Как да намалите апетита, ако постоянно искате да ядете и да преодолее глада на диета завинаги

Ако се борите да отслабнете, но постоянно гладът ви притеснява, време е да се отървете от старото навици и намалете апетита си завинаги. И ето как …

Борбата срещу излишните мазнини е не само ограничаването на апетита ви и чувство на глад, но и правилно хранене и упражнения във фитнеса залата.

Облекчаване на мускулите без излишни мазнини

Можете да пускате час всеки ден или сериозно фокусирайте се върху здравословни продукти, но ако вашите апетитът ви постоянно ви надделява и вие се хващате за това постоянно гладен и късно през нощта се озовавате на кутията с бисквитки, вие нулирате собствения си напредък.

но не се притеснявайте.

В тази статия ще ви покажем най-добрите начини за „деактивиране“ гладът ви и ви научи как да намалите апетита си, ако постоянно искате яжте и помогнете да започнете да отслабвате бързо и с минимум усилия.

Прочетете, за да разберете повече.

 • Калории, апетит и енергиен баланс
 • Намалете апетита си завинаги – житейски хакове, съвети и трикове
  • №1 Пийте повече вода
  • №2 Яжте повече протеини
  • №3 Добавете глюкоманнан към диетата си
  • №4 Спи повече
  • №5 Яжте повече подправки
 • резюмирам

Калории, апетит и енергиен баланс

Калории. Това са малки единици енергия, които са почти напълно отговорен за ефективността на диетата. Всичко зависи от калориите. Ако ядете повече от изгорено всеки ден, тогава бавно, но Със сигурност ще спечелите килограми.

Твърде много енергия, получена от храната, ни принуждава тялото го съхранява в мастните клетки и това не зависи от това Какво сте яли: редовна храна или план за здравословна диета. Броят на калориите е всичко.

Калориен дефицит, когато ядете по-малко, отколкото изгаряте ключът към отслабването.

Когато давате на тялото си по-малко калории от той има нужда, тогава той трябва да отвори резервите си, мастните клетки, и използвайте енергията, която е затворена в тях, за да покриете дефицит.

От чисто механична гледна точка загубата на мазнини се свежда до проста формула: приемът на калории трябва да бъде по-малък потребление.

Но гладът и апетитът, ако не бъдат контролирани, могат да се развалят диета.

Човешкото тяло може да спазва законите на физиката и физиология, но вие сте много повече от балансираща машина енергия. Имате емоции, чувства, навици и мотивация.

Психологията на отслабването може да бъде доста трудна.

Например апетит.

Абсолютно знаете, че отслабването е необходимо дефицит на калории Но късно през нощта гладът е досаден и просто не те оставя на мира. Желаете да хапнете нещо вкусно или сладкишите понякога могат да бъдат просто непоносими.

И преди да успеете да осъзнаете това, вече седите трохи от чипс или мазни петна от понички, чудейки се какво по дяволите приемете, че се обърка как да се справите с апетита и какво да направите, ако Искам да ям.

Ядеш ли се заради емоциите си или постоянно се чувстваш вие сте гладни, или винаги дъвчете нещо от скука – във всеки случай, трябва да изкорените стари лоши навици и да се научите ограничете се в храната.

Намаленият апетит ще ви помогне да контролирате количеството калории, влизащи в тялото ви, управлявайте ги, контролирайки баланса енергия, изразходвана с тази, която изгаряте по време на тренировка и кога ежедневни дейности.

Плосък корем

Намалете апетита си завинаги – житейски хакове, съвети и трикове

Апетитът е важна част от защитната, животоспасяваща механизмът на човешкото тяло. Когато тялото забележи липса на енергия, тя отделя хормони, които директно общувайте с мозъка си и сигнализирайте на него това, от което се нуждаете да ям.

Тези хормони са:

 • Грелин (той е този, който форсира тялото чувствам гладен)
 • YY пептид (стимулира желанието за въглехидрати)

Образно казано, тези хормони сладко-шепот “ви шепнат на ухо “, припомняйки си, че в хладилника ви са красиви крем торти и ароматен картоф на кухненския рафт чипове.

Ако не можете да спрете тези хормони, които потискат мозъка ви, тогава балансирането на диетата ви ще бъде изключително трудно.

Ще се радвате да знаете, че има много начини да намаляване на апетита, за да отслабнете и да се отървете от старото навици на преяждане.

Ето как …

№1 Пийте повече вода

Всички разбираме значението на водата. Тя не само държи обем кръв на правилното ниво, регулира телесната температура и контролира храносмилането, но също така подобрява физическата способност.

Доказано е, че с увеличаване на количеството питейна вода метаболизмът се ускорява всеки ден и подкожните изгарят по-бързо мазнини.

Проведе се следното изследване: когато мъжете и жените, затлъстели, изпили 500 мл вода преди хранене, метаболизмът им се ускори с 30%, а количеството изгори калориите също се увеличават.

Друг опит показа, когато 170 жени диети пили по 1 литър вода на ден, след което те загубили 2 кг тегло за 12 месеца – Това е 2 кг мазнини и изгорени 17 000 калории.

Забележете, само вода, не са направени промени по тях диета или тренировъчен режим.

№2 Яжте повече протеини

Един от най-лесните начини за постоянно да задушите апетита си е повече протеин. Не говорим за протеинови шейкове или барове, но за истинската храна, храни, които съдържат много протеини.

 • месо
 • Млечни продукти
 • яйца
 • Вегетариански протеин като соята

Повече протеин означава по-малко калории изядени.

Протеинът съдържа малко калории (само 4 калории на грам), но своите трудно смилаем. Има най-висок термичен ефект. сред всички храни. Тялото ви се нуждае от много повече енергия, за да го разградим и усвоим – до 30% от него калории.

Поради това протеинът е много удовлетворяващ.

Богата на протеини диета ни кара да се чувстваме пълноценни по-дълго време. Дори богати на протеини закуски, като сушени месо и натурално кисело мляко без захар помагат за намаляване на апетита и поддържайте правилна диета.

Проучванията показват, че протеиновата диета не само намалява количеството изядени калории (с 441 калории на ден), но също така води до загуба на тегло – почти 4 кг на 16 седмици.

№3 Добавете глюкоманнан към диетата си

Според учените това е втората най-важна стъпка за отслабване.

Глюкоманнан е влакно, което се намира в корените на растението. коняк или коняк. Това е много нискокалорична храна с високо съдържание на фибри. Глюкоманнан има дълга верига структура, която затруднява храносмилането в червата.

Това е сложен полизахарид и въглехидрати.

Глюкоманнанът е не само богат на фибри, той също е способен да поддържа обема на водата 50 пъти по-голям от собствения си. Заради неговото уникален и сложен химичен състав, конякови влакна например растенията могат да намалят риска от метаболитни заболявания диабет и затлъстяване.

Той действа като гъба, която всмуква мазнини и захар тялото.

Глюкоманнан също значително намалява апетита. гел консистенцията на храната се разширява в стомаха, изтръсква мозъка и принуждава него да мисли, че стомахът е пълен, а ти си пълен.

Глюкоманнан води до значителни резултати при изгарянето на мазнини, т.е. и може да е една от най-добрите добавки за неговото намаляване. Той е ефективен както за дългосрочна, така и за краткосрочна загуба на тегло.

Кубчета на пресата при мъже

№4 Спи повече

Ако имате нужда от просто средство за постоянно потискане апетит, сън е вашето най-добро решение.

Безплатно е, страхотно и тогава няма нищо по-добро от доброто сън след тежка тренировка.

Сънят е важен физиологичен процес. Той подобрява имунната система. система, здраве, подобрява физическата работа и коригира емоционалното здраве.

Тези, които спят малко, обикновено са с наднормено тегло.

Сънят също е важен регулатор на метаболизма и апетит.

От 23 различни проучвания за връзката между качеството на съня и затлъстяването, 17 са доказали, че лошият сън причинява наддаване на тегло. Възрастни хора, които Не спи 8 часа подред, 55% по-вероятно е да имаш наднормено тегло.

Липсата на сън стимулира отделянето на грелин. Помнете, че това Хормонът увеличава глада и апетита? Доказано е и това хора, които са спали по-малко от 5 часа по време на изследването нива грелин, които надвишават базовите стойности с 15%.

№5 Яжте повече подправки

Не е нужно да сте любител на пикантна и пикантна храна, но все пак си струва да добавите към диетата си, ако искате контролирайте апетита и глада си.

Чили пипер е с ниско съдържание на калории и богат на антиоксиданти.

Но най-полезното свойство на лютата чушка за тялото е че съдържа съединение, наречено капсаицин.

Това съединение провокира чувствителни към болка нерви. рецептори, поради което чушките от чили ни се струват толкова пикантни. Нопоради факта, че провокира противовъзпалителна реакция, лютите чушки могат да намалят симптомите на артрит, автоимунен заболявания и болка при диабет.

Чили пипер също повишава телесната температура, което повишава количеството енергия, използвана от тялото. Той стимулира притока на кръв, поради което разграждането на енергията от мазнините се ускорява. също доказано е, че пикантните храни намаляват апетита.

Научните експерименти са доказали, че добавянето на лют червен пипер към храната предизвика намаляване на апетита, поради което броят на изядените калории при едно хранене намалява с 80 ккал, което е доста значително.

резюмирам

При отслабване и изгаряне на мазнини всичко зависи от енергията баланс – ако ядете повече калории, отколкото тялото се нуждае, тогава ние наддаваме на тегло, и ако консумираме по-малко, отколкото изгаряме, тогава скоро в тялото ни ще претърпи благоприятни промени.

Регулирането на апетита не е последният фактор в диетата. Контролът на апетита ви не е лесен, особено ако сте емоционални ядете или имате лоши навици, от които се нуждаете за изкореняване.

Използвайте горните съвети, за да почистите завинаги глад, когато диета и смяна на тялото си.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply