Как да се грижим за очите си и да пазим поглед?

Според статистиката 70% от световното население е изправено пред влошаване видите. Този процес е труден за предотвратяване, но може да бъде максимален забавете или спрете напълно. За да направите това, вземете просто, но ефективни мерки.

Очна

 • Как да облекчим умората на очите и да поддържаме зрението
  • 1. Хранене
  • 2. Почивка за очите
  • 3. Защита от наранявания
  • 4. Гимнастика
  • 5. Използването на специални средства за очите
 • Погрижете се за зрението си!

Как да облекчим умората на очите и да поддържаме зрението

Очите, като всеки друг орган, се нуждаят от грижи. Той е лесен за изпълнение, следвайки прости препоръки:

1. Хранене

Храни за подобряване на зрението

За да може органът на зрението да работи добре, е необходимо това в диетата Витамини и минерали, полезни за очите, присъстваха. Това е витамини А, С и Е, както и цинк, глутеин, каротин. Следователно важно яжте моркови, боровинки, тиква, риба, богата на тях, извара, разнообразие от зеленчуци, най-полезният от които е българският портокалов пипер.

2. Почивка за очите

Очите са склонни да се уморяват, особено от работа зад компютър или четене. Следователно е необходимо да се подреждат малки почивки, по време на които очите трябва да почиват. Може да ги затвори и завъртете очните ябълки. Или погледнете в далечината, опитвайки се дефокусирайте окото възможно най-много към очните мускули отпусна.

Важно! Когато работите на компютър, трябва да си направите почивка поне веднъж на час. В този случай почивката трябва да продължи най-малко 10 минути. Това ще облекчи спазма, умората и ще отпусне мускулите.

3. Защита от наранявания

Тялото трябва да бъде защитено от всякакви наранявания, повреди или инфекции. Ако се случи нараняване, незабавно се консултирайте с лекар той предписа лечение за най-бързото и ефективно елиминират последствията от него.

4. Гимнастика

Важно е редовно да изпълнявате очни упражнения. Ще позволи поддържайте тялото в добра форма и ще повлияе положително на състоянието видите.

5. Използването на специални средства за очите

За да не се уморяват очите и зрението да остане на правилното ниво, Препоръчва се използването на естествени продукти, които ще помогнат за премахването напрежение на очите, подобряване на зрението, премахване на признаци на умора. Ефективна опция е Vizax Eight Fatigue. Така е качествено се бори със стреса и умората, нормализира се натиск в окото, премахва дискомфорта. Капки Visax за око – продукт, базиран само на естествени съставки. Това прави продукта безопасен и ефективен. Повече за това може да се прочете на линка –Http: //zapiskiprofana.ru/kapli-vizax-effektivnoe-sredstvo-dlya-zdorovya-glaz/.

„Как

Погрижете се за зрението си!

Погрижете се за зрението си! Не забравяйте, че е лесно да се засажда, и много трудно се възстановява Затова следвайте прости правила за грижа. зад очите и се грижи за тях. Четете книги само с добро когато осветявате компютъра, носете специални очила, вършене на работа в страната, когато нещо може да влезе в очите, Използвайте специално защитно оборудване. В този случай ще спестите очите ти и зрението ти ще те зарадва!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment