Как бързо и ефективно да се отървете от целулита на крака

Двете най-често срещани теми, които докосвате, са това е мазнини и мазнини по краката и задните части (особено тези, които причиняват целулит). Много съм писал за физиология на появата на мазнини по корема.

Целулит на краката

В тази статия искам да говоря за телесните мазнини на дъното части от тялото и по-специално обърнете внимание на въпроса: „Е причинява появата на портокалова кора и как да се справим с нея? “. Не го правя Дори мога да ви кажа колко често ми зададоха въпрос начини да се отървете от целулита по краката, така че за мен това е вече възпалена тема.

Препоръчвам ви да прочетете как да премахнете мазнините от корема и страните у дома условия.

Целулитът наистина е комбинация от два фактора – мазнини и колагенови влакна. Проблемът е, че тези мазнини и колаген малко по-различен от мазнините и колагена, които се намират при мъжете организъм и дори се различават от тези, които са били открити в различни части на женското тяло.

 • Какво причинява целулит?
 • Да се ​​отървем от целулита
 • Понижаване на телесните мазнини при жените
 • Малко за друго
 • Как да поправим всичко това?
  • Мазнини (отървете се от нея)
  • Колагенни влакна (ги прекрояват)
  • Кръвен поток (ускорете го)
  • Укрепвайте мускулите си
 • Видеото е най-добрият начин за борба с целулита у дома
 • В заключение

Какво причинява целулит?

Структурата на горния слой на дермата при хора със и без целулит

В сравнение с мъжете, жените имат колагенови влакна в долната част частите на тялото са вертикално нагоре и надолу, като малка оградата. Това разпределение на колагеновите влакна е основната причина, поради която жените имат целулит, а мъжете – не. (На Според експертите 90% от жените и само 10% от мъжете определена степен от него). Колагенни влакна в мъжките организми повече като ограда от мрежеста мрежа. където женските влакна са разположени нагоре и надолу, мъжки влакна пресече.

Това е важно, тъй като това подреждане на колагеновите влакна образува един вид джоб, в който след това растат мастни клетки (виж фигура 1).

Колкото повече мастни клетки имате, толкова повече колаген между тях. и в тях.

Пример за това е футболна топка, заснета между тях връзки на оградата. Това е заради толкова гъста подредба колагенови влакна и се появява характерна портокалова кора. Ако все още сте на загуба, за да си представите как изглежда, тогава Представете си, че пълните джобовете си отпред и отзад с малки топки и след това прокарайте ръката си по гърба и отвън. Усещате малките туберкули?

Структурата на кожата при жените и мъжете

Фигура 1

Да се ​​отървем от целулита

Някои от най-често срещаните въпроси, които много жени задават, са: „От която някои жени имат целулит върху жабите, а други не? Защо някои жени с наднормено тегло нямат толкова много като тези, които са много по-тънки? “Тези въпроси подсказват че просто трябва да излезете извън понятието “пълнота”. Целулит – не е проблем само да наддадеш на тегло или да го загубиш. Това не е така просто да направя нещо, за да се отървете от мазнините утайка, но също така и за здравето и колагена.

Причината някои жени да имат целулит и някои жени не са – това е генетика.

Някои жени имат колагенови влакна, които са по-големи подобно на мъжете, а някои имат необичайни опции “назъбено” разпределение. Затова се борете сами с коричката ще бъде много по-лесно от другите. Не бива обаче да разчитате само относно генетиката, защото всяко нещо в нашия живот може да се направи по-добре.

Има начини за решаване на проблема с колагена, но нито един от тях е панацея. Но първо, нека да обсъдим друг аспект на проблема. – мазнини.

Понижаване на телесните мазнини при жените

Целулит на краката

Мазнините при жените също се различават от мазнините при мъжете. При жените около 9 пъти алфа адренергичните рецептори, свързана с мастната тъкан срещу бета адренергична рецептори. Адренергичните рецептори се свързват с най-мощните изгарящи мазнини телесни хормони – катехоламини.

Когато катехоламините взаимодействат с бета рецепторите, мазнините секретира се от мастните клетки и частично се изгаря. Когато те взаимодействат с алфа рецепторите, освобождаването на мазнини драматично забавя. Знам, че сега мога да загубя хора, които не са свързани на науката, така че просто не забравяйте, че “бета” = изгаряне и a алфа = против изгаряне.

Момичета, можете да благодарите на естрогена за толкова много брой алфа рецептори. Интересно е това проучване транссексуални популации, които преминават през хормонални терапията поради преназначаване на пола откри множество нови информации за хормони и тяхното влияние върху мястото, където се съхраняват мазнините. хора подложени на тежка естрогенна и прогестеронова терапия, наблюдавайте че започват да натрупват мазнини в долната част на тялото и там появява се целулит.

За жените това означава, че когато отслабнат, те са по-бързи. отслабнете в горната част на тялото (бюст, талия и ръце) в сравнение с крака (бедрата и задните части). Ако някога сте се подготвяли за на всеки маратон и разбрахте, че отслабвате навсякъде, освен вашите крака, тогава знаете точно за какво говоря. Или може би знаете някой, който го е имал.

Малко за друго

Как да се отървем от целулита

За да се отървете от целулита, трябва да действате на две направления, тъй като възниква от вертикално подредени колагенови влакна, комбинирани с предразположение към мазнини отлагания по бедрата и задните части.

Но това не е краят на историята, защото друг общ аспект на натрупването на мастна тъкан в долната част на тялото на жената (също както в „спасителния пояс“ на мъжете в корема) – това проблем с кръвния поток. Тази мазнина е сравнително хипоксична, което означава че той се нуждае от кислород. И заради разпространението алфа рецептори заедно с лоша перфузия на кръвоносните съдове кръвоснабдяването на тези места е недостатъчно, но в мазнините по стомаха всичко е съвсем различно.

Друг проблем е, че има директен връзката на мускулите с фасциалната им лигавица (съединителна тъкан, от които мембраната произвежда мускулна) и колагенова тъкан в кожата. Така е означава, че добре развитите мускули могат да действат върху плътност и тонус на съединителната тъкан в кожата. Това е една от причините върху които тренират във фитнеса и у дома се затягат тяло, дори когато теглото не се губи. Помислете за обучение на разбийте целулита веднъж завинаги? Тя ще ви помогне най-ефективно силова тренировка.

Как да поправим всичко това?

„Снимка

Сега въпросът е как да премахнете целулита или как да го намалите признаци на проявата му по бедрата и задните части? Реалистично ли е „да изгори него? “Е, нещо като да. Разбира се, че можете да издърпате краката си нагоре и да ги свалите мазнини, но това е само част от проблема, за който ще ви каже всеки кльощав момиче, страдащо от целулит. Проблемът с колагена е много по-сложни и противоречиви.

Истината е да се борим с целулита наистина изисква по-фин подход, отколкото просто отслабване. И ще бъда честен с вас, както и да отслабнете, не е лесно. Но мога да кажа с увереност, че дори и тези, които много са го пренебрегнали форма, може значително да подобри външния ви вид.

Мазнини (отървете се от нея)

Правилно хранене

Първото нещо, което трябва да направите, за да се отървете от целулита, е намалете мастния компонент. За това трябва да направите всичко възможно да се блокират алфа адренергичните рецептори долната част на тялото. Това може да стане с помощта балансирано хранене, заедно с интелигентни хранителни добавки.

Въглехидратите са основните симулатори на хормоналния инсулин и инсулинът е двигателят на алфа адренергичната активност рецептори.

Така че, намалете въглехидратите: ще намалите инсулина и ще потиснете действие на алфа адренергичните рецептори. Сега скорост на изгаряне мазнините в долната част на тялото са по-последователни със същата скорост в отгоре.

В същото време има две много добри добавки, механизми на действие които са подобни на катехоламините (те ускоряват вътреклетъчното циклична AMP активност, катехоламините правят същото, когато те взаимодействат с адренергичните рецептори). Те са основно позволяват ни да заобиколим адренергичните рецептори и да избегнем активирането алфа рецептори. Това е екстракт от зелен чай (използвам 50% стандартизиран EGCG продукт) и форсколин (стандартизиран за 20%). Имайте предвид ефекта от тези добавки ще бъде малък, ако процентът на приема на въглехидрати в диетата висока.

Има и няколко билкови съединения, които ще директно блокират алфа адренергичните рецептори. Те са включват йохимбин, епинефрин и берберин. Отново основното Внимание тук: ТЕЗИ ДОПЪЛНЕНИЯ НЕ РАБОТАТ БЕЗ НИСКО ИНСУЛИННА СРЕДА! Защото инсулинът е много по-мощен двигател и регулатор на адренергичните рецептори от всеки добавка.

Ще ви дам една много ценна улика. Запазване на общото потребление въглехидрати до 100 г през деня, упражнявайте на празен стомах, използвайки интервална силова тренировъчна система и след това направете бавно кардио, като например ходене, например, и това ще осигури най-добри резултати.

Колагенни влакна (ги прекрояват)

„Средства

Укрепват и ремоделират колагеновите влакна. Това е най-много твърдата част.

И въпреки че някои хора вярват, че това може да се направи с процедури в салони за красота, като стимулация на дълбоки тъкани, LPG, светлинна терапия и т.н., но нищо не бие правилното хранене и тренировки! Тези антицелулитни лечения, разбира се, може да има ефект, опитвайки се да укрепи и реорганизира колаген чрез това, което често се нарича регенериране на колаген. Но засега въпросът за тяхната ефективност все още е отворен.

Всъщност някои жени казват, че помага. Но засега няма проучване, което да потвърждава това процедурите могат да получат шанс. Но има едно важно нещо Бих искал да отбележа – всяко лечение с тип масаж е малко намаляване на целулита за кратко време, като се има предвид способността масаж за преместване на лимфата и увеличаване на притока на кръв. Но всичко това обяснено като временна промяна в разпределението на течността от подкожна тъкан. Смята се, че течност, подобно на мазнините, се натрупва в колагенови джобове и може да увеличи целулита. Ефектът обаче от антицелулитните масажи, разбира се, е краткотраен.

Кръвен поток (ускорете го)

„Масаж

Увеличете притока на кръв към долната част на тялото. Основни начини тренират и загряват. Упражнението прави и двете + също масаж (сух, масаж с четка).

Увеличение на притока на кръв към желаното място означава увеличение способност за изгаряне на мазнини.

Ускореният приток на кръв също влияе на изтичането на течност от проблемните площ на жабите и е необходима за здравето и здравината на колагеновите влакна. Тук могат да се използват още няколко метода. хипертермия (горещи вани и сауна) и контрастна хидротерапия (редуваща се топли и студени лечения). Много жени са запознати с това, така че как се използват тези седмични курсове за лечение в много превъзходни курорти. Те са изненадващо ефективни при поне в краткосрочен план да се отървем от целулита. Клинично тези лечения почти моментално го намаляват, вероятно се дължи на споменатия по-горе флуиден ефект.

Укрепвайте мускулите си

Силова тренировка срещу целулит

Последната част и вероятно втората по важност е изграждане на мускули. Силовите тренировки са единствената форма тренировка, която може да укрепи мускулите и да затегне съединителната телесна тъкан. Опитайте наистина ефективни упражнения срещу целулит по бедрата и задните части.

Това, върху което си струва да се съсредоточим, е посоката на обучението: трябва да е изграждане на мускули.

Но никога не дърпайте тежестта! Това е особено вярно за тънки жени с целулит. За най-добри резултати тези с недоразвити глутеални мускули се нуждаят научете правилната техника за изпълнение на упражнения. Ще позволи ясно усещайте и ангажирайте дупето.

Видеото е най-добрият начин за борба с целулита у дома

В заключение

Това е всичко. Всичко, което искахте да знаете как да почистите целулит по краката. Разбрах, че това е много, но се надявам сега и вие знаете как да направите кожата си гладка и красива без портокал кори, за които си струва да помислите. Обобщение на най-важните моменти:

 • Какво причинява целулит? На първо място, тя е повече от мазнина. Така е въпрос, свързан както с мазнините, така и с колагеновите влакна.
 • Жените са по-предразположени към това от мъжете, поради вертикалното, така нареченото “назъбено” разпределение колагенови влакна.
 • Получените оранжеви кори се появяват поради натрупване мазнини и течности в колагенови джобове.
 • Една от причините целулитът може да изглежда по-добре някои дни и по-лошо за други, главно поради преразпределение на течността. По време на менструацията той обикновено става най-забележимо.
 • Трудно е жените да отслабнат в краката си поради уникалната си физиология, причинени от техните женски хормони.
 • Алфа адренергичните рецептори могат да бъдат блокирани само с използване на определени диети и хранителни навици.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment