казеин : инструкции за бавно усвояване протеин

Казеинът не е толкова популярен като суроватъчния протеин, но напразно.Ако казеиновият протеин е участвал в спорта зала, вероятно бихте му намерили суроватъчна застраховка на пресата. Казеинът отдавна се разглежда като по-малко привлекателен заместител на суроватъчния протеин, казеинът беше Коломбо в света на протеини и суроватка – Шварценегер.

Но не днес.

СърТук ще разгледаме по-отблизо една любопитна субстанция – казеинов протеин. Отидете в съдебната зала и слушайте като казеин работи и как може да ви помогне да постигнете целите си.

 • Анализ: Казеинов протеин
 • Казеинови добавки
  • Казеин и суроватка
  • Казеин и суроватка:
 • Как да приемате казеинов протеин
  • Купуване на Казеин
   • Безопасност на първо място

Анализ: Казеинов протеин

„Уникалната способност на Казеин да гелира го е направила важна част от процеса на приготвяне на сирене. ”

Казеиновият протеин, както и суроватката, се получават от краве мляко. Млякото съдържа около 80% казеин, останалото 20% – суроватъчен протеин. Казеинът тогава е неразтворимо вещество е, той е твърд протеин в млякото.

Може би сте чували в контекста на калциев казеинат, който свързва калциевите йони в структурата на протеина. (Ако бъдете попитани някой редовен фитнес, сега можете кажи му).

Най- допълнение, казеинът се използва като спомагателно средство вещество, уникалната му способност да се превърне в направено желе нейното свързващо вещество, пълнител и едно от най-важните компоненти в производството на сирене. Какво е интересно благодарение на него способността да се образува желе, казеинът се използва в производството пластмаса и лепило.

Но не бягайте след епруветка с лепило. Казеинови добавки – повече ефективен начин да получите толкова протеин, от който се нуждаете.

Казеинови добавки

Способността на казеин да желира и извива уникалният му компонент от различни протеинови добавки. в Казеинът коагулира, докато храносмила храната в стомаха. скорост храносмилането се намалява, което осигурява по-бавно и ефективно използване на протеинови аминокиселини. (Аминокиселините са блокове от които са изградени протеини).

По същество това означава, че мускулите ви се хранят повече дълго време.

Бавното храносмилане е полезно, защото намалява скоростта на разпадане на протеини и окисление на аминокиселини. (Burning аминокиселините осигуряват енергия). Казеинът дори може да създаде усещане ситост, тоест усещате, че стомахът е пълен без нужда наистина го попълнете.

Казеин и суроватка

Казеинът се усвоява бавно, но това е меч с две остриета, особено в сравнение с суроватката. Плюсове на това: способност казеинът за забавяне на метаболизма увеличава времето за освобождаване аминокиселини в мускулната тъкан и осигурява по-стабилна ниво на азот. (Добрият азотен баланс е важен за изграждането мускули).

Бавното освобождаване на аминокиселини от казеин обаче намалява максимален анаболен процес в организма. Това означава казеин може да не активира синтеза на мускулни протеини колкото суроватката го прави бързо. Ако сравните грам казеин с грам суроватка, ще видим, че има казеин по-слабо изразен анаболен ефект, тъй като той усвоява се по-бавно.

В допълнение, казеиновият протеин съдържа по-малко левцин (8%) отколкото в суроватъчен протеин (11%). Левцинът е аминокиселина който е отговорен за максималната анаболна реакция по време на прием на протеин. Левцинът сигнализира на организма за нуждата синтез на протеини и изграждане на мускули.

В докторската си дисертация показах това анаболно реакцията към храната е тясно свързана със съдържанието на левцин в храната. Казеинсъдържа по-малко левцин от суроватката, така че не така засилва синтеза на протеини.

Казеин и суроватка:

Както бе споменато по-рано, казеинът не предоставя същото висок анаболен ефект като суроватъчен протеин, но той осигурява по-стабилен приток на аминокиселини. За укрепване този ефект и да получите и двете ползи, струва си да комбинирате казеин с бързо абсорбиращ се протеин като суроватката. Благодарение на това Ще се възползвате от високите нива на левцин, както и постоянните приток на аминокиселини.

Правенето на протеинов шейк ще ви позволи да получите предимствата на казеина, като същевременно се избягват неговите недостатъци. Вкачествените алтернативи могат да комбинират казеин с бърз смилаеми форми на BCAA или левцин, които ще дадат подобен ефект.

Proteiny

Протеиновият шейк ви позволява да получите ценни вещества казеин и в същото време го подобряват и компенсират за някои недостатъци.

Как да приемате казеинов протеин

Самият казеин може да се консумира от тези, които искат да го увеличат дневен прием на протеин. Може да бъде чудесно решение за тези които са алергични към суроватъчен или яйчен протеин.

Подобно на суроватката, казеинът е лесен за употреба, неговият може да се консумира по всяко време на деня. Поради бавното неговото усвояване и удължено освобождаване на аминокиселини, обикновено приема се, когато човек може да се наложи без храна дълго време.

Поради това много хора предпочитат да използват казеин и преди сън, тъй като се смята, че бавно смилаемият протеин ще помогне предотвратяване на катаболизма. Междувременно използването на казеин през нощта малко е проучено, но е показано, че се забавя разграждането на протеини и следователно може да бъде полезно.

Скоростта на казеин за всеки се определя от няколко фактора, като тегло, общ прием на протеини, приемате ли само казеин или в комбинация с други източници на протеин.

Поради това, ако използвате чист казеин, вие може да е полезно за увеличаване на порциите за ускоряване на анаболните реакция. Бих препоръчал 40-50 г казеинов протеин (ако има само) Използвате го в най-чистия му вид) деветдесет килограма културист, който иска да изгради мускул.

Купуване на Казеин

Обикновено препоръчвам да купувате спортни добавки от тях производители, които могат да предоставят лабораторни анализи на техните продукт. Това ще бъде доказателство за това съдържащи се в бутилка.

Имайте предвид, че много компании произвеждат протеин казеинови и суроватъчни шейкове. Тъй като тези смеси обикновено по-скъпи, можете да си направите свой собствен коктейл суроватка и казеин. Моля, не добавяйте течност. (Ако всички добавете водка).

Безопасност на първо място

Някои хора може да са алергични към казеин. протеин. Те могат да изпитат странични ефекти като лошо храносмилане, болка, диария, повръщане и други проблеми с стомашно-чревен тракт.

В допълнение, големи количества казеин може причиняват разстроен храносмилателен тракт дори страдащи от алергия. Казеинът е в състояние да приеме подобна на желе форма, която може водят до подуване на корема и дискомфорт, ако се приемат в големи дози, особено за хора около вас.

Какъв е моралът в цялата тази история? Не приемайте казеин, ако имате Вие сте алергични към него или вашият лекар не препоръчва да пиете казеин. Не го използвайте в големи количества – има риск почувствайте се като мъж на зефир от „Ловците за обитаван от духове. ”

Казеин: случаят приключен

Казеиновият протеин обикновено работи през нощта. хора използвайте го преди лягане, той се абсорбира през нощта и след това изчезва, когато серумът излезе на преден план.

Вече не.

Използвайте казеин, когато имате нужда от бавно усвояване източник на протеин. Вземете го, когато мускулите ви са гладни. Вземете го с суроватъчен протеин, ако искате да получите по-ценни вещества.

Поради горните причини го приемайте редовно.

Според материалите: http://www.bodybuilding.com/fun/the-case-for-casein.html

Интересна тема:

 1. Суроватъчен протеинов концентрат срещу изолат: какво разликата?

Rate article
WSPORT.ORG - тренировки, здравословна диета и красиво атлетично тяло на вашите мечти.
Add a comment