Как да поддържате теглото си след загуба на тегло

Ако сте достигнали идеалното си тегло – добре направено! но не си струва спрете там, връщайки се към старите навици. Нека да разберем как да не наддадем след диета.

Ефектът от експреса често е краткотраен, тъй като много хора са склонни да подновят хранителните си навици и физическа активност след отслабване. Ако ти открихте, че отново наддавате на тегло, време е да преминете към активно действия.

Спорт-и-pitanie

  • Как да поддържаме теглото
  • Какво трябва да ям сега?
  • Отслабнете още повече?
    • Преход към здравословни продукти
    • упражнения
    • Свикнете да се променяте

Как да поддържаме теглото

Ключът към постигането на вашето идеално тегло и поддържането му е дългосрочна промяна в диетата и начин на живот, който може да продължи през целия ви живот.

Следните съвети ще ви помогнат да поддържате нормално тегло:

Яжте нискокалорична диета – храни с ниско съдържание на мазнини, богати на протеини в диетата помагат много хора със загуба на тегло Това може да се дължи на че храната, богата на протеини, се насища по-бързо, така че вие ​​сте по-малко има вероятност да искате да ядете между храненията.

Планирайте напред – поддържайте навиците си правилното хранене, въпреки промените във вашия ежедневието като ходене в ресторант, уикенд или празниците.

Закускайте – проучванията показват това закуската помага на хората да контролират теглото си: просто не го правите изпитвайте силно чувство на глад и избягвайте да хапвате повече късно време.

Останете активни – подредете се собствено ниво на физическа активност: ако сте много и постоянно ходеше, мислете как да продължите в същото дух или започнете да бягате.

Гледайте теглото си – претегляйте редовно по този начин можете да следите отблизо всички промени в тегло.

Потърсете помощ – ако сте в миналото консултирайте се със здравен специалист относно теглото, започнете посещавайте го редовно, за да получите нужната помощ и подкрепят.

Направете го интересно – разнообразие е връхната точка на живота, така че ако се чувствате сякаш отново се търкаляте надолу към старите навици, направете малки промени: купете нов готварска книга, запишете се за курсове за здравословно хранене или пробвайте нови упражнения.

Поставете си цели – може мотивират ви да се храните здравословно и режим на упражнения. Например, за кое предстоящо събитие сте вие искахте да сте в най-добрата си форма?

Какво трябва да ям сега?

Като правило средностатистическият мъж се нуждае ежедневно 2500 калории, а средната жена – 2000, в ред да поддържат нормалното си тегло. Ако бяхте седнали нискокалорична диета и вече сте с нормалното си тегло, ще искате да увеличите броя на усвоените калории на ден. Ноправете го постепенно, за да не наддавате отново на тегло и не забравяйте да бъде активен.

„Стройно

Отслабнете още повече?

„Когато гледаме хората, които успешно отслабват, урок много ясно “, казва д-р Андрю Брустър, общопрактикуващ лекар, особено се интересуват от затлъстяване и управление на теглото. „Комбинацията от промени в диетата и физическото дейността е най-добрият метод. Най-важното е да промените всичко постепенно, така че да можете свободно да вграждате тези промени привичен ритъм на живот, вместо да се въвежда глобален промени, които можете да изтърпите само за няколко седмици и с голяма трудност. ”

“Няма нужда да се опитвате да отслабнете през нощта. Загуба дори на няколко килограм може значително да повлияе на здравето, особено това касае хора с наднормено тегло. ”

Можете да разберете вашата нормална категория тегло, Използвайки нашия здравословен калкулатор за тегло Поставете преди реални цели. Дайте на тялото достатъчно време – нормалният диапазон на загуба на килограм е 0,5-1 кг на седмица.

Преход към здравословни продукти

Като начало си струва да сменяте една висококалорична закуска на ден на нещо по-полезно. Например, можете да пиете коктейл или яжте плодове за закуска, вместо да печете.

Или може би предпочитате напитка с по-малко мазнини, захар или алкохол и по този начин консумирайте по-малко калории. Например, сменете сладката газирана напитка на минерална вода с лимон.

Можете да научите повече за малки, но полезни промени вашата диета, като четете за здравословни храни храна. Като цяло яжте по-малко и в същото време се придържайте към балансирана диета, както и по-активна, определено ще ви помогне в борбата срещу излишното тегло.

упражнения  за поддържане на теглото след диета

Упражнения

Когато става въпрос за физическа активност, се разбира това трябва да се движите колкото е възможно повече през деня. Възрастни в възрасти от 19 до 64 години, препоръчани поне 150 минути правите аеробика с умерена интензивност – например бърза разходка или колоездене – всяка седмица.

Ако сте нови в спорта, трябва да се приближите до това ниво. упражнявайте постепенно. За да разберете повече, прегледайте Ръководство за физическа активност за възрастни.

Да бъдеш физически активен е важна част от здравословния начин на живот. на живота. Хората, които спортуват редовно по-малко податливи на много хронични заболявания като втори диабет тип, някои видове рак и инсулт.

Научете повече, като станете по-активни с фитнес.

Свикнете да се променяте

След като сте решили промените, които искате да направите живота си, дай си малко време да свикнеш с тях и ги впишете в ритъма на живота си.

След известно време тялото се адаптира към тези промени и спирате да губите тегло, а теглото ви се стабилизира. Много важно не забравяйте, че ако искате да поддържате новото си здравословно тегло, струва си непрекъснато да се придържате към промените в имиджа си на живота.

“Именно в този момент много хора се спъват”, казва лекарят Брюстър. „Те смятат, че промените, които направиха, вече не са носят резултати и се връщат към старите навици. Всъщност Всъщност промяната обръща внимание на теглото ви. Ако ти изхвърлете ги, предишната тежест ще ви върне отново. ”

„Всъщност внесете тези промени във вашия начин на живот. Направете го и теглото ви няма да се променя през цялото време известно време. Ако все още не сте влезли във форма, помислете за това редица малки промени. ”

„Това е стъпка по стъпка метод, който ще ви даде голям шанс. постигнете идеално тегло и го поддържайте много дълго. ”

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment