Какво да донесе на фитнес. 9 най-много първа необходимост във фитнес чанта за тренировка

Тренировъчна чанта

Готови ли сте за сериозно обучение ?! Сгънахте ли всичко необходимо в чантата си? За да протече обучението както трябва, не го правете трябва да се забрави за предварителната подготовка за него. Най- това В тази статия ще разгледаме 9-те най-необходими неща, които трябва да вземете себе си на фитнес и кой трябва да бъде в чантата за фитнес всеки уважаващ себе си спортист.

съдържание

 • Какво да донесе на фитнес
  • 1. Правилните обувки за тренировки
  • 2. Талк / Магнезия
  • 3. Колан за вдигане на тежести
  • 4. Атлетична лента / лепенки
  • 5. Бележник
  • 6. Гумени панти
  • 7.Различни превръзки
  • 8. пяна валяк
  • 9. Каишки за китки

Какво да донесе на фитнес

Всеки от вас има чанта за фитнес, без значение коя марка – Under Armor, Nike или Adidas, тя Създаден да съхранява всички ваши фитнес аксесоари. Внашето време всеки иска да има най-новите джаджи, които се срещат всички изисквания на съвременния човек във всички области на живота му, това важи и за спорта. Към избора на аксесоари за часовете в към фитнеса трябва да се подхожда съзнателно, защото от това зависи ефективност и качество на обучението.

И така, най-добрият вариант за обувки за мъртва лифт? Кой колан да избера? Трябва ли да се разплитам на превръзка на китката? Продължете да четете и ще намерите отговори на най-належащите въпроси. …

„Маратонки

1. Правилните обувки за тренировки

Замисляли ли сте се как обувките влияят на вас тяло? Знаем, че тялото ни бързо се адаптира към всяко трудностите и натискът обаче все още се стреми да се върне до “зоната на комфорт” по всякакъв начин, но тази зона не винаги е полезна за здравето, това е само резултат от факта, че тялото ни адаптирани към тези или други условия. Така е и с обувките.

Съвременните спортни обувки са създадени за комфорт и стил, но не за обучение. 12 mm или повече зона на петата повишена система за стабилност и мека стелка – всичко това, разбира се звучи страхотно, но се отразява на подвижността на глезена ставни и вътрешни мускули на стъпалото. Ако сте цял ден носете такива обувки, центърът на тежестта на тялото ви се измества напред и прасците са в състояние на постоянен, субмаксимален стрес за да балансирате тялото си.

Чудили ли сте се защо вашите телета са на пипане стегнати, въпреки факта, че правите упражнения за разтягането им няколко пъти на ден ежедневно? И ходиш около 10-14 часа на ден в такива обувки и ще получите отговор на въпроса си.

Преди да препоръчам някакви конкретни обувки и обмислите всичко гореизброено, нека първо помислим какво се опитвате достигане чрез извършване на мъртва лифт. за време на изпълнение всякакви упражнения (мъртва лифт, склонове с щанга “добро утро”, румънски мъртъв лифт и др.) се опитваме да прехвърлим тежест или център гравитация назад, като по този начин се опитва да балансира мряната отпред нас. Но, както вече казахме, ще е трудно да се направи, ако фона обувките ви са повдигнати.

И така, какво бих препоръчал? Не гонете модните тенденции и крещяща реклама, изберете минимализъм, такива обувки са идеални Подходящ за повдигане на голяма тежест. Аз лично съм голям фен универсални обувки от New Balance Minimus. Те предлагат ниска степен на странична стабилност, която е напълно подходяща да промените посоката на работа, ако сте спортист, те имат малко повдигане само 4 мм, което допринася за по-доброто кинестетична обратна връзка по време на тренировка. Имам Има 2 чифта и много ги обичам. Горещо препоръчвам щангисти за всеки, който по някакъв начин е свързан с вдигане на тежести.

* ЗАБЕЛЕЖКА: Много от вас, сигурен съм, се интересуват от Олимпик с големи повдигнати токчета. Те ще отговарят на повдигачите на тежести висок с дълги ханш. Видях някои щангисти които носят обувки за клек, за да компенсират лошото подвижност на глезена. Ако не можете да поддържате баланса си, когато вдигане на тежести, докато клякате бос или правите това изпитвайки дискомфорт, това е проблем, който трябва да бъде решен. Както казах преди, няма нужда да лекувате симптоми, трябва да търсите причини.

Заключение: Обувки с висока подметка, може би и Изглежда добре, но не е подходящ за вдигания. По време на тренировката дайте предпочитание на обувките с плоски обувки. подметката.

2. Талк / Магнезия

Това е много необходимо нещо не само за щангистите, но и за много други спортисти. Каишката, разбира се, е добро нещо, но Препоръчвам за начинаещи и дори средни щангисти стават по-силни без външна помощ.

Талкът е много евтин, но ако не можете да си го позволите, той е подходящ обикновена креда за тротоара, изберете любимия си цвят и шлайфайте креда на прах. Разбира се, тротоарната креда (калциев карбонат) е малко различен от талк (магнезиев карбонат), но с него можете изпълнете няколко вдигания без последствия и у дома, докато никой не ви Той вижда.

Ако тренирате във фитнес залата, талк на прах е налице почти винаги и мисля, че няма да имат нищо против, ако вие внесете го в залата. Ако се занимавате с фитнес, къде по някаква причина По причини, забранени да използвате талк, опитайте течна магнезия. Не оставя прах навсякъде и често се продава със специални карабинер, за да не го загубите

Заключение: С талк ще имате по-малко неуспешни шутове, така че си намерете креда, смилайте го и иди отпий нещо тежко.

3. Колан за вдигане на тежести

колан за вдигане на тежести

С коланите ситуацията е по-сложна. Мнозина започват да ги използват. твърде рано или твърде често като „патерица“, за да компенсира липса на сила и стабилност. Ако има голяма разлика между тях масата, която вдигате с колана, и масата без него, означава време е да тренираш без него и да работиш стабилност.

С нарастването на вашата сила и издръжливост коланът стават все по-необходими и полезни като числото подходите с всяко обучение се увеличават и в същото време напрежение на гърба, така че коланът може да помогне за стабилизиране гръбначния стълб. Проучванията показват, че коланите се увеличават вътреабдоминално налягане до 15% при клек и 30-40% по време на сцепление.

Кога да започнете да носите колан? Ако сте достигнали 85% от 1PM или по-висока, може да помислите за използване на колан. изключвам Освен това няма да се нуждаете от колан, ако люлеете мускулите на ръцете си. с отстрани изглежда готино, но пречи на правилното дишане и допринася за появата на обрив по корема. В фитнес залите можете да се срещнем както с такива, така и с много други, които, както изглежда, не са съвсем разберете целта на използването на колана.

Разбрах, че бихте искали да опитате всичко наведнъж, за да не навредите на здравето си, всичко трябва да се прави постепенно и вътре вашето време. Времето ще дойде и вие ще използвате колана по време тренира много често. Ако тепърва започвате да научавате основите силови упражнения, за начало научете как да ги правите без колан. Ако отглеждате няколко месеца тежести, започнете да експериментирате с и без колан, намерете средно място за себе си и се придържайте към своя избор Разбира се.

Заключение: Използвайте колана, когато се приближавате над 85% от 1PM и само когато сте достигнали средната стойност нива на сила и разберете как да използвате колана ефективно навреме тренировъчни сесии.

4. Атлетична лента / лепенки

Някои щангисти се присмиват на тези аксесоари, но всеки от тези, които някога са тренирали олимпийски тежки атлетика или правене на тексас в mrtvift, разберете. Потъй като теглото, което вдигате, се увеличава и броят на асансьорите също ръцете и пръстите ви започват да изпитват огромен стрес и триене.

Атлетичната лента предотвратява разкъсване на мазоли, ако ръцете ви в плачевно състояние. Лепилата също са полезни, защото те можете да запечатате стари и нови бойни рани.

Трябваше да отложа тренировките си по ликвидация след от това как веднъж е надраскал подбедрицата си, а след това следващите 5 минути, опитвайки се да спре кървенето. Не харесвайте пластири тогава носете дълги чорапи или суичъри, за да предотвратите проблеми в цяло.

Заключение: Атлетична лента и лепила могат изглеждат като ненужни неща за вас, но само до вас отворете царевицата си или няма да надраскате нищо. Запасете се върху тях сега и ще ми благодарите по-късно.

5. Бележник

Дневник

Последващо изпълнение на същото упражнение, повтаря се в продължение на няколко дни или няколко месеца, не дават същия ефект като първото изпълнение на същото упражнение за сила. Както споменах по-горе, тялото ви постоянно се адаптира към определени натоварвания, но ако това натоварването се повтаря отново и отново, това не е стимул за друга адаптация, така че си струва да промените товара. мощност тренировките са изградени по законите на прогресивното претоварване, но как се справяте ще си спомняш какво си направил преди седмица, без да кажеш преди около месец вече?

Вземете тетрадка и въведете цялата информация, от която се нуждаете. Ако не проследявате своите възходи, тогава напредъкът ви ще бъде да застоя. Започнах с обикновена химикалка и хартия и сега създадох поредица от шаблони на Excel, които аз използвам и давам на моите спортисти, това значително улеснява ученето. Защо да не опитате ?! ако сте запознати с компютъра, експериментирайте с изграждането на вашия собствен шаблон за обучение, всъщност е доста лесно, Човек трябва само да овладее работата с програмата.

Бележка на редактора: Форумът за мускулите и силата има своите учебни журнали за членове на техния форум, това го прави лесно проследявайте тренировките си и получавайте съвети от опитни членове.

Заключение: Това, което е записано, е запомнящо се.

6. Гумени панти

Гумените бримки са много полезни за мобилизиране на ставите. Можете да изпълнявате редица упражнения. За да започнете, включете ги в вашата тренировка Те са леки, преносими, сравнително евтини и доста удобно. С тяхна помощ можете да развиете мускули в бедрата, т.е. отговорен за устойчивостта.

Както споменах в някои от предишните си статии, каучук контури могат да се използват за промяна на кривата на силата, тъй като те осигуряват съпротива или помощ в определени точки осведомеността. По време на мъртва лифт, гумените бримки се усложняват шутаут. Но в клек е по-добре да закачите бримките на напречната греда.

Заключение: По-добре е да закупите както в пълен размер, така и в къси бримки, често ги включвайте във вашата тренировка или употреба те като средство за защита от претоварване.

превръзки

7.Различни превръзки

Сигурен съм, че сте ги виждали и преди. Много спортисти веднъж влезте в залата, веднага сложете ремък за колан и китки. нищо в тях няма нищо лошо, те помагат на средните щангисти справяне с болката, докато вдигате максимално тегло. Не си заслужава мислете за китките като колан, не носете колан постоянно, поне не бива, така би било препоръчително е първо да свикнете ръцете и предмишниците си към груби и интензивна работа без тях.

Ремките за ръце са много полезни и ги използвам по време на моята тренировки за поддържане на максимално тегло. Има такова че щангистът просто не може да прави тренировки без каишки всякакви обстоятелства (минали наранявания, мускулно-скелетни деформации и др.), защото по време на тях изпитва болка. Използването на ленти за китки има своето време и място – основното не е да прекаляваш.

Заключение: Ако имате къси китки и вие не можете да задържите голямо тегло за дълго време, тогава китката ви обтега просто е необходимо. Те облекчават болката и придават стабилност. китката.

8. пяна валяк

Ролката ми е абсолютно необходима за мен, аз го използвам по време загряване, а също и в края на тренировката лежа върху него 5-10 минути, за да се отпуснете и да ускорите процеса на възстановяване. някои използвайте PVC тръби или гумени топки за лакрос.

Когато имате проблеми с опорно-двигателния апарат, вие искате да ги разрешите по-бързо, но не бързайте да вземате радикални мерки, това може да ускори процеса на изтриване на ставите. Доказано е, че правенето на упражнения с валяк помага укрепване на мускулно-скелетната система и ще се избегне съвместни проблеми в бъдеще.

Заключение: Всеки иска да бъде гъвкав, но често пренебрегвани ролкови упражнения, които затоплят мекото тъкани, които насърчават кръвообращението и лимфната циркулация.

каишки

9. Каишки за китки

Ремките за ръце са много важни в кариерата на всеки щангист. Например, резки мъртва лифт, мъртъв лифт ръка, свиване на рамене и някои други вариации на сцепление – това са просто някои упражнения, при които превръзките на китките могат да бъдат много полезни ако всичко е направено правилно Някои обаче тук успяват прекалявайте

В залата можете да видите как спортисти дърпат гири с ръка каишки, използвайте ги по време на упражнението “ходете фермера”, с развъждане на ръце, мъртва лифтове или дори запазете своите протеинов шейк след тренировка.

Заключение: Опитайте се да използвате carpal каишки при повдигане на голяма тежест или ако има дискомфорт в ръце, за да се предотврати нараняване. Увеличаване като такива не са дайте, но е по-безопасно и по-удобно да пожънете с тях.

Долен ред – какво да вземем със себе си за обучение:

 1. Обувките с висока подметка може да изглеждат добре, но не Подходящ за мъртва лифт. По време на обучение Предпочитайте плоските обувки.
 2. С талк на прах ще имате по-малко неуспешни шутове, така че намерете крепнете се, нарежете го и отидете, отпийте нещо тежък.
 3. Използвайте колана по време на подходи над 85% от 1MP и само когато сте достигнали средно ниво на сила и сте разбрали как използвайте колана ефективно по време на тренировка.
 4. Атлетичната лента и лепенките може да ви се сторят ненужни. неща, но само докато не отворите царевицата си или не драскайте нищо. Запасете ги сега и ще благодаря ми по-късно.
 5. Това, което е написано, е запомнящо се.
 6. По-добре е да купувате по-често както пълен размер, така и къси бримки включете ги в тренировката си или ги използвайте като защитна мярка от претоварване
 7. Ако китките ви са слаби и не можете да задържите дълго време голямо тегло, тогава бинтовете за китки са просто необходими. Те са облекчава болката и придава стабилност на китката.
 8. Всички искат да бъдат гъвкави, но често пренебрегвани. ролкови упражнения, които затоплят меките тъкани, насърчават кръвообращението и лимфната циркулация.
 9. Опитайте се да използвате превръзки за китки, когато повдигате големи тегло или ако има дискомфорт в ръцете, за да се предотврати нараняване. Те не дават увеличение като такова, но с тях е по-надеждно и по-удобно да жънеш.

И какво има във вашата фитнес чанта? Започнете да променяте нещо в момента и със сигурност споделете успехите си с мен.

източници:

https://www.muscleandstrength.com/articles/9-gym-bag-essentials-for-serious-lifters

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply