? Предлагат ли се някакви специални видове абонамент?
 • Какво трябва да се направи за анулиране на абонамента?
 • Трябва ли да плащам периодично или мога да плащам предаде?
 • Сертифициран ли е персоналът?
 • Има ли нещо в стаята и инструкторите ли са инструктирани да случай на наранявания?
 • Колко ново е оборудването в залата?
 • Колко често се актуализира оборудването?
 • Какви симулатори се използват най-често?
 • Ограничен ли е броят на хората в дадена група?
 • Има ли такса за допълнителни услуги или всички тях включени в цената на абонамента?
 • Има ли детска стая в залата и ако е така, плаща ли се и Колко струва, ако се плаща?
  • Показват ли как да използват симулаторите и ако да, тогава Това ли е включено в цената на абонамента?
  • Правят ли тестове за процента на телесните мазнини и дали са платени са те

Какво да търся

местоположение

Колко е удобно да стигнете до залата? Намерете фитнес, преди които не е нужно да пътувате далеч и това няма да ви отведе много усилия. Ако е твърде далеч или пътят отнема прекалено много време, малко вероятно е пътуванията там да отидат във вашите навик или няма да се случва толкова често, колкото бихте искали Исках. Ако не знаете адреса на залите, ще се използват директории, Например тук са събрани фитнес клубове в Санкт Петербург, такива порталите определено са във вашия град.

Потърсете място близо до работата си, за да можете да се отбиете там преди или след нея, или на обяд. Потърсете всичко близо до дома. Това ще ви позволи да влезете в стаята по всяко време. време, когато искате, без да се налага да режете за това Планирано време, особено ако имате нужда само от малко загрейте или направете кардио.

Работно време

Избор на фитнес - Как да изберем този, който ви подхожда?

„Най-добре, ако стаята е отворена 24 часа на ден.“

Подхожда ли ежедневието ви към вашето? Спокойно ли можеш тренирате без да изтече времето за вас? Уверете се, че ако плащате за членство, тогава вашият график тренировките обикновено съответстват на работните часове в залата, защото в в противен случай ще е загуба на пари, защото не сте можете да се възползвате напълно от услугите му.

Най-добре, ако стаята е отворена 24 часа на ден. Това означава, че без значение колко часа можете да вървите добре да практикувам.

цена от

Това е наистина важното. Колко е това за теб ще струва и дали ще си струва парите. По-добре да похарчите малко повече за членството в място, където има добро ново оборудване и престой, който ви вдъхновява, отколкото да ходите стара изтъркана стая, която прилича на пещера.

Трябва да вземете предвид и годишното време, през което отивате купете абонамент. Като правило, в сезон, в който хората не се справят люлеещи се столове, залите провеждат промоции, например в района на Нова година или в На септември. Ако изчакате малко и уловите този път, тогава Можете да спестите много в дългосрочен план.

Уверете се, че плащате точно това, което искате на тази цена. Не се увличайте с допълнителни услуги, които можете никога не прибягвайте или неща, които наистина не ги правите се интересуват от. Много зали ще ви задушат с подобни оферти. до степен на безумие, уверете се, че умният мениджър не добавя към абонаментния ви километров списък с ненужни допълнителни опции.

Друго нещо, за което трябва да внимавате, е шезлонги, които искат да ви обвържат със себе си с дълги абонаменти. Случва се да бъдете обвързани със задължения за 1-3 години, а не може да го разкъса.

Да предположим, че с времето залата не ви хареса или се случи нещо, което те е отклонило от него. И вече сте обвързани и нищо може да го направи. И тогава трябва да платите за залата, която вие не използвайте или се ужасявате да отидете там все още време.

Почистване в залата

чистота

Колко чисто е там? Има ли персонал, който всеки ден избърсване оборудване? Уверяват ли се, че посетителите изтри ли симулаторите след употреба? Има ли на пода боклук? Добре ли са шкафчетата в съблекалнята? Всичко това трябва да се вземе предвид, закупуване на членство.

Ако залата изглежда като кофа за боклук, трябва да решите дали искате посещавайте такова място всеки ден. За повечето хора мръсна стая – Това е убиец на настроението. Ако персоналът не може да се погрижи на закрито, можем ли да очакваме той да се грижи за вас?

Привилегии за членство и бонуси

Вие сте получател на отстъпки за техните продукти като член? Направете ф Можете да използвате солариума и басейна безплатно или на специална цена? Имат ли масажисти? Има ли място в залата Къде мога да заведа детето си, докато тренирате?

Имат ли бар със сокове и енергийни барове? Колко ще платите за тях? Разберете какви бонуси имате вземете за членство и това, което ще трябва да платите отделно. Има ли предимства, благодарение на които си струва да изберете това зала, а не друга? Уверете се, че разбирате какво е включено в цената. пакет и какво ли още не, преди да подпишете някаква хартия.

оборудване

Всеки симулатор трябва да дава повече от просто фитнес зала. Например, това може да бъде басейн, сауна, масаж. Но понякога това може да се намери само поотделно, като басейни в Санкт Петербург, те не всички гимнастически салони притежават. Но трябва да бъдат качествени симулатори навсякъде.

Използваното оборудване трябва да е в добро състояние. работно състояние без проблеми при работа. Вижте кои марки симулатори са във фитнеса и се уверете, че е точно това, от което се нуждаете. Какво ще кажете за зоната за свободно тегло?

Уверете се, че дъмбелите не са счупени, че няма липсващи или парни тежести. Проверете оръжията с дъмбели, те не трябва да бъдат заснети до състояние на пълна гладкост, в противен случай използвайте те ще бъдат опасни.

Огледайте се и забележете как се третират посетителите с оборудване. Хвърлят ли гири по пода? Удрят ли мряната на пода след повторение или отстраняване от стелажа? Дрънкат ли с тежести на симулатора, след като приключи с подхода и пусна дръжката?

Ако се случи нещо подобно, по-добре се свържете с публиката и оборудване внимателно. Ако симулаторите са така обработени, рано или късно ще започнат проблеми и разрушения. Особено плащайте внимание как реагира персонала, когато е подобен ситуация. Ако имат добро оборудване, ще се опитат да го направят тя остана в добро състояние. Ако симулаторите са боклук, тогава очевидно, следователно, те не се наблюдават.

клиентела

Какъв тип хора тренират във фитнес залата? Това са предимно мъже или жени? Има ли разделение на зони за едни, а за други? Важно е, така че се чувствате комфортно с хората, които виждате залата. В определени люлеещи се столове живеят по-брутални герои например стаи за пауърлифтинг или културизъм.

Избор на фитнес - Как да изберем този, който ви подхожда?

„Важно е да ви е удобно да работите с хората, които сте вижте в залата. В определени люлеещи се коне живеят по-брутално герои като пауърлифтинг или стаи за бодибилдинг. ”

Ако ви е неприятно или дори ви е неудобно да тренирате до с такива хора е по-добре да потърсите място, което можете спокойно обадете се у дома. Запомнете: залата трябва да бъде подходяща преди всичко ти, а не някой друг.

атмосфера

И как е атмосферата в стаята? Ободрява или депресира? Намерете стая което ви вдъхновява и ви кара да искате да го направите. Няма нищо по-лошо от това да дойдете на люлеещия се стол, за да тренирате и да се чувствате заседнали в долната част на мопса.

Намерете стая, която ви зарежда с енергия. Огледайте се и вижте как посетителите си взаимодействат помежду си. приятелски Дали те или са снобизъм? Удобното съвместно съществуване играе значителна роля роля за мястото, където ще получите добри мускули.

грижа

Нищо не е по-разочароващо от това да дойдете на фитнес и да откриете това Симулаторът, който винаги използвате, е счупен. Колко бързо се поправят оборудване след повреда? Съобщавате ли за неизправност се върнете след седмица, а симулаторът все още е неактивен състояние?

Ремонтът на някои симулатори наистина отнема време, в в зависимост от това дали трябва да поръчате някаква част, но как те се справят бързо? Ако ремонтът се забави, най-вероятно знак, че ръководството просто не иска да харчи пари и ще дръпне със себе си колкото може, дори само не правете това.

Винаги имайте пробен урок, преди да купите абонамент!

„ПробенНяма значение какво виждате: преди купете абонамент, винаги провеждайте пробен урок. Ако нямате погледнете как изглежда залата в действие, а след това просто се лутате там и С плащането на членство можете да направите голяма грешка.

Можем да ви помолим да ви предоставим пробен урок, гост пропуск или нещо, което ще ви позволи да тествате залата поне време. Повечето заведения предоставят такива услуги; обаче, тези, които не предоставят, обикновено има еднодневен абонамент, което струва около 10 долара.

Дори в случай, когато се изисква да платите, ако искате да изберете Зала, по-добре е да платите и да разберете дали ви харесва или не. Е по-добре инвестирайте $ 10, отколкото дайте $ 500 и след това всеки път, когато мислите защо ти го направи. По-добре е да отидете в залата в момента, в който сте предпочитат да тренират. Това ще ви позволи да разберете колко много той заредени, когато ще бъдете там.

Когато избирате стая, ВИНАГИ прочетете договора преди нея запишете се!

Като прочетете условията на споразумението и договора, вие сте наясно с факта това, което подписвате. Това се отнася до това как ще платите. за членство, срок на договора, условия за прекратяване и други необходима информация.

заключение

Надяваме се, че статията ще улесни избора ви за залата. Когато идва в този момент е по-добре да се вземат предвид всички описани в него неща. Ако не сте харесали нещо в стаята, по-добре да погледнете отново.

Фитнес индустрията нараства експоненциално през последните няколко години, и нови люлеещи се столове се появяват тук-там всеки ден. Уверете се че разбирате какво търсите, но по-скоро съставете списък с въпроси преди да отидете на някое място.

И когато дойдете, не се страхувайте да задавате въпроси. Ако е на на рецепцията вашите въпроси се избягват или отговарят по начин, който изглежда отговори, но изглежда, че не е, зачеркнете предмета и отидете по-нататък. В крайна сметка членството във фитнес е инвестиция вашето здраве. Успех в търсенето!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment