Как да пием комплекси преди тренировка за ускоряване на растежа на мускулите и избягване на странични ефекти

Ако искате да знаете какво казва науката за предварителната тренировка комплекси и искате да ги използвате за растеж на мускулите, тогава имате нужда прочетете тази статия.

Напоследък предварителните тренировки са много популярни и това е разбираемо, те се използват за повишаване на силата и издръжливостта, което е много необходими за интензивни обучение.

как да предприемем тренировка преди тренировка

Той е и един от най-добре изучените спортове. добавки във фитнес индустрията. Много изследвания потвърждават ефективността на комплексите преди тренировка за увеличаване на обема изпълнени упражнения, като същевременно намаляват общата умора. всички това трябва да доведе до ускорен растеж на мускулите.

Ако имате нужда от добавки на добри цени, препоръчвам Купуването на спортно хранене на едро е много по-евтино. На сайта от връзка можете да закупите спортни пити на цени на едро без минимум сума за покупка. Прясна цена винаги може да бъде поискана през сайта ganza.bz към вашата поща. Попълнете необходимите полета в ценовата листа и изпратете напълнената цена с поръчката за поща, маркирана в темата „Поръчка от атлетично тяло.“ Поръчки с тази тема ще получите допълнителна отстъпка.

Въпреки това, въпреки нарастващата популярност на тези добавки забележима липса на информация как да използвате pretren. Не е известно как да се пие комплексът преди тренировка, за да се увеличете максимално полезните ефекти от приемането и сведете до минимум странични ефекти. Ще обсъдим всичко това в статията. Ще разгледаме следните елементи:

 • Колко често трябва да се използват преди тренировки?
 • В какви количества трябва да се приемат?
 • Кога точно се препоръчва да се пие добавката?

Преди да започнем да описваме тънкостите на употреба pretrens, нека първо разгледаме как работят.

 • Какво позволява комплексите преди тренировка да работят?
 • Колко често трябва да приемам комплекси преди тренировка?
 • Опитайте да премахнете кофеина от другите източници!
  • В какви количества трябва да се приема комплексът?
 • Кога трябва да взема комплекс преди тренировка?
  • Гледайте времето на деня!
 • данни

Какво позволява комплексите преди тренировка да работят?

Нека да видим как работи добавката:

Съставът на всеки комплекс варира, като почти всеки съставка има своите плюсове и минуси, доказани от науката изследвания. За тези съставки можете да напишете цяло отделно статия, но тук разглеждаме основната, която е отговорна за лъва фракция от ефекта, получен от комплекс. Тази съставка е кофеин.

Затова най-често ще цитираме ефектите на кофеина, но съветите важат за всяка тренировка преди тренировка, защото много вещества водят себе си абсолютно същото.

Така че сега да видим как да използваме този спорт добавка.

Колко често трябва да приемам комплекси преди тренировка?

Въпреки, че получавате заряда от енергия и уелнес от pretrens, може да ви изкуши, не се препоръчва да ги приемате преди всяка тренировка.

Това е така, защото честото приемане на всякакви вещества причинява пристрастяване и наркотикът престава да ви даде предишния си ефект.

Колкото по-често го приемате, толкова повече тялото ви свиква използвате. слънце еки път ще трябва да вземате повече забележете ефекта от използването му.

Учените отбелязаха също, че след определена граница има определена граница чийто комплекс като цяло престава да помага и няма доза кофеин няма да ви даде осезаем ефект.

Това означава:

Това увеличение на дозата на комплекс преди тренировка няма увеличават ефекта и не могат да заобиколят пристрастяването.

Увеличаване на работната доза кофеин

На този етап консумацията на комплекса няма да ви даде никакви употреба, с изключение на това, че плацебо ефектът.

и така, какво да правите вместо това?

Много проучвания вече показват, че преди тренировка комплексите засягат мускулите на краката повече от мускулите на горната част тяло.

Ефективност в обучението

Най-вероятно това е така, защото ние винаги възприемаме упражненията. за краката като по-сложни и изтощителни от упражненията за ръцете. Итъй като предварителните тренировки намаляват общата умора и създават впечатление по-голяма физическа сила, по-добре забелязваме ефекта им, когато изпълнявайте упражнения за краката и бедрата.

По този начин, за да се избегне скоро свикване с кофеин в комплекси за предварителна подготовка, ще бъде по-умно да ги използвате само тогава, когато правите упражнения за долната част на тялото.

Вс Mon W cf. Th пт Сб
Горна част на тялото

без предварителна подготовка

Долна част на тялото

с използването на предварителна тренировка

Горна част на тялото

без комплекс за предварителна подготовка

Долна част на тялото

с предварителна подготовка

(График на тренировките. Например, понеделник и четвъртък тренираме мускулите на горната част на тялото без добавки. Вторник и петък – тренирайте до дъното, вземете комплекса преди тренировка.)

Ако използвате комплексите рядко и само в случаите когато правите упражнения за крака, има вероятност да избегнете пристрастяване.

Опитайте да премахнете кофеина от другите източници!

Ако ще разчитате на предварителна подготовка, за да се отдадете допълнителна сила, би било желателно да се увеличи чувствителността тялото ви да кофеин.

Това може да стане, като се изключи кафето от диетата за 1-2 седмици. Така е ще намали приема на кофеин и чувствителност организъм към него.

В какви количества трябва да се приема комплексът?

И така, количеството преди тренировка, което трябва да поемете да почувствате ефекта му зависи от две обстоятелства:

  1. Теглото ви
  2. Количеството кофеин, което приемате ежедневно

Много изследвания в тази област показват, че най-доброто ефектите на кофеина се проявяват при дозировка 3-6 mg кофеин на килограм телесно тегло. Това ще бъде добър начин да оцените най-добрите. количество за много хора.

Дозировка

Изследванията обаче показват други резултати:

Колкото по-висока доза кофеин приемате ежедневно (както при кафе), толкова по-малък ще бъде ефектът от приемането преди тренировка комплекса.

Така че, ако консумирате 200 mg кофеин с напитки и храна, след това:

Правилна употреба

Приемът на 200 mg кофеин с комплекс преди тренировка няма да ви даде ефект, който бихте получили, ако не сте пили кафе следобед и тялото ви не би било толкова свикнало с кофеина.

Това означава, че трябва да изчислите колко ви кофеин приемайте всеки ден, за да изчислите оптималната доза преди тренировка. Ако приемате много кофеин през деня, най-вероятно ще Ще бъде необходима голяма доза от комплекса.

Но, независимо от вашата ситуация, консумирате кофеин ежедневно или не, може да сте по-чувствителни към кофеина, от очакваното

Не забравяйте да вземете тройна доза пререин, за да получите желаната сума не трябва да бъде.

Вместо това вземете по-малко, отколкото сте изчислили, така че първо вижте ефекта от тази доза. Може би ще забележите страничните ефекти са вече от нея и трябва да я намалите.

Например, опитайте се да вземете само една за желаната сума. средната лъжица на комплекса, която съдържа точно 200 mg кофеин.

Така че за редовна тренировка са ви достатъчни три четвърти, или дори половина такава лъжица. Ако е необходимо, добавете. Такъв подход ще бъде най-правилната, за да се намери точната сума predtrenika.

Кога трябва да взема комплекс преди тренировка?

Така че, помислете за идеалното време за предварителна тренировка.

Ако вземете добавката твърде рано, това ще бъде изпълнено с факта, че ефектът му ще изчезне в средата на тренировка или дори в началото. Закъснение приемането ще доведе до факта, че забележите ефекта в края.

Много проучвания показват, че приемането преди тренировка комплекс 30-45 минути преди тренировка е най-разумният люлка. Толкова време отнема кофеин, за да влезете кръв в големи количества. Точно тогава ще забележите най-много страхотен ефект.

Просто вземете комплекса в такъв момент, че е кофеинът в кръв в максимална концентрация в момента, когато започнете тренировка, защото тогава се нуждаете от комплексния ефект най-вече – не по време на загряване или край, а по време на най-много тежко упражнение.

Гледайте времето на деня!

Кофеинът има период на полуразпад 3,5 часа и следователно времето на деня, в който приемате комплекса е от значително значение. Това също трябва да се има предвид, ако искате да сведете до минимум обезпечението ефекти.

Например едно проучване, проведено през 2013 г. и публикувано в списанието Journal of Sleep and Health Research ефектът от приема на кофеин върху съня. Кофеинът се консумира преди 3 и 6 часа Sleep.

Изследователите откриха, че в сравнение с плацебо:

Приемът на кофеин 6 часа преди лягане направи общо време за сън 41 минути по-къса и приемът на кофеин 3 часа преди лягане сънят е с 63 минути по-кратък.

И в двата случая хората трябваше да заспят по-дълго, а сънят не беше толкова високо качество. Всички резултати можете да намерите в горното. под таблицата.

Прием на кофеин 6 часа преди лягане:
 • общото време за сън намалява с 41 минути
 • човек заспа два пъти по-дълго
 • качеството на съня драстично намаля
Прием на кофеин 3 часа преди лягане:
 • времето за сън намалява с 63 минути
 • човек заспа два пъти по-дълго
 • качеството на съня драстично намаля

Това означава, че е нежелателно предварителната тренировка да повлияе на съня ви. – и сънят е необходим за растеж и възстановяване на мускулите – би било разумно е да избягвате приемането на комплекса вечер.

данни

Така че, в заключение, отбелязваме основните моменти:

 1. Не разчитайте на честото използване на предварителна тренировка комплекси, за да не свикнете с тях. Напротив, по-умен използвайте ги само веднъж или два пъти седмично и веднъж месечно седмица без тях изобщо.
 2. Препоръчва се прием на 3-6 грама кофеин на килограм телесно тегло, но правилната сума ще зависи от ежедневието ви потребление. Започнете по-добре с ниско количество от 2 mg на kg и продължавайте да добавяте според нуждите.
 3. Правете предварително упражнение 30-45 минути преди началото на това тренировки. Не го приемайте вечер, в противен случай може да се развали качество на съня.)

Не забравяйте, че използването на предварителната тренировка в никакъв случай не е важно. част от тренировката ви и не трябва да разчитате много на нея. Напротив, много спортисти не ги използват, докато други имат нужда само от време на време, преди особено трудна тренировка.

Трябва да се отбележи, че добавките са само малка част от необходимите за успех и повечето резултати ще дойдат не от тях, а от правилни упражнения и здравословно хранене. И купувайте спортни дрехи храна в насипно състояние, за да спестите пари.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment