Избор на спортно хранене за начинаещи

А ко току-що сте започнали да спортувате с тежест, тогава можете искате да знаете кои спортни добавки са подходящи за вас и вашите нарастващ мускул? Трябва ли изобщо да приемам добавки етап? Ами жените и децата? Относно хранителните добавки за културистите винаги имат много въпроси. Не съществува общ, универсален подход за всички. Но трябва да се приеме нещо бележка.

 • Какво спортно хранене е най-добро за начинаещ?
 • Спортно хранене за начинаещи
  • протеин
  • глутамин
  • BCAA (Аминокиселини с разклонена верига)
  • креатин

Какво спортно хранене е най-добро за начинаещ?

„Спортно

За да започнете, уверете се, че вашата диета е възможно най-здравословна. и балансиран. Ако сутрин ядете здравословни зърнени храни, и пийте бира и сода всяка вечер, дори не мислете за храна добавки! Те няма да ви помогнат с този режим. Дори и най-опитният Спортистите редовно допускат диетични грешки. В процеса на познанието бодибилдинг и неговите компоненти, ще научите как да изберете подходяща храна и разумен начин на живот.

Спортно хранене за начинаещи

Така че струва ли си новак да приема хранителни добавки? Отговорът ни е да. Правилната диета изисква допълнителни хранителни вещества. Такива продукти са подходящи за жени. Такива добавки ще помогнат не само растат мускулна маса, но също така губят тегло и го правят по-силен. Те ще подобрят резултатите от тренировките ви и ще ви помогнат да се придвижите по-бързо към предвидена цел.

протеин

Протеин

Хранителна добавка номер едно в дома ви, ако сте сериозни занимаващ се с културизъм. Ако бюджетът ви ограничава, по-добре е вземете протеинов прах и нарежете протеинови храни диетата. В допълнение към храната и релаксацията, този продукт е полезен за изграждане и ремонт на мускули. Докато е там няколко вида протеин трябва да се помни, че суроватката протеинът има най-високото възможно съдържание на аминокиселини. Аосновното е, че всичко това предимство е в удобен прахообразен формат, който лесно да се смесва с вода и мляко или да го използвате за приготвяне на протеинови палачинки, богати на протеини десерти и питателни закуски.

По правило протеинът се препоръчва да се приема преди тренировка. На тях също да закусвате между основните хранения. Някои подвидове протеин, като казеин, се абсорбира бавно и може да остане в стомах за няколко часа. Такива продукти са желателни използвайте преди лягане. Те осигуряват мускулна константа източник на протеини и аминокиселини по време на сън.

глутамин

Глутамин

Глутаминът помага на мускулите ви да се връщат по-бързо интензивна тренировка. Това е незаменима аминокиселина, която намалява протеиновия катаболизъм и подпомага неговия синтез, намалявайки време за възстановяване между тренировките. Проучванията показват че глутаминът укрепва имунната система и повишава концентрацията хормон на растежа. Съвременните протеинови прахове съдържат повече от просто глутамин, но и други аминокиселини за растеж и възстановяване на мускулите. Препоръчителната дневна доза е 5-15 грама, в зависимост от това физическо състояние и цели.

BCAA (Аминокиселини с разклонена верига)

BTSAA

Аминокиселини с разклонена верига са: левцин, изолевцин и валин. Тези хранителни вещества предотвратяват загубата на мускули. маса, което позволява на тялото да абсорбира протеини колкото е възможно и намаляване на мускулната умора. Редовен прием на BCAA преди и по време тренировките ще намалят умората и ще повишат ефективността на туризма спортна зала. Проучванията показват, че BCAA са по-ниски кортизол, предотвратявайки разграждането на протеина. Бърз приток на аминокиселини в мускулните клетки стимулират растежа си и помагат на мускулите по-бързо отскачам назад. BCAA се продават като хранителни добавки. Също и техните може да се намери в червеното месо, в яйцата и млечните продукти.

креатин

Креатин

Креатинът е една от най-популярните добавки в околната среда. културисти. Креатинът не само помага за растежа на мускулите, но и увеличава тяхната производителност, добавяйки сила. най-много спортисти и културисти приемат креатин за увеличаване на обема мускулите. Увеличава обема на водата в мускулните клетки, като по този начин увеличаване на техния размер. Креатинът обаче няма да го направи правилно. ефект, ако отнемете почивка от тренировките.

Креатинът е подходящ за тези, които се грижат за бъдещите обеми, сила и маса. Дневната доза креатин е 5 грама. Спортисти, които редовно приемайте тази добавка в състояние да изпълнява повече повторения в комплекта на всяко упражнение.

Тези четири спортни добавки са важни както за начинаещи, така и за за професионални спортисти. Въпреки съществуването на повече модерни добавки, винаги трябва да започнете с основите. Във връзка с балансирана диета и интензивни тренировки тези спортове добавките ще помогнат за загуба на мазнини, натрупване на сила и изграждане впечатляваща мускулна маса.

Според материалите: http://www.shapeyourenergy.com/best-muscle-building-supplements-beginners/

Интересна тема:

 1. Най-важните аминокиселини за мускулния растеж
 2. Необходима ли е фаза на зареждане с креатин?

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment