как да изберем и къде да закупя кимоно за джудо?

За всеки спортист, било то начинаещ или собственик много заглавия и награди, от особено значение е формата, в която Тренира и се представя на състезания. Не е изключение и такива спорт като джудо. Изглежда, че има нещо неразбираемо? джудист сложете кимоно, което може да бъде закупено по всяко време специален магазин и завържете колан с определен цвят, съответстващ на техния статус. Не всичко обаче е толкова просто.

 • Ще разберем от гледна точка
 • Избираме кимоно, за да паснем
 • Характеристики на кимоно материал за джудока
 • Нюансите на избора на кимоно за класове по джудо

Ще разберем от гледна точка

Rebenok-V-кимоноДнес има много видове бойни изкуства, всяко от които изисква използването на специално облекло за обучение – кимоно, или, като той също се нарича keiko-gi. Името на спортната униформа съответства името на бойните изкуства. Тоест, за часовете по джудо се придобива джудоги или специално кимоно за джудо.

Джудоги включва уважение (или яке), джубон (или панталони) и obi (колан). Цветовото разнообразие не е голямо. Купено или бяло или сини джудоги. Ob закупени отделно и в комплект спортно оборудване за джудока не е включено.

За учебни и аматьорски класове, специални правила при избора няма такова кимоно. Важно е да изберете подходящо дрехи тяхното тегло и височина, както и обърнете внимание на материала тъкан.

Ако говорим за състезания на професионални места, тогава изискванията за формата на участниците се вземат предвид, изписани в специални правила. Става дума за определена дължина и ширината на горната и долната част на костюма, ръкавите и колана. А също и за изготвяне на специален номер на гърба, съдържащ данни за реклами за спортисти и спонсори.

Задният номер трябва да бъде фиксиран, както следва:

 • Тя трябва да бъде разположена точно в средата на джудогите, отстъпвайки от нея ръбове на яката 3 см .;
 • Номерът е пришит изключително с бял конец периметър;
 • Трябва да оправите написаното число, така че да не го направи затворен с колан при обличане на джудоги.

Специални номера са залепени за задния номер на състезания стикери. Трябва да се спазват правилата за тяхното прилагане, за да се впоследствие не разваляйте джудогите.

Избираме кимоно, за да паснем

Можете да закупите кимоно за класове по джудо, както в специални спортни обекти и онлайн магазини. При поръчка необходимо е да се обърне внимание предимно на растежа атлет.

Кимоно

Примерна диаграма

Добре е, ако можете да опитате с кимоно. В този случай Можете ясно да видите съответствието на формата с израстването на спортиста. ако трябва да направите покупка, без да се опитвате, по-добре е да отглеждате човек допълнително добавете 5-10 см. Това е необходимо, тъй като след първото измиване на материала ще се свие, а кимоното ще е малко накратко.

В идеалния случай джудогите трябва да ви “седят” по следния начин:

 • Не е твърде стегнат, за да не ограничава движенията по време обучение;
 • Дължината на горната част трябва да достига до средата на бедрото на спортиста;
 • Когато носите униформа, долните ъгли на якето трябва напълно покрийте коремната област и свободно достигнете до обратното страни;
 • Втулката на якето трябва да покрива ставата на китката;
 • Дължината на панталона трябва да достигне глезенната става;
 • Коланът трябва да бъде избран достатъчно дълго, така че след двойно тяло на спортист увива отпуснати краища, увиснали във възел 20-30см.

Характеристики на кимоно материал за джудока

С избора на материал за джудоги няма особени затруднения трябва. Като правило тази форма се шие от 100% памук, който се отличава с отлични хигроскопични свойства и е просто приятен за към тялото.

Все по-често днес на пазара можете да намерите кимоно, плат която добави полиестер. Това решение ви позволява да запишете всичко положителни качества на памука, но в същото време спасява потребителя от проблеми като силно свиване на тъканта, жълтеникав нюанс, проявява се при многократно измиване, силно набръчкване.

В допълнение, модерните тъкани могат да бъдат предварително третирани със специални инструменти за запазване на тъканта първоначалния му вид след измиване, а именно да не седне. Така е много важен фактор, затова обърнете внимание на това кога избор на форма за правилна навигация по размер.

Отделно, заслужава да се спомене плътността на тъканите. Ouga са ушити от доста плътна тъкан, данните за която обикновено могат да се видят на етикета. Колкото по-плътна е тъканта, толкова по-тежък ще бъде продуктът и по-плътно ще седи на спортиста. Шийте плат jubon, като правило, има по-ниска плътност.

За професионалните спортисти ще бъде плътността на тъканта кимоно по-висока от формата за деца или начинаещи Например правилата Състезанията по джудо регулират плътността на детските кимони във варира от 700 до 750г / м².

Нюансите на избора на кимоно за класове по джудо

КимоноВ допълнение към горните аспекти на избора на кимоно за Класовете по джудо могат да подчертаят още няколко нюанса, които ви позволяват да вземете единственото правилно решение.

 1. Ако сте начинаещ спортист или просто любител, вие просто имайте един комплект джудоги в бяло или синьо. Трябва да се отбележи, че поради особеностите на производството, сини кимони струва повече.

Задължително е професионалистът да има поне двама кимоно и от двата цвята. Спортисти, участващи в състезания високо ниво, трябва да купувате униформи на производителите, одобрен от Международната федерация по джудо (т.е. има лиценз).

 1. За да може формата да служи на господаря си възможно най-дълго, плат Воблата и юбонът са допълнително подсилени със специални вложки. за якета се характеризират с появата на допълнителна защита на гърдите, гърба, както и в раменете. Панталоните подсилват в коленете.
 2. Обърнете внимание и на ширината на ревера на ревера на якето джудист. Качественият продукт трябва да има поне 4 реда, поради което може лесно да се свие, а не по-широк от 4х см.
 3. Отделно трябва да се каже за колана на панталоните. Може да е на еластична лента или във връзки. По-надежден колан се счита за връзки, и за униформи на професионални спортисти шият само такива. Но за детските кимони са съвсем приемливи варианти с колан на ластик.

В резултат можем да отбележим, че процесът на избор на кимоно за Класовете по джудо не са много трудни. последно определящият фактор вероятно ще бъде цената на комплекта. КакПо правило кимоновете за деца и начинаещи спортисти са доста достъпни почти всички категории на нашите жители. Професионална униформа който отработи всички нюанси на работата на джудока, по дефиниция не може да бъде евтин. Сред такива производители могат да бъдат идентифицирани Японската компания Mizuno, прословутата Adidas, Green Hill.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment