Как да се храним, за да наддадем на тегло

  • Как да увеличите калориите?
  • Увеличете приема на протеини
    • Мощност честота
    • Хранене след тренировка

Много често културистите си задават въпрос. “Как да ядеш, за да натрупаш маса? Ако мечтаеш да станеш голям и силен, тренирайте усилено и се старайте да не пропускате техники храна, но реалният резултат е твърде далеч от очаквания, тогава неволно в главата ми всеки започва да си задава въпроса „Какво не правя така? Каква е моята грешка? “Разбира се, набирате малко тегло, стрелката за баланс неохотно пълзи нагоре, но все още не сте притежателят на добра мускулна маса. Може би в един момент може да се почувствате разочаровани, защото сте така опитайте и ефективността на вашите усилия е незначителна. Но не бързайте разстройте се и се откажете! На практика много провали мускулната маса е свързана с храненето.

Нека да очертаем кои три основни хранителни правила са необходими. спазвайте за наддаване на тегло:

  1. Необходимо е да консумирате повече калории, отколкото харчите по време на деня.
  2. Необходимо е да се консумира достатъчно количество протеин.
  3. Необходимо е да се яде често и да не се чувства глад.

Как да увеличите калориите?

Тъй като за да расте мускулна маса е необходимо постоянно поддържат анаболно състояние в организма. друг С думи, тялото ви трябва да създаде повече мускули, отколкото да го унищожи. (по време на тренировки и стрес). Също така тялото може катаболизмът се проявява – това е точно обратното на анаболизма. Ако не снабдявате тялото си с достатъчно калории, независимо дали ви харесва или не, тялото ви ще бъде в катаболно състояние и извличане на необходимите вещества от собствени тъкани.

За да не се случи това, трябва да използвате достатъчно брой калории. Количеството калории, от което се нуждаете, зависи от това вашата активност и теглото ви. Едно нещо, което трябва да запомните е много просто правило: трябва да ядете повече калории, отколкото изгаряте през деня. Ако можете да направите това, тогава увеличаване на мускулите маса е неизбежна.

За да изчислите колко приблизително трябва да ядете калории на човек ден, след това умножете теглото си с 20. Например, ако тежите 60 кг, тогава трябва да консумирате най-малко 1200 ккал на ден и Получените калории трябва да се състоят от приблизително 60% въглехидрати, 30% протеин и 10% мазнини.

Увеличете приема на протеини

Не е тайна, която е отговорна за растежа на мускулната маса протеин. Именно той е строителният материал за мускулите. Тялото на трениращия се нуждае от повишен прием протеини за възстановяване на увредените мускулни влакна.

За да осигурите на тялото оптимално количество протеин, трябва да консумирате 2 g протеин на 1 kg тегло. Яжте повече месо и млечни продукти, включете ядките и плодовете във вашата диета. Можеш използвайте спортно хранене, за да трупате мускули маса.

Мощност честота

Почти всеки, който постига добри резултати в набирането на персонал телесно тегло, яжте 5-6 пъти на ден. Поради такива чести хранене, трениращият човек насища организма с всичко необходимо вещества и не позволява на тялото да премине в състояние на катаболизъм. Вие сте трябва да се яде на всеки 2-3 часа и на всеки прием трябва да пише протеините присъстват, защото тялото ви винаги трябва да ги има получавате, в противен случай той ще започне да ги „извлича“ от мускулната тъкан.

Хранене след тренировка

След тренировка тялото ви се нуждае от повече от всякога получаване на много протеин за начало възстановяват мускулните влакна. Следователно, повечето от протеините, които вие трябва да го ядете след тренировка. В никакъв случай пропуснете храненията през този период, като изцедени от тялото всички сокове в тренировките и те трябва да се пълнят възможно най-скоро, в противен случай тялото ще премине в състояние на див катаболизъм и вашето тренировките ще отидат в канализацията.

Случва се също така, че след тренировка има такова усещане, т.е. какво да ядем изобщо не е лов. В такъв случай трябва да принудите тласкайте се да ядете. Това е най-неприятното нещо, откакто сте вътре буквално ще насилвате храна в себе си. Е, добре какво можете да направите, това са правилата.

В допълнение към правилното хранене, не забравяйте да компилирате компетентно обучение за натрупване на мускулна маса и възстановяване след тренировка. Тогава вашите усилия ще преминат не напразно!

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment