как во представляват вредните монодиети?

Монодиети – това е диета, която включва хранене един продукт или една група подобни продукти. monodiets става все по-популярен, обещавайки бързо да пуснете няколко излишни килограми и приведе тялото във форма. Най- ъпреки това, разработчиците такива диети рядко споменават, че загубата на тегло също може бързо се върнете отново. В допълнение, такива диети не са подходящи за всички, но за повечето хора те са напълно вредни.

Хранене и диета

 • Сортове монодиет и тяхната продължителност
 • Тотална вреда monodiet
  • Изгубените килограми се връщат, защото:
  • Вреден монодиет на базата на конкретни продукти

Сортове монодиет и тяхната продължителност

Монодиетите са разделени на няколко групи:

 • Монокомпонентни диети, когато е позволено да се яде само един продукт. Днес, кефир, елда, ориз, извара, зеле, кафе, хляб, шоколадови диети. много изберете за диета компонент „Сезонни“ храни като ягоди или диня. такъв диетите се препоръчват за употреба не повече от 2-3 дни.
 • Монодиети за група продукти – въглехидрати или протеини. обикновено експертите съставят диетата на такива диети за 10-14 дни.
 • Редуването на протеинови и въглехидратни дни. Обикновено оферта седмична продължителност на такова хранене (понякога 2 седмици). Има летни и зимни разновидности на такава монодиета, проектиран въз основа на наличността на продуктите по сезон. Какобикновено се препоръчва един ден от такива диети да се използват сложни висококалорични въглехидрати (зърнени храни, брашно), след това идва денят на сложни нискокалорични въглехидрати (плодове и зеленчуци), след това протеинов ден, а след него – кисело мляко продукти. През лятото се препоръчва да се правят два плода и зеленчук дни и един ден пиене на прясно изцеден сок.

Често хората, вдъхновени от резултата от диета, не спират да се хранят същото в края на препоръчителния период на диета. Напротив, опитайте се да ядете според избрания метод за неопределено време – типично Пример за протеинова диета Пиер Дюкан диетична фаза за цял живот. Такива диети причиняват голямо тяло вреда, защото здравословната диета е баланс на въглехидрати, протеини, мазнини, витамини и минерали. Така измислена от природата, следователно, подобна хранителните експерименти задължително влияят на здравето. И не фактът, че загубените килограми няма да се върнат с времето!

Тотална вреда monodiet

Вредата, причинена от монодиети, тялото може да се раздели на няколко категории:

 • нарушение на общото физическо здраве на човек;
 • психологическа вреда;
 • растеж на телесни мазнини след диетата.

Дългото спазване на монодиетата вреди на организма като цяло, защото няма продукт, който съдържа протеини, въглехидрати, мазнини, всички необходими витамини и минерали. Всеки от изброените компоненти изпълняват в организма много важни функционира и е необходима за координираната му работа. Тежестта, оказан монодиет върху тялото, зависи от неговия тип, продължителност и начин на живот на човек. За човек, който има интензивна физическа активност такива диети са противопоказани, защото те просто ще обезсилят всички тренировъчни усилия и ще източат тялото.

Психологическата вреда монодиет е не по-малко опасна, защото с всички разнообразие от монопродукти и диетични схеми, хората вярват, че за няколко дни можете да свалите 5-6 ненужни килограма без усилия, просто ядете любимия си продукт. Малко хора се замислят защо загубата на тегло се случва за толкова кратко време и дали вероятността килограмите да се върнат отново. Популаризиращ монодиет води до факта, че хората се отдалечават от единственото разумно положение поддържане на теглото ви нормално и тялото във форма: правилен баланс хранене и физическа активност.

Изгубените килограми се връщат, защото:

 • Отслабване със същия тип хранене при липса на двигател активност възниква поради намаляване на мускулната тъкан, не мазнини (особено когато са с ниско съдържание на протеин диета). Намаляването на процента на мускулната тъкан неизбежно води до метаболитни нарушения. Мускулите (дори в покой) консумират повече калории от мазнини. Когато след няколко месеца доволен с резултат човек завършва своята “магическа” диета, оказва се, че в тялото му просто няма какво да гори калории. Мастният слой в този случай ще расте “като мая”.
 • Всякакви монодиети са с ниско съдържание на калории. Тялото разбира това като сигнал, че по-нататък може да бъде още по-лош и по-гладен, следователно забавя метаболизма. В края на монодиетата човек се връща към обичайната си диета, с “гладни очи” искате да хапнете дори повече от обикновено. С бавен метаболизъм (а човешкото тяло не може незабавно да се възстанови) голям част от консумираните калории не се изразходват, а се изпращат в резерв като мастен слой.

Вреден монодиет на базата на конкретни продукти

По-долу са щетите, нанесени от най-популярните монопродукти, когато се консумират всеки ден.

Всички диети с въглехидрати водят до намаляване на хемоглобина и как следствие от развитието на анемия. Оризът причинява сгъстяване на жлъчката и образуване на камъни в жлъчката. Диетата с диня дава страхотно натоварване на бъбреците и морков върху черния дроб, до развитието хепатит. Вкусна шоколадова диета превъзбужда нервната система. Продължителната употреба на банани е изпълнена с нарушени нива на глюкоза в кръв. Суровите зеленчуци подлагат огромно напрежение на панкреаса и черния дроб.

Всички протеинови диети претоварват тялото с протеини, което отрови черен дроб и бъбреци. Освен това, при липса на енергийни източници – въглехидрати, здравето на организма може значително да намалее. Кефирът нарушава чревната подвижност. Също така не се препоръчва. хора със заболявания, свързани с регулиране на киселината в стомаха. Изварата нарушава калциевия метаболизъм – не се изненадвайте, защото всичко е добре в умереност!

Комбинацията от протеинови и въглехидратни продукти през ден също не е е здравословна диета, защото при този тип диета няма прием на мазнини, които са източник основни киселини. Без тях много видове протеин не могат синтезиран от тялото.

Много обикновени хора смятат монодиетите за панацея за загуба на ненужно кг. Учените, напротив, не се уморяват да предупреждават за вредата такава диета. Разбира се, ако е добре решите да почистите тялото с любимия си полезен продукт за 1-2 дни. Вв този случай ще има само очевидна полза от рестартиране на всички системи тяло. Важно е да пиете повече течности в наши дни и да се въздържате интензивно физическо натоварване.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment