Как да тичаме през зимата

 • Мога ли да тичам през зимата?
  • Как да тичаме на улицата през зимата
  • При каква температура мога да тичам през зимата
  • Как да дишате, когато бягате през зимата
  • Тичайте сутрин през зимата
 • Зимни бягащи дрехи
  • Разлики между бягането през зимата и лятото

Когато улицата вали сняг, големи бели снежни валове, лед и у дома топло и удобно, така че как се карате да излизате и да бягате няколко обиколки на стадион или в близък парк? За хората които са свикнали да водят спортен начин на живот, ще е по-лесно просто. Но за хора, които живеят не много активни спортове живот, трябва да се опаковаш и да положиш усилия, но трябва Знайте някои от задължителните правила за бягане през зимата.

Мога ли да тичам през зимата?

Бягането през зимата безспорно има едно преобладаване. Освен това винаги е физически добре красиво тяло, плюс към всичко това също съществено втвърдяване. По време на зимното бягане те не закаляват само дихателните органи, но и имунната система на човека.

Без съмнение, за зимни писти се нуждаете от силен имунитет и това укрепете го, можете да душите със студена вода, да скочите от парната стая на сняг, гмуркайте се в дупката и пр. Ако вие, като нямате тренировка, реши да участва в зимно бягане, струва си да се обмисли Няколко съвета, които ще ви помогнат да се насладите на тази дейност. За целта първото нещо, което препоръчват е да се консултират с лекар при наличието на заболявания като:

 • Болка в гръбначния стълб или ставите
 • Респираторни заболявания
 • Разширени вени
 • Заболявания на пикочно-половата система
 • Хипертонични отклонения
 • Сърдечно заболяване

Ако нямате гореспоменатите неразположения, тогава ще отиде зимно бягане имате полза.

Как да тичаме на улицата през зимата

Бягането в студения сезон трябва да започне с по-удобно температури за подготовка на тялото за по-ниски. преди как да започнете бягане, което трябва да направите лека тренировка, за да загрява ставите и мускулите. Ако се разболеете малко на ARVI или ARI, след това джогингът трябва да бъде отложен до окончателното възстановяване. За жени можете да нанесете специален крем върху лицето от устойчив на атмосферни влияния и защитен балсам за устни, за да се избегне напукване. Най-добре е начинаещите спортисти да бягат всеки друг ден или два пъти на ден. седмица, за да не претоварвате мускулите и ставите. Също така, ако тичате не на специално уредено спортно разстояние, а просто от улица, след това изберете по-осветена зона и това беше като възможно по-малко трафик, тъй като изгорелите газове няма да отидат имате полза.

При каква температура мога да тичам през зимата

Каква температура трябва да поддържате през зимата зависи от това степента на подготовка на всеки човек. Ако човек няма определено втвърдяване, тогава трябва да започнете джогинг с по-къси (10-15 минути), всеки път увеличавайки времето за изпълнение с 5 минути. Също така не струва си да тичате в студа под 20 градуса, както можете просто замразете белите дробове. Освен това, ако на улицата има силна виелица или лед, за да не паднете и да не бъдете ранени, по-добре е да се откажете от бягането и изчакайте, докато времето се подобри. Ако е приготвен и опитен спортист, след което може да тича и с – 25 градуса.

Как да дишате, когато бягате през зимата

Трябва да дишате, докато бягате през носа си, както мразовит въздух, попадайки в синусите, загрява преди това попаднете в белите дробове, като по този начин предотвратите респираторни заболявания начини. Ако ви е трудно да дишате през носа си, значи сте с ниско съдържание на кислород, намалете ритъма и ще се почувствате по-добре. Възможно е и при силен студ и навийте топъл шал над лицето си и дишайте през него.

Тичайте сутрин през зимата

Мразовитият въздух е много богат на въздушни йони (отрицателно заредени микрочастици), които въздействат възбуждащо на цялото тяло, внасящи жизнерадост и енергия. Вдишване на студен въздух през зимата бягайки, ние насищаме тялото си с тези въздушни йони. Ето защо някои бегачи предпочитат да бягат сутрин, за да се чувстват прилив на енергия след нощна почивка. Тъй като бягането се увеличава сърдечна честота, след която за някои хора е по-трудно отпуснете се и заспите, така че предпочитат да бягат сутрин, а не вечер. Но като цяло бягането сутрин няма голямо значение или вечер.

Зимни бягащи дрехи

[sam code = “true”]

Най-важното правило на “дрес код” при тичане е да се избягва нито горещо, нито студено. Разбира се, че в специални магазини спортни дрехи можете да си купите такива костюми за бягане през зимата, но не за всички е на разположение, тъй като не струват много.

Ако парите позволяват, можете да си купите дрехи за бягане купете според препоръките в това видео:

По-добре си вземете бельо, сега то стана достъпно, не е скъпо. Най-добре се купуват панталони и бягащо яке. Болонезе, те задържат топлината добре и не се издухат. Също така се препоръчва да носите долна риза, която ще попие влага. Също така се препоръчва да носите топла водолазка на врата си беше топло. Не забравяйте да носите топла шапка, за предпочитане не вълнена, тъй като главата й се изпотява и бързо можете да получите желаната част от обикновената настинка и руното, тя е едновременно топла и удобна. Вземете шал и ръкавици със себе си в случай на силен вятър. за обувките за джогинг са най-подходящи, а не непременно зимни, като при бягане краката ви е малко вероятно да замръзнат. Облечете един или два чифта топло чорапи. Не носете твърде много дрехи, за да не се ограничен и беше удобно да тичам.

Разлики между бягането през зимата и лятото

Разбира се, има някои разлики между бягането през зимата или през лятото. На първо място, това е температурата, ако имате нужда от топло през зимата да се обличаш, тогава през лятото тениските и шортите са напълно достатъчни. Но през зимата тялото е добре закалено в мразовит въздух. Също така има разликата между зимните бягащи пътеки и летните бягащи пътеки. Ако лятото лесни и удобни за бягане, тогава през зимата те са покрити с лед, поради което стават хлъзгави и не са безопасни. Също така през зимата денят е по-кратък и ако вашата пътечка не е запалена, сигурно трудности.

Във всеки случай бягането винаги е от полза за вашето физическо форма и за здравето на тялото ви като цяло. Той не е само ви позволява да изгаряте допълнителни калории, но също така спомага за производството на хормона щастието, е смесица от стрес и депресия, допринася за елиминиране от тялото на всички отпадни вредни вещества чрез потта, укрепва сърдечно-съдовата система и насища организма кислород.

Интересна тема:

 1. Как да започнете да тичате
 2. При аеробни упражнения: необходими ли са или не за изгаряне на мазнини?

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment