Какво е преди и след обучение за загуба на тегло

Не подценявайте правилното хранене преди и след тренировка. за отслабване Смята се, че ястията, които ядете преди и след обучение, влияят на резултатите от обучението. Ако мислите това има определени храни, които можете и не можете да ядете отслабнете, тогава като цяло сте прави. Може да откриете това справяне с храната преди и след тренировка за изгаряне на мазнини е много трудно, но не е така.

Основното условие за отслабване е да изразходвате повече калории на ден, т.е. какво консумирате

Всичко е съвсем просто, за да отслабнете, трябва да започнете да увеличавате консумация на калории или намалете консумацията им. Спортът е страхотен опция за увеличаване на количеството изгорени калории, поради обучение , както и увеличаване на мускулната маса, което помага отслабнете поради енергийната си интензивност.

Искате ли да изгаряте мазнини, да изграждате мускули или какво? Искате ли да увеличите сила и издръжливост или просто да сте здрави? Всичко зависи от това какво ядеш Прием на калории и баланс на протеини, въглехидрати и мазнините са ключът към правилното хранене по време на упражнения за отслабване.

 • Как да се храним по време на тренировки за отслабване?
 • Какво преди тренировка
 • Какво да ядем след тренировка
  • Колко можете да ядете след тренировка
  • 1. Не яжте 2 часа след това
  • 2. Затваряне или не затваряне на прозорец с въглехидрати
  • Опции за хранене след тренировка
  • Пример за хранене след протеин след тренировка

Как да се храним по време на тренировки за отслабване?

Ако решите да започнете да гладувате, за да намалите прием на калории, тогава не правете това. Прием на калории трябва да са достатъчни за нормалното функциониране тяло.

Благодарение на значително намаляване на калориите в храната, ще отслабнете и дори изгаря мазнините, но не за дълго. Тялото се стреми към баланс и то нормализира метаболизма в съответствие с броя на kcal, която получава. Разграждането на мастните клетки ще спре и вие получите още по-бавен метаболизъм и започнете да запасявате мазнините с по-малко храна.

Подобен проблем се наблюдава сред модните модели, те се хранят много малко но те не могат да губят мазнини, защото имат:

 1. Бавен метаболизъм
 2. Много малко мускули, които изгарят мазнини, дори когато са в състояние мир

Следвайте правилото – харчете повече, отколкото консумирате и не го правите ще трябва да се занимавам много с въпроса какво е преди и след тренировка за отслабване

Основното е да подходите към въпроса без фанатизъм и да се придържате разумни граници.

Но за да ускорите процеса на изгаряне на мазнини, можете да се объркате Ел.

Обучение за изгаряне на мазнини

Храненето преди и след тренировка зависи от:

а) време за обучение,
б) вид тренировки (силови или аеробни)

Здравето е най-важната част от всяка диета. храна влияе повече на вашите тренировки и процес на възстановяване можем да си представим. Храната преди упражнения е не само гарантира, че имаме достатъчно енергия за тренировки, но също така помага увеличаване на производителността.

Най-ефективният начин за изгаряне на мазнини, доказан от опит много спортисти – тренират сутрин на празен стомах. В това запасите от гликоген са минимални, което означава, че енергията ще бъде изразходвани от тлъсти депа, които ще започнат да се изразходват по-бързо и по-интензивно.

Какво преди тренировка

Важно е да разберете кога тренирате и колко време разполагате. преди това да е и колко интензивно ще бъде. Тези фактори варират от човек на човек в зависимост от типа физика и метаболизъм.

Храни за тренировка за отслабване

Това се отнася до последното хранене, което сте яли преди обучение. Ако по някаква причина не можете да тренирате на празен стомах (за мнозина, например, замаяност), няма значение: яжте нещо леко 30-40 минути преди тренировката, но въглехидрати (кафе с банан, чай с хляб).

Към какво е насочена:

 • намаляване на изчерпването на гликоген в мускулите
 • намаляване на разграждането на протеини и
 • по-ниски нива на кортизол след упражнения

За да се случи това, трябва да сте сигурни в това поддържат баланс на въглехидратите и протеините. Това е просто. По-добре не си заслужава твърде притеснен за колко грама консумирате и за колко минути преди тренировка Ако тренирате не на празно стомаха, а през деня, след това час и половина преди тренировка Препоръчвам да ядете сложни въглехидрати (тестени изделия, овесени ядки, ориз): те ще ви дадат енергия за дълго време. Ако преди тренировка не се получи нормално и вие чувствате това силата ви е „на нула“ и изобщо не е желание да тренирате, това е за половин час преди тренировка хвърлете в себе си бързи “въглени”: банан с кафе, сушени плодове. Бързи въглехидрати и бързи въглехидрати Бърз прилив на сила и енергия за интензивни тренировки. Можеш провеждайте класове по качество и стигайте до „втората дъх “, който със сигурност се отваря.

(Консумацията на протеин подобрява способностите на тялото ви изграждане на мускули)

Ако имате час / половина преди тренировката си, в в идеалния случай трябва да ядете определено количество протеини, въглехидрати и малко мазнини. Контролирайте количеството храна. Мазнините трябва да са вътре малцинство, тъй като те могат да причинят дискомфорт и могат да доведат до киселини по време на тренировка. Ако спортувате сутрин, пийте смути или нещо леко, само за да се издържате. който и да е тренировка, която продължава час или два, е стресираща за тяло.

Лично аз пия чаша мляко сутрин, хапвам малко бадеми и банан или ябълка. Ако усетя мързел сутрин, това ми помага еспресо. Факт е, че кофеинът е известен като действащ изкуствен стимулант, който помага да се мобилизира освобождаването мастните клетки в кръвния поток и той увеличава вашите способност да се тренира интензивно.

Какво да ядем след тренировка

Храна след упражнения за отслабване

Според мен храненето преди тренировка не е толкова важно. Основното нещо – Не прекалявайте с протеина, от който може да започне сънливост. Оказа се, че ядете паста или елда 30 минути преди класа – отлично, не – няма проблем: хапнете банан и вървете!

Но въпросът е да се храните веднага след тренировка или може да изчакате 2 часа, докато процесът на изгаряне на мазнини е в ход?

Колко можете да ядете след тренировка

Ще анализираме и двата варианта за варианта на хранене след спорт за загуба на тегло: яжте първите 30 минути или изчакайте още 2 часа. И определете най-ефективните за изгаряне на мазнини и поддържане добра форма.

1. Не яжте 2 часа след това

Тази опция е много подходяща за хора, които имат основна цел. отслабнете и изгорете колкото е възможно повече мазнини и не им пука за състоянието мускулите. Те могат да пият само вода. Защото по време на тренировка започва процесът на изгаряне на мазнини, който може да продължи няколко часа след завършването му. Вече можете да сте вкъщи на дивана и мазнините ще продължат да горят. Но заедно с мазнините като мускулите ви могат да се използват като източник на енергия. Така че не се случи, по-добре да ям.

Първото хранене след тренировка е много важно, както и нашето тялото е в „анаболна или възстановителна фаза. Храненето след тренировка трябва да помогне за възстановяване на силата и спаси мускул. Но не се страхувайте, няма да зачеркнете резултатите тренировки (освен ако не изядете цяла торта), всичко, което е изгорено, когато изпълнението на упражнения няма да се върне.

Храната трябва да съдържа протеини, някои въглехидрати и малко мазнини. за постигане на следните резултати:

По-ниски нива на кортизол

 • Осигурете на мускулите гликоген, който се консумира по време на тренировки
 • Доставяйте протеин на тялото, за да могат мускулите възстановявам
 • Намалете мускулното напрежение и умората.

Най-добре е да ядете възможно най-рано, защото организмът вече е готов добро хранене! Имате 30 минути резерв, максимум час.

Но тогава възниква въпросът: колко да ям след това обучение, за да не се зачеркнат всички трудности по пътя отслабване?

Съсредоточете се върху половината изразходвани калории, тоест, ако изгорихте 600 kcal, след това след тренировка яжте около 300 ккал.

Какво е по-добре за отслабване: не яжте 2 часа след тренировка и след това се храните добре или яжте половината от калории изгорени веднага след клас? Разбира се, второто.

Запомнете: не яжте още 2 часа след тренировка могат само тези който не се интересува от това какъв мускулен качество имат.

Ако не ви пука, тогава за максимален ефект, ако не медицински противопоказания, трябва да тренирате на празен стомах и не яжте нищо 2 часа след тренировка.

2. Затваряне или не затваряне на прозорец с въглехидрати

Ако вашата цел е не само загуба на тегло, но и качество на мускулите, тогава определено трябва да се храните след тренировка.

Препоръчвам да затворите прозореца с анаболи със скорост 60×40 инча в зависимост от вида на тренировката: след мощност – 60 процента протеин и 40 – въглехидрати, след аеробика – напротив.

Как да се храним за тези, които не провеждат отделни аеробни тренировки, и как завърша силова тренировка с 20-минутна кардио сесия? Съотношението Бекли-въглехидрати в полза на първото. Прозорецът-въглехидрати трябва да се затвори в рамките на 30 минути след това края на тренировката.

Продукти, които не могат да се консумират след упражнения:

а) мазнини,
б) кофеин.

Мазнините инхибира потока на протеини и въглехидрати от стомаха в кръвта, така че следете за съдържанието на мазнини в протеиновите храни, които консумирате след тренировка. Всичко трябва да е възможно най-нискомаслено. Без изолат в 2,5% мляко, без 5% извара.

Кофеинът пречи на претоварването на гликоген в мускулите и черния дроб и приема протеин за възстановяване на мускулите, така че след тренировка изключете всичко, което съдържа кофеин: кафе, чай, какао, шоколад и всичко с него вкус. Дори шоколадовите протеини е по-добре да откажете без да кажете така че за кафето, с което можете да си доставите удоволствие само за два часа след тренировка.

Тези, които са доволни от процента си на мазнини, могат след тренировка заредете толкова калории, колкото сте изразходвали, но само протеин и въглехидрати като процент, в зависимост от вид обучение.

Опции за хранене след тренировка

 1. Пийте суроватъчен протеинов шейк след упражнение. Сигурен съм, че ще осигури на тялото всичко необходимо, без значимо усилия. Излишно е да казвам, че някои просто предпочитат нещо за пиене, а не за ядене след тренировка. Дава предимство течна храна, която лесно се усвоява и усвоява.
 1. Друг вариант е да пропуснете това ядене и да хапнете кога ще се върнете у дома. Много хора предпочитат да ядат повече гликемия храната. Пиле и ориз, пържена риба, картофи и зеленчуци. за Вегетарианците ще правят тофу.
 1. И накрая, винаги можете да изпиете порция протеин шейкове и всякакъв източник на въглехидрати.

Страхът от наддаване на тегло по време на хранене преди и след тренировка е мит. Докато не надвишите количеството калории, които получавате ден, това е нормално. И двете тези ястия трябва да са част от цялостното ви прием на калории Трябва да се помни, че най-важната част от всеки диетите са отчитане на калории.

Пример за хранене след протеин след тренировка

Losos

ПРОСТО САЛМОН ….

 • 2 филийки филе от сьомга (всяка риба може да бъде, за предпочитане червен)
 • ½ чаена лъжичка смлян чесън
 • 1 супена лъжица. л. зехтин
 • 1 чаена лъжичка масло
 • 1 супена лъжица. л. ситно нарязан пресен босилек
 • морска сол и прясно смлян пипер на вкус
 • 2 лимона

Метод на готвене:

 1. Настържете сьомгата с лимонов сок, чесън, сол, черен пипер и босилек и оставете за 15 минути.
 2. Загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие. място филе от сьомга се слага и се готви за 4 до 5 минути всяка ръка, докато не се покафенява. Сервирайте с филийки лимон.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply