Какво представляват коректорите за стойката и защо е така да нося

Коректорът за стойка е външен за носене устройство, предназначено да коригира проблеми с позата, които са резултат от наранявания или отклонения гръбначния стълб. Коректорът на стойката се състои от опора за гърба, която действа като водач, който оказва натиск върху назад и блокирайки наклона й напред. Тя също помага правилно. развиват мускули и кости, което води до повече привлекателен външен вид от гледна точка на пряко положение жилища.

Ортопедичен корсет за гърба

Обикновено се използват раменни и коремни презрамки стегнете мускулите с опора за гърба, измествайки се нагоре, като по този начин тежест тялото, особено гърдите. Някои коректори, с от друга страна, изработена от еластична трикотажна тъкан, което оказва натиск върху определени мускулни групи, които действа като корсет и повишава способността на мускулите на долната част гърбовете поддържат цялото телесно тегло. Има и различни коректори, които се носят удобно като бельо под облекло.

 • Защо е необходимо това?
 • Как работи?
 • Различни видове коректори за стойка
  • Класически коректор за стойка
  • Коректор за позата – тениска
  • Коректор на стойката за подкрепа на ключицата
  • Пренатална фиксатор на стойката

Защо е необходимо това?

Изкривяване на гръбначния стълб

Ако често изпитвате болка във врата или гърба, въпреки няма наранявания, мускулите ви могат да бъдат претоварени от тегло на горната част на тялото. Такава болка често е резултатът продължително седене или неправилно разпределение на теглото, свързано с ежедневните ви дейности, например офис работа.

Оказване на необходимото налягане върху определени точки в горната и и долната част на гърба може значително да намали честотата мускулни болки и болки в гърба. Използване на поддържаща превръзка за гърба редовно ще спомогне за развитието на мускулите на гърба и тяхната способност да издържат на стрес, намалявайки вероятността появата на болка със 75% след две седмици износване. С течение на времето Позата ви ще бъде пряка, а увереността ще се увеличи значително.

Как работи?

коректор на стойката“Извитата” поза обикновено предполага това Способността ви да се движите е силно ограничена от производителността. Вашето тяло. Освен това кръвообращението в цялото тяло забавено поради ограничените долни части гърбовете на кръвоносните съдове. Това от своя страна води до недостатъчно насищане с кислород и постоянно усещане умора.

Най-вече коректорите за позата се използват за естетически причини като желание за постигане на по-пряко положение жилища. В същото време има коректори, които служат терапевтични цели, като облекчаване на болки в гърба, причинени от принуден заседнал начин на живот. Повечето хора, които са започнали носете коректор на позата, забелязвате увеличение на жизнената енергия върху редовно.

Може да се отбележи, че използването на коректор е голямо ползи от “изправяне” стойка, а именно увеличаване увереност и енергия в решаването на ежедневните проблеми.

По-долу е видео, което обяснява как и как работи коректорът на позата.

Различни видове коректори за стойка

Въпреки че основната функция на коректора е да подравнява гръбначния стълб, някои коректори се използват в терапевтични цели като възстановяване от контузии и други подобни ситуации, изискващи коректорни чорапи. За някои медицински може да се наложи да носите коректор, но преди това трябва да се консултирате с лекар, хиропрактик или физиотерапевт.

Класически коректор за стойка

Класически коректор на стойкатаКоректор за стойка Обикновено носете хора, които изпитват нужда да направят нещо с това положението, в което стоят, както повечето от нас естествена склонност към коса, огъване на гърба с арка. коректор също така помага за изравняване на гърба, огънат под тежестта на горната част торс, включително оръжие. На мястото, където задните арки дъга и коректор за стойка трябва да се носи, за да се заден наклон на блока.

Повечето коректори за стойка са изработени от устойчива пластмаса. мрежа, която “развива” гърба в правилната посока. Свързването области на тялото като раменете и долната част на гърба помага задръжте тежестта на горния торс. Тъй като теглото на върха части на тялото, държани с презрамки, основна опора за гърба “Избутва” областта под шийните прешлени, изправяйки се гръбначния стълб.

Коректор за позата – тениска

„Каквокоректор Позата на тениската се счита за най-модерната версия. коректор, който е лесен за носене, но в същото време предоставям желан ефект от изправяне на стойката. Най-вече такива коректори изработени от високотехнологични влакна с високо индикатори за еластичност, лесно преминаващ въздух.

Тениската за корекция на стойката се носи точно като обикновената Тениски. Единствената разлика е, че коректорът изцяло съставен от силно еластична тъкан, особено в коремната област области, които създават ефекта на корсет. Натиск, упражнен от такива тъкан върху коремните мускули, както и долната част на гърба, помага да се запази прав гръб. Въпреки това, повечето от високо еластична тъкан от от която се състои ризата, оказва натиск върху мускулите на гърба.

Коректор на стойката за подкрепа на ключицата

„Каквокоректор поза с опора на ключицата, създадена специално за улесняване натоварвания от горната част на раменете, особено ключицата, до изравнете го с мускулите на ръката. Обикновено се препоръчват такива коректори. хора, които се възстановяват от заболявания, например, фибромиалгия или подобна, характеризираща се с възпаление сухожилия и мускулни болки в раменете.

Коректор на стойката с опора на ключицата блокира движенията на раменете, ключици или раменни остриета, за да се ускори възстановяването на повредени порция. Тя разтяга областта на гърдите, свързвайки областта рамене със специални каишки. Има няколко вида подобни коректори, но най-често срещаните са дизайн на системата за фиксиране, която се намира на гърба. тегло издърпаните рамене се използват за компенсиране на налягането, който се прилага върху гърба за изправяне на торса, докато стабилизира движението на раменете при възстановяване от нараняване.

Пренатална фиксатор на стойката

„Какво

Най-честата причина за болки в гърба и шията при бременни жени е увеличаване на коремното тегло. Телесно тегло на бременна жена се увеличава с 25% до края на бременността, което създава допълнително натоварване на гърба и тазовата кост.

Използването на пренатална фиксатор за поза помага да се задържи тегло на нарастващия корем, като същевременно намалява напрежението в областта долната част на гърба. Принципът на работа на такива скоби се различава от обичайния коректори за стойка, така че стресът от теглото на корема да се предава от долната част на гърба до горната част на гърба. Повечето от теглото на дъното коремната кухина се поддържа от материал, който работи като колан.

Това компенсира теглото, като намалява налягането, упражнявано от по-ниските част от гърба, при изправяне на гръбначния стълб. Доста интересно Методът за използване на коремното тегло за изправяне на гърба с едновременно облекчаване на стреса от лумбалната област, както и намаляване на мускулни болки и болки в гърба, обикновено свързани с наддаване на тегло по време на бременност.

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment