Как да изберем правилните обувки

Все повече и повече хора се стремят към здравословен спорт. начин на живот. Едно от тези хобита днес е се изпълнява.

Обувки за бягане

Как да изберем леко, трайно и висококачествено бягане маратонки?

За да направите правилния избор, отидете на специализиран магазини, където ще ви бъде предоставена възможност да закупите крос маратонки директно за вас. Не обръщайте внимание само появата на маратонките е далеч от основния знак добри атлетични обувки.

По време на монтирането маратонките трябва да седят добре и удобно върху тях крак, не трябва да чувствате и най-малкия дискомфорт. В крайна сметка бягането е това не е само натоварването на краката ви, това е натоварването на целия ви тялото. Правилно подбраните маратонки са възможност направете без наранявания и умора на краката с дълги бягания, крак трябва да стане прав, а не навън или вътре, само тогава вие наслаждавайте се на бягане. В крайна сметка, основното е да се поддържа здравето на краката си.

Амортизацията – е един от основните критерии за крос маратонки. Това качество е необходимо за намаляване на ударните натоварвания, и също така помага за изтласкване, което значително добавя скорост. Амортисьорите обикновено са разположени както под петата, така и под петите. Модерните материали и новите технологии могат да предложат много различни начини на амортизация: всички видове гелове, пластмасови плочи, попиващи поради вълнообразната форма. но основният метод на амортизация е въздушна възглавница и пружини под петата.

„Критерии

Какво да търсите при закупуване на маратонка?

Маратонките са удобни, леки, държат и фиксират петата докато ходите или бягате, предпазвайте от напрежение на сухожилията. По-добре е да изберете модели не с велкро или закопчалки, а само на обувки, защото кракът трябва да е здраво фиксиран и ясно да стои на повърхността. Ако кракът виси, тогава дискомфортът при тичане вътре първия път, по-късно това ще бъде сериозен проблем за вашия здраве.

Когато опитвате в магазина, уверете се, че петата фиксиран, не търка, не натиска и не натиска. опитвам скачайте или бягайте в магазина, защото само вашите чувства да ви кажа правилността на вашия избор.

Подметката на обувката трябва да е гъвкава. Вземете една ръка петата и се огънете към другия пръст, тя трябва да се огъне 45 градуса. Трябва да има малко в областта на петата. разширен до дъното, осигурявайки стабилност на стъпалото.

Обувки за бягане

Обърнете внимание на вътрешността на обувката. В бягане маратонки имат туберкули на стелката – арка опора, която ще помогне правилно разпределете теглото на тялото си и това съответно намалява натоварването на гръбнака. Ако имате плоски крака, тогава трябва да вземете маратонки, предназначени да поддържат арката крак. За бягане по твърда повърхност (по асфалт) е по-добре Вземете обувки с вдлъбнати подметки.
Стелката в маратонки трябва да се сваля. Необходимо е за за да можете да изсушите маратонките си качествено. ако стелката не е сменяема, тогава те ще изсъхнат по-дълго и после по-малко ще ви служи.

От какъв материал да изберете обувки за бягане?

Що се отнася до материала за горната част на маратонките, той трябва “дишайте”, бъдете издръжливи и меки. За да не изпотите крака, изберете маратонки, изработени от естествени материали. Лятото удобно маратонки без допълнителен слой под мрежата. Пролет и есен – от дишащ и водоустойчив материал. За джогинг през зимата – маратонки с допълнителен слой, който предпазва от получаване вътре в снега и ще задържа топлината добре. След джогинг обувки трябва да бъдат изсушени (изваждане на стелките), но само с стайна температура. Използвайте стари вестници за това, които трябва да пълнят обувките плътно. Не изсушавайте на батерията, под пряка слънчева светлина и не използвайте електрическо сушене, ако искате, така че маратонките да ви служат дълго и надеждно.

Следвайки всички съвети, можете да си купите висококачествени и пригодени обувки за бягане само за вас. Никога не е късно направи уверена крачка към спортния си живот!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment