Как мускулите растат

В тази статия ще разгледаме няколко важни аспекта. по отношение на мускулния растеж при спортисти. Важно е да се разбере какво е мускул, защо расте, от какво се нуждае растеж.

„Как

Всеки професионален културист ще ви каже: да изградите мускулната маса трябва да разбере самия процес, в неговия Природата! Само тогава може да се положи положително резултати.

 • Малко физиология
  • Принцип на работа
  • Какво е хипертрофия на мускулните влакна?
 • Ролята на протеиновия синтез в мускулната печалба
  • Мускулно напрежение, ефектът му върху мускулите
  • Ролята на хормоните в тренировъчния процес
  • Ролята на аминокиселините
   • Мускулен растеж и намаляване на цикли
  • Предпоставки за растеж на мускулите
   • Важно е
 • Какво влияе върху мускулния обем?

Малко физиология

Мускулът е най-„икономичната“ част от нашето тяло. Тя се опитва възможно най-малко да губи веществата, от които се нуждае, и съответно, оценка колкото се може повече.

Също така в човешкото тяло има механизъм на идеално тегло. Вашето тяло само определя върха, на който да да спрете, когато набирате маса, за да не създавате проблеми на себе си. Ако не сте доволни от този връх, тогава трябва да организирате „битка“ с него, за да има значение.

Всеки човек има определена генетика броят на влакната, които не можете да увеличите, но тук е качество – няма проблем. Мускулът расте с увеличаване на дебелината структура на влакната. Така че всичко, което се изисква от вас, е да накара (фибрите) да растат.

как работи мускулът

Принцип на работа

По време на тренировката вашите влакна са частично унищожени (разкъсани), и почивка – мускулът се възстановява и се стреми да го надвиши лимитът, който първоначално е бил определен Този процес получи и името му е „супер компенсация“.

Процесът на сгъстяване на влакната се придружава от синтеза на миофибрили (протеинови нишки). Те абсорбират хранителните вещества, които вие яжте с храна.

Колкото повече тренирате, толкова повече протеинови нишки ще има по-добро кръвоснабдяване на мускулите. От това следва, ако нямате снабдявайте тялото си с необходимите вещества (протеини, калории, минерали, витамини и много други), тогава за развитието не може да има реч. Мускулите вече не могат да се увеличават и фактът става ясен: тренировките без правилно хранене водят до нула ефект.

Какво е хипертрофия на мускулните влакна?

По време на тренировка мускулът ви се насища с кръв, което води до нейното увеличение, както вече беше отбелязано по-горе. Този процес в бодибилдингът се дефинира с термина “помпене” – помпене.

Хипертрофията всъщност е заболяване на вашия мускул, неговото нестандартно и необичайно състояние. Влакна увеличава в размер поради увеличаване на броя на миофибрилите. В мускулите нивата на протеин се увеличават.

Ролята на протеиновия синтез в мускулната печалба

Всяка клетка в човешкото тяло има само в състава си 1 ядро ​​всяка, но голям брой мускули, което им позволява синтезира нови, висококачествени протеини, от които се състои определено количество аминокиселини. Сервират се мускулни клетки сигнал към рибозоми за синтезиране на желания вид протеин.

Ако не доставяте необходимите мускули материал, те просто не могат да растат. И отново, както можете за да видите всичко опира до храненето.

Мускулно напрежение, ефектът му върху мускулите

Мускулно напрежение по време на упражнение, друго критичен елемент. Той е отговорен за стартирането на механизма на синтеза на протеини, даване на сигнал на мускулните клетки за нуждата от хранене „засегнати“ влакна.

Благодарение на това се появява появата на нови тъкани, т.е. увеличаване на мускулната маса и обем. Клетъчните рецептори са много чувствителен към максимални натоварвания и високо напрежение. Ето защо всички професионални културисти съветват ангажирайте, докато силата позволява.

Необходимо е да преминете прага на болката, за да започнете процеса синтез на протеини и суперкомпенсация.

Ролята на хормоните в тренировъчния процес

Мускулният растеж е изграден върху 3 “кита”:

 • тестостерон
 • инсулин
 • Хормон на растежа

Всеки от тези хормони оказва силно влияние върху мускулите клетки. Инсулинът ускорява процеса на доставка на протеин за мускулите. Калиево-натриевата помпа осъществява процеса на прехвърляне на аминокиселини към мускулна тъкан. Другите два хормона, напротив, действат на мускулните влакна ги карат да се разпадат. Целият този процес е възможен само при големи натоварвания.

Ролята на аминокиселините

Аминокиселината е частица протеин. От тях необходимите протеин. 1 вид протеин съдържа няколко вида аминокиселини. вашият масовите резултати зависят изцяло от колко протеин изяждате с храната.

Прочетете за ползите от изварата за мускулите.

Необходимото количество протеин се определя от нивото на интензивност. тренировъчен процес. Освен протеина, важна роля играе и калории, които доставят необходимата енергия за упражнения трудно упражнение.

Kak-narastit-myshzy

Мускулен растеж и намаляване на цикли

В културизма всеки културист трябва да запомни 2 важни процеси:

 • Анаболен цикъл (постоянен растеж на мускулите, ако всички се наблюдават условия за обучение + правилно хранене)
 • Катаболният цикъл (недохранване, в резултат на което спад на мускулния растеж и умора)

Предпоставки за растеж на мускулите

Ако решите да изградите мускули, тогава имате нужда следвайте 3 основни компонента:

 • Мощни товари и добре изградено обучение процес.
 • Правилно и правилно хранене, което ще снабди вашето мускули всички необходими вещества.
 • Пълна почивка.

Важно е

Трябва да се помни, че тялото ни е „умно“, свиква определено натоварване, което се повтаря дълго време. Трябва да го „изненадате“ с нови упражнения, които се променят. натоварвания, продължителност на обучението и много други трикове.

За пълноценен растеж на мускулите е необходимо да се развивате оптимално не само бързи влакна, но и бавни. Тоест – понякога се редуват товар (сила и маса). На това зависи пропорционалния растеж.

Какво влияе върху мускулния обем?

Уплътняването и сгъстяването на мускулните влакна се влияе от такова фактори като:

 • Дебелина на влакното
 • Брой кръвоносни съдове
 • sarcoplasm
 • Броят на влакната
 • Какви влакна са развити
 • фасция

В тази статия сме разгледали най-важните точки по отношение изграждането на мускули. Не забравяйте за качество натрупайте маса, която трябва да изучите този процес.

Разбира се, има предпоставки, които трябва да се спазват. всеки културист, но всички упражнения за изграждане на мускули техните собствени, а програмата също трябва да ви подхожда индивидуално. Ако имате възможност да се консултирате със специалист, тогава не го правете липсва й.

Опитайте да компилирате няколко програми и вижте как са включени сте засегнати. А какво ще кажете за храненето, тук всичко е просто: няма да бъде пълно снабдяване с всички необходими вещества – няма да има маса.

Гледайте видео как мускулите растат и как можете да повлияете мускулен растеж.

И второто видео е как да ускорите растежа на мускулните влакна

Успех Всичко зависи от вас.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply