Какво е vaping: отговорите, от които се нуждаете да знам

Как възникна vaping? За какво? Защо има толкова много за него спорове?

„Какво

 • Какво е vaping? Значение на думата “vape”
 • Vaping, vapers и електронни цигари
 • За кого са електронни цигари?
 • Най- апингът е толкова вреден, колкото пушенето?
 • Как възникна vaping?
  • В началото на пътя беше Китай
  • Запознайте се във форума
  • Модератори и YouTube
 • Vaping може да промени живота ви – ако разрешите
 • Какво означава за вас vaping?
 • Добре, искам да опитам. Откъде да започна?
  • Какво да купя?
 • Кое е по-добре, купете онлайн или в специализиран пазарувате?

Какво е vaping? Значение на думата “vape”

Vaping – Вдишване на изпарена пара електронна цигара или друго специално устройство.

Електронните цигари е устройство, което работи захранва се с батерия. В процеса на нагряване на намотката и изпарителя, тя превръща е-течността (или е-сока) в пара.

E-течност (е-сок), която влиза в изпарителя е смес от растителен глицерин с пропилен гликол, както и с водоразтворими аромати. Никотинът не е част състав и може да се добави по желание.

В момента vaping се счита за един от най-много широко обсъждани теми. Той породи някои от най-горещите спорове в историята на общественото здравеопазване; той посети страници буквално от всеки вестник, те говорят за него по телевизията. Днес около 10 милиона американци пушат електронни цигари и около 2 милиона от тях напълно изоставиха обикновените цигари. труден кажете каква ще е тази цифра в глобален мащаб, може би около 30 милиона или повече.

Историята за появата на vaping е доста интересна. Така е и красиво пример за истински свободен пазар на капитализъм и реакция на потребителите за здравна криза, която се провали позволи правителството и революцията в света на технологиите, ориентирана към потребителите. И може би всички заедно!

Когато популярността на vaping изскочи до невероятни висоти, хората започна да се отказва от тютюнопушенето и това се случи толкова бързо доколкото никой не можеше да си представи. Но в същото време се появи съмнения и дори страх от ново изобретение, което се е превърнало в него вид лесна мишена за тези, които искат да правят пари на доброто старо паника в обществото.

Vaping, vapers и електронни цигари

Електронни цигари

Някои продукти от това производство изглеждат като цигари. (наричани са още електронни цигари). Напълно е не е задължително малки цигари, въпреки че някои хора предпочитат точно такива. Електронните цигари могат да бъдат като всякакви устройство за пушене. Понякога те също се наричат ​​лични парогенератор, мод или изпарител. “Мод” – така първият потребителите наричат ​​своите прости електронни цигари, които прекрояват, за да работят по-добре. Понякога те преработете отново други устройства (фенерчета или лазерни указатели) изпарител. Големи или малки, за еднократна употреба или не, от по същество електронните цигари работят по същия начин.

Vaping – всеки го разбира по свой начин. За тези, които от години отчаяно да се откажем от тютюнопушенето, vaping може да бъде чудо това ще подобри или дори ще им спаси живота. За здравните работници – особено за яростни привърженици на контрола върху тютюна – електронните цигари са заплаха за внимателно изработените статукво. Те смятат, че да се наслаждавате на никотин без вредата за здравето е същата като да съгрешиш без риск от падане по дяволите.

Vapers са тези, които използват електронни цигари. Те са отдавна открих, че аромати като бонбони или плодовете помагат да се избегне желанието за тютюн. Истината е, че всички vaper обича вкусни добавки, въпреки че политиците твърдят това това е начин да привлечете децата да пушат. Аз съм на 57 и сега “пуша” лимонов пай. Това е вкусно!

За кого са електронни цигари?

Пушачът

Повечето хора са пушачи. Някои все още се опитват се откажете от лош навик, други използват електронни цигари онези ситуации, когато пушенето на истински цигари не изглежда е възможно. Има vapers, които никога наистина пушени, но те са само няколко процента.

Според проучване тютюнопушенето е спаднало до рекордно ниско ниво с появата на vaping. И въпреки да говорим за vaping е създаден, за да привлече тийнейджърите към цигарите, нивото на тютюнопушенето сред младежта падна дори повече, отколкото сред възрастните.

Д-р Майкъл Сийгъл, професор от Бостънския университет, каза: „колкото по-популярен става vaping сред младите хора, толкова по-далеч е той премахва пушенето на обикновени цигари и насърчава денормализирането текущата ситуация. ”

„Съотношението

Експерименти за тийнейджъри: винаги са били и винаги ще бъдат

Никой не предлага на децата да станат вапери, но фактът остава факт – почти всеки тийнейджър пуши електронни цигари вече се опитахте да пушите или да откажете пушенето на истински цигари. сред vapers броят на тези, които никога не са пушили, е по-малък от един процент.

Следващия път, когато прочетете някак страшно история за тийнейджърски vaping, попитайте за кого сте писали автори. За тези, които пушат непрекъснато, или за тези, които едва наскоро Опитах го.

Вапингът е толкова вреден, колкото пушенето?

Infographics

Vaping не нанася същата вреда като тютюнопушенето, защото това не включва процеса на горене. Без значение как изглежда непушачите, пушенето и vaping са две много различни неща. Когато ти изпушете цигара, подпалвате сухото растение и вдишвате дима му. Дишащият дим (независимо кой е) е опасен.

Продуктите от горенето унищожават белите дробове и сърдечно-съдовата система. Вдишвате хиляди химикали и съединения, включително повече 70 известни като канцерогени. В допълнение към риска от заболяване рак, тютюнопушенето може да причини голяма вреда на сърцето и кръвообращението система, водят до сърдечни заболявания, причиняват сърдечен удар и стенокардна атака. Вреди на белите дробове, може да се развие емфизем и хроничен бронхит.

От днес vaping не носи нищо от горното. Възможен е малък риск (за него ние каза по-рано), но засега няма признак за сериозна вреда здравето не е причинено. След като проучих цялата възможна научна литература по този въпрос Кралският колеж по лекари заключи, че vaping “е малко вероятно да надхвърли 5% от всички вреди от тютюнопушенето.”

Повечето спорове възникват от прости разлики в становища. Трябва ли да съдим за vaping въз основа на недоказани рискове за здравето или доказани ползи? служители Американското здравеопазване е предразположено към първия вариант. Те се страхуват от това рискът може да се появи внезапно. Докато британски здравеопазването подкрепя идеята, че вредата може да бъде намалена, предлагайки на клиентите по-здравословни (но не съвсем безопасно). Вапирането е по-здравословно от тютюнопушенето. Намалява вредата от тютюн.

Може да не мислите за рисковете или ползите за здравето. от електронни цигари, няма значение, пушите ли едновременно цигари или електронни. Въпреки че трябва. В крайна сметка всички има приятели или членове на семейството, които продължават да пушат въпреки какво всички знаем за истинските опасности от цигарите.

Приблизително половината пушачи с опит постоянно умират цигари. Световната здравна организация изчисли, че през През този век 1 милиард души ще умрат от тютюнопушенето. Ами ако можем убедете тези хора да заменят цигарите с най-малките дял от вреда – и, може би, изобщо не причинява вреда.

Елиминирането на вредата, нанесена от тлеещия тютюн, не само ще спести много животи, но също така позволяват милиарди долари (което изразходвани за лечение на заболявания от тютюнопушене) ще отидат някъде другаде. Намаляването на проблема с тютюнопушенето може да спести пари, както и на живота.

Как възникна vaping?

„Кой

В началото на пътя беше Китай

2003 г. китайският фармацевт Гон Лик изобретява устройството позволявайки на пушачите да “пушат”, без да вдишват тютюнев дим. Бащата на Гон почина от рак на белия дроб и също пушеше, но искаше да се откаже. Той е патентова устройството си и фирмата, в която работи, даде име на устройство Ruyan (“като пушене”).

Някои изобретатели и компании също се представиха предварителни тестове при производството на “цигари без дим”, но по различни причини никой не е стигнал досега в производството и продажба на продаваеми продукти. Три години след Гон Лик изобретени от Руян, електронните цигари удариха Европа и САЩ -Членки.

До 2007 г. в САЩ имаше няколко продавачи онлайн, както и броят на магазините, в които хората могат да купят първите комплекти с акумулаторни батерии и завинтени към тях патрони за зареждане. За 8500 търкайте. бихте могли да купите какво Днес тя струва по-малко от 1500 рубли.

Първите устройства не работеха много добре, но за тези, които исках да се откажа от пушенето, това беше повече от достатъчно. Останалите видях потенциал в този продукт и бяха решени да намерят начин подобрете го, защото батериите не издържаха дълго, функцията за отопление не беше достатъчно мощен, патроните не винаги доставяха течност спирала. Възможно ли е тези проблеми да бъдат решени с … едно щракване компютърна мишка?

Запознайте се във форума

Първите охранители се намериха в Интернет. Сред първите беше форум за електронни цигари, създаден от млади британски вапер на име Оливър Кершоу. “електронно пушачи “(едно от имената, които не се вкорениха) с ентусиазирано обсъдиха, че устройството работи добре, това не, и какво биха искали да променят. И не беше единственото форум. Вапинг светът ставаше все по-голям.

Трудно е да се каже каква би била ситуацията без интернет. Електронните цигари не бяха широко разпространени и купувачите беше малко. Виртуалният форум създаде истинска общност. В него отпразнува появата на всеки нов член, му бяха дадени съвети и поощрява. Всеки член на форума беше пушач. Всички искаха отървете се от навика. Всички знаеха, че е трудно. И всички знаеха че всички те станаха част от един вид революция.

Ваперите наистина допринесоха за развитието на продукт, който използва.

През 2008 г. Световната здравна организация получи правителствена подкрепа, изложени на електронни цигари здраво критика. През 2009 г. Службата за саниране на качеството Американската администрация по храните и лекарствата изземва товари, които са дошли Китай, обявявайки електронните цигари за забранено устройство. две Американски компании, включително Sottera (която произвежда електронни цигари NJoy) заведе дело и през 2010 г. съдия Ричард Леон се произнесе срещу Службата да реши електронни цигари като лекарство. След това електронните цигари вече се считат за тютюневи изделия.

По това време разработката на продукта пое по неочакван път. ВКитай вече има много фабрики, които произвеждат устройството, но vaping не е широко развит. Затова се обърнаха към американец и европейски компании. А сега какво обсъждаха потребителите техните форуми („Форум за електронни цигари“, „Vapers Великобритания “) започна да се използва в производството за интересуват потребителите. И за няколко месеца (дори седмици) имаше резултат. Ваперите наистина допринесоха за разработване на продукта, който е бил използван.

Модератори и YouTube

В същото време на запад решиха някои вапъри Подобрете устройството сами. Модераторите са създадени модели, които понякога са били одобрени в Китай, но по-често се продават веднага онези изверги, които търсеха нещо ново. Първите модератори често известни с имената си във форумите: Trog, Kisko, Zen и Рийди измисли това, което все още използват. Те предлагаха идеи които бяха приети и получиха широко разпространение.

Друга общност на пепелянката, която изигра важна роля, беше Сайт на YouTube. Първите вайпъри записваха идеите си за примитивни уеб камери, които им позволяват да показват добро и лошо качество на устройството. Някои от онези първи vapers са все още “във връзка”. Скот Бонер (igetcha69), Ник “GrimmGreen” Грийн и Фил Busardo (PBusardo) все още снима видео и има стотици и хиляди вентилатори.

Наред с различни форуми и канали в YouTube, много дискусии Днес те се провеждат в социалните мрежи Facebook, Twitter и Instagram. Вапърите по света намират начини да се срещнат, обсъдят устройства, дават съвети и организират протести срещу законодателство.

Разцветът на индустрията: електронна ликвидност и магазини за vape

След Службата за надзор на качеството Администрацията по храните и лекарствата загуби NJoy в съда, много продавачи започнаха да отварят собствен бизнес. В края в крайна сметка това устройство им помогна да се откажат от лош навик – защо да не споделя това „чудо“ с други пушачи? През 2010г се случиха две събития, които допринесоха за бързото разпространението на vaping. Първо, много интернет компании започна продажбата на електронна течност (течност за зареждане) Американски произведени. Предложиха замаяност разнообразие от вкусове и нива на качество. От обикновени течности (с един вкус) до сложни и умело направени смеси. следователно по този начин, охранители, които купуваха продукти онлайн и не знаеха независимо дали им харесва аромата или не, биха могли да се надяват, че някоя от смесите определено ще им хареса.

Търсенето на електронна течност естествено доведе до специализирани магазини. Преди това vapers купуваха смеси и изпарители онлайн с редки изключения. Но като vaping общността ставаше твърде голяма, за да съществува точно в рамките на виртуалния свят, ваприте започнаха да теглят пенсионните си сметки, напуснаха работните си места и отвориха своя собствена магазини, които станаха места за техните срещи.

Някои магазини за vape са създали свои собствени линии за електронни течности. Други са продали стотици съществуващи марки, произтичащи от в цялата страна. С възможността да опитате аромата в магазина преди как да го купя, vaping се разшири още по-бързо. Но в същото време се появиха и правни проблеми. Градовете и щатите искаха да влязат данък върху vape продуктите, премахнете „детските вкусове“ от рафтовете и дръжте под контрол всички места, където може да се пуши.

Днешният конфликт с Службата за канализация качеството на храната и лекарствата ще решат дали това индустрията оцелява или животът на милиони хора ще зависи от тях компании, които могат да отговарят на изискванията на Службата. Заслужава си имайте предвид, че тези изисквания ще фалират всяка компания, която няма милиони, за да се присъединят към играта съдът разглежда редица проблеми, произтичащи от приемането на решения Мениджмънт. Производителите и търговските асоциации се обединиха срещу правила, които застрашават тяхното съществуване и застрашават достъпа vapers към продукти, които им помогнаха да се откажат от тютюнопушенето. Борба за бъдещето на vaping продължава.

Vaping може да промени живота ви – ако разрешите

„Какво

Когато се чудя какво очаква бъдещото vaping, отварям Страница за препоръки на CASAA (Фонд за защита на правата на защитниците на правата) Потребители с алтернативно пушене). Хиляди неразделни лица споделиха истории за това как се отказват от тютюнопушенето. Те са същите като ние сме с вас. Пушеха и се мъчеха да намерят начин да спре.

И го намериха.

„Пуша от 13 години, сега съм на 42 г. Опитах се да се откажа много пъти, опитвах таблетките “Zyban”, “Champix” и т.н. Резултат винаги имаше едно – върнах се да пуша. Но вече 3 месеца пуша електронни цигари и сигурно никога не се връщат пушенето на обикновени цигари. Отървах се от кашлица и постоянна киселини, стана по-добър сън. Дори децата ми станаха по-щастливи, защото от мен вече не мирише на пепелник (въпреки че никога не съм пушил следващия с деца или у дома). Вапингът оказа огромно влияние върху здравето ми. и качеството на живот. ”

„Пуша от 14-годишна възраст. Повечето от членовете на моето семейство също, включително съпруг. И двамата се отказахме от тютюнопушенето, когато започнахме да използваме електронни цигари. Това е като подарък отгоре! Опитахме всичко, но нищо не се получи. Никотинови лепенки, бонбони, метод “Varenicline” “студена пуйка” (Студена пуйка – метод за незабавно отхвърляне пушене – приблизително), НИЩО. Благодарение на vaping вече не пушим почти 3 години! ”

CASAA е организация за защита на потребителите, която се бори за нашите права на електронни цигари. Тя съществува на дарения, но всеки може да се присъедини към организацията безплатно. Направете го, разкажете своята история. Гласове над 200 000 членове на CASAA са мощно напомняне за всички противници че vaping спасява живота.

Какво означава за вас vaping?

„Какво

Vaping – всеки го разбира по свой начин. Има такива, които те никога няма да видят нищо добро в него. За тях никотинът е ужасно пристрастяване и вдишването на пара (или дим) е порок, слабост, която показва някакъв страшен морален дефицит. Може би дори биха предпочели да продължим да пушим, защото че това удовлетворява тяхното пуританско убеждение, че всичко удоволствията трябва да имат последствия. Тези хора изглеждат много нещастен.

Повечето хора, които никога не са пушили редовно или електронно цигарите не мразят непременно vaping; те просто не разбират защо правим това. Fair. Лично аз пуших за много години и през цялото това време исках да се отърва от навика. Само vaping помогна ми. Отчасти защото е много подобно на тютюнопушенето, успях заблуди се. Но скоро всъщност започнах да му го давам предпочитание! Вече не се чувствам пуша.

Голям избор от устройства, хиляди аромати, хора, които са такива ми помогна и желанието да продължа да вапирам за хората, които той Имам нужда, както някога – всичко това определя за мен veyping.

Добре, искам да опитам. Откъде да започна?

„Какво

Какво да купя?

Можете да започнете с закупуване на електронна цигара, подобна на размер до нормалното. Много vapers започнаха по този начин, и някои продължете да използвате електронни цигари за еднократна употреба. Но не е така евтино, харчете всеки път около 300 рубли. Ако обичате изпарители с размерите на цигара, днес има многократна употреба и акумулаторни устройства, които са икономически повече печеливши.

И сега е време да поговорим за електронните цигари форма на писалка Имат мощни батерии, които издържат по-дълго и произвеждат повече енергия. Има устройства, които могат регулират мощността и имат функцията да предотвратяват прекъсванията в работа. Има изпарители с многократни резервоари. Те са улеснявайте избора на аромати, които ви подхождат повече Помнете, че никотинът не е опасен цигари!

Друг вариант е устройство в така наречените капсули. Това е нещо средната стойност между цигарите и по-големите химикалки. Те са по-мощни, но по-малко удобен за използване. Опитайте различни марки и аромати e-течности, докато намерите тези, които харесвате. Предпочитанията ви могат да се променят като вкус рецепторите ще се възстановят след цигарите. За щастие избор електронните билети са невероятно разнообразни. Също така най-добре започнете с високо ниво на никотин. Например 18 или дори 24 mg / мл. Защото ако в течността има твърде малко никотин, вие трябва да пушите постоянно, за да получите това, което копнеете. Не забравяйте, че никотинът не е опасен при цигарите!

Кое е по-добре, купете онлайн или в специализиран пазарувате?

„Какво

От вас зависи. Чудесно е, че има толкова много опции, но понякога може да бъде объркващо. Ако прочетете нашето ръководство и вече знаете къде искате да започнете, можете да правите покупки онлайн. Ако предпочитате първо да видите продукта, предлагам посетете специализиран магазин.Ако сред приятелите си има vapers, задавайте им въпроси. Прочетете онлайн рецензии. просто не забравяйте, че вашият избор може да е различен от този, който бихте избрали опитен vaper.

Опитайте се да намерите магазин, където начинаещи помагат. Продавачи с с готовност ще отговори на вашите въпроси и ще ви предостави няколко възможности за избор. Повечето магазини са много приятелски настроени и доволни. за да помогна.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Leave a Reply