Как да спечелим мускулна маса след 40 години и старши

Много хора на 40-те си години и след като си мислят, че е твърде късно за изграждане на всеки мускул. За щастие за тях те грешат и бодибилдингът след 40 години е възможен!

 • Как да се изгради след 40 години
 • Научно доказано, че хората на средна възраст могат да се трупат много мускули
 • Как да спечелим мускулна маса след 40 – тренировки за хора по-възрастна възраст
 • Хранене за натрупване на мускулна маса за средностатистически хора възраст
 • Топ 5 най-полезни упражнения за мъже над 40 години
 • Обучителна програма

Как да се изгради след 40 години

Всяка седмица получавам имейли като поне от няколко момчета, които питат дали са закъснели изграждане на мускули и възможно ли е да се натрупа след 40 години.

Мнозина са приятно изненадани, когато обяснявам това за мнозина определено не е късно и това постоянно Работя с мъже от 50 и дори 60 години, които бързо изграждат мускули и се привеждат в по-добра форма в живота си.

културизъм след 40 години

Как да спечелим мускулна маса за мъж на 40-те си години и след това, как подход за изграждане на мускули? Определено бодибилдинг след 40 годините трябва да са различни, не могат да тренират и да се хранят 20 годишни, нали?

Да, може да се изненадате, когато разберете, че не са много промени, както хората мислят.

Нека разгледаме мускулната печалба след 40 години.

Как да изградим мускул след 40 години

Научно доказано, че хората на средна възраст могат да се трупат много мускули

Едно от първите неща, което казвам на хората, които преживяват това възрастта им няма да позволи обучение след 50 години, това Резултати от проучването на Университета в Оклахома.

В това проучване 24 студенти (18-22 години) и 25 хората на средна възраст (35 – 50 години) следваха същото тренировъчна програма във фитнес залата с мряна и дъмбел за 8 седмици.

Изследователите използват DEXA скенери за измервания преди и след обучение и те установили, че хората на средна възраст имат същото количество мускули като техните млади противници!

Всъщност хората на средна възраст малко пораснаха по-средно.

Увеличението на якостта също беше сравнимо:

 • Хората на средна възраст са се увеличили средно с 6,5 резултатът в пресата за пейка и 18 кг в пресата за крака.
 • Младите хора натрупаха средно 3 кг в пейка лежащи и 25 кг преса за крака

Бодибилдинг за тези над 60 и след също е напълно възможно и не струва си да ги отпишем.

Тези изследвания ясно дават отговор дали е възможно да се изгради мускул в 50 годишна жена или жена. Той показа, че хората на възраст 40, 50, 60 и повече години също могат да натрупат значителни мускулни обеми и увеличете силата и това да е наистина е страхотно начин за справяне с лошо здраве, обикновено свързано с по възраст.

Тези проучвания са в съответствие с моя опит в работата със стотици мъже и жени на възраст 40 – 70 години. Един по един се намират в състояние да изгради забележими мускули, да подобри формата и да ги подобри цялостно здраве и благополучие.В много случаи те могат постигнете по-добра форма в живота си, докато набирате мускулна маса след На 40 години.

На следващо място, нека поговорим за начините, по които можете да постигнете отличен резултат форма във всяка възраст.

Как да спечелим мускулна маса след 40 – тренировки за хора по-възрастна възраст

„Възрастен

Ако сте на средна възраст и се вълнувате да разберете дали помпа след 40 години, което не е късно, може се чудех кой начин е най-добрият за това.

За щастие възрастта не се променя много по отношение на тренировките програми, но има няколко въпроса, които трябва да да знам.

 • Въпреки че съм привърженик на големите тежести, ще трябва да бъдете бъдете внимателни.

Работата с тежки и средни тежести е абсолютно най-доброто. начин за изграждане на мускули и сила. Но зависи и от това на вашето тяло – причинява значителни щети на мускула ви влакна и дават огромен товар върху ставите.

Не трябва да се страхувате от големи тежести, когато правите упражнения, дори да сте на 50 или 60 години, но ако не сте опитен спортист, аз Съветвам ви да започнете да тренирате в обхвата на повторения от 8 – 10 и останете в него, докато усетите, че упражненията с това претеглянето е лесно.

След това можете да преминете към редица повторения от 6 – 8 и работете така, докато не се почувствате напълно стабилни и удобно. След като можете да преминете към обхват от 4 – 6 повторения, които препоръчвам в силата и мускулната си програма маси, но това не е необходимо. Трябва да следвате как се чувства самостоятелно тяло.

 • Не пренебрегвайте болката в гърба, коленете, раменете или каквато и да било още един.

Ако имате болки в гърба, не правете лифт, само ако вашият терапевт не ви го е предписал. Важи същото колене и клякания, ik болка в раменете и Бенч прес (говорим за лежане с лежанка и армейска пейка).

Работете с такива ограничения – не се опитвайте да пробиете чрез тях или може да се раните и да напуснете залата месеца.

 • Уверете се, че имате добра почивка и време се възстанови.

Възстановяването е огромна част в натрупването на мускулна маса и упражнения във фитнес залата – мускулно и нервно възстановяване система. Ако го пренебрегнете и опитайте всичко възможно пълен, когато правите упражнения за наддаване на тегло, 7 дни в седмицата, ще получите претрениране.

Въпреки че възрастта всъщност влошава процеса възстановяване толкова, колкото някои хора мислят изследвания показват, че възрастта може да увеличи времето възстановяване.

Решението е просто: уверете се, че спите поне 7 часа на ден, консумирайте достатъчно протеини и си вземете почивна седмица от тренировки на всеки 6 до 8 седмици.

Хранене за натрупване на мускулна маса за средностатистически хора възраст

Имам добри новини за вас: не се притеснявайте за вашите метаболизъм – това е в ред.

(Продължавате да харчите пари за изгаряне на мазнини, които дори не са работа?)

Често срещано притеснение сред хората на средна възраст е това метаболизмът им е много бавен, намаляват теглото или мускулния растеж почти невъзможно. Това не е вярно.

Вярно е, че възрастта донякъде се забавя метаболизъм, но по-голямата част от него всъщност се причинява загуба на суха маса (мускулна).

Мускулите изгарят калории, ние естествено губим мускули с възрастта, така че тялото ни гори с по-малко и по-малко калории време. Добрата новина е, че можете напълно да се обърне този процес с постоянни усилени тренировки – нито е неизбежно, нито е „непоправимо“.

Ето защо, ако търсите начин да отслабнете, а нямате сериозно метаболитно разстройство (като метаболитно синдром), вие ще направите това, което всички ние правим отслабнете:

 • Дръжте се в лек дефицит на калории
 • Тренирай правилно
 • Да бъдем търпеливи

Ако все още имате въпроси относно натрупването на мускулна маса след 40 години, питайте ги в коментарите по-долу!

Ако ви хареса, тогава какво казах за бодибилдинга след 50 години, абонирайте се за безплатния ми бюлетин всяка седмица ще ви изпращам невероятно базирани на доказателства уелнес и спортни съвети, вкусни рецепти, мотивационни материали и др.

Обучение с желязо след 50 години

Топ 5 най-полезни упражнения за мъже над 40 години

Оказва се, че връщането може да ви даде тялото на вашите мечти. че да изпомпвате, направете представения тренировъчен комплекс, представени по-долу.

 • Продължителност – 45
 • Упражнения – 5
 • Оборудване – щанга и гира

Привеждане на тялото в тон (или поддържане на форма) след 40 комплекта Имам една основна задача: да подобря основния обем движения и механика на тялото. С други думи, връщане към тялото си чувство на комфорт и сила по време на движенията, които би трябвало за да се представя по природа, това е ключът – и това, което много мъже са по-възрастни 40 никога не са научени. В младостта това може да не ви притеснява, но до 40-годишна възраст вашите връзки и тъкани вече не са толкова еластични, че води до различни разстройства.

Трябва да овладеете някои основни упражнения, които ви позволяват тялото ви винаги е готово да извърши всяко движение. (Това се отнася до тренировки, които помагат за пазаруване или внуци, скачайте по време на активни игри във въздуха или подемника куфар на горния рафт). Пет универсални упражнения в състояние да ви подготви за активно обучение или просто изпомпвани са:

 • клякане на кутия е форма на клек в принудително позиция и тук трябва внимателно да контролирате основата движение на флексията-разширение на тазобедрената става;
 • предни клякания – изискват поддържане на правилна позиция тяло и нормален обхват на движение, тук тренирате атлетически умения, които ще ви бъдат полезни в други форми спорт;
 • mrtlift – позволява да се изпомпват флексори и удължители тазобедрената става, като същевременно поддържа стабилност гръбначният стълб в наклонено положение;
 • армейска пейка – развива способността да правите нещо, държейки се за ръце над главата, ни кара да групираме торса под действието тежести, в допълнение, резки движения над главата включват мускули на цялото тяло;
 • пейка – тренира удължаване на раменете, което представлява е крайната точка на амплитудата на движенията на тласкача, плуване, гребане и много други видове дейности.

И нека всички тези упражнения са доста прозаични, с тяхна помощ вие гарантирано да развие сила до необходимото ниво. Във всеки от от тези движения можете да напредвате безкрайно. По-важното овладяването им ще помогне за намаляване на риска от нараняване, загуба на мускулна маса маса и нарастване на прословутия „бирен корем“.

Можете да изпълнявате този комплекс във фитнеса или в у дома, основната тайна на максималното резултати – в редовност.

И не забравяйте да разреждате тренировките с кардио упражнения, други занимания и любимите ви хобита. Карайте колело отидете на разходка с приятели, на каяк, пръснете се в басейна, направете всичко – и тогава елате отидете у дома и започнете да тренирате. Бързо осъзнаваш това след Клякането на бедрата започна да работи по-добре.

Обучителна програма

Изпълнявайте три пъти седмично. Започнете с празен врат 10 кг гири и 10 кг дъмбели. Всеки път в по време на тренировка добавете по 2 кг във всяко упражнение.

Загрейте

Редувайте джогинг, скачане на крикове, гребане и гребни упражнения велоергометър, докато се изпотите.

План на урока

Упражнение 1.

Кутия клек

Ще ви трябват: гири

Клекове на пейката 5

подходи

5

повторения

развлечение

По-безопасни от класическите
Упражнение 2.

Предни клякания

Ще ви трябва: мряна

Клякания с мряна на гърдите 5

подходи

5

повторения

развлечение

Помпайте краката и гърба си
Упражнение 3.

тяга

Ще ви трябва: мряна

Мъртва лига 5

подходи

5

повторения

развлечение

Най-доброто упражнение за цялото тяло
Упражнение 4.

Бенч преса

Ще ви трябват: гири

Прес пресата с дъмбели седи 5

подходи

5

повторения

развлечение

За укрепване на раменете
Упражнение 5.

Бенч преса

Ще ви трябва: мряна

Бенка преса, легнала на хоризонтална пейка 5

подходи

5

повторения

развлечение

Класически за гърдите и раменете

Все още имате въпроси? Публикувайте ги в коментарите и споделете своето опит.

източници:

 • www.muscleforlife.com/how-to-build-muscle-40s/
 • https://www.muscleandfitness.com/training/workout-routines/5-most-important-exercises-men-over-40

Интересна тема:

 1. Как да спортувате сутрин, за да натрупате маса и загуба на тегло
 2. Как бързо да натрупаме мускули без химия
 3. Най-добрият начин за бързо изграждане и изграждане на мускули тегло
 4. 5 кросфит тренировъчни програми за начинаещи

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply