Как да тренираме пикови бицепси

Вероятно всеки, който ходи на фитнес, иска да си помпа масивни ръце. и ли по-скоро те искат да изграждат бицепси като те самите се изразяват. Факт е обаче, че бицепсите придават обем на ръката, а не колкото трицепс. Факт е, че правилните пропорции на рамото (това обикновено наричаме бицепси) са 1/3 бицепса и 2/3 трицепса. но тази статия няма да се фокусира върху това, а повече върху красотата на този много бицепс.

Факт е, че изглежда красиво проектиран 40 см бицепс много по-хладен от неформираните бицепси с обем 45 см. и един от компоненти на красивата ръка е върхът на бицепса, ако успее да помпа. И като цяло, нека поговорим дали всеки може да изпомпва върха бицепс.

Бицепсов връх

Връх Бицепс на Лари Скот

Изглежда ръката на човек с изразителен пиков бицепс винаги впечатляващи и по-изразителни. Но всеки ли е в състояние да изпомпваш този заветен връх? А ко погледнете, тогава не всички изключителни спортисти го притежаваха и притежават. Не много хора които почти са постигнали съвършенство по този въпрос: Арнолд Шварценегер, Жан-Пол Гийом, Алберт Бекълс, Чарлз Клермон, Винс Тейлър … е, това е всичко.

Основният фактор, който влияе на пика, е генетиката.

В спорта често можете да попаднете на понятие като генетичен таван или генетичен потенциал. Същност на него е, че се развиваш сравнително бързо и лесно до точка и след това идва ступор. Трудно е да пишете сто грама или допълнителен сантиметър, независимо как се люлеете.

Така че е много трудно да се пресече генетичният таван, но е възможно. Но преди да потърсите опции, за да натиснете границите предварително определени от природата, трябва да помислите внимателно и това е всичко да тежи. Факт е, че някои имат дълги бицепси, а други – кратко. И винаги е по-лесно притежателите на къси бицепси да изпомпват пика бицепс. И както обикновено се случва, те всъщност не се стремят към това, докато момчета с дълги бицепси макар да си помпате бицепс.

Как да изпомпваме пикови бицепси?

Pik-bitsepsaПървото нещо, което всеки трябва да знае, но особено държачи на дългия бицепсов мускул – първо трябва да напишете общо обем на бицепса, който изпомпва пика. Тоест с ръка с обем 25 cm изпомпването на връх няма смисъл. Тоест, първо трябва да увеличите обем на ръката. След това избираме упражнения, насочени към изработване пикови бицепси.

Има няколко упражнения, които наблягат ще помогнат. за изпомпване на върха на бицепс.

  1. Огъване на ръцете с мряна на магазин за добитък.
  2. Прегънете ръцете с мряна или с гири, наведени, докато стоите и опирайки лакти на коленете си. С улавяне на движение и акцент на бицепса в горната част на амплитудата. Лактите леко напред а когато работите с дъмбели – леко подвийте ръцете вътре.

[sam code = “true”]

Арнолд Шварценегер даде много практични съвети за изпомпване на върха бицепса. Има препоръки от други известни спортисти, но Арни даде най-интересното. И също така казва, че не си струва да се прави тренира само този мускул. Моля, обърнете внимание, че обучението 90% от начинаещите във фитнеса се занимават с бицепси. Какво най-много интересно, правят го напълно погрешно. Основна грешка свърши, акцент е върху тренирането изключително на бицепси. Нотялото винаги се стреми към баланс и няма да изгради мускули тежест върху ръцете, когато краката са „не“. В резултат момчетата не виждат напредък и те се отказват от обучение с думите „нищо не работи без химия“. Илошо греша.

За да обобщим. Ако искате да изпомпате пикови бицепси, тогава първо увеличаваме общата мускулна маса и по-специално масата на ръцете, а след това подбираме упражнения за акцентирано изследване на бицепсите рамото.

Когато увеличите обема на ръката си, можете да разклатите малко бицепсите си по-често и поради липса на протеин по време на тренировка, на фаза на възстановяване, тоест мускулите на ръцете в покой ще станат по-силни. Но трябва да им отделите достатъчно време, за да отпуснат пълен комплект хранителни вещества и най-важното необходимото количество протеин.

Върховият бицепс се появява след постоянни и продължителни тренировки. ИМожем да кажем, че това е прерогатив на по-опитните спортисти. Аначинаещите трябва да работят върху основата. Използвайте по-основни упражнения и натрупване на мускулна маса. Изолирано упражнение най-добре се използва за 2-3 години обучение.

Видео за това как да изпомпвате пикови бицепси и трениращи бицепси цялостната:

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment