Какво е тестостерон, какви са неговите функции и за какво е тестостерон при мъжете

Тестостеронът е андрогенен хормон, преминаващ през вените ви – точно това те прави алфа мъжки. Освен мъжественост, безспорно е от голямо значение за вашето здраве. тук всичко, което трябва да знаете за мъжкия полов хормон …

Какво е тестостерон, какви са неговите функции и за какво е отговорен тестостеронът при мъжете?

 • Какво е тестостерон?
 • Тестостерон функция
 • Тестостерон, здраве и психофизическо състояние
 • Ниво на тестостерон
 • Нисък също известен като хипогонадизъм
 • Факти и допълнителна информация за тестостерона
  • Медитацията е един от най-добрите начини за нейното увеличаване.
  • Най- исокото ниво може да допринесе за успеха в кариерата
  • Излишъкът може да бъде пречка в обществото
  • Не става въпрос само за агресия
  • Вашето хранене играе важна роля в нивата на тестостерон.
  • Теглото може да доведе до проблеми.
  • Може да определи качеството на вашия сън
 • заключение

Какво е тестостерон?

Това е основният мъжки полов хормон, той е част от групата андроген, което прави този стероиден хормон жизненоважен за здравето на мъжете. По-голямата част от него се произвежда в тестисите и много малко количество – в надбъбречните жлези. Ако работи тестостеронът е успешен, няма да имате проблеми с поддържане на мускулна физика и добро здраве и качество на живот.

Бидейки мъжки полов хормон, той е отговорен за вашия “мъжки” разполага. Въпреки това, той се произвежда и при жени, макар и в много по-малки количества. Независимо от пола, здравословните хормонални балансът на тестостерона е неразделна част от вашия психофизическо състояние.

Има три основни типа тестостерон: албумин, глобулин, свързване на половите хормони (SHBG) и свободен тестостерон. Последният е единственият тип свободно течащ във вашия кръв, оттук и името му.

Преди да продължим напред, трябва да изясним нещо: естествено тестостеронът не трябва да се бърка със синтетичната версия. Ние говорим за хормон, произведен от собственото ви тяло, а не за лекарството синтезиран в лаборатория, който често се използва като стимулант.

Този вид не е естествен и трябва да се използва само. под наблюдението на медицински специалисти, като напр хормонозаместителна терапия.

Сила

Тестостерон функция

Средно нивото му при мъжете е седем до осем пъти по-високо от при жени. Поради това при мъжете, като правило, голям мускул маса, по-дълбок глас, по-висока плътност на костите и гъста коса на лицето. Мъжете също в повечето случаи ще бъдат естествено по-силен от много жени.

За повечето от нас тези мъжки черти преобладават благодарение на тестостерон. В крайна сметка, това е стероидният хормон, който тече под кожата ни стимулира организма към такова развитие.

Най-вероятно първо сте започнали да забелязвате тези промени в периода пубертета, когато нивото на хормоните ви е скочило в сравнение с противоположния пол. В зависимост от вашето ниво Това развитие вероятно се е случило през юношеството. Сега и мазна кожа, а сексуалният нагон и промените в настроението имат което означава.

Независимо от възрастта, той играе огромна роля в живота човек. Помага ни да регулираме както физическото, така и физическото психично здраве, както и атлетични резултати и постижения. Проучванията дори показват, че това също допринася за успеха правене на бизнес.

Ето кратко описание за какво е отговорен тестостеронът мъже:

 • Развитие на репродуктивната тъкан
 • Мускулна маса
 • Мускулен растеж
 • Костна плътност
 • Израстване на космите по тялото
 • Активност на сперматозоидите
 • либидо
 • Сексуална активност
 • Когнитивна функция и яснота на ума
 • Производство на червени кръвни клетки
 • Самоувереност
 • Общо психофизическо състояние

Както казахме, мъжкият хормон е много важен и сега вие знаете за какво е мъжко тяло с тестостерон и какво влияе.

„Здраве

Тестостерон, здраве и психофизическо състояние

Ако погледнете списъка по-горе, ще видите, че е тестостеронът нещо повече от всеки друг хормон. Това е ключовата фигура във вашия психофизично състояние.

Правилното, здравословно ниво позволява на човек да бъде това, което е иска да бъде. Можете да подобрите тялото си, скъпа физика и се наслаждавайте на жизнен сексуален живот. Увереността в бизнеса и увеличаването на енергията правят възможно това да успее. Като цяло, животът с нормални нива на тестостерон просто красиво.

В същото време ниските нива могат да имат нежелани странични ефекти. ефекти. Намалена мускулна маса и увеличена телесна мазнина направи обучението истинска неприятност. В допълнение, човек с нисък може да се чувства несигурен за своето физика.

Разбира се, че намаляването на сексуалната активност може също причиняват психически срив. Еректилна дисфункция и липсата на либидо са две странични ефекти от ниски тестостерон; нещо, което може да попречи на създаването на връзки между мъж и жена. Пониженото качество на спермата също може да попречи създаване на семейство.

За съжаление, има и връзка между ниско тестостерон и депресия. Учените все още не са сигурни Депресията причинява ли ниски нива на хормоните или обратно. ВВъв всеки случай търсенето на хормонален баланс може да помогне в борбата срещу симптоми на психични заболявания при повечето мъже.

Накратко, ако сте добре с тестостерона, вие може да води по-щастлив живот.

Тестостерон формула

Ниво на тестостерон

Неучудващо е, че показателите намаляват през цялото време десетилетия. Някога мъжете живеели спокойно, ядейки храна. високо съдържание на мазнини, прекарано време на слънце и се движеше по цял ден. Сега прекарваме време в лошо осветени офис стаи, едва ли намират време за сън, потопете се в ярките екрани на джаджи и попийте нежелана храна.

Казано по-прямо, това може да се счита за спад. Нашите хормонални здравето също е пострадало.

Според лекарите, вашият тестостерон трябва да бъде в определен празнина в плъзгаща се скала. В зависимост от възрастта това диапазонът обикновено е от 300 до 1000 нанограма на децилитър (ng / dl).

Ако сте в тази пропаст, най-вероятно имате здрави проценти. Вижте таблицата, за да научите повече за референтни стойности за възраст:

възраст Общ тестостерон, средно (ng / dl) Общ тестостерон, среден (ng / dl) Надбъбречни жлези (5%) Тестиси (95%)
692 697 408 956
25-29 669 637 388 1005
30-34 621 597 348 975
35-39 597 597 329 936
40-44 597 597 319 939
45-49 546 527 329 846
50-54 544 518 289 936
55-59 552 547 319 866

Единственият начин да знаете точно вашето ниво е медицинското тестът. Вашият лекар може да го има, в зависимост от вашата застраховка. или медицински нужди. По времето на това писане Има два теста: единият – измерва общия тестостерон, а другият – изчислява безплатно.

„Симптоми

Нисък също известен като хипогонадизъм

За съжаление има такова нещо като ниско мъжко полов хормон. За мъжете това ниво може да промени живота, ако симптомите са достатъчно сериозни. В медицинско отношение това Състоянието е известно като хипогонадизъм.

Ниските нива могат да бъдат реакция на много неща. някои причините са лесно разрешими; други са по-трудни за справяне.

Медицински спадът обикновено се причинява от проблеми в тестиси и мозък. Тези проблеми могат да възникнат по всяко време. човешки живот, с травма или болест виновници, докато порасне.

В допълнение, проблемите могат да бъдат причинени и от неправилно начин на живот. Злоупотребата с алкохол и други лоши навици може да доведе до намаляване на производството на тестостерон. Стрес също може да допринесе за това, както и шок и други психични страдание. Защото ние сме това, което ядем, нездравословна храна (особено захар) също може да удари тестостерона ни силно.

И накрая, възрастта може да направи огромна промяна за общото ниво на андрогените при мъжете. След 30 години нивото тестостеронът в кръвта постепенно се намалява. Всяка година го един процент по-малко. Трябва да се отбележи, че възрастта хипогонадизмът обикновено не се лекува.

Човекът

Факти и допълнителна информация за тестостерона

Общоприето е, че поддържането на здравословно ниво на мъжественост половият хормон може да ви помогне да изградите мускул и равномерно увеличете шансовете си за успех с жена, за която вече сме Ние, споменати.

Има обаче няколко други факта за сексуалния мъж хормони, които изненадват (а някои напълно събарят) смисъл).

Някои от изявленията по-долу ще ви накарат да искате Научете как да увеличите максимално нивата на тестостерон. В това докато други факти, напротив, могат да ви направят напълно преразгледайте отношението си към този мъжки сексуален хормон …

Във всеки случай ето седем странни, но интересни факта, които вероятно никога не сте чували:

 1. Медитацията е един от най-добрите начини за нейното увеличаване.

Високо ниво обикновено се свързва с “мъжката активност”: вдигане на тежести, битки и спорт.

Медитацията е обратното.

Както казахме, някои от тези факти са леко объркващи. объркващо …

Това са Ин и Ян. Какво обикновено правят хората след йога или вътре храм на безлюдно място.

Нашата дефиниция за мъжественост изглежда се нуждае “рестартиране”, защото има голям брой доказателства, че редовната медитация може да се увеличи тестостерон.

Едно проучване, проведено в края на деветдесетте години, показва това упражненията за медиация и релаксация могат да увеличат производството хормони на растежа и тестостерон, докато понижават нивата на хормоните стрес кортизол.

 1. Високото ниво може да допринесе за успеха в кариерата

Искате да изградите глобална империя, която ще превземе света от буря? Може да искате да проверите нивата на хормоните си до уверете се …

Проучване от 2008 г. изследва връзката между тестостерона и успех на Уолстрийт. Резултатите показаха, че когато индикаторът повишеният тестостерон на търговеца е по-голям беше успешен ден.

Интересното е, че колкото повече търговци сключват сделки, толкова по-високи получаване на тестостерон. По този начин хормонът е не само увеличава вероятността за успех и носи повече печалба, но също така може да доведе до още по-висок процент!

Механизмът, залегнал в основата на това явление, не е напълно разбран, но някои предполагат, че това се дължи на намаляване на зависимостта избягвайте рисковете.

Повишен тестостерон

 1. Излишъкът може да бъде пречка в обществото

Въпреки че има много начини да увеличите нивата на тестостерон, което може да даде определени предимства, тази стъпка не винаги е е толкова мъдро …

В едно проучване, проведено в School of Management. Kellogg, проучва дали прогнозира ефектите на пренаталната агресивни реакции на тестостерон към нечестни оферти по време на преговори. Резултатите показаха, че хората с високи нива тестостеронът, на когото му беше предложена лоша сделка, искаше много повече от останалите, отплатете и се опитайте да си отмъстите.

Друго проучване установи, че някои мъже с високо нивата на тестостерон използваха собствените си пари за да накаже тези, които са алчни към тях. Те също бяха на 27% по-малко щедър към непознати …

Изследователите стигат до заключението, че „повишени нива тестостеронът кара мъжете да се държат антисоциално. ”

 1. Не става въпрос само за агресия

Освен необичайността на медитацията, почти всички са съгласни с това високите нива на тестостерон са свързани с енергични, почти агресивни дейност.

Отново не забравяйте вдигане на тежести, американски футбол, смесени бойни изкуства …

Учените отдавна знаят, че спортуването е чудесен начин отървете се от излишния тестостерон. Въпреки това през 2013 г. те решиха провеждане на проучване, за да видите ежедневните дейности и колебания на тестостерона в него.

Изследователите откриха, че не вдигане на тежести и не играят игри топката увеличава хормоните най-много.

Всъщност това се улеснява чрез вписване.

Един час работа с брадва и дърво води до повишаване на нивото на тестостерон 48%, независимо от възрастта и здравето мъже. За сравнение играта на футбол засилва сексуалността на мъжете хормонът е само 30%.

Понятието

 1. Вашето хранене играе важна роля в нивата на тестостерон.

Всички знаят, че храненето здравословно е ключово. здравни резултати, но има определени храни и микронутриенти, които също могат да имат директен ефект върху нивата на тестостерон.

Цинк в тиквени семки и леща многократно допринесе за повишаване нивата на тестостерон. Проучването, проведено през деветдесетте години показва, че ниско Тестостеронът често се свързва с недостиг на цинк.

Витамините от група В също са важни, тъй като помагат на организма абсорбират повече цинк. Ще го намерите в банани, авокадо и psevdozernovyh.

Плодовете също са страхотни. Те са източникът антиоксиданти, които помагат в борбата с ефектите на безплатните радикали в тялото. Ако те не са контролирани, безплатно радикалите причиняват увреждане на клетките (включително гениталните) жлези), които могат да изтощят запасите от тестостерон.

Не на последно място, витамин D. Нисък свързано с намаляване на производството на тестостерон, следователно, може би излизайте на слънце толкова често, колкото можете, и редовно консумирайте храни, богати на витамин D, като гъби и сладководна риба.

 1. Теглото може да доведе до проблеми.

Наднорменото тегло може да понижи нивата на тестостерон. Това се дължи на преобладаването на естрогена и факта, че мазнините по стомаха произвеждат ензим, който превръща тестостерона в естроген, а след това произвежда повече мазнини в корема.

Мечта

 1. Може да определи качеството на вашия сън

Както знаете, сънят трябва да бъде дълъг и възстановяващ, ние обаче не успяваме често да разпределим достатъчно за него време. Не забравяйте за количеството зелени на нашите чинии. или количеството алкохол, което не бива да надвишава …

Интересен факт е, че нивата на тестостерон са тясно свързани с количество качествен сън.

Проучване от 2014 г. изследва връзката между нивата на тестостерон и случаите на внезапна дихателна недостатъчност насън, разстройство, което води до нарушаване на съня.

Резултатите показаха, че ниският тестостерон може влияят върху общото качество на съня, но той може да бъде подобрен чрез заместителна терапия. Интересното е, че и повишените нива имаше подобен ефект …

Изследователите заключиха, че:

„Големи дози екзогенен тестостерон и злоупотреба анаболни / андрогенни стероиди са свързани с нарушения продължителност и структура на съня. ”

Точно както тестостеронът влияе върху качеството на съня, качеството на съня може влияят на нивата на тестостерон. За нормално производство на хормони Необходимо е голямо количество дълбок, бърз сън. Ако условията не се спазват, нивата на кортизола могат да започнат да се покачват, което води до за понижаване на нивата на тестостерон.

Ето защо, направете всичко възможно, за да получите достатъчно сън и опитайте се да поддържате нивата на тестостерон в себе си нормален обхват.

Резултати

заключение

Сега сте запознати с характеристиките на тестостерона. Да бъдеш първичен мъжки полов хормон, именно той те прави мъж в физически и биологичен смисъл. Без него мъжествените черти, с които толкова си горд, че не би съществувал, че говори за него от изключително значение.

Не всички ползи от балансирания тестостерон обаче са прости. Нормалното количество хормони позволява на човек чувствайте се заредени и щастливи, борете се с депресията и повишаване на самоувереността. Що се отнася до тестостерона, вашето психофизическо състояние също е на риск.

Определено трябва да се погрижите за това. Яжте питателни здравословни храни, богати на протеини и мазнини. Тренирайте разумно и не се страхувайте от провали. Спите възможно най-дълго.

За съжаление, колкото и да ни се иска да бъде проблем, ниският тестостерон може да се почувства вътре по всяко време. Ако смятате, че това може да повлияе на вашето живот, консултирайте се с вашия лекар.

Въпреки че можете да промените най-високото ниво тестостерон, промяна на начина на живот, някои проблеми са решени само с медицинска помощ. И единственият начин е да кандидатствате помощ на професионалист.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment