Как да започнете да тичате

Бягането е невероятен инструмент, който позволява на човек да спечели. мързел, повишаване на ефективността, подобряване на кръвообращението, поддържайте мускулите и ставите си тонизирани и теглото си нормално. Бягането излита нервно напрежение, насочва неизползваната енергия към полезна посока. Да тичаш правилно е забавно, защото е време сам със себе си и за себе си.

 • Психологическо отношение към бягането
  • Идеалното време за бягане
  • Дрехи и обувки за бягане
 • Техника на бягане
  • Храни и напитки

Психологическо отношение към бягането

Тичане на плажаМилиони хора по света тичат, укрепват се вашето здраве, подобряване на собствените ви издръжливост резултати, получаване нови емоции, отвличащи вниманието от ежедневието. Този човек в една или друга степен подобри собствената си личност качество и започна да тече.

Разбира се, бягането е сериозен спорт, трябва да притежавате голям количеството информация за правилната последователност от действия по време на време за обучение, обмислени дрехи и обувки, правилната техника, периодичност, интензивност на бягането. Въпреки това, първото нещо, което трябва да се направи – категорично решете – имате нужда от това и излезте от дивана!

Обикновено първите 2-3 тренировки обаче са ентусиазирани след това с появата на умора, дискомфорт в гърдите и мускулите след няколко минути бягане или след няколко бягания, често има желание да се откажа от всичко. Мнозина се утешават, че не го правят дал. Всъщност бягането е противопоказано само в определени групи. хора:

 • с вродена сърдечна болест;
 • тромбофлебит на долните крайници;
 • с патологично нарушение на кръвообращението и сърцето ритъм.

„БяганеВ началото на тренировката тялото се адаптира до нови условия, натоварвания, ангажирани мускули, които са рядко включете се в ежедневието. Специалистите отнемат период на адаптация от около 1,5-2 месеца с редовен обучение. В бъдеще увеличение на натоварванията (увеличаване на времето професии, разстояние от маршрута, неговото усложнение) също ще доведе до подобен спад на силата и настроението. Това е временен период, който преодолява се чрез самоконтрол, решителност, закономерност класове.

Не забравяйте да визуализирате себе си, докато бягате. виждам състезания за професионални спортисти, гледайте колко са красиви се движат, доколкото техните позиции и движения са измислени: директно гръб, прибран корем, грациозно удължаване на крака напред, правилно кацане на крака. Не го комплексирайте, докато движенията ви толкова грациозни, подобрени – постиженията ви са с вас да дойде!

Идеалното време за бягане

Учените смятат, че идеалното време за бягане от 6-30 до 7-30, 10-00 до 12-00, 16-00 до 18-00. Ако имате възможност да бягате в този момент е – прекрасно. Ако не, добре е. Изберете удобното си време, подходящо за 3-4 тренировки седмица. Тялото бързо свиква с физическата активност в едно и в същото време, дори условно „несъвършен“.

Дрехи и обувки за бягане

Обувки за бяганеЗа бягане изберете дрехи, изработени от естествени тъкани. Тя трябва да съответства на годината, за да е свободна, удобни за движения. Обърнете специално внимание на обувките, те трябва прилепнете крака си здраво, прилягайте точно по размер, имайте анатомична стелка, широка подметка в предния крак и зона на петата. Професионални бегачи вдигат маратонки, фокусирайки се върху анатомията на свода на стъпалото и повърхността, върху която трябва да тичам. За начинаещи, класически маратонки за бягане с добра възглавничка и наличието на гел лента под възглавницата палец нагоре. Тези обувки облекчават стреса върху ставите и гръбначния стълб.

Техника на бягане

„ТичанеОбърнете внимание на следното важно точки относно техниката на бягане:

 • Плавен старт. Това е особено важно за тези, които са били неактивни, “заседнал” начин на живот. Не можете просто да станете от стола си и да бягате след 200 метра ще имате разрез в гърдите и хипохондриума, както и липса на желание изобщо да тичам. Тялото е подготвено за натоварвания постепенно: първо трябва да се научите как да ходите с бързи темпове, след това редуване на бягане и ходене. Едва след това стартирайте всъщност да тичам.
 • Обучението започва с подгряване и завършва с стоп. Загряването е разтягане и ходене за около 5 минути. Хич е преход от бягане към бърза стъпка, след това към стъпка със средно темпо, бавно и спиране (в идеалния случай 5 минути на всяко темпо ходи).
 • Започнете да тренирате за 20-30 минути, като постепенно увеличавате време за работа. Професионална продължителност на обучението трябва да бъде не повече от 60–85 минути.
 • Поставете правилно краката си. В момента, в който кракът докосне с повърхността на земята той поема цялата тежест на тялото върху себе си. В това момент пеш, коляно, таз, гръбначен стълб зареди. Има 3 техники за настройка на краката по време на бягане: за цялото зона на стъпалото, петата и петата. Бягането с петата натоварва коляното става, но естествено за човек с пета – ролка на пръстите на краката и по-лесно овладян от начинаещ. Коляното няма да бъде наранено поради все още малкото интензивност на тренировките С увеличаване на натоварванията, бягане нагоре, напречна страна е по-добре да спуснете крака си към цялата зона на крака. Овладявайки тези методи, не се колебайте да отидете на най-безопасното ставите, но най-трудната техника е тичането на пръстите на краката.

Много начинаещи се обръщат към специални програми за помощ, което ви позволява да овладеете техниката на бягане. Те са направени за различни нива. обучение, фокусирано върху различно разстояние и време по маршрута постигане на резултати. Всички те обаче се основават на принципа редуващи се бягане и ходене. Основната им задача е да контролират интензивност на тренировките, за да не бързате с нещата и да опитате веднага вземете бързо темпо, което все още не е в рамките на силата на тялото.

Храни и напитки

Не забравяйте да обърнете внимание на храни и напитки преди и след обучение. Трябва да тичате не по-рано от два часа след обяда. Трябва да пиете преди и след тренировка. За да избегнете дехидратация, пийте Вие можете да:

 • обикновена неподвижна вода;
 • неподсладен зелен чай;
 • вода с лимон;
 • специални спортни напитки.

Бързото разцепване ще ви помогне да възстановите силата след тренировка. въглехидрати: плодове или сладкиши. Тайно, но ефективно средство за защита: парче шоколад и банан.

С времето ще научите всички трикове на техники за бягане, научете се възстановете се бързо и се насладете на тренировките. Най-трудното е да започнете да бягате! Свържете силата на воля не спрете тренировките, потърсете възможността да тренирате поне 3 пъти седмица и не забравяйте да го направите правилно! Успех

Интересна тема:

 1. Как да тичаме през зимата

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment