Как да направите интрамускулни инжекции: Определяне на местоположението на интрамускулни инжекции (+ Infographic)

Отслабването и инжекциите на витамини са две ефективни начини да осигурите на тялото незабавно презареждане и необходимото добавки. Постигане на блестящи резултати при изгаряне на мазнини и изграждане на мускули чрез различни инжекции за изгаряне на мазнини често се превръща в най-добрата мотивация за борба със страха от игли. В това статията за образователни цели разказва как сами да си направите инжекция себе си, изберете подходящата зона за инжектиране и други нюанси.

Проучване на най-добрите интрамускулни места за инжектиране, средства за обучение и методи за самоинжектиране ще станат много вдъхновяващо и дори зашеметяващо изживяване.

Забележка: Моля, въведете Не съм професионален лекар и тази информация не е служи като причина да пренебрегнете съветите на вашия лекар. моля консултирайте се с лекарите си, преди да започнете нови лечение.

 • Какво е интрамускулна (IM) инжекция?
 • Места на интрамускулна инжекция
 • Избор на място за v / m самоинжектиране
 • Анатомични ориентири за извършване на IM инжекции
 • Избор на игла за v / m инжектиране – калибър и дължина
 • Подготовка на инжекционна доза
 • Стъпки за подготовка на доза за инжектиране (инфографика)
 • Процедурата за поставяне на a / m инжекция
 • Как да си направим инжекция с масло (инфографика)
 • Рисковете от инжектиране на IM

Какво е интрамускулна (IM) инжекция?

Интрамускулната (IM) инжекция е инжекция, която доставя лекарство директно в мускулите на кръвоносните ви съдове. С цел отслабване интрамускулно Въвеждат се следните лекарства:

 • Lipo-3 M.I.C.
 • Lipo-10 (M.I.C. + витамин B комплекс)
 • L-карнитин
 • Смес от аргинин и карнитин

Някои лекарства и добавки трябва да се използват само при вид инжекции с масло. Това е така, защото когато се запознае с друг определени лекарства, витамини и хормони изправени пред проблеми като забавено всмукване, водещи до дегенерация на киселина, разграждане и намаляване на ензимите ефективност. Всичко това не позволява да се постигне максимум резултати. Предимствата на IM инжекциите са:

 • бързо действие на лекарствата
 • директно инжектиране на лекарства в мускулната тъкан
 • директна форма на лечение за разлика от сублингвално, чревно и абсорбция на кожата

Мускулната тъкан е идеално място за въвеждане на определени лекарства дори в сравнение с подкожни инжекции (точно под повърхностен слой на кожата). Всичко благодарение на по-доброто засмукване способност и повишено кръвоснабдяване на мускулите. венозно инжекциите трябва да се извършват само от квалифициран лекар персонал, който може да намери правилната вена и също така да се увери в това лекарството е безопасно за инжектиране във вена. Ето защо v / m инжекции са най-добрият вариант за мнозина, които прибягват до инжекции мазнини горелки.

Места на интрамускулна инжекция

На тялото има четири основни области за поставяне на IM инжекции, които се считат за най-безопасните и ефективни за това процедура. Сред тях са:

 • Хип: страничен широк мускул (м. Вастус) lateralis) – поне степента на усвояемост на лекарството, въведена по този начин, често по-ниска, отколкото при поставяне на инжекция в рамото, това все още е най-добрата зона за v / m самоинжектиране.
 • Седалище: Преден глутеален регион (вентроглутеален мускул) – Това е правилното място за провеждане на УМ инжекции, защото тук мастният слой е по-тънък, отколкото на задните части, което допринася за по-доброто усвояване на лекарствата. също тази зона се счита за най-безопасната при спазване правилността на процедурата.
 • Рамо: Делтоиден мускул (m. Deltoideus) – Най-често срещаното място на инжектиране на множество ваксини. при поставяне на инжекция в тази област, което трябва внимателно да измерите силата на звука инжекции, тъй като тази зона може да побере ограничен брой лекарство наведнъж. Не се препоръчва на възрастни да надвишават дозата от 1 мл.
 • Задните части: Гръбната глутеална област (дорсоглютеална мускул) – Също така приемливо и широко използвано място за инжекции. Въпреки че тази област е значително отстранена от големите нерви и кръвоносните съдове, все още съществува риск от седалищно увреждане нерв.

Избор на място за v / m самоинжектиране

Когато избирате зона за независимо прилагане на a / m инжекция, трябва да вземете предвид неговата наличност и количеството на използваното лекарство. Трябва да се отговори на следните въпроси:

 • Давате ли инжекция a / m самостоятелно?
 • Можете ли да помолите някой да ви постави i / m инжекция?
 • Каква доза използвате?

Най-доброто място за v / m самоинжектиране се смята за хип в ума неговата висока наличност и добър визуален контрол. Също така за В тази област можете да вземете по-голяма игла в сравнение с рамото. при наличност на умения и значителна маневреност, която можете независимо поставете i / m инжекция както в бедрото, така и в дупето.

За голяма доза лекарства е по-добре да изберете мускула на бедрата, тъй като в тази зона прагът на максималния обем на инжектиране е по-висок. Максималната доза на лекарството за мускулите на седалището и бедрото е 4 ml, докато не може да се инжектира повече от 1 ml в рамото (връзка). ако необходимото количество лекарства надвишава една доза за всяка една зона, можете да разделите този обем на няколко инжекции и ги поставяйте на различни места. Това е крайно незадължително за инжекции с горелка за мазнини, защото те се препоръчват главно убождане по 1 мл наведнъж.

Също така си струва да промените зоните на инжектиране, за да избегнете кожни раздразнения и белези. Удря ви на различни места или Не, препоръчва се за всяка процедура да се отдели зона с радиус 2-3 cm. Няма да е излишно да запишете мястото и часа на последната инжекция в мускула. Така можете да защитите кожата си от дразнене и да избегнете усложнения, причинени от неправилна употреба.

Анатомични ориентири за извършване на IM инжекции

„Как

Как да направите инжекция в дупето

 • Бедра: Разделете повърхността на бедрото на три равни части. Средната част от мускула между горната част на бедрото и коляното съответства на зоната на инжектиране. Приготвя се леко да поставите иглата повдигнете мускула над костта.
 • Рамо: В горната част на ръката се образуват кости обърнат триъгълник. Горната част на триъгълника показва средната стойност аксиларна линия, а основата й лежи по протежение на акромиалната линия. Направете инжекция в центъра на получения триъгълник с 3-5 см по-ниска акромиална линия.
 • Задник (предна област): Легнете на страната си странична убождане. Поставете ръка върху областта на кръстовището на задника мускули с горната част на бедрото. Изпънете дланта си, така че голямата пръстът насочи към чатала, а останалите пръсти лежаха заедно към главата. Преместете показалеца си за получаване формата на буквата “V”. Поставете иглата в центъра на тази фигура.
 • Седалище (заден регион): Разделете дупето на четири равни секции. Горната външна четвърт е мястото на инжектиране

Избор на игла за v / m инжектиране – калибър и дължина

Първо, трябва да знаете, че спринцовката се състои от три основни елемента:

 • Игли: части от спринцовка, която пробива кожата и прониква в мускула (калибър и дължина ще бъдат обсъдени по-късно)
 • Цилиндър: резервоари за измерване и поддръжка лекарствен разтвор
 • Бутало: контролен елемент за подаване лекарството

„Избор

Иглата трябва да е достатъчно дълга, за да проникне в мускула желана дълбочина. Двете основни характеристики на иглата са калибър и дължина. Габаритът съответства на диаметъра на иглата. Повече от габарит, толкова по-малък е диаметърът на иглата. За i / m инжекции обикновено се използват 22-25 игли за измерване.

Дължината на иглата се измерва в милиметри (mm) и обикновено зависи от физика на човек. Въпреки това, стандартната дължина на иглата за IM инжекции варира от 45-70 мм. Не забравяйте да вземете иглата оптимален калибър и дължина за всяко място на инжектиране за предотвратяване на всяка болка, която може да причини неправилно поставяне на иглата, увреждане или дразнене на тъканите.

Инжекционните препарати обикновено се предлагат в комплект с подходящи игли. Ако се съмнявате, не забравяйте да се свържете с вашия лекар. за да се уверите, че използваният калибър и дължина са правилни игла.

Подготовка на инжекционна доза

Когато подготвяте доза от лекарството за прилагане върху мускула, имате нужда следвайте няколко основни инструкции:

 • Измийте и подсушете ръцете си, преди да работите с инструменти за инжектиране
 • Не използвайте използвани, отпечатани или повредени шприц
 • Винаги се придържайте към препоръчителната доза.
 • Не позволявайте на иглата да докосва друго, освен ампулата (бутилка) с лекарството
 • В случай на затруднение се консултирайте със специалист на всеки етап от процедурата

Следва обща процедура за приготвяне на доза за инжектиране. Някои лекарства се нуждаят от предварително разреждане, следователно, не пренебрегвайте съветите на производителя на лекарството или вашия доставчик на здравни услуги.

Предложените стъпки за приготвяне на доза за инжектиране са само пример:

 1. Извадете капачката от флакона с лекарството и избършете гумата корк с алкохол.
 2. Проверете целостта на отделната опаковка на спринцовката. Ако тя отворена или повредена – изхвърлете тази спринцовка и вземете още един.
 3. Извадете капачката от спринцовката и я вземете като писалка химикалка.
 4. Издърпайте буталото към себе си, извеждайки въздух със спринцовка (по обем) равна на единична доза от използваното лекарство).
 5. Поставете флакона с лекарство върху равна повърхност, залепете игла в центъра на гумената запушалка и натиснете буталото, натискайки въздух, изтеглен в бутилката.
 6. Без да залепвате иглата от тапата, обърнете бутилката с главата надолу. Уверете се, че върхът на иглата е потопен в препарата.
 7. Като държите запушалката на бутилката, издърпайте буталото към себе си, пълнейки спринцовка с необходимото количество лекарства.
 8. Задържайки иглата във флакона, проверете в спринцовката за мехурчета въздух, като го почуквате леко. Натиснете леко буталото, за да отстраните всеки хванат въздух.
 9. Проверете отново правилната доза на лекарството в спринцовката и издърпайте иглата от бутилката. (Например, предписана доза може се различават от препоръчаните в инструкциите за употреба лекарства).
 10. Не поставяйте иглата и не позволявайте да докосне никого предмети преди инжектирането.

Стъпки за подготовка на доза за инжектиране (инфографика)

„Етапи

Процедурата за поставяне на a / m инжекция

Независимо от избраното място на инжектиране, има някои общи съвети за инжектиране:

 • Винаги измивайте добре ръцете си със сапун и ги изсушавайте.
 • Винаги правилно подготвяйте иглата и дозата за инжектиране
 • Винаги избършете мястото на инжектиране с алкохол или друго дезинфекционен разтвор
 • Винаги се уверете, че иглата за инжектиране е под прав ъгъл спрямо зоната на инжектиране
 • Ако се появи кървене, издърпайте иглата и я изхвърлете, пригответе нова доза
 • Внимателно и бавно, без да трепнете, вкарайте иглата и лекарството, не го правете натиснете иглата

Можете да следвате тези общи указания за процедурата на интрамускулно инжектиране:

 1. Изберете място на инжектиране, използвайки анатомични ориентири за въвеждане на v / m инжекции.
 2. Измийте ръцете си, обработете мястото на инжектиране с алкохол.
 3. Използвайте инструкциите, за да подготвите иглата и дозата за инжектиране.
 4. Разтегнете кожата на мястото на инжектиране, за да разкриете мускула, и влезте игла под ъгъл от 90 градуса.
 5. Без да издърпвате иглата, бавно издърпайте буталото на спринцовката към вас, за да се уверите, че не са засегнати кръвоносните съдове. В зависимост от наличността сменете иглата и започнете отначало, като изберете друго място за инжекция. В противен случай преминете към стъпка 6.
 6. Продължете бавно да шофирате лекарството докрай.
 7. Бързо извадете иглата и я изхвърлете.
 8. Натиснете кратко марля или памук до мястото на инжектиране тампон.

Как да си направим инжекция с масло (инфографика)

„Как

Изхвърляне на игли и спринцовки

Иглите и спринцовките не трябва да се изхвърлят заедно с битовите отпадъци. или рециклирайте. Те са предмет на държавното законодателство относно правилно изхвърляне. Можете да попитате в лекарския си кабинет или закупете специален контейнер за правилното изхвърляне на игли. Ако е необходимо, можете да използвате всеки траен контейнер или пластмасова бутилка с плътно прилепващ капак. Не забравяйте да проверите дали действащият закон е правилен рециклиране.

Рисковете от инжектиране на IM

Винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да започнете. всяко лечение, за да се изключат негативни ефекти от вашата i / m инжекция. Следните рискове трябва да се вземат предвид, свързана с / m инжекции:

 • инфекция на мястото на инжектиране
 • дразнене на кожата на мястото на инжектиране
 • изтръпване и (или) изтръпване
 • алергични реакции
 • кървене
 • увреждане на нервите или кръвоносните съдове
 • болка в областта на инжектиране

Появата на някоя от тези странични ефекти води до незабавно посетете лекар. Ако имате затруднено дишане, имате подути устни, уста или лице, тогава най-вероятно алергична реакция към веществото е започнала и вие трябва незабавно се обадете на линейка.

След като се запознах с всички нюанси на правилното въвеждане на a / m инжектиране, можете да постигнете впечатляващи резултати в отслабването. Можете да си позволите да осигурите на тялото си всичко необходимо. за стимулиране на изгарянето на мазнини, така че излишните килограми да се стопят очи.

Консултирайте се с лекар преди да започнете процедури.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment