Какво е метилсулфонилметан (MSM) и защо е така необходими за ставите и връзките

Много е важно да се следи здравето на ставите и връзките, особено с физическа активност. Това важи не само спортисти, но тези, които страдат от болки в ставите, причинени от свързани с възрастта промени или липса на определени минерали.

Един от важните компоненти на здравето на опорно-двигателния апарат Апаратът е метилсулфонилметан или MSM. В тази статия вие научете как действа това вещество, как да приемате добавката, така че облекчаване на възпалението или удължаване на здравето. Ще анализираме и кои добавки с MSM си струва да се приемат.

Метилсулфонилметан

 • Какво е MSM?
 • За какво се използва метилсулфонилметан?
 • Как действа добавката?
  • Противовъзпалителен ефект
  • Възстановяване на мускулите
  • Помага за облекчаване на симптомите на артрит чрез намаляване на болката
 • Странични ефекти
 • Кога МСМ може да помогне?
 • Прием и дозировка на МСМ
 • Най-добрите метилсулфонилметанови добавки

Какво е MSM?

Метилсулфонилметан (MSM) е органо-сярно съединение, притежаващи противовъзпалително действие. MSM също е популярна хранителна добавка, използвана за лечение на широк спектър от симптоми и състояния.

Това е сярсъдържащо съединение, открито естествено начин в растения, животни. Може да се направи и в лаборатории за създаване на хранителни добавки под формата на прах или капсули.

МСМ се използва широко в алтернативната медицина, така е естествен начин за намаляване на болките в ставите, намаляване на възпалението и засилване на имунитета.

В допълнение, проучванията потвърждават неговата осъществимост. използване при лечението на редица заболявания: от артрит до розацея (хронично рецидивиращо заболяване на кожата на лицето).

Всъщност метилсулфонилметанът е източник на сяра, жизненоважен основен минерал, който се свързва не само с борбата срещу възпаление, но също така участва в процесите на образуване на протеини, в резултат на това образуването на нови мускули, хрущяли, костите стават по-силни, настъпва регенерация на клетките. Сярата е положителна засяга не само връзките и ставите, но и подобрява състоянието кожа и нейните придатъци (нокти и коса).

Сярата може да бъде получена от храната. изразена противовъзпалителен ефект на МСМ започна да се използва в добавки за спортисти. Специалната органична форма на сяра се усвоява по-добре. и действа точно там, където тялото се нуждае от помощ – намаляване болка в ставите, връзките или регенерация на кожата. Отвъд упадъка болка в лигаментите и ставите, сярата има положителен ефект върху възстановяване на мускулната тъкан.

MSM за ставите и връзките

За какво се използва метилсулфонилметан?

На първо място, MSM се произвежда като хранителна добавка за спортисти, т.е. които са по-склонни да изпитват стрес, водещ до болка и възпаление стави, изчерпване на хрущяла. Също така, до нарушена мобилност ставите и връзките могат да доведат до диети без сол, към които спортистите често прибягват преди състезанието. Поради загуба на соли и минерали; костната и хрущялната тъкан е нарушена. Поради тяхната деформация и възпаление, продуктивен тренировъчен процес става невъзможно. Затова се препоръчва приема на добавката MSM, който често се добавя към съвместни комплекси с хондроитин и глюкозамин. В комплекс всички тези вещества засилват ефектът на лекарството.

Глюкозамин с MSM

Друга причина, че състоянието на костите и мускулна тъкан е липсата на сяра, която участва във всички телесни процеси. Често това се дължи на възрастта се променя. Влошава се не само мускулно-скелетната функция, но и увеличава се еластичността на кожата, твърдостта на ноктите косопад. Следователно сярата се счита и за минерал за красота. Навременният прием на добавката ще избегне отрицателни последствия и удължават младостта и здравето.

Как действа добавката?

От най-важните положителни ефекти на сярата могат да бъдат разграничени следното:

 • Участва в синтеза на хемоглобин, кератин, колаген. Това насърчава обновяването на клетките и следователно се забавя стареене на кожата; растежът на косата и ноктите се ускорява.
 • Ускорява и подобрява проникването на хранителни вещества в клетъчни мембрани.
 • Участва в синтеза на съединителната тъкан. Предписва се добавка с остеоартрит с глюкозамин.
 • Той участва в синтеза на инсулин, който в своята от своя страна нормализира въглехидратния метаболизъм. Особено минералът е необходим с диабет.

По този начин добавката е не само противовъзпалително действие, но и антиоксидант.

Възпаление

Противовъзпалителен ефект

Проучване, проведено на 100 души над 50-годишна възраст години, показа, че лечението с добавка, съдържаща 1200 mg MSM през в продължение на 12 седмици, намалена болка и подуване на ставите в сравнение с плацебо. Допълващата група също отчете подобрение цялостно качество на живот и ходене.

В друго проучване, проведено при 32 души с болка в в долната част на гърба беше открито, че приемате глюкозамин добавки, съдържащи MSM значително намалява болката в гърба при движение и значително повишава качеството на живот.
Противовъзпалителните свойства на МСМ са добре документирани от науката изследвания.

Смята се, че MSM намалява производството на цитокини, като например фактор на тумор некроза алфа (TNF-ɑ) и интерлевкин 6 (IL-6), които са сигнални протеини, свързани със системни възпаление.

В допълнение, MSM може да повиши нивото на глутатион, мощен антиоксидант, произведен от вашето тяло.

MSM може да намали отделянето на молекули, свързани с възпалението, като TNF-ɑ и IL-6, и също повишават мощните нива антиоксидант глутатион.

Възстановяване на мускулите

MSM може да ускори възстановяването след упражнения чрез намаляване мускулни увреждания и стрес.
По време на тренировка възниква и се увеличава мускулното увреждане екскреция на млечна киселина. Кара спортистите да изпитват болка. в мускулите, което може да попречи на упражненията и възстановяването.

MSM може естествено да ускори възстановяването на мускулите след интензивни упражнения чрез намаляване на възпалението и намаляване млечна киселина.

В едно проучване 22 здрави жени са получили 3 грама MSM или плацебо ежедневно в продължение на три седмици. Групово получаване MSM съобщава за намаляване на мускулна болка и болки в ставите, при за разлика от плацебо групите.

MSM може да помогне за намаляване на болката, мускулното увреждане, помага възстановете се по-бързо.

Помага за облекчаване на симптомите на артрит чрез намаляване на болката

Артритът е често срещано възпалително заболяване, което причинява болка и намалява обхвата на движение в ставите. Тъй като MSM има мощни противовъзпалителни свойства, често се използва като естествена алтернатива лекарства за подобряване на симптомите, свързани с артрит. изключвам в допълнение, може да увеличи ефективността на други конвенционални добавки, използван за лечение на артрит, като глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат и босуелова киселина.

Едно проучване установи, че комбинацията от MSM с глюкозамин и хондроитинът е бил по-ефективен за намаляване на болката при хора с остеоартрит на коляното, отколкото отделни добавки с глюкозамин и хондроитин.

Друго проучване установи, че дневна добавка, съдържаща 5 g MSM и 7 g boswellic киселина бяха по-ефективни от глюкозамин, като същевременно намалява болката и подобрява функцията при хора с остеоартрит на коляното.

Странични ефекти

Страничните ефекти на сярата и нейното предозиране никога не са били идентифицирани. MSM се счита за най-безопасната органична добавка. Въпреки че, добавката се счита за слабо разбрана и не е проведена достатъчно човешки изследвания. Единственото заключение за полусмъртоносна доза за мишки се откриват 17,6 g на килограм тегло.

Някои хора обаче могат да бъдат чувствителни към MSM. някои хора могат да изпитат стомашни проблеми, гадене, подуване на корема корема и диария.

Кога МСМ може да помогне?

При първите признаци на възпалителен процес в ставите, т.е. независимо от начина на живот на човек, трябва да вземете добавката метилсулфонилметан в препоръчителната доза и начин на приложение. Сераестествено загубена с възрастта и нейните доходи няма достатъчно храна, така че могат да се използват хранителни добавки лица, които са усетили болка, тракане, възпаление при стави.

Болка в лигаментния апарат и ставите, причинена от постоянна и интензивна физическа активност, може да се премахне и с метилсулфонилметан. Компресионно натоварване на силови спортове, както и натоварванията, свързани с бягане, скачащи движения, къде хрущялната тъкан се деформира, в крайна сметка това води до болка, по-често в коленните стави, карпала, лакътя и хип. В този случай не можете да избегнете приема на добавката, за предпочитане в допълнение към хондропротектори. Защото веществото способен не само да облекчи възпалението, но и да регенерира хрущяла и лигаменти, можете да вземете добавката, без да се отказвате от обичайните натоварвания.

Важно! В периода на възпалителния процес това струва или прекратете тренировката (за остра болка), или значително намалете теглото на товара, като тренирате повече в режим на издръжливост, упражненията трябва да са насочени към укрепване на лигамента апарат, а не многократното му нараняване.

Прием и дозировка на МСМ

Добавката под формата на капсули се приема по 1-2 g два до три пъти на ден. Започнете да приемате добавката по общата схема: 2 дози от 1-2 g. Прахообразната форма се разрежда в чаша вода, взета като стандарт Схема: 2 дози от 1-2 гр. Не превишавайте дневната доза от 6 g, такава дозата се предписва от лекаря при остро възпаление.

„MSM

Най-добрите метилсулфонилметанови добавки

 • Animal Flex от Universal Nutrition
 • Глюкозамин и MSM от Ultimate Nutrition
 • MSM от NSP
 • MSM от RBC (Coral Club int.)
 • Съвместен лечител от MSN
 • Наслаждавайте се от usa1000
 • Процел колаген и хиалуронова киселина (VITAMAX)
 • Глюкозамин хондроитин MSM от Maxler
 • Формула MSM от Street Workout PRO

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment