Как да се справим с протектор път

Беговата пътека може да бъде ценен инструмент за обучение много причини, включително безопасност, комфорт при лошо време и също удобство и лесно регулируеми параметри.

От тази статия ще научите основите на тренировките по това. симулатор.

  • Основните характеристики на бягането на пистата
  • Най-добри тренировки на бягаща пътека
    • Дрехи и обувки
    • Предупреждения и предпазни мерки

Основните характеристики на бягането на пистата

Без устойчивост на вятър: когато тичате на открито, тогава вършене на допълнителна работа, преодоляване на съпротивата въздух, което не се случва при бягане по протектор.

Общоприето е, че платното трябва да бъде монтирано под ъгъл 1 или 2 градуса (все пак универсалността на този подход напоследък беше под съмнение). При бягане със скорост от 11 км / ч с малка с наклон прилагате приблизително същите усилия, както при бягане на открито върху равна повърхност. Но колкото по-бавно тичаш колкото повече се отдалечавате от това съотношение

Подвижен колан: когато бягате по бягаща пътека, направете го „на стъпка“ с подвижно платно. проучване показват, че въпреки че използването на бягаща пътека по никакъв начин влияе върху формата на бегачите, много от тях имат намалена дължина стъпка и следователно нейната честота се увеличава. Такава промяна може да се отрази в количеството усилия, приложени при бягане.

Оптичен поток: когато работи в тъмно, скоростта му може да изглежда по-горе, тъй като нямате обичайните визуални сигнали във формата обекти от околния пейзаж (т. нар. оптичен поток). Подобен ефект се получава при тичане на бягаща пътека, когато вие всъщност винаги оставаш на едно място.

Липсата на „промяна на пейзажа“ е една от основните причини появата на скука по време на тренировка, което се отбелязва от много хора. Има обаче няколко начина за решаване на този проблем.

Най-добри тренировки на бягаща пътека

Можете да прехвърлите почти всяка тренировка от улицата до неблагодарна. Ето няколко основни начина, по които това може да се направи с помощта на професионални протектори.

Режим Hills: Този режим на бягаща пътека може да ви направи тренировките са по-ефективни и по-малко травматични. вместо да бягате в реални условия по склона или нагоре по стръмен хълм, поставяйки в опасност мускулите и ставите, поставени на пистата умерен наклон, за да се избегнат негативни ефекти.

Режим на крачка: ако целта ви е да бягате с дадено темпо с на интервали, бягащата пътека е чудесна за от това, тъй като движението на платното ще ви принуди, както се казва, не изоставате (освен ако разбира се не изберете твърде сложно за себе си режим).

Можете също така да направите първата част (или първите няколко) интервали или първия километър) тренировките по-бавно и постепенно изграждане на скорост. Това ще ви научи как да пестите енергия.

Стъпки: както беше споменато по-горе, много хора отбелязват, че когато бягате бягаща пътека предприеме още стъпки. Това състояние на нещата води до че тренирате по-ефективно, ако имате относително къса дължина на крачка (например правите по-малко от 160 стъпки в минута с нормално темпо).

В края на своя старт пребройте броя на стъпките, които предприемате. след 1 минута. След това увеличете скоростта на мрежата, така че направете още 5-10 стъпки. Това упражнение ще позволи на нервните система за по-бърза адаптация за увеличаване на натоварванията.

Аклиматизация: няколко писти седмично на бягаща пътека в зимният период ще ви помогне да се аклиматизирате за обучение в топло време, ако например се подготвяте за пролетния маратон. Колкото по-дълго е бягането и непредвидимото време, толкова по-полезно е то. случаят ще бъде бягаща пътека.

Дейности

Дрехи и обувки

Много бегачи казват, че е по-удобно да тичат на бягаща пътека. следа в обувки с нисък профил. Ако имате няколко чифта маратонка, след това изберете тази с тънка подметка, защото вие не е нужно да полагате толкова усилия, колкото когато бягате пътища или пътеки.

Ако говорим за дрехи, тогава трябва да бъде такова, че вие Беше удобно да тренирам поне 15 минути. Заради липсата на вятър тялото ще се загрява по-бързо, следователно най-доброто изборът тук ще бъде шорти, риза или тениска.

Когато тичате навън, по-голямата част от потта действа върху лицето се изпарява. Докато тича на писта, той в по-голямата си част тече надолу, така че използвайте специална превръзка, направени от поглъщащи влага материали, така че потта да не става попадна в очите.

Предупреждения и предпазни мерки

През 2014 г. спешното отделение беше 24 000 души с наранявания по време на тренировки на неблагодарна. По-долу са някои съвети. насочени към осигуряване на сигурност.

  • Прикрепете към дрехите си специална шалтета – това ще ви позволи спрете движението на платното, ако внезапно паднете или се подхлъзнете от него.
  • Застанете само на фиксирано платно. постепенно увеличете скоростта, за да активирате тялото адаптиране към товара.
  • Фокусирайте се изключително върху бягането и не се разсейвайте от това е външно.
  • Дръжте поне 1 метър зад себе си свободно пространство.

Настройки: точност на работещата конзола песни с течение на времето може да се променят и не винаги се отразяват реални резултати, като по този начин дава малка степен на грешка. Използвайте дисплейните данни като основа, но въпреки това слушайте собствените си чувства или се фокусирайте върху сърдечна честота. Още по-малко точно четене изгорени калории, които в най-добрия случай се основават на теглото ви тяло.

Променете темпото и ъгъла на следите, за да избегнете монотонност в тренировките и дават на мускулите различно натоварване интензивност.

Не изключвайте джогинга на открито. Само тичане на протектор може да доведе до затруднения при движение на улицата, включително болки в ставите, както и малка, но много важна разлика във физическа форма.

Това е особено важно, ако се подготвяте за маратон.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply