Как да изберем добри протеинови барове: 5 признаци, че барът заслужава да бъде изяден

Не мога да реша дали любимия ви протеин Възползва ли се летвата? Не сте сами. Разнообразие от възможности за избор може да обърка всеки. Следователно ние сме в сътрудничество с специалистите по хранене съставиха списък какво трябва да бъде знайте, когато правите друга покупка.

и така, първото нещо, за което трябва да знаете, когато изучавате витрина с разнообразие от протеинови барове, които търсят правилния:

 • Не всички протеинови барове са еднакво здрави.
 • 5 правила за определяне на добра протеинова лента
  • Правило номер 1: В добра лента захарта не стои в състава първо място
  • Правило номер 2: В една добра протеинова лента се съдържа поне 10 грама протеин
  • Правило номер 3: Съдържание на захар под 15 грама
  • Правило номер 4: Внимавайте със захарни алкохоли
  • Правило номер 5: Потърсете протеинови ленти с по-малко от 400 калории

Не всички протеинови барове са еднакво здрави.

Протеинови барове

И за да бъда честен, повечето ленти с етикети “здравите” имат повече общо с шоколадови бонбони, отколкото с шепа зеле или протеинов шейк.

Това е индустрия за здравословна храна, където е много по-лесно да се плесне. думи на етикета, отколкото знаете, в действителност ви дават какво трябва да.

Но вместо да ви оставим да се откажете маркетингови методи (те се прилагат във всеки бизнес и при всеки продукт), искаме да опростим живота ви. Защото на пазара представени са много добри протеинови ленти.

Ние сме тук, за да улесним разграничаването на стойностна покупка от манекен.

Това не означава, че трябва да получите докторска степен. науки в областта на храненето. Просто се придържайте към тези пет правила и Който и бар да изберете, можете да сте сигурни, че не сте прекарал времето си (и калории) за отвратителни бонбони.

5 правила за определяне на добра протеинова лента

Видове протеинови барове

Правило номер 1: В добра лента захарта не стои в състава първо място

Това правило звучи очевидно, но затова е така важно е да се:

 1. Повечето хора не изучават истинския състав. Те просто Преглед на броя калории и протеини.
 2. Повечето хора не знаят в какво се намира местоположението на компонента състав отразява количественото му съдържание в продукта. ако захарта е най-първата, това означава, че съдържа повече от която и да е друга съставка.
 3. Захарта има много различни имена, така че е лесно да бъдете измамени. стоящ на първо място в списъка на съставките е декстрозата (глюкоза), високо фруктозен царевичен сироп, кленов сироп, мед, нектар от агаве или турбинадо (кафява захар), всички означава захар.

И ако изглежда като бар, направен от пълноценни храни, не е мислете, че в него има по-малко захар от сладкишите.

“Дори ако ядките и стафидите се виждат през опаковката, лентата може да бъде със захарно покритие “, казва Валери Голдщайн, регистрирана диетолог. „Изглежда като шепа ядки и затова изглежда много невинно. Но дори и тези „здрави барове“ трябва да са нещо зашити. И обикновено това е захарен сироп. “АКО ИСКАТЕ ДА БЪДЕте сигурни ТОЗИ БАРЪТ ИСТИНСКИ ПОЛЕЗНИ, ОСНОВНИ СЪСТАВКИ В НЕГО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТОЧНИЯТ ИЗТОЧНИК, ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ИЗТОЧНИЦИ ПОЛЕЗНА МАСЛА, ЗА ПРИМЕР, ЯДКИ.

Протеини, мазнини и въглехидрати, когато се консумират с фибри (намира се в плодовете и зърнените храни) се усвояват по-бавно от прости захари, така че усещането за ситост продължава по-дълго. Това означава, че нямате нужда от захар, за да сте енергични; на теб просто трябва добър източник на енергия.

Ползите от наличието на добри „основни“ съставки (протеини, плодове / зеленчуци или източник на здравословни мазнини) е част от това отличава добър протеинов бар от закуски.

Тези хранителни вещества също имат благоприятен ефект върху теглото и талията ви.

От всеки изяден 10 грама фибри, количеството мазнини в Корема ви ще намалее с 4%. Според Проучвания за 2013 г., мононенаситени мазнини като ядки, семена, зехтин и мазна риба помагат на хората да отслабнат. ИПреглед на изследване, публикувано в Nutrition през 2015 г., показа, че хората на висока диета протеин, имат по-нисък ИТМ и по-ниски обеми талия.

Правило номер 2: В една добра протеинова лента се съдържа поне 10 грама протеин

Това правило следва от това, което трябва да бъде очевидно. “Ако”.

Ако използвате бар като протеинова добавка или заместване на хранене, искате да получите поне 10 грама катеричка и в идеалния случай дори повече.

„за й-важното, което казвам на хората, е:„ Разберете какво смятате да използвате бара “, казва Антъни Д’Орацио, директор на отдела за хранене и физика Ефективността. „Ако искам да намеря пълна протеинова заместител, трябва да го направя съдържание на протеин около 20 грама. ”

Това означава, че първата в списъка на съставките ще бъде по-вероятна просто отидете източник на протеин. Суроватъчен изолат, казеин, грах или яйчен белтък – всеки от тях ще бъде първокласна опция.

Соевите чипове се появяват на много етикети и се “броят” протеини, но те не са най-качественият източник. Следователно, ако “соевите чипове” са на първо място, дори ако са в високо протеинов бар вероятно не е най-добрият най-добрият избор.

Ако не използвате бара като протеинова добавка, тогава Можете да изберете опция с по-ниско общо количество протеин. Навсъщност D’Orazio понякога допълва своя бар за закуска по-високо съдържание на мазнини и въглехидрати от протеини. Защо?

“Използвам го като бърз източник на здравословни мазнини.” – казва Д’Орацио. „Основните съставки са познати на всички фъстъчено масло и овесени ядки. ”

Фитнес барове

Правило номер 3: Съдържание на захар под 15 грама

Не забравяйте, че казахме, че много протеинови барове са просто сладкиши, прикрити като нещо добро за вас?

Ето и самото доказателство.

Знаете ли, че в бара от суроватъчен протеин Gatorade съдържа 29 грама захар? И в CLIF Builder барове за 1 грам повече захар (21 g) от протеин (20 g)? Сравнете го с Met-RX Big 100 колосални ленти. Много протеин (30 g). Но в същото време 400 калории и 32гр захар.

Каква е цената?

Преди да се притеснявате за захарта, знайте, че не е така страшен злодей, докато го излагат. И има много отлични барове (RX Bar идва на ум), в които има повече от 10 гр. Каква е уловката? Ако съдържанието на захар в бара е повече от 10 грама, повечето от тях трябва да произхождат от плодове или други природни източници като лактоза.

Защо естествената захар е по-добра?

Лактоза от млечни продукти и фруктоза от плодове, като всички останали захар, съдържат 4 калории на грам. Но за разлика от това рафинирани, естествени захари вървят заедно с други хранителни вещества, които получавате от плодове или млечни продукти като витамин С, калий, калций, витамин D и други елементи, които подпомагат функционирането ви тяло.

Добрите протеинови барове често са питателни. вещества в техния състав. Точно това прави възможно разграничаването здрав бонбонен бар. Рафинирани, добавени захари не носете допълнителни хранителни вещества със себе си.

Те също могат да ви навредят в дългосрочен план. Според проучване от 2014 г., публикувано в списанието Американска медицинска асоциация: вътрешна медицина, риск умират от сърдечни заболявания при хора, получаващи повече от 21% дневният им прием на калории на добавени захари, два пъти по-висок в сравнение с тези, които получават от тях само 10% от калориите си.

Правило номер 4: Внимавайте със захарни алкохоли

Захар какво?

Не, в баровете няма алкохол. Захарните алкохоли са категория изкуствени подсладители.

Те са известни като ксилитол, сорбитол, изомалт и глицерин. Вие сте намерете ги във всички продукти с етикет „без захар“. И ф за много хора те могат да причинят стомашни проблеми, в зависимост от това реакции към тях.

“Това е чисто индивидуално. Аз лично нямам проблеми с от тях, но може да има проблеми с други хора храносмилане “, казва Д’Орацио.

Както при суроватъчния концентрат, трябва да го направите Обърнете внимание на това как съставката ви влияе. ако вместо да се чувствате пълни от бара, имате желание за още усеща се, че трябва да тичаш до банята, искаш стойте далеч от него.

Протеинови барове без захар

Правило номер 5: Потърсете протеинови ленти с по-малко от 400 калории

Разбира се, че се използват добри протеинови пръчки качествени добавки – какво използвате за укрепване на слабите места във вашата диета като протеинов прах или Мултивитамини. Те са проектирани да осигуряват хранителни вещества вещества, протеини или калории, които не са получени от останалите вашата диета или ако сте били заети и сте пропуснали хранене храна.

Когато една бара съдържа 400 калории или повече, това е повече калории, отколкото бихте получили, като ядете Voper, бургер от Jr или половина Чиполни чинии И лентата не е непременно „по-полезна“, отколкото тези опции.

Например, някои популярни барове съдържат 200 калории, от които получавате само 6 грама протеин, но яйце, твърдо сварено ще ви даде 7 г! И има по-малко от 80 калории. Поради това, ако имате шанс да ядете пълноценна храна, яжте я. Но разбира се това не винаги е възможно.

„Може да ви е трудно да носите храна, защото мястото и хладилника няма, казва Д’Орацио. В такива случаи Баровете ви предлагат някои предимства. „Сервирането им е лесно проверете и те се измерват предварително. Те предоставят вида храна, която не приемате в бързата храна. (Но дори и в това в случай че правилото от 400 калории все още е добро референтна точка.)

“Трудно е да преяждате, ако имате само това, което ви е необходимо.” Ако планирате да хапнете два бара и ще вземете със себе си само 2 броя, те могат да се използват като инструмент, за самоконтрол. Вие контролирате консумацията си с мобилен продукт. ”

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment