Как правилно да изчислите BJU, за да получите страхотни резултати?

От дълго време отговорът на въпроса как да се изчисли bju притесни повечето спортисти, но сега всичко се промени. В това статия ще говорим за изчисляването на BZHU, защото това е правилният подход ви помага да постигнете желаните резултати.

Не се съмнявам, че заглавието на статията привлече вниманието ви. В крайна сметка днес тя е може би една от най-популярните въпроси, които вълнуват как хората се опитват да влязат в себе си униформени и професионални спортисти.

но ще кажа откровено, ако имах точен отговор как да изчислите BJU, за да постигнете целите си в тази статия, просто не би Това беше. В противен случай щях да спечеля много пари отдавна и вече си почивах някъде на Малдивите на собствената си яхта, пиещ джин и тоник (диетично, разбира се, трябва да следвате фигурата).

„Как

  • Как правилно да се изчисли необходимото количество протеини, мазнини и въглехидрати
    • протеин
    • въглехидрати
    • мазнини

Как правилно да се изчисли необходимото количество протеини, мазнини и въглехидрати

За целия период на треньорската ми дейност, за съжаление, аз и не намерих идеалната формула за изчисляване на BJU, но в същото време, след като проучих, огромно количество информация, разбрах, че наистина работи, и какво не.

Така че, не забравяйте, че всички сме различни и затова не такава формула, която би била подходяща за всички. Въпреки това, в тази статия ние обсъдете някои техники, които ще ви помогнат да намерите началната точка и допълнително надграждайте върху него.

Е, тук стигаме до леко скучната част на тази статия, така че запасете се на чаша горещо кафе и се пригответе за минута самообучение. И ще започнем, може би, от моята гледна точка прост протеин от микроелементи.

протеин

Така че, високопротеиновите диети допринасят за бърз набор от мускули и също добър за отслабване, защото протеинът дава тялото дълго чувство на ситост и това означава, че ще яжте по-малко. Плюс това, протеиновите храни съдържат огромно количество витамини и минерали.

Протеинът осигурява на организма необходимите вещества за набиране мускулна маса и витамини, които са толкова необходими на нашия имунитет система. Също така протеинът помага за укрепване на костите. друг с думи, това е наистина необходимо за нормална работа тяло.

Както бе споменато по-горе, протеинът е просто необходим за нормалното функционирането на тялото ви, затова ви съветвам да използвате някъде около 15% – 35% от общия дневен прием на микроелементи от изчисляване на вашата калоричност.

15% е необходим минимум, обикновено такава диета се спазва бегачи, които трябва да консумират много калории, но с това да остане в леко тегло. Например човек от 60 кг, който работи около 160 км седмично, изяжда около 3500 калории на ден, 15% от които са протеини, това е около 130 грама.

Друг начин за правилно изчисляване на необходимото количество протеин е тя е да се използва тялото, като единица, от която ще бъде отблъснете избора на необходимата дневна надбавка. Обикновено става въпрос 1-1,5 грама протеин на 1 килограм от теглото ви. Въпреки това днес някои увеличават този процент. Например културисти за увеличаване на мускулната маса консумирайте около 1,5-2,0 грама. Ноповечето проучвания показват, че няма съществена разлика за организъм, консумирате 1,5 грама или 2,0

Бих искал да обсъдя още един нюанс. Така би трябвало и вие обърнете внимание на биологичната стойност на консумираните протеини. Какво е биологична стойност? Просто е, просто е полезността на някои протеини.

Обикновено те се делят на протеини с високо и ниско биологично ниво стойност. Протеините с висока бионаличност включват животни източници (месо, млечни продукти, яйца и риба), защото в тях пълен състав на аминокиселини и такива с ниско съдържание на растителни мазнини като боб, тофу и т.н., защото не всички аминокиселини са в тях, от които тялото се нуждае.

По този начин, колкото по-ниска е биологичната стойност на протеините, толкова повече те трябва да ядат повече. С други думи, ако сте вегетарианец ще трябва да ядете повече храна от тези, които не отказаха месо.

„Изчисляване

въглехидрати

Мога да говоря за това безкрайно да обсъждам ролята на въглехидратите и колко средно трябва да се ядат. Можем да говорим и за кетоза, можем да говорим за сложни и прости въглехидрати. Но не по-малко, когато давам съвет, се опитвам да ги опростявам колкото е възможно повече.

Ето една малка концепция, която ще ви помогне да увеличите вашата работоспособност, подобряване на благосъстоянието и структурата тялото.

Яжте правилното количество въглехидрати, за да поддържате нивото си вашата дейност.

Нека се опитаме да разберем малко по-конкретно. На всички нас известно е, че по-късно въглехидратите се превръщат в глюкоза, която допринася за производството на енергия. Този процес се нарича гликолиза. Честно казано, това е просто модна дума за толкова просто определения като разбивка на захарта.

Когато просто изпълнявате ежедневието си, тялото си използва както мазнини, така и въглехидрати, но ако започнете бързо движете се или упражнявайте тялото ви започва да използва повече въглехидрати (захар) за справяне със стреса.

С други думи, процентът зависи от интензивността на тренировките въглехидрати, които допринасят за процеса на изгаряне на мазнини.

И така, ето какво можете да направите при изчисляването на дневния си прием на въглехидрати необходими за вашето тяло. Основните променливи тук са ИНТЕНЗИЦИОННОСТ И ВРЕМЕ.

„Как

Колкото повече време отделяме за обучение и толкова повече по-интензивно, колкото повече въглехидрати се нуждаем. С други думи просто умножете интензивността по време и Voila – необходимата норма въглехидрати.

Но не забравяйте, че има огромно количество тренировки и тяхната интензивност зависи не по-малко фактори. В крайна сметка една и съща тренировка засяга всички хора по различни начини всичко се определя от специфичния подход на всеки човек. Например бегач, който се научи да бяга на 5 км за 30 минути а бегачът, който се готви да прокара Бостънския маратон ще нужни са различни количества въглехидрати.

мазнини

И така, изчислихме необходимото количество протеини и въглехидрати, следователно останалото количество може да се напълни с мазнини. Прави се използва елементарна математика 100% -% протеини – % въглехидрати =% мазнини.

Между другото, повечето хора смятат, че първо трябва да изчислите дневната норма на мазнините и едва след това попълнете останалите въглехидрати. Проучвайки този въпрос, открихме, че тялото се поддава повече ефектите на въглехидратите, а не на мазнините, затова е по-добре да се ръководи това е тази формула.

Обобщавайки всичко по-горе, лесно може да се каже това всички микроелементи са необходими за нашето тяло. Но основният подход това: яжте нужното количество въглехидрати, за да се подхранвате тялото ви, яжте протеин, за да поддържате мускулите, и само здраве, но оставете останалото за мазнини.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply