Как да защитим ставите и връзките по време на обучение?

Тренировка с тежести, както и всяка тренировка с тежести за увеличаване на натоварването върху лигаментите и ставите. Опасността лъжи в това, че лигаментите може да не се показват дълго време, а след това в най-решаващият момент може да представи неприятно изненада.

По характера на обучението си съквартирантите и аз често изправени пред неприятна болка и болки в ставите, лигаменти и сухожилия. Лично аз имам възпалено място – четки, особено на лявата ръка. Други момчета често имат проблеми с: колене, лакти и раменни стави.

При продължителна силова тренировка до максимум няма да се получи напълно избягвайте подобни болки. Но има няколко начина което ще помогне за защитата на лигаментите и ставите и ще помогне за поддържането им здравословно дълго. За тези предпазни мерки и методи укрепване на лигаментите ще опиша по-долу.

 • Причини за нараняване на ставите
 • Методи за съвместна защита
 • Причини за нараняване на лигамента
 • Начини за защита на лигаментите
  • И ако връзките вече болят?

Причини за нараняване на ставите

Стави

Основната причина за нараняване на коляното е изтриването хрущял между костите. В резултат на това под товар ставата се възпалява и се появява болка. Износване на хрущяла тъканта трае години, но колкото по-голямо е натоварването върху тях и колкото по-лошо се смазва отвътре със синовиална течност, толкова по-бързо възниква износване. Тоест, защитата на колянната става е необходима, така че тя добре смазана.

Как да накараме ставите да се натрупват повече смазка намаляване на триенето? Има няколко начина да направите това:

Методи за съвместна защита

 1. Употребата на лекарства, които насърчават задържането на вода в тялото. Те включват повечето анаболни стероиди и някои надбъбречни хормони (например, дексометазон). Така е Не бих препоръчал метод за начинаещи да използват. спасяване стави, които вероятно ще успеете, но съществува риск от придобиване на други здравословните проблеми са далеч по-опасни.
 2. Креатинът е хранителна добавка от категорията спортно хранене, който ефективно задържа водата в тялото и помага увеличете производителността на мощността. Той държи вода за около с 1 -1,5 литра и подобрява смазването на ставите, макар и не толкова добро като анаболни стероиди.
 3. Висококачествена тренировка и загряване преди тренировка. В процес загряване, в отговор на физическа работа и механично движение в ставите, подобрява кръвообращението в съседни тъкани и др се смазва в самата става. По този начин вие подгответе ставите си за упорита работа и така намалете тяхното износване по време на обучение.
 4. Използването на специални превръзки: подложки за коляното, парчета за лакти и други фиксиращи средства също могат да помогнат за запазването на ставата. Но също честата им употреба няма да доведе до добро. Но като цяло използването на такива устройства, особено в студения сезон, да поддържат ставите топли и по този начин да увеличат кръвообращението в тях е много полезно.
 5. Използването на затоплящи мехлеми също ще помогне за спестяване здраве на ставите. Първо, те затоплят ставите и се подобряват кръвообращение. Второ, такива мехлеми често съдържат полезни лекарствени вещества, които също помагат за запазване на ставата.

От този списък смятам за най-оптималното за здрави стави 3-ти метод. Винаги доброто загряване помогна за увеличаване обучение и безопасност. Особено по този начин може да се използва през цялата година, което не може да се каже за употребата креатин и други лекарства. Добро загряване на тялото и ставите ще помогне да се запази здравето им.

Причини за нараняване на лигамента

Лакътна става

Всъщност лигаментите и сухожилията са едно и също. Закрепва се само куп две кости една към друга. А функцията на сухожилията е да прикачат мускули към кости.

Най-често нараняването на сухожилията или връзките означава разтягане или разслояване. По-рядко, щам. В много редки случаи има отделяне на сухожилието от костта или разкъсване на лигаментите.

Когато лигаментът е опънат, в близост до ставата се появява стречинг болка при изпълнение на упражнения с голям обхват на движение. такъв нараняванията ви позволяват да продължите да тренирате и да изпълнявате упражнения чрез болката. Когато се използват в такива случаи, големи тежести – спортист само утежнява положението си, защото връзките и сухожилията няма да могат да се възстановят.

Наранените лигаменти са резултат от неправилна тренировка или преувеличение на истинските способности на спортист. Разтягането на лигамента се случва, когато напрежението му е по-голямо истинската сила на самия сноп. Например при употреба на наркотици силовият потенциал на бицепса рязко се увеличава, а връзките и сухожилията не са били подготвени правилно. Често това може да се намери в момчета, които се занимават с борба с ръце. Тоест, по-малко от еластични и по-слаби вашите връзки, толкова по-лесно е да ги разтегнете или дори се разкъсва. Това е особено вярно при изпълнение упражнения с голям обхват на движение. Или при изпълнение резки движения.

Начини за защита на лигаментите

За да предпазите и предпазите връзките от наранявания, трябва да ги направите по-здрав или еластичен. Ако сухожилията са по-силни, тогава техните трудно ще се разтегнеш Затова е по-добре да се работи и в двете направления, тоест над здравина и еластичност. За това вие трябва да:

 1. Преди всяка тренировка загрявайте и се разтягайте. разпънки помага да се направят връзките по-еластични по време на тренировка. Но ако правите разтягане през цялото време, можете да увеличите продължителност на ефекта Това е като с канап, докато сте активни сгоден – имаш го.
 2. За да укрепите връзките и да им придадете еластичност, можете използвайте лекарства. Това са лекарства, които съдържат хондроитин, колаген, глюкозамин и омега-3 мастни киселини. Хондропротекторите са лекарства, които стимулират процесите. регенерация и забавят дегенерацията на хрущяла. може да се закупи в аптеки или в спортни магазини. Както и можете да използвате много голямо количество желирано месо, ако е варено от месо с кости за дълго време кипене. Това е такъв фолк средства за укрепване на връзките и ставите. Също като профилактично може да използва обикновен желатин. Например, постоянно гответе желе. Така ще обогатите вашата хранене и в резултат на това тялото ви с колаген, който укрепва сухожилие.
 3. Следвайте техниката, когато изпълнявате каквито и да е упражнения. Избягвайте резки дръпващи движения. В повечето случаи те просто не го правят са необходими, а където е необходимо, например при вдигане на тежести, там спортисти се подготвят и тренират от години, и то преди всеки тренировка добре загрята.

И ако връзките вече болят?

Ако вече имате болка, тогава трябва:

 • За около две седмици премахнете всички упражнения, които причиняват болка
 • Купете фиксатор на тази част на тялото и винаги го дръжте вътре топлина
 • За да облекчите възпалението например с лекарства, можете използвайте индометацин или друго лекарство или мехлем за облекчаване възпаление
 • Омесете и загрейте тази част от тялото доста преди всяка обучение

След две седмици вече можете бавно да изпомпвате ранените куп леки тежести, в упражнението, в което сте попаднали нараняване. Трябва да направите 3-4 серии по 30-50 повторения във всеки, така че увреденият лигамент получава възможно най-много кръв и с многото й хранителни вещества, които ще помогнат да се възстанови.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply